Napisano 09.11.2006 - 17:31
Napisano 11.11.2006 - 13:31
Napisano 12.11.2006 - 02:44
Napisano 12.11.2006 - 14:44
Napisano 20.12.2006 - 19:12
amerykanom chyba już odbiło -.- jeżeli wynaleźli taki napęd to za nie długo nastąpi koniec tej Ziemi ... imo w 2012 roku !
Napisano 20.12.2006 - 19:35
A co do tych samolotów- ja myślę że coś lub ktoś bardzo musiał pomóc amerykanom.
Ufole pomagają w produkcji samolotów odrzutowych? Jakbyśmy sami nie byli w tej dziedzinie dobrzyCzyżby amerykanie naprawdę kontaktowali się z inną pozaziemską cywilizacją, która pomaga amerykanom w nowych konstrukcjach?
Druga teoria mówi o zestrzelonym samolocie III Rzeszy (V7). To też jest bardzo realne, możliwe że III Rzesza szykowała się do zmasowanego ataku na amerykanów, bo Hitler zdawał sobie sprawę że amerykanie również mogą stać się silnym wrogiem do pokonania.
Napisano 20.12.2006 - 20:44
A co do tych samolotów- ja myślę że coś lub ktoś bardzo musiał pomóc amerykanom.
Napisano 11.02.2007 - 17:12
Na jakiej podstawie tak sadzisz ? wytlumacz mi dlaczego nie ? to ze my przecietni zjadacze chleba bysmy takich cacek nie wynalezli, to nie znaczy ze nie ma takich specow. Nie doceniasz potegi ludzkiego mozgu, a tym obcym moze tez pomogli inni obcy ? i tak w kolko ? Tak to mozna o wszystkim mowic, o nanotechnologii, albo o tym ze wogole zaczelismy latac, ze to niemozliwe jak na czlowieka, albo ze obcy nam pomogli w wynalezieniu silnika spalinowego. Postep idzie w gore i ja tu nie widze nic nadzwyczajnego.
Napisano 09.03.2007 - 18:01
Napisano 10.03.2007 - 15:05
żaden tam statek antygrawitacyjny tylko nowoczesny bombowiec 21WIEKU.tak jak F-22 Raptor.ten(czyli B2 STEALCH) to samolot niewidzialny do radarów
F-22 i B2 to samoloty nowej generacji czyli STEALCH
czyli NIEWIDZIALNI
jak by ktoś nie wiedział
![]()
Napisano 10.03.2007 - 22:37
Napisano 23.03.2007 - 17:55
Napisano 09.04.2007 - 11:49
Doszukiwanie się w samolocie B-2 jakiś anomalii to jużlekka przesada i szukanie sensacji. Znane są jego plany, konstrukcja i do tego był wiele razy pokazywany publicznie. Czytając wcześniejsze posty zauważyłem, że niektórzy forumowicze mają raczej mierne pojęcie o tym o czym mówią.
Konstrukcją i założenie latającego skrzydłą są już znane od drugiej wojny światowej jak nie wcześniej. Szczególnie zainteresowana tego typu konstrukcjami była III rzesza.
Stwierdzenie "Bardzo trudno sie go pilotuje" jest conajmniej nie przemyślane, w pierwszej lepszej książce na temat nowoczesnych samolotów bojowych można przeczytać, że owszem latanie samolotem takiego typu było by bardzo trudne gdyby nie elektronika, nad trajektorią lotu i manewrami b-2 czuwają i wspomagają komputery, dzięki czemu pilotowi leci się wręcz łatwiej niż normalnym samolotem.
I jeszcze jedno, zastanówcie się nad tym, że nie wystarczy żeby ktoś coś napisał aby było to prawdą.
W tym artykule jest napisane, że jakis tam oficer amerykański stwierdził ,że B-2 ma napęd antygrawitacyjny.
Na jakiej podstawie?? jakie są dowody potwierdzające tą teorię??
Bo jak narazie to zdjęcia, ukazujące formującąsię wokoło samolotu parę, która nie tylko powstaje w czasie osiągania prędkości dźwięku ale również przy niektóych manewrach.
Napisano 09.04.2007 - 23:12
Napisano 24.04.2007 - 14:11
Określenie niewidzialny jest na wyrost. Zresztą według terminologii armi amerykańskiej jest to obiekt trudno wykrywalny. Samoloty nie wykrywa się tylko za pomocą radarów ale także systemów nasłuchowych taki jak mieli a może mają Rosjanie. Był to system połączonych automatycznych lub półautomatycznych posterunków nasłuchowych wyposażonych w szumonamierniki detektory podczerwieni i kanały optyczne. jest to odpowiednik podwodnego systmu do wykrywania okrętów podwodnych na bardzo dalekich odległościach.
Współczesny samolot generuje ogromną ilość sygnałów. GPS, naprowadzanie broni, komunikacja, ourządzenia zagłuszające i swój obcy.
Do wykrywania takich emisji opracowuje się systemy wykrywania samolotów trudno wykrywalnych.
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych