Napisano 19.04.2013 - 13:59
Napisano 19.04.2013 - 14:01
Wartościowy Post
Napisano 19.04.2013 - 14:25
Albo czytaj ze zrozumieniem, albo zdejmij klapki z oczu...
Ktoś nie chce cię zatrudnić - antysemityzm - wygrywasz.
Zostałeś pobity - proces za napaść na tle antysemickim
ktoś ci przeszkadza - mając znajomych prawników-Żydów - wygrywasz
Będąc Żydem, jesteś ustawiony.
Napisano 19.04.2013 - 14:44
Napisano 19.04.2013 - 14:46
Polecam zapoznać się chociażby z taką organizacją jak ADL (Anti-Defamation League). Rozpatrywane przez nią problemy nie odbiegają za bardzo od tego, co podałem. Zatrudnienie to był tylko przykład, bo częściej goje pracują u Żyda niż odwrotnie (o ile coś takiego się zdarza).Jakiś przykład? Bo mi się wydaje że fantazjujesz.
Pobicie + akt nienawiści na tle antysemickim. Pobicie Żyda to akt antysemityzmu i na pewno prawnik przykładowego Żyda nie zapomniałby w procesie o tym wspomnieć.Fakt, ciągle się o tym słyszy... Nawet jeśli to paragraf dalej będzie ten sam - pobicie.
Dochodzimy do momentu, kiedy kłania się "czytanie ze zrozumieniem". To była metafora. Za to, że sobie stoisz, nikt cię nie skaże, ale pozwól, że użyję pewnego cytatu:He? Przekonują sąd żeby skazał Cię za przeszkadzanie? Który to paragraf?
Że co ?będąc biednym Żydem jesteś w czarnej dziurze.
Użytkownik Lis edytował ten post 19.04.2013 - 14:54
Napisano 19.04.2013 - 15:00
W jaki sposób rozpoznają że jesteś w Izrealu więcej niż 2 tygodnie i mogą Cię już traktować jak śmiecia?
Czyli biją, zabijają i okradają ludzi innych narodowości w Izrealu?
Napisano 19.04.2013 - 15:12
ale jak jestes muzelmaninem/zydem w kraju chrzescijanskim to robta co chceta i jeszcze nie waz sie skomentowac, bo nawet "tutejsi" wezma ich prawo do odmiennosci w obrone..
a przepraszam- zazdroscisz holokaustu czy umiejetnosci
,,robienia kasy''? Tak to jest ze niektorzy nawet z guana zrobia zloto a inni zamiast uczyc sie- ze zlota robia guano. A potem krzycza ze biedni bo tamci maja zloto.
Cytat
ktoś ci przeszkadza - mając znajomych prawników-Żydów - wygrywasz
He? Przekonują sąd żeby skazał Cię za przeszkadzanie? Który to paragraf?
Dochodzimy do momentu, kiedy kłania się "czytanie ze zrozumieniem". To była metafora. Za to, że sobie stoisz, nikt cię nie skaże, ale pozwól, że użyję pewnego cytatu:
"Dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie".
Użytkownik Tenhan edytował ten post 19.04.2013 - 15:28
Napisano 19.04.2013 - 15:51
Lis, a przepraszam- zazdroscisz holokaustu czy umiejetnosci
,,robienia kasy''? Tak to jest ze niektorzy nawet z guana zrobia zloto a inni zamiast uczyc sie- ze zlota robia guano. A potem krzycza ze biedni bo tamci maja zloto.
Użytkownik Padael edytował ten post 19.04.2013 - 15:54
Napisano 19.04.2013 - 16:39
Nie buduje i nie ma żadnych dowodów na poparcie tej tezy.Coś średnio. Iran buduje bombki atomowe
Napisano 19.04.2013 - 16:39
Zatrudnienie to był tylko przykład, bo częściej goje pracują u Żyda niż odwrotnie (o ile coś takiego się zdarza).
Pobicie + akt nienawiści na tle antysemickim. Pobicie Żyda to akt antysemityzmu i na pewno prawnik przykładowego Żyda nie zapomniałby w procesie o tym wspomnieć.
Dochodzimy do momentu, kiedy kłania się "czytanie ze zrozumieniem". To była metafora. Za to, że sobie stoisz, nikt cię nie skaże, ale pozwól, że użyję pewnego cytatu:
"Dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie".
Że co ?
(o ile w ogóle warto dyskutować z żydkami udającymi Polaków).
Nie buduje i nie ma żadnych dowodów na poparcie tej tezy.
Napisano 19.04.2013 - 17:19
No pewnie, że wyssałem z palca, bo to było hipotetyczne zdarzenie. Miało za zadanie pokazać, że będąc grupą społecznie uprzywilejowaną, możesz wykorzystać swoje przywileje do osiągnięcia pewnego celu.No właśnie, tak jak myślałem. Wyssałeś sobie to z palca.
Piszę z sensem, mylo. Z kontekstu wyraźnie widać, że "ktoś ci przeszkadza" = jest dla ciebie w pewnym stopniu niewygodny i możesz się go pozbyć, a nie chodzi o prozaiczne zawracanie głowy.To pisz z sensem skoro chcesz być zrozumiany. Nie żyjemy w Stalinizmie żeby prawnicy mogli wymyślać Ci zarzuty.
Trochę dystansu .No wiadomo, każdy Żyd kąpie się w "goldach". Nie bądź śmieszny, aż takie stereotypowanie jest żałosne.
Napisano 19.04.2013 - 18:04
Użytkownik cichy45 edytował ten post 19.04.2013 - 18:04
Napisano 19.04.2013 - 20:10
Napisano 19.04.2013 - 20:29
No pewnie, że wyssałem z palca, bo to było hipotetyczne zdarzenie. Miało za zadanie pokazać, że będąc grupą społecznie uprzywilejowaną, możesz wykorzystać swoje przywileje do osiągnięcia pewnego celu.
Nie chcę psuć Twojego wyobrażenia o świecie, ale... nie wiem jak jest w Twoim, ale w moim, i wydaje mi się, że w świecie każdego człowieka, wystarczy znać pewne osoby, mieć kilka wpływowych koneksji i "ubabranie kogoś" nie jest problemem na odpowiednim miejscu.
Trochę dystansu .
Napisano 19.04.2013 - 20:51
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych