Napisano 15.06.2013 - 22:04
Napisano 15.06.2013 - 22:46
Napisano 15.06.2013 - 23:40
Napisano 16.06.2013 - 00:31
ekhem, obecne konsole już będą na starcie gorsze od komputera, nie chce mi się szukać wykresu ale już było przedstawione na nim jak komputery przewyższają konsole. Tak jak w newsie o sztuczce ms, gtx 700 i jakiś intelek i już masz lepszy sprzęt tylko oczywiście x2 drożej... Narazie. Jestem w trakcie składania komputera i za 2,500 można naprawdę dobry sprzęt kupić.
Użytkownik Striker edytował ten post 16.06.2013 - 00:33
Napisano 16.06.2013 - 08:21
Napisano 16.06.2013 - 08:55
Konsola to nic innego jak zlodziejstwo i brakuje takich gier jak ARMA III lub C&C bo na kontrolerach tylko w arkadowki da sie grac..
Użytkownik Razor edytował ten post 16.06.2013 - 08:56
Napisano 16.06.2013 - 10:26
Użytkownik Don Corleone edytował ten post 16.06.2013 - 10:28
Napisano 16.06.2013 - 11:09
Większość problemów i błędów da się na PC naprawić. Gorzej, jeśli coś przestaje działać na konsoli: ładnych kilka lat temu padł mi napęd w PS2 i kaplica; po serwisach nie lubię chodzić i część gier odpuściłem (do dziś sobie pluję w brodę NFS Carbon - nówka sztuka na półce). Zgadzam się co do cen gier. Najdroższym moim zakupem było GTA San Andreas - cena dochodziła do 300 PLN. Osobiście wątpię, żebym w najbliższych dwóch latach kupił którąś z tych nowych konsol. PS3 ma się całkiem dobrze i na moje okazjonalne granie wystarcza. Zresztą, jeśli już chcę pograć, to włączam PC (bodajże w 2011 złożyłem z i5-2500k (4,4 GHz to jest to
) i GTX 460 (tu warto byłoby już zainwestować) i zestaw daje radę). Inna sprawa, że większość tego grania to MS Flight Simulator X z kupą dodatków i sprzętu (wolant, dwie przepustnice, joy, TrackIR 4, dwa monitory, orczyk), i w to hobby inwestuję bez większych dylematów - żadna konsola mi takiej symulacji nie zapewni.
Użytkownik Adam89_PL edytował ten post 16.06.2013 - 11:11
Napisano 16.06.2013 - 13:00
Napisano 16.06.2013 - 14:19
Napisano 16.06.2013 - 14:32
Gry to medium do interaktywnego przekazywania historii, pozwalają lepiej wczuć się w fabułę i świat niż filmy czy książki. Ale jeśli twój rozwój i spojrzenie na gry zatrzymał się tylko na samej rozgrywce to nie dziwne, że uważasz gry za zabawki. To właśnie jest dziecinne podejście, tak często małolaty postrzegają gryNie rozumiem jak można mieć więcej niż to 20 lat i grać w jakiekolwiek gry. Przecież nawet ślepy zobaczy że głównym i praktycznie jedynym odbiorcą w którego celują producenci to osoby z przedziału 14-18 lat. Uratuj dziewice żeby zabić smoka, bądź super antyterrorystą, bądź superbohaterem. Oczywiście teraz niektórym może wydawać się to całkowicie naturalne, ale dla ludzi wychowanych jeszcze w normalnym pokoleniu chyba nie. Sam właśnie w tym wieku grałem w takie gry i już wtedy niektóre były dla mnie zbyt naiwne i dziecinne a teraz jak załatwiłem sobie jedną popularną gierkę to nie pograłem dłużej niż godzine.
Tak tak wiem teraz pójdą na mnie siekiery, młoty i strzały wielki dorosły dojrzalec się znalazł. Bawcie się dalej klockami przecież wam nie zabronie
Napisano 16.06.2013 - 14:51
Nie rozumiem jak można mieć więcej niż to 20 lat i grać w jakiekolwiek gry. Przecież nawet ślepy zobaczy że głównym i praktycznie jedynym odbiorcą w którego celują producenci to osoby z przedziału 14-18 lat. Uratuj dziewice żeby zabić smoka, bądź super antyterrorystą, bądź superbohaterem. Oczywiście teraz niektórym może wydawać się to całkowicie naturalne, ale dla ludzi wychowanych jeszcze w normalnym pokoleniu chyba nie. Sam właśnie w tym wieku grałem w takie gry i już wtedy niektóre były dla mnie zbyt naiwne i dziecinne a teraz jak załatwiłem sobie jedną popularną gierkę to nie pograłem dłużej niż godzine.
Tak tak wiem teraz pójdą na mnie siekiery, młoty i strzały wielki dorosły dojrzalec się znalazł. Bawcie się dalej klockami przecież wam nie zabronie
Serio moi drodzy konsola to rozwiazanie dla ludzi lubiacych placic za uproszczona obsluge komputera. Zacznijmy ze konsola to zwykly komputer - nawet na ps3 mozna zainstalowac linuxa i uzywac go tak samo jak w zwyklym komputerze. Gry sa 2-3 razy drozsze niz te same gry na PC i w dodatku po 2-3 latach PC przewyzsza graficznie konsole ktora jeszcze przez kilka lat bedzie uzywac tych samych silnikow graficznych. Dodatkowo kaza Wam uzywac konkretnych kontrolerow, kamerek, za wszystko trzeba placic kilka razy wiecej niz za super sprzet na PC. Ja np mam ps3 i do PC podlaczylem sobie kamerke i kontroler PS3! W dodatku na PC kamerka nagle staje sie HD!!!
Konsola to nic innego jak zlodziejstwo i brakuje takich gier jak ARMA III lub C&C bo na kontrolerach tylko w arkadowki da sie grac..
Napisano 16.06.2013 - 16:49
Adam89_PL
Dziwny masz tok myślenia. Może Ty ściągasz wszystko z internetu ale w Twoich legendach są jeszcze tacy co kupują a nie ściągają z torrentow... wiesz to nie legendy. Akurat biblioteka steam brata liczy 100+ gier zasada jest prosta - zamiast wydać wszystko na chlanie i inne badziewia spokojnie miesięcznie możesz kupić 1-3 oryginalne gry a jeszcze jak jest wyprzedaż to już całkiem święto. Także wsadz sobie w d swoje teorie.
Napisano 16.06.2013 - 21:03
Adam89_PL
Dziwny masz tok myślenia. Może Ty ściągasz wszystko z internetu ale w Twoich legendach są jeszcze tacy co kupują a nie ściągają z torrentow... wiesz to nie legendy. Akurat biblioteka steam brata liczy 100+ gier zasada jest prosta - zamiast wydać wszystko na chlanie i inne badziewia spokojnie miesięcznie możesz kupić 1-3 oryginalne gry a jeszcze jak jest wyprzedaż to już całkiem święto. Także wsadz sobie w d swoje teorie.
Pisałem wszystko z głowy nie z internetu, nie twierdzę przecież ,że kompletnie nikt nie kupuje gier na komputer, tylko ,że bardzo mało osób.
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych