Skocz do zawartości

Zdjęcie

NASA ukrywa prawdę o obiektach na Księżycu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
175 odpowiedzi w tym temacie

Percepcja.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pokazane na tym filmiku zdjęcia księżycowych artefaktów to totalna bzdura. Wystarczy te zdjęcia obejrzeć w naturalnej rozdzielczości i "budowle" znikną. Kolejny przykład robienia ludzi w balona przy pomocy falsów.

Falsy czy nie falsy mnie bardziej ciekawi jak możecie być tacy naiwni. Nasa posiada taką technologie że wielu z was zapewne nawet o tym nie śniło. I nie byliby wstanie wymazać 3 budyneczków? Ja zrobiłbym to lepiej niż jest to na tych zdjęciach. A co tu mówić o wprawionym grafiku.

Zakładając nawet że nie da się tego usunąć to nie łatwiej wybrać zdjęcia na których nic nie ma? Na pewno by się takie znalazły. Nie byłoby powodu do spekulacji bo nikt nie wie czego i ile zdjęć ma Nasa.

Ergo, spisek retuszu jest bzdurą.

Proszę idealny materiał do waszych dywagacji ciekaw jestem waszego zdania.

http://img125.images...beztytuuhh0.jpg

Zdjęcie oryginalne http://161.115.184.2...1-44-6606HR.jpg

Zdjęcie pochodzi z serwera podanego w temacie http://www.paranorma...m...ost&p=63914
  • 0

Dager.
  • Tematów: 64
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Proszę idealny materiał do waszych dywagacji ciekaw jestem waszego zdania.

http://img125.images...beztytuuhh0.jpg

To coś zakreślone na czerwono jest naturalnym tworem, jakich sporo znajduje się na powierzchni Księżyca. Mianowicie, jest to "łańcuszek kraterów" ułożonych liniowo. Powstają one w sytuacji równoczesnego upadku grupy brył materii kosmicznej.
  • 0

spoko11.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

heh... straszne... a jeśli to prawda? pomyślcie tylko byli tak blisko a my ich szukamy hohoho albo dalej...
  • 0

Kalahan.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A niemówiłem że na ciemnej stronie księżyca coś jest? :D
  • 0

Pablo1992.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiele się osób interesuje tymi budynkami a nie pomyśleliście że to wszystko jest po to aby przykuć uwagę dokładnie na to a oni już to dawno zbadali albo porostu to nie istnieje. jak by nie chcieli to nikt by się nie dowiedział tam nie pracuę pierwsi lepsi oni są wyszkoleni i przuczani że jeżeli zdradzą są zdrajcami narodu i śmierć ich czeka. To może odciąga nas od innych celów NASA moze naprzyklad tytan ksiezyc jowisz jezeli sie nie myle tam wiele ciekawychw zeczy znaleziono!
  • 0

iniside.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Falsy czy nie falsy mnie bardziej ciekawi jak możecie być tacy naiwni. Nasa posiada taką technologie że wielu z was zapewne nawet o tym nie śniło. I nie byliby wstanie wymazać 3 budyneczków? Ja zrobiłbym to lepiej niż jest to na tych zdjęciach. A co tu mówić o wprawionym grafiku.

O tak z pewnoscia. A ja posiadam miecz swietlny!
Dowody pls.
  • 0

Dybas.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Trzeba szukać prawdy samemu inside. Licz się z tym, że rząd raczej tego nie ujawni i tylko my szarzy ludzie musimy się doszukać tego i nie gadaj bzdet, że nie ma żadnych dowodów. Pojedź do Meksyku tam gdzie nagrywane są filmy z Konferencji UFO to sie może przekonasz, bo jak ja bym pojechał i wstawił zdjęcia to byś mówił 'Ta napewno pfff fake'. Podałem Meksyk bo wiem, że tam prawie cały czas występuje ten fenomen. A nawet jak ty byś wstawił to każdy też by tak mówił. Proste. Taki jest sceptycyzm. Ja nie jestem sceptykiem. Bo dla mnie świat i życie jest zbyt szare, zeby było szare ;) Sory, że zszedłem z tematu. Jeżeli chodzi o księżyc to niezbadana jest ta ciemna strona, a raczej z teleskopem też nie da rady nic sprawdzić. Trzeba kupić własny Prom kosmiczny ;)
  • 0

korba.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wracając do analizy mariusha
w wywiadzie gość twierdzi:"Baza posiadała kształty geometryczne, wieże, sferyczne budynki. Wieże były bardzo wysokie, wyglądały trochę jak nasze radary ale były to ogromne struktury. Niektóre z tych struktur miały pół mili wysokości - były ogromne”

Tymczasem mariush :
„Jak widać, praktycznie każdy, kto posiada lepszą lornetkę ma możliwość sprawdzenia, czy owe gigantyczne wieże (wysokość rzędu 100 km) naprawdę istnieją.”

Rozumiem że 1mila = 200km?
  • 0

Dager.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

w wywiadzie gość twierdzi:"Baza posiadała kształty geometryczne, wieże, sferyczne budynki. Wieże były bardzo wysokie, wyglądały trochę jak nasze radary ale były to ogromne struktury. Niektóre z tych struktur miały pół mili wysokości - były ogromne”

Gdyby liczyć milami morskimi, stosowanymi w nawigacji, pół mili to ponad 0.9km. Obiekt tej wysokości powinien tworzyć wielokilometrowy cień (zależnie od wysokości Słońca), który dało by się zlokalizować na fotografiach wykonanych teleskopami naziemnymi. Obiekty na Księżycu o średnicy pół mili da się sfotografować już amatorskim teleskopem o średnicy lustra 30-40cm. Gdzie są zatem zdjęcia tych "olbrzymie struktur"? Przecież każdy amator miałby nielichą satysfakcję, będąc ich odkrywcą?
  • 0

Harvey.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przecież to jest kompletna bzdura z tymi obiektami. Niemożliwością jest żeby nawet obiekty o jedną trzecią mniejsze pozostały niezauważone. Księżyc nie jest znowu tak daleko...
  • 0

tommi59.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mile w astronomi mierzy sie zwyklymi drogowymi 1.6km czyli 1 mila i uwazam ze srednica teleskopu 30-40 jest za malado obserwacji obiektow dagera
  • 0

Dager.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Rozmiary obiektów na Księżycu liczy się w kilometrach. Teleskop z lustrem o średnicy 0.4m ma teoretyczną rozdzielczość 0.3" łuku, co na Księżycu w przybliżeniu odpowiada wielkości 0.6km. Zdjęcie niżej przedstawia okolicę Mare Vaporum i słynną szczelinę Hyginus (RIMA HYGINUS). Nieregularny krater w jej centrum ma średnicę 10km a na jego dnie da się rozróżnić małe kraterki o średnicy ok. 0.5km. Zdjęcie w ognisku 18 calowego teleskopu wykonał Wes Higgins.

Dołączona grafika

Na granicy dnia i nocy (tzw. linia terminatora) można dostrzec na Księżycu bardzo subtelne szczegóły. Na kolejnym zdjęciu którego autorem jest również amator - Wes Higgins, widać krater Plato o średnicy 101km, na którego dnie ścielą się długie cienie. Na równinie poniżej Plato znajdują się grzbiety wzgórz TENERIFFE, sięgające wysokości 2.4km, których cienie rozciągają się na odległość 50km. Na prawym dolnym skraju zdjęcia widać maleńkie pagórki rzucające 50 razy krótsze cienie. Ich wysokość może sięgać co najwyżej 50-100m. Gdyby istniały tam jakieś sztuczne wieże o wys. pół mili (800-900m) bez trudu dało by się je rozróżnić od typowych szczegółów terenu.

Dołączona grafika
  • 0

Harvey.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Szukacie dziury w całym. To jest najzwyklejsze w świecie ukształtowanie terenu. Ja nie widzę tam żadnych obiektów.
  • 0

tommi59.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ciekawe te linie u dolu zdjecia moze kiedy plynela rzeka heh
  • 0

korba.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

DAGER:”Obiekty na Księżycu o średnicy pół mili da się sfotografować już amatorskim teleskopem o średnicy lustra 30-40cm”

Zapominasz że mówimy o wieżach które nie mają średnicy( bo nie są kraterami) tylko wysokość i szerokość.
O ile wysokość została w przybliżeniu oszacowana o tyle szerokość może mieć nawet 5m co było by logiczne ze względu na minimalizację uszkodzeń meteorytowych .Przecież grawitacja jest 6x mniejsza a i wiatru niema(o wiele za mało by odcisnąć się w lustrach teleskopów ,dotyczy to także szerokości cienia).
Na tej samej zasadzie pierścienie Saturna gdy ustawi się bokiem, mimo że olbrzymie nie będą widoczne nawet dla teleskopu Hubble.
A może jesteś wstanie wskazać obiekt o szerokości 5m i długości „setek mil morskich” nie koniecznie na niewidocznej (jak twierdzi się w wywiadzie) ale choćby w centrum tarczy?

Kilka cytatów z astro-forum http://astro-forum.o...showtopic=10275

„Na odkrycia nowych kraterów nie liczy chyba nikt poza może użytkownikami teleskopów 8-10 metrowych z aktywną optyką, mówiąc żartem.”

„Krater Gauss też znajduje się blisko krawędzi wschodniej tarczy Księżyca i jest trudny do obserwacji ze względu na duży skrót perspektywiczny. To duży obiekt o średnicy dochodzącej do 177km. leżący na polnoc od M.Crisium. Jest widoczny dobrze 2-3 dni po nowiu, ale lepiej go obserwować ok. dobę po pełni, kiedy wypada wyżej nad horyzontem, czyli między jesienią i wiosną.”
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych