Napisano
18.06.2013 - 22:21
Witam,
Trenuje świadomy sen od 4,5 roku. Jest jak najbardziej możliwy i jak najbardziej realny do wykonania "od tak". Można go mięć codziennie, nawet 5razy w ciągu nocy. Jak macie jakieś pytania to chętnie odpowiem, pamiętajcie ,że jestem w 100% samoukiem i nie znam jakiś tam specialnych rytuałów czy nazw tylko od strony praktycznej.
Według mnie nie ma 100% metody pozwalającej wejście w świadomy sen każdemu, myślę ,że są one indywidualne. Podam wam dwie moje techniki które działają zawsze kiedy chcę mieć świadomy sen. Od razu napiszę, że wymuszony świadomy sen męczy mózg przynajmniej mój, mimo pełnej kontroli nad snem i miejscem snu po dłuższych sesjach potrafi boleć głowa.
1. Po najmniejszej linni oporu, Mianowicie musicie spróbować zasnąć bez zasypiania, uśpić swój organizm, wejść w paraliż senny tylko ciałem a umysłem zachować trzeźwość, fajnie mrowi więc się nie wystraszyć ^^, w tym momencie wystarczy zacząć wizualizować o czym chcecie, będziecie wiedzili co robić to chyba naturalne.
2. Niedospany. Ta technika jest najbardziej przyjemna i daje mi znakomite rezultaty, ale sny mogą być dziwne. Otóż nie musicie się obudzić i mieć ochotę zasnąć jeszcze raz. Nie musi być to od razu po 1h snu czy coś, dla mnie starczy ,że obudzę się o 6 rano i spróbuję zasnąć jeszcze raz tylko mocno skupić się na wyzualizowaniu sobie czegoś co chcę, przechodzimi proces z 1 techniki w mgnieniu oka i od razu zaczyna się świadomy sen.
Cóż dla osób które zaczynają radzę prowadzić dziennik snów. Tak zwykły dziennik snów. Zapisujcie swoje sny które mieliście w zeszycie, rysujcie
rzeczy które widzieliście i przeglądajcie to przed snem. Dzięki temu udało mi się osiągnąć 5 snów w ciągu jednej nocy i wszystkie pamiętać.
Co do testów rzeczywistości, próbowanie czytania nie działa, pamięć fotograficzna działa na tyle dobrze ,że przeczytanie etykiety na napoju nie sprawia mi w śnie najmniejszego problemu, wszystko jest tak wyraźne ,że ciężko nie przeczytać. Dla mnie najlepszą metodą jest zatkanie nosa i oddychanie przez nos, w śnie da się bez problemu.
Wspomnę ,że opanowanie świadomego snu to krok od OOBE, więc ostrożnie, niestety info o OOBE nie udzielam osobą -18 lat, bo to zupełnie co innego niż tylko sen.