Jeżeli chodzi o moje doświadczenia - długo by wymieniać...
Jeżeli chodzi o kol. Amaterasux. - zgadzam się, mi także nie przeszkadza wyznanie czy pochodzenie człowieka,
znam osoby różnych narodowości i pochodzące różnych kultur. Jednak tutaj jest jedno "ale" - a mianowicie,
jeżeli jesteś na terytorium Polski, obowiązuje Cie polskie prawo, masz szanować kulturę oraz tradycję
Polski oraz zaakceptować, że w Polsce Konstytucja stoi ponad Koranem. I tyle w temacie. Jeżeli ktoś tego
nie rozumie i nie chce zaakceptować - droga wolna tam, skąd przyjechałeś. I oni muszą to widzieć od początku.
Jeżeli chodzi o moje doświadczenia - z czystej ciekawości dyskutowałem z muzułmanami na tematy religijne.
Gdzieś wcześniej czytałem Twój post, że islam jest "religią" bardziej dojrzałą od katolicyzmu czy ogólnie
chrześcijaństwa. Na bazie moich doświadczeń mogę powiedzieć jedno - islam jest "religią" cofnięta w rozwoju
o kilkaset lat w stosunku do chrześcijaństwa. Dowody widzę na każdym kroku - np. próba przekonania mnie
o tym, że zaćmień Słońca nie da się przewidzieć, chociaż na stronie NASA są daty zaćmień na kolejne kilka lat.
Muzułmanin mówi - "nie, tego nie da się przewidzieć, to gniew Allaha" etc. Dalej - próba przekonania mnie,
że niemożność utworzenia folderu "con" na pulpicie to wynik tego, że Allah przy stwarzaniu świata wymawiał
to słowo (powiedział mi to student informatyki). Dalej - dowiedziałem się, że kaplica czaszek w Kutnej Horze
została zbudowana z kości muzułman poległych w krucjatach. Na moje pytanie, jak zostali oni
przetransportowani do Czech z terenów krucjat, w upałach i w towarzystwie odoru rozkładających się ciał,
oczywiście odpowiedzi nie otrzymałem. Te fakty, jak i wiele innych utwierdzają mnie w przekonaniu, że
islamem rządzi jedynie ślepa wiara i kłamstwo, które ma na celu zastraszanie wyznawców.
Zabawnym był dla mnie dzień 20 XII 2012 r. gdy muzułmanka powiedziała mi, że świat się skończy, ponieważ
były dwa wielkie trzęsienia na wschodzie (Japonia) i zachodzie (Haiti). Jak widać, świat się trzyma dosyć
dobrze. Co do tsunami w Japonii - usłyszałem, że tsunami to kara od Allaha zesłana na Japonię za to, że
Japończycy są złymi ludźmi. Na moje pytanie, dlaczego w Japonii zginęło "tylko" ok. 20 000 ludzi, a w trzęsieniach i osunięciach ziemi w krajach muzułmańskich ginie każdego roku wiele więcej i czy to znaczy, że muzułmanie są gorsi od Japończyków - także odpowiedzi nie otrzymałem. Otrzymałem tylko "uwierz, uwierz,
to Japończycy" etc. Przepraszam, dla mnie liczą się fakty i dane, nie ślepa wiara.
@defensis
100% zgoda. Dlatego nie należy muzułmanom w Polsce życia ułatwiać. Mają się dostosować do polskich warunków i kultury, a nie zakładać getta. Jeżeli tak nie będzie i w większej ilości zaczną się demonstracje - zaostrzenie przepisów, nie może być tak, że mniejszość rządzi większością. To jest chore i do takiej sytuacji nie wolno dopuścić. Należy działać. Może to dlatego od muzułman słyszę, że kraje słowiańskie nienawidzą i zwalczają islam - bo my nie dajemy się mu tutaj zagnieździć. I tak być powinno.
Użytkownik hayashi edytował ten post 21.06.2013 - 11:29