Napisano 20.05.2013 - 17:11
Napisano 20.05.2013 - 17:26
Napisano 20.05.2013 - 17:59
Napisano 21.05.2013 - 10:02
Napisano 21.05.2013 - 12:24
Napisano 21.05.2013 - 19:13
Napisano 28.05.2013 - 20:52
Napisano 03.06.2013 - 00:26
Może niewiele ma to wspólnego z bólem, ale w momencie, kiedy usnę z twarzą na poduszce i ciężko mi oddychać, duszę się też we śnie i tak dalej.możesz spać w nieodpowiedniej pozycji dla pleców, w wyniku czego mózg "wymyśla" scenę we śnie, w której ktoś uderza Cię w plecy. Po przebudzeniu odczuwasz w tym miejscu ból.
Napisano 05.06.2013 - 20:03
Napisano 10.06.2013 - 18:11
Napisano 28.07.2014 - 22:33
Współczuję Ci.. słyszał ktoś, że "ból" podobno jest wyobraźnią mózgu? Wszystko co stanie się w tym śnie, Ty po przebudzeniu odczuwasz na swoim ciele, gdyż Twój mózg myśli, że to stało się na prawdę. Jeżeli przejdziesz w wyższe stadium tego, możesz na przykład, po spaleniu ręki we śnie, po przebudzeniu odczuwać właśnie tam ból, a Twój mózg zareaguje jakoś na to - mógłbyś w tedy zauważyć, poczerwienienia i inne rzeczy tego typu. Czyli.. jeżeli przeszedłbyś w najwyższe stadium tego i zabiłbyś się w śnie, to Twój mózg by pomyślał, że tak się na prawdę stało i zakończył by proces Twojego życia - zapadłbyś w śpiączkę i prawdopodobnie nigdy się nie wybudził.
- Ja też odczuwam tego typu ból, więc radzę przed snem nie oglądać żadnych horrorów i tego typu rzeczy, gdyż wszystko co robimy przed snem, wpływa właśnie na niego. -
Napisano 09.08.2014 - 17:41
Dzisiaj miałem jedną z najstraszniejszych sytuacji. Często tworzę znak trójkąta z rąk (który ma symbolizować oko w trójkącie) kiedy chcę się wyciszyć i skoncentrować. Zrobiłem tak we śnie, po tym przemknęło mi gdzieś zdjęcie człowieka, który również robił ten znak, ale z innym układem palców, dokładnie z najeżdżającymi się na siebie kciukami. Więc również zmieniłem układ palców. I wtedy jakby wszystko wokół wybuchło, ja straciłem równowagę i poczułem największy ból i strach jaki czułem kiedykolwiek. Czułem jakby w całe moje ciało wbijano jakieś ostrza włącznie z mózgiem + jakbym dostał niesamowitych zawrotów głowy. Obudziłem się po tym... trochę nieistotnej historii... bo okazał się to być "sen we śnie" i następnie obudziłem się już w realu z najlepszą zachowaną pamięcią ze snu jaką miałem kiedykolwiek i bez uczucia bólu w przeciwieństwie do osób wyżej.. Trochę się przeraziłem, ale i zafascynowałem, nie pamiętam bym doznał takiego bólu kiedykolwiek wcześniej.
Użytkownik Rafichi edytował ten post 09.08.2014 - 17:46
Napisano 09.08.2014 - 21:19
Ja miewałem różnie. Pamiętam sen w którym ugryzł mnie pies w rękę i ból był bardzo wyraźny a gdy się przebudziłem czułem go jeszcze ok. minutę. Często miewałem też sny w których nie czułem bólu w podobnych sytuacjach. Odczucie bólu związane jest z mózgiem więc zapewne możliwe jest stworzenie swoistej symulacji bólu przez mózg ale zapewne da się to też kontrolować. Możliwe też, że właśnie się w coś uderzyło tą częścią ciała i mózg dobudowuje do tego "scenę".
Napisano 10.08.2014 - 17:53
Ostatnio doświadczyłem paraliżu sennego i moją halucynacją był ucisk w klatce piersiowej przez jakaś wyimaginowaną postać. Jak najbardziej czułem to wyraźnie i po przebudzeniu jeszcze przez chwile odczuwałem w tym miejscu ból. Nie ma mowy o przypadkowym położeniu się na czymś wypukłym, czy coś w tym stylu, bo spałem na plecach. Osobiście wierzę, że mózg potrafi sam "wygenerować" dotyk, ból itp. podczas marzeń sennych.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych