Skocz do zawartości

Macierewicz i sprawa Smoleńska

599 replies to this topic

Ankieta: Ankieta (151 użytkowników oddało głos)

Wg Was Macierewicz mówi prawdę?

1. Głosowano Tak (44 głosów [29.14%] - Zobacz)

Procent z głosów: 29.14%

2. Głosowano Nie (83 głosów [54.97%] - Zobacz)

Procent z głosów: 54.97%

3. Głosowano Nie mam zdania, kompletnie mnie to nie interesuje (24 głosów [15.89%] - Zobacz)

Procent z głosów: 15.89%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Aidl

"Każdy kto będzie próbował zmienić miejsce lądowania prezydenckiego samolotu zostanie oskarżony o utrudnianie prezydentowi RP sprawowanie władzy."
Jarosław Kaczyński

Ja i moja kancelaria temacie"przygotujemy wizytę w Smoleńsku. Tusk i rząd mają się do tej wizyty nie wtrącać.
Lech Kaczyński.

Ten tekst krąży już chwilę po sieci i muszę powiedzieć, że mam z nim pewien problem, bo akurat jeśli chodzi o te cytaty, to nigdzie nie mogłem znaleźć ich wiarygodnego źródła. A szukałem.

• 0

Ogarnięty.
  • Tematów: 3
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

pishor

Ogarnięty bym nie był, gdyby zacytowany przeze mnie cytat nie miał podanego źródła jedną wypowiedź wczesniej. Rozdzielenie wizyt to sprawa 6ścio rzędna. To jedynie umożliwiło zamachowcom działanie i było warunkiem sine qua non całej zbrodni. Przecież Tusk nie poświęciłby swojego życia dla uwiarygodnienia, że ludzie z PO paluszków w tym zamachu nie maczali. 

A dlaczego sprawa jest oczywista? To proste. Jak mamy zbrodnię, to najczęściej sprawca zaciera ślady, manipuluje i wprowadza w błąd. W sprawie Smoleńska mieliśmy takich zachowań.... setki! Można w nieskończoność wymieniać sytuacje świadczące o tym, że zacierano ślady zbrodni, likwidowano świadków, informatorów wydawano obcym służbom, zaniechano skorzystania z oferowanej pomocy innych państw, umieszczano kondolencje w sieci jeszcze przed wylotem samolotu, ignorowano dowody, wyśmiewano specjalistów, którzy odważnie podważali oficjalkę. Do tego cały kontekst polityczny, do tego okoliczność, że w tragedii zginęli akurat Polacy, a zatem reprezentanci kraju walonego w pupala od setek lat przez swoich zawsze przyjaźnie nastawionych sąsiadów, kraju który nie chce grzecznie wyskoczyć z 60 miliardów, by spłacić spryciarzy bazujących na cudzej tragedii. Niegrzeczną Polskę wtedy jeszcze pognębioną rządami najzwyklejszych zdrajców, trzeba było zawczasu utemperować, tak by nigdy przenigdy nie doszło do sytuacji, którą mamy obecnie (choć istnieje możliwość że PiS tak samo jak PO jest tylko elementem postmagdalenkowej układanki i odgrywa rolę "tych przy ludzie, z ludem i dla ludu", a wydymają nas tak samo albo i lepiej). A zatem dla wielu nie po myśli było objęcie władzy przez ludzi, którzy jeszcze jako tako słuchają swoich obywateli, którzy będą mieć jakiekolwiek moralne opory przez totalnym zniszczeniem, wyprzedaniem tego kraju i maksymalnym wydymaniem jego mieszkańców. Na pokładzie samolotu zabrakło jednego niskiego Pana z wielkim ego i plan się posypał jak domek z kart. Ludzie zaczęli się brutalnie budzić z pięknego snu o cieplej wodzie w kranie.

Pisz o katastrofie a nie o partiach politycznych.

Alis

Użytkownik Alis edytował ten post 27.08.2016 - 19:02

• 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Aidl

"Każdy kto będzie próbował zmienić miejsce lądowania prezydenckiego samolotu zostanie oskarżony o utrudnianie prezydentowi RP sprawowanie władzy."
Jarosław Kaczyński

Ja i moja kancelaria temacie"przygotujemy wizytę w Smoleńsku. Tusk i rząd mają się do tej wizyty nie wtrącać.
Lech Kaczyński.

Ten tekst krąży już chwilę po sieci i muszę powiedzieć, że mam z nim pewien problem, bo akurat jeśli chodzi o te cytaty, to nigdzie nie mogłem znaleźć ich wiarygodnego źródła. A szukałem.

Jak dokopię się do źródła to je zamieszczę.

pishor

Ogarnięty bym nie był, gdyby zacytowany przeze mnie cytat nie miał podanego źródła jedną wypowiedź wczesniej. Rozdzielenie wizyt to sprawa 6ścio rzędna. To jedynie umożliwiło zamachowcom działanie i było warunkiem sine qua non całej zbrodni. Przecież Tusk nie poświęciłby swojego życia dla uwiarygodnienia, że ludzie z PO paluszków w tym zamachu nie maczali. 

A dlaczego sprawa jest oczywista? To proste. Jak mamy zbrodnię, to najczęściej sprawca zaciera ślady, manipuluje i wprowadza w błąd. W sprawie Smoleńska mieliśmy takich zachowań.... setki! Można w nieskończoność wymieniać sytuacje świadczące o tym, że zacierano ślady zbrodni, likwidowano świadków, informatorów wydawano obcym służbom, zaniechano skorzystania z oferowanej pomocy innych państw, umieszczano kondolencje w sieci jeszcze przed wylotem samolotu, ignorowano dowody, wyśmiewano specjalistów, którzy odważnie podważali oficjalkę. Do tego cały kontekst polityczny, do tego okoliczność, że w tragedii zginęli akurat Polacy, a zatem reprezentanci kraju walonego w pupala od setek lat przez swoich zawsze przyjaźnie nastawionych sąsiadów, kraju który nie chce grzecznie wyskoczyć z 60 miliardów, by spłacić spryciarzy bazujących na cudzej tragedii. Niegrzeczną Polskę wtedy jeszcze pognębioną rządami najzwyklejszych zdrajców, trzeba było zawczasu utemperować, tak by nigdy przenigdy nie doszło do sytuacji, którą mamy obecnie (choć istnieje możliwość że PiS tak samo jak PO jest tylko elementem postmagdalenkowej układanki i odgrywa rolę "tych przy ludzie, z ludem i dla ludu", a wydymają nas tak samo albo i lepiej). A zatem dla wielu nie po myśli było objęcie władzy przez ludzi, którzy jeszcze jako tako słuchają swoich obywateli, którzy będą mieć jakiekolwiek moralne opory przez totalnym zniszczeniem, wyprzedaniem tego kraju i maksymalnym wydymaniem jego mieszkańców. Na pokładzie samolotu zabrakło jednego niskiego Pana z wielkim ego i plan się posypał jak domek z kart. Ludzie zaczęli się brutalnie budzić z pięknego snu o cieplej wodzie w kranie.

Nie bądź goło słowny i przytocz fakty i trzymaj dyscyplinarne w wypowiedzi. 

• 0

Ogarnięty.
  • Tematów: 3
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Fakty te są powszechnie znane i były tu przytaczane wiele, wiele razy w wielu tematach okołosmoleńskich. Po co ponownie bić pianę, nie rozumiem. 

• 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Fakty te są powszechnie znane i były tu przytaczane wiele, wiele razy w wielu tematach okołosmoleńskich. Po co ponownie bić pianę, nie rozumiem. 

Przytocz te fakty na które się powołujesz resztę sobie odpuść. Nie twórz wodo lejstwa. Poza tym trzymaj się tematu i nie wrzucaj do swojej wypowiedzi wszystkiego. Jak piszesz o smoleńsku to pisz o tym a nie o winie i piwie i soku tuska. O miłości i nienawiści po wyjdzie na to że ktoś cię rzucił i masz doła.

Użytkownik Aidil edytował ten post 26.08.2016 - 17:59

• 2

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Fakty te są powszechnie znane

Hasło "powszechnie znane" jest stwierdzeniem tak ogólnikowym, że trudno się do niego jakoś sensownie odnieść.

Powszechnie znany był np. fakt dobijania rannych ocalałych z katastrofy tego samolotu. Kojarzysz może?

I co? Śmigło.

Co oznacza stwierdzenie "likwidowano świadków"?

Mordowano ich?

Masz na to jakieś dowody (ślad tych dowodów nawet) poza "powszechnie znanym" przypuszczeniem?

Zgłosiłeś to do prokuratury?

Masz świadomość, że będąc w posiadaniu wiedzy o popełnionym przestępstwie (a to musiało być przestępstwo - bo takim jest morderstwo) i nie przekazując ich organom ścigania - tym samym je ukrywasz? A to z kolei też jest przestępstwem?

A może masz jakieś informacje na temat śledztw toczących się w tych sprawach? I w związku z tym faktem nie musisz już nic zgłaszać.
Podzielisz się tymi informacjami?

i były tu przytaczane wiele, wiele razy w wielu tematach okołosmoleńskich

Tego to akurat nie możesz wiedzieć, po, niech policzę... zaledwie czterodniowym pobycie na forum.

Nie chcesz chyba powiedzieć, że trakcie tych czterech dni przeczytałeś cały temat o chemtralisach i wszystkie tematy "okołosmoleńskie" - te ostatnie na tyle dokładnie żeby pokusić się o stwierdzenie, że coś było przytaczane wiele, wiele razy?

Może jeszcze przewertowałeś do spodu tematy 9/11 w tym czasie?

Po co ponownie bić pianę, nie rozumiem.

Pianę, to bijesz ty - w tym momencie.

Rzucając jakieś ogólnikowe hasła i nie chcąc ich poprzeć konkretami - w myśl zasady "wiem ale nie powiem".

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czyli ogarnięty to quintus? Więc nie widzę sensu z nim gadać. Powtarza te same oklepane tezy o mordowaniu, rozdzieleniu wizyt itp.

• 0

Urgon.
  • Tematów: 9
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Stało się. Macierewicz twierdzi, że ma dowody na zamach smoleński i wkrótce je ujawni

– Dysponujemy teraz prawdziwymi dowodami, w tym tymi, które ukrywała komisja Millera – powiedział "Rzeczpospolitej" minister obrony narodowej, Antoni Macierewicz. Owe dowody mają potwierdzić hipotezy, jakimi przez lata raczył opinię publiczną. W przyszłym miesiącu nią wstrząsną.

"Dzisiaj wybór nie dotyczy tego, czy to polscy piloci zawinili przy katastrofie smoleńskiej lub czy był to zamach, lecz tego, czy rozpad samolotu prezydenckiego dokonał się w powietrzu dlatego, że dopuszczono świadomie samolot z wadą techniczną do takiego lotu, czy też mieliśmy do czynienia z umyślnymi działaniami mającymi na celu zniszczenie tego samolotu w powietrzu" – dowiadujemy się z rozmowy z Macierewiczem. On sam uważa za oczywisty fakt, że "rosyjscy nawigatorzy i moskiewscy decydenci" chcieli doprowadzić do katastrofy Tu-154.

Wygląda na to, że minister wreszcie zatryumfuje. Dla niego nie ma hipotez dotyczących tragedii, są tylko dowody, że daleko jej do zwykłego wypadku. "Mamy wstrząsające wyznania członków tej komisji [komisja Millera - red.]. A także nowe nagrania załogi tupolewa, które do tej pory nie były znane" – podkreśla i deklaruje, że będzie można posłuchać ich, uwaga, "nieostateczną wersję". Wystarczającą jednak, by wyciągnąć odpowiednie, zgodne z przekonaniami ministra wnioski.
– Oczywiście mam świadomość, że są tacy ludzie, którzy nigdy nie przyjmą prawdy o tym, co się wówczas stało. Powód jest prosty: ten materiał ich właśnie obciąża odpowiedzialnością za tę tragedię – tak Macierewicz kończy swoją wypowiedź o wstrząsającym materiale dowodowym. Interesujące, że udział w pozyskaniu go przypisuje Bartłomiejowi Misiewiczowi.

Minister długo nie chciał wyjaśnić, czemu odznaczył złotym medalem za zasługi dla obronności kraju 25-latka. Teraz znalazł doskonałe wytłumaczenie. Otóż, były pomocnik aptekarza przez 6 lat był sekretarzem komisji smoleńskiej. – I to dzięki niemu zebraliśmy dowody pokazujące rosyjską odpowiedzialność za śmierć polskiej elity narodowej – podkreślił szef MON. A to tylko wierzchołek góry jego osiągnięć. Młody rzecznik wyrasta na wybawcę kontrwywiadu, pogromcę przestępców i spiskujących obcych służb.

Źródło

Inaczej pisząc Wielki Macior przygotował "nowe" dowody zgodne z jego urojeniami. Ciekawe czy znaleźli śladowe ilości Putina na samolocie...
  • 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

– Oczywiście mam świadomość, że są tacy ludzie, którzy nigdy nie przyjmą prawdy o tym, co się wówczas stało. Powód jest prosty: ten materiał ich właśnie obciąża odpowiedzialnością za tę tragedię – tak Macierewicz kończy swoją wypowiedź o wstrząsającym materiale dowodowym.

No, to mamy teraz jasność - winnymi tej katastrofy jest (lekko licząc) jakieś 50% Polaków.

W tym ja.

Nie wiem jak to się stało, że przegapiłem swój udział w tej katastrofie - musiałem chyba być zajęty innymi sprawami.

aaa... wiem - to była sobota, więc odkurzałem mieszkanie.

Otóż, były pomocnik aptekarza przez 6 lat był sekretarzem komisji smoleńskiej. – I to dzięki niemu zebraliśmy dowody pokazujące rosyjską odpowiedzialność za śmierć polskiej elity narodowej – podkreślił szef MON.

Zawsze powtarzałem - jak już się do czegoś zabierasz, rób to z aptekarską dokładnością.

Ja bym mu dorzucił jeszcze Virtuti militari.

Też bez sensu ale niech się chłopak cieszy.

• 1

Urgon.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Dadzą mu statuetkę Błasika za zasługi dla lotnictwa.
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Historia kołem się toczy.  Mamy teraz czas stawiania pomników, pisania nowej historii, przyznawania odznaczeń przyjdzie zatem czas obalania tychże pomników, prostowania kart historii i wstydzenia się za to że odebrało się takie odznaczenia.

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Historia zatoczyła koło. Kiedyś moi koledzy szczycili się, że dostali odznaczenie, Krzyż Janka Krasickiego od ZSMP. Teraz ci sami ludzie zacierają po nim ślady i udają bardziej prawicowych od skrajnej prawicy. Zapomnieli jedno, że pozostały zdjęcia z tychże wręczeń i podpis odbierającego...

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Historia zatoczyła koło. Kiedyś moi koledzy szczycili się, że dostali odznaczenie, Krzyż Janka Krasickiego od ZSMP. Teraz ci sami ludzie zacierają po nim ślady i udają bardziej prawicowych od skrajnej prawicy. Zapomnieli jedno, że pozostały zdjęcia z tychże wręczeń i podpis odbierającego...

To ta sama historia ... to ten sam zakręt historii.

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co za news-Teraz dysponują prawdziwymi dowodami. To znaczy że poprzednie nie były prawdziwe? Na to wygląda. Bo przecież pokazywali przerobione zdjęcie skrzydła twierdząc że samolot w drzewo nie walnął.
I dalej mówi że wybór nie dotyczy tego czy to był zamach a potem dalej klepie czy było umyślne działanie w celu rozwalenia samolotu w powietrzu. To samo przez się znaczy że umyślne działanie oznacza zamach. Chyba tym niby dowodem będzie przypisanie całkowitej winy kontrolerom z wieży. Bo jakoś nie widzę innej drogi.
A odznaczenie Misiewicza to kpina z orderu. To podobnie komuniści robili. Że dostał typ medal bo nie miał żadnego.

Użytkownik Wszystko edytował ten post 02.09.2016 - 17:05

• 0

Urgon.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Paweł Deresz: Podobno Komisja Macierewicza chce rozbić tupolewa o brzozę jadącą na dachu samochodu

Komisja Antoniego Macierewicza chce na nowo badać przyczyny katastrofy smoleńskiej, kwestionując dotychczasowe ustalenia – relacjonuje przebieg spotkania w MON Paweł Deresz. Dzieli się też rewelacjami od swoich informatorów z Czech. MON chce tam kupić tupolewa, a następnie przeprowadzić eksperyment. Sprawa jest tak abstrakcyjna, że trudno uwierzyć.

Kilka godzin trwało spotkanie członków podkomisji ds. zbadania katastrofy smoleńskiej z rodzinami ofiar. Zebranym w MON mówiono o planach pracy komisji. Przebieg spotkania zrelacjonował w programie "Tak jest" Andrzeja Morozowskiego Paweł Deresz. Mówił, że powołani przez Antoniego Macierewicza eksperci chcą m.in. na nowo przebadać teren katastrofy.

Ale prawdziwym szokiem jest to, co Deresz mówił dalej. – Dotarły do mnie wieści, że komisja zamierza kupić nowego tupolewa w Czechach i dokonać nowego eksperymentu – mówił w TVN24 (od 7:10 min nagrania). Paweł Deresz przez lata był korespondentem za naszą południową granicą. – A mianowicie rozpędzić tego tupolewa do olbrzymiej prędkości i zderzyć go z samochodem, który również pędzi w sposób niesamowity, a na dachu tego samochodu umieszczona jest brzoza – mówił.

Nagrałam to. Poniżej drugie podejście, za pierwszym słychać było mój śmiech;). Tak, P. Deresz mówi to na serio... pic.twitter.com/BvDzNoLD2o
— Karolina Mazurek (@Karolin_M01) 14 września 2016

– Na dachu? Brzoza? – dopytywał zdziwiony Morozowski. – Tak. I on ma się zderzyć z tą brzozą. Przepraszam, wygląda to może śmiesznie, ale to ponoć bardzo ważne (...) Usłyszałem to od swoich kolegów z Czech. Usłyszałem to na zasadzie nie faktu, ale potwierdzonej plotki – zaznaczył wdowiec po Jolancie Szymanek-Deresz.
źródło: "Tak jest" w TVN24

Źródło tekstu:
http://natemat.pl/18...dachu-samochodu

Mili moi, właśnie osiągnęliśmy nowy poziom absurdu smoleńskiego...
  • 0

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych