Skocz do zawartości

Zdjęcie

Biała magia - podstawy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

Voidfarrow.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

*
Popularny

PORADY DOTYCZĄCE BIAŁEJ MAGII

Proste zaklęcia z zakresu białej magii mogą stosunkowo łatwo zostać odnalezione w sieci, jednakże odnalezienie zaklęcia i umiejętność zastosowania go to dwie różne rzeczy, a ten artykuł może trochę dopomóc w rozróżnieniu tych pojęć. Aby pomóc Ci znaleźć odpowiednie zaklęcie i zmaksymalizować jego efekt jestem zmuszona dać Ci kilka porad na początek.

1) Po pierwsze, wybierz zaklęcie, na które zwróciłeś uwagę. Nie musi być to zaklęcie, którego pierwotnie szukałeś, posłuchaj instynktu, może podpowiedzieć Ci coś o tym, czego naprawdę potrzebujesz!

2) Zaklęcia nie są łatwe do rzucenia i nie powinieneś oczekiwać, że przy pierwszym podejściu uda Ci się bardziej złożone z nich. Wiedźmy spędzają lata w doskonaleniu sztuki - nie nazywa się tego sztuką bez powodu. Jeśli to twoje pierwsze podejście, znajdź coś prosteo i nie martw się, jeśli zajmie Ci trochę czasu nim zauważysz efekty.

3) Jeśli znajdziesz białomagiczne zaklęcie, które Ci się spodoba, jednak poczujesz, że nie jest do końca tym czego chcesz, jesteś w stanie wprowadzić proste korekty w zaklęciu. Właściwie, w zależności od osoby, która rzuca zaklęcie, może ono być słabe lub potężne. Najlepiej nie majstrować zbytnio przy strukturze i inkantacji zaklęcia, ale dobrze jest użyć czegoś osobistego w miejscu jakiegoś składnika lub przedmiotu. Dobrze jest również spisać intencję konkretnego puntku zaklęcia. Zapisz również, co masz nadzieję otrzymać w wyniku zaklęcia, inne przemyślenia, lub marzenia. Przeczytaj je podczas rzucania zaklęcia.

4) Moc zaklęcia nie wychodzi z zaklęcia samego w sobie, lecz z Ciebie, zatem musisz upewnić się, że jesteś całkowicie przygotowany i w odpowiednim nastroju. Nie podchodź do zaklęcia gdy jesteś zestresowany, bądź zmęczony. Po pierwsze, upewnij się, że jesteś otwarty, a Twoja energia płynie, spróbuj medytacji lub aromatycznej kąpieli. Upewnij się, że Twój umysł jest czysty.

5) Daj swemu zaklęciu czas. Nawet jeśli chcesz, by coś stało się natychmiastowo, uniwersalna mądrość świata, z którą pracujesz, może mieć inny plan wobec Ciebie! Może się okazać, że wymagany jest większy wysiłek, albo jest jakiś lepszy moment, by efekt nastąpił. Bądź cierpliwy i wypatruj znaków sugerujących zmiany wokół Ciebie.

6) Daj coś w zamian. Magia i czarnoksięstwo opierają się na podstawach powszechnych energii, więc jeśli czegoś wymagasz, logicznym jest, by okazać energii szacunek poprzez oddanie przysługi w zamian. Okaż miłosierdzie, powiedz komuś coś miłego, pocieszającego. Cokolwiek, by upewnić się, że bieg pozytywnej energii pozostanie niezmieniony.

Pobłogosław!
Francesca Ashcroft, Contributing Author

Przetłumaczono z: http://www.theparano...te-magic-spells

Użytkownik Voidfarrow edytował ten post 21.05.2013 - 19:49

• 6

Nothing.
  • Tematów: 13
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Po co te minusy? Mądrze pisze, jedynie co do zaklęć z neta jest błąd, wg mnie nie powinno się brać jakiegokolwiek zaklęcia z internetu, jak już, to tylko z zaufanego źródła.

P.S nie przejmuj się minusami, większość na tym forum, jest po prostu tak zamknięta na nowości, że jakby im przebrać "starość" w "nowość", to by nie wierzyli, że to ta "starość"
  • 2

Gebol.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ale jak to ma niby działać? Są jakieś dowody, że działa?
  • 1

Voidfarrow.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak widzisz, jest napisane na początku, że zaklęcia bardzo łatwo znaleźć w internecie. Proponuję poszukać i najlepiej sprawdzić samemu czy działa, to są jedynie porady, a nie zaklęcie samo w sobie.
  • 0

Corinis.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po prostu większość osób z tego forum liczyła na zaklęcia rodem z harrego pottera, stąd te minusy :)
  • 0

Nothing.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Zaklęcia rodem z harrego pottera, to zabawa z elementalami. Jest to możliwe, niebezpieczne, a na dodatek musisz się z jednym z nich zaprzyjaźnić... To lata pracy nad sobą, niestety nie mam czasu na takie coś, a szkoda. Z tego co pamiętam, bo bardzo dawno się tym zajmowałem, zaklecia I poziomu (tak je nazywałem) mi się udawały. Proste na uspokojenie/ukojenie nerwów.
  • 0

Vaqowsky.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Taaaaa

Z tego co rozumiem to się rzuca "zaklęcia" no ale jak nie wyjdzie to znaczy , że jestes słabym magiem :D

A jak wyjdzie no to znaczy, że zaklęcie pomogło :D

Nie jestem sceptycznym człowiekiem ale czary to dla mnie bujda na resorach. Możliwe, że się mylę więc proszę o wyprowadzenie mnie z "błędu" :)

Użytkownik Vaqowsky edytował ten post 22.05.2013 - 22:55

• 0

aquamen.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Pewnego razu rozśmieszył mnie opis odnośnie pewnego zaklęcia:

Kaphe kasita non kapheta et publica fili omnibus suis.

Jak mnie pamięć nie myli dotyczyło to "wzbudzania" u drugiej strony uczucia miłości... i trzeba to było zdaje się wypowiedzieć wspólnie :mrgreen: Po prostu czad.
  • 0

Voidfarrow.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Taak, to zaklęcie mogłoby się udać. Oczywiście zakładając, że ta druga osoba nie wzięła by Cię za totalnego szaleńca (ale wzięłaby).
  • 0

Nothing.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@Michał

To jest możliwe, z tego co wiem to wtajemniczenie 2 czy 3 poziomu (ja się nie orientuje zbytnio, magiem jestem z teorii, ale nie mam czasu pracować nad sobą), jak już mówiłem, jest to możliwe, wystarczy być magiem Chaosu. Następny art będzie właśnie o magji chaosu.
  • -2

streflik12.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dość skomplikowane akurat na sam początek ch_ciałem wyczarować milion dolarów oto zaklęcie ''MILIONUS DOLARUS''

Dołączona grafika

edycja:
ultimate

• 0

szymi91_91.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Magia? Totalna bzdura :) Nie ma ŻADNEGO dowodu na to, że istnieje. Co za tym idzie - nie istnieje :)
  • 0

#13 Gość_Penelopam

Gość_Penelopam.

Napisano

@up,

Co nie oznacza, że nie można o niej poczytać ;).

Temat bardzo ciekawy. Z tego co widziałam, na początku niedoceniany ilością minusów. Może autor pokaże kilka przykłady zaklęć i ich działanie? Jakoś nie ufam tym "internetowym" przykładom.

Użytkownik Penelopam edytował ten post 24.05.2013 - 12:33

• 0

verne.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@up,

Co nie oznacza, że nie można o niej poczytać ;).

Temat bardzo ciekawy. Z tego co widziałam, na początku niedoceniany ilością minusów. Może autor pokaże kilka przykłady zaklęć i ich działanie?

Chyba nie pokaże, bo czegoś takiego jak magia po prostu nie ma. Jedynie rzucanie przekleństw może zadziałać, ale to i tak tylko dlatego, że jak ktoś nam powie, że coś się stanie, to niechcący sami do tego doprowadzimy, albo wytłumaczymy sobie jakieś zdarzenie "złym urokiem" :)
  • 1

#15 Gość_Penelopam

Gość_Penelopam.

Napisano

Chyba nie pokaże, bo czegoś takiego jak magia po prostu nie ma.

Moim pytaniem nie było "czy magia istnieje", a czy zna jakieś przykłady zaklęć. Również nie wierzę w magię, ale to nie oznacza, że nie mogę zgłębiać jej tajników. Same informacje mi wystarczą, praktyka w grę nie wchodzi.

Użytkownik Penelopam edytował ten post 24.05.2013 - 12:39

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych