Czytałam koran tylko po to, żeby móc wytykać i dyskredytować wszystkie muzłumańskie kłamstwa.oo, Kocico, a skad tak dobrze znasz islam?
Wiesz, powiedzialabym tak: porzadnego czlowieka zadna religia nie skloni do podlosci, swoloczy zadna nie powstrzyma. Z pewnoscia to co robia fundamentalisci jest bardziej spektakularne, naglasniane przez media i zreszta- oni sami o tym glosno krzycza, ale nie tylko muzulmanie morduja, gwalca i kradna. Jesli ktos mysli ze pozbywajac sie muzulmanskich emigrantow pozbedzie sie przestepczosci w kraju to szkoda czasu na rozmowe.
Zgadza się, źli ludzie występują w każdej religii. Ale nie znam żadnego kościoła chrześcijańskiego, buddyjskiego, czy innego (dalekiego od krajów arabskich) który swoje gwałty, akty terroru, mordy i prześladowania tłumaczyłby WOLĄ BOGA.
Muzułmanie dokonują tych złych czynów bo tak KAŻE im Allah.
Ale w jednym zgodze sie z Toba absolutnie- to gospodarz okresla prawa gosci i to gospodarz odpowiada za to ze goscie robia co chca. Tacy goscie sa intruzami i powinno im sie pokazac drzwi wyjsciowe bez zbednych dyskusji. Za kazda sytuacje w kazdym kraju odpowiadaja jego obywatele, i ile by jeszcze obelg nie padlo pod adresem Arabow- utozsamiajac grupe z caloscia, to i tak nie zmieni to faktu ze to gospodarze okazali sie do kitu, co zostalo skwapliwie wykorzystane,
To jest myślenie przeciętnego muzułmanina właśnie. Pokażę ci schemat:
1. Wbijam komuś do domu, bo akurat robi imrezę.
2. Mimo, że nikt mnie nie zapraszał organizator imprezy jest przyjazny i zaprasza mnie do stołu, częstuje jedzeniem i piciem (w sumie tak kazał mu postępować jego bóg jeśli jest chrześcijaninem)
3. Po godzinie czasu dzwonię do kumpli, sprowadzam na imprezę swoich ziomów, znajomych i ich znajomych.
4. Przybywają na imprezę, jedzą to samo żarcie piją wódkę, nie dokładają się nic do imprezy.
5. Zaczynają głośno komentować, że muzyka, która leci jest beznadziejna i w ogóle to skandal, że nie leci taka, jaką oni lubią.
6. Zaproszeni goście - przyjaciele właściciela mówią, że muzyki nie zmienią i jak im nie pasuje, to zawsze mogą wyjść.
7. Zaczynam awanturę, że to skandal, że masakra, zaczynam wraz z kumplami bić się z innymi domownikami.
8. Po całym zajściu wywalam telewizor wlaściciela, wybijam okno i zmieniam muzykę na taką, jaka mi się podoba.
9. Uważam, że wszystko jest okej i że to właściciel jest sobie winien, bo nie dopilnował mnie, jako gościa.
10 Moje zachowanie jest w pożądku, bo mam prawo postępować chaniebnie do tego stopnia, aż nie wkurzę właściciela tak, że ten wuwali mnie przez okno z imprezy.
To jest tok myślenia araba.
juz gdzies mowilam- tam gdzie nikt nie rzadzi, do glosu dochodza gnidy, ktorym chodzi tylko o to zeby rosnac cudzym kosztem. A z tego korzystaja inne pasozyty. Trzeba przywrocic porzadek, a do tego trzeba silnego i zdecydowanego gospodarza ktory potrafi dbac o sytuacje w swoim domu a nie mieczaka ktory krzyczy ze mu sasiedzi balagania. Jak do tego dopuscil to ma czego chcial. Zamiast krucjaty przeciw islamowi moze sensowniec walczyc o madre przepisy enigracyjne, jasno i czytelnie okreslajace co komu wolno a co nie jest dobrze widziane u gosci i nie bedzie tolerowane? Jakos w krajach islamskich obcokrajowcy nie maja problemow z wiedza na temat co im wolno a co jest niedopuszczalne.
nasza, zachodnia cywilizacja jest przyjazna i otwarta na inne kultury, stara się tolerować odmienność. Araby to zbór zabobonnych, złych, okrutnych i roszczeniowych ludzi, którzy zaślepieni w swej doktrynie religijnej uważają się za posiadaczy jedynie słusznej prawdy.
Wiesz no, to w krajach arabskich najczęściej spotyka się kobiety, które są pobite, 13 letnie dziewczyny które się wykrwawiają po nocy poślubnej, albo umierają z powodu zakażenia po obrzezaniu. To w krajach arabskich za gwałt skazuje się kobietę na karę chłosty albo śmierć. Nie zezwala się na edukację czy prowadzenie samochodu i temu podobne historie.I wracajac do tematu kobiet- jest roznie, bardzo dobrze, normalnie, czasem zle. Przewaza zyczliwosc rozumiejaca odmiennosc obyczajowa, nietolerancja pojawia sie w malych miejscowosciach, tam gdzie kroluje zascianek z jego ciemnota. Szanujac ich obyczaje otrzymuje sie szacunek dla naszych. Ludzie sa zyczliwi dla ludzi i szanuja ludzi- wzajemnie, i religia ani im przeszkadza ani pomaga. A oszolomow spotkac mozna wszedzie. Nawet u nas, i to rodzimych.
Kobiety bije się nawet i w Polsce ale wiesz na czym polega różnica?
W Polsce mąż za pobicie żony czy seks z 8 latką pójdzie do więzienia, w krajach arabskich nie grozi mu za to nic, bo takie zachowanie jest zgodne z prawem. Wali mnie, czy w odrębnym przypadku jest bardzo dobrze, źle, czy normalnie - chodzi o podejście PRAWA i PAŃSTWA do tego typu zachowań i uniwersalnego KODEKSU MORALNEGO, który CECHUJE DANĄ CYWILIZACJĘ.
o nic więcej
Sory, ale nie chce mi się wysłuchiwać argumetów kobiet, które szukają bogatego męża i na rękę jest im prawne usankcjonowanie poządku rzeczy taki, aby nie musiały robić nic, poza leżeniem i oddawaniem ciała meżowi.
Użytkownik Kocica edytował ten post 13.05.2013 - 00:28