To, to dopiero oszołom! Nie mogę jej słuchać w tym filmiku....
Ta druga ruda baba co się po Krukównej wypowiada też nie błyszczy inteligencją.
1:24 - Podejście mega wielkiego Iliuszyna, który lądował tuż przed Tu.
Zawiodłam się na Tobie, bardzo brzydko to napisałeś, z PiS;u czy z PO szacunek należy się każdemu, Macierewicz jaki jest każdy widzi
i nikt go nie wyzywa.
Co do filmiku: na pewno rozwiewa wątpliwości co do rzekomej wypowiedzi Wiktora Batera, jakoby wiedział on wcześniej o o katastrofie i maczał w niej place( uknuty zamach, Bater jako pierwszy powiadamia świat o katastrofie). Swego czasu krążyły takie pogłoski po internecie. Również mgła tu niewątpliwie jej sprawa została rozwiązana, więc nikt jej sztucznie nie wywołał.
A co do procedur, cóż Rosja panoszy się od zawsze i nie wymagajmy, że przestraszy się Polski, i na talerzu poda naszym prokuratorom wszystkie materiały, rząd nie ma na to za dużego wpływu, możemy co najwyżej ich prosić...nie ma ma paragrafu, który by ukarał Rosję za złamanie konwencji.
Druga kwestia to konwencja Szikagowska, określa tu kto powinien być poinformowany o katastrofie i brać ewentualną odpowiedzialność : jak widać wszystkie macki prowadzą do Rosji....stąd utrudnienia w śledztwie.
a) Państwa Rejestracji,
b) Państwa Użytkownika,
c) Państwa Konstruktora,
d) Państwa Producenta,
e) Organizacji Międzynarodowego Lotnictwa Cywilnego (ICAO), jeśli maksymalna masa danego statku powietrznego przekracza 2250 kg.
@ Bobrov,
Zarówno Ty jak i ja jesteśmy zwykłymi ludkami z forum, i nasze skromne opinię nie są redagowane przez posłów, parlamentarzystów, ministrów, tudzież innych redaktorów (najwyżej Word). I nie wypuszczamy ich w eter, jako prawda najwyższa.
Jak wcześniej kolega pisał, to dokument i liczne babole są niemiło widziane, a przykładów przytaczać nikt Ci nie będzie, sam poczytaj wstęp i od razu zauważysz. W składzie komisji jak wyżej wymieniłam, byli poloniści więc tym większy wstyd dla tego raportu.
@ Box
Dopóki żyją wszyscy, którzy mają jakikolwiek związek z tą katastrofą, prawdopodobnie zawsze znajdzie się ktoś, kto podważy oficjalną wersję, ustaloną przez ekspertów.
Będę czepialska, mylisz się. Ta historia przetrwa pokolenia, jak zamach na Piłsudskiego, Katyń i II wojna światowa.
Zawsze ktoś znajdzie coś nowego, dzieci wnuki...
Użytkownik Kochanie edytował ten post 26.04.2013 - 12:51