Napisano 30.01.2014 - 17:15
Napisano 30.01.2014 - 17:56
Wyobraź sobie że za 1000 lat odkopujemy ruiny Lichenia - po co zbudowano taką ogromną budowlę pośrodku nieznaczącej wsi. Dla Bogów? To przecież absurdalne. Na pewno było to lądowisko dla helikopterów...
Trzeba jeszcze wprowadzic do tego wyobrazenia kilka innych spraw... jak np. czemu nie wiemy o tym, ze Sanktuarium istnialo i bylo sanktuarium
Napisano 31.01.2014 - 20:53
ixodises. Przeczytaj sobie książkę ,,I człowiek stworzył bogów" Boyera. Dowiesz się jakie są przyczyny wiary i powstawania religii.
http://www.proszynsk...ia-p-4908-.html
Napisano 04.02.2014 - 15:09
ixodises. Przeczytaj sobie książkę ,,I człowiek stworzył bogów" Boyera. Dowiesz się jakie są przyczyny wiary i powstawania religii.
Ta ksiazka ma celu odwiezc mnie od Ancient Aliens czy jeszcze bardziej do tej teorii przekonac? Chetnie przeczytam tak czy inaczej, ciekawi mnie jedanak w ktore strone mam sie nastawic
Po drugie, ostatni odcinek VSAUCE - What's The Brightest Thing In the Universe? (mozna znalezc na Youtube), jeszcze bardziej mnie utwierdza w przekonaniu ze AA istnieli.
Napisano 15.02.2014 - 13:31
Ja czekam na książkę pod dumnym tytułem "I człowiek stworzył wszechświat" Ixodides faktycznie strasznie namieszałeś, ale mimo to podoba mi się Twój sposób myślenia, choć faktycznie daje się zauważyć, że wiedzy nie masz zbyt wielkiej. Jednak mimo tego miło, że zauważasz fakt, że w historii ludzkości jest cholernie dużo niewyjaśnionych kwestii, które rozpalają umysły ludzi bardziej zasobnych w wiedzę niż wszyscy forumowicze razem wzięci.
Napisano 02.03.2015 - 21:24
Ja czekam na książkę pod dumnym tytułem "I człowiek stworzył wszechświat" Ixodides faktycznie strasznie namieszałeś, ale mimo to podoba mi się Twój sposób myślenia, choć faktycznie daje się zauważyć, że wiedzy nie masz zbyt wielkiej. Jednak mimo tego miło, że zauważasz fakt, że w historii ludzkości jest cholernie dużo niewyjaśnionych kwestii, które rozpalają umysły ludzi bardziej zasobnych w wiedzę niż wszyscy forumowicze razem wzięci.
Teoria starożytnych astronautów jest prawdziwa jednak twórcy tego programu wsadzają wątki dezinformujące typu sekcja zwłok kosmity, incydent w roswell, porwania rzekomo przez obcych debunked powstał na zlecenie tych samych ludzi czyli bankierów którzy mieli na celu ośmieszenie i całkowite zdyskredytowanie owej teorii co zresztą fantastycznie się udało
Napisano 02.03.2015 - 21:32
Teoria starożytnych astronautów jest prawdziwa
Dowody?
jednak twórcy tego programu wsadzają wątki dezinformujące typu sekcja zwłok kosmity, incydent w roswell, porwania rzekomo przez obcych
Dowody?
debunked powstał na zlecenie tych samych ludzi czyli bankierów którzy mieli na celu ośmieszenie i całkowite zdyskredytowanie owej teorii
Dowody?
co zresztą fantastycznie się udało
Jedyny sprawiedliwy...
Napisano 02.03.2015 - 22:55
Monolith a jakie są dowody na to, że egipcjanie zbudowali piramidę Cheopsa w 20 lat siłą ludzkich mięśni?
Użytkownik Vaqowsky edytował ten post 02.03.2015 - 22:55
Napisano 02.03.2015 - 23:28
Jakieś tam są. Czy prawdopodobne - to inna sprawa. Dlatego też nie mam pewności i nie szafuję dogmatami
Napisano 02.03.2015 - 23:34
O ciesze się ze ktoś napisał o tym filmie! Robilam cuda na kiju by wpisali go na stronę filmweb.pl i się udalo. Jak do tej pory prowadziłam tam bardzo ciekawa dyskusję na temat tego kto zbudował piramidy. Ja jestem sceptyczna jak zwykle
Napisano 02.03.2015 - 23:42
@ Vaqowski
Niepewność co do technik budowy piramidy wcale nie oznacza, że ufologiczna alternatywa jest prawdopodobna i realna.
Dla mnie ingerencja obcej cywilizacji w budowę jest 100x bardziej prawdopodobna niż oficjalna teoria na temat techniki budowy, która jest obelgą dla ludzi myślących logicznie i mających troche więcej IQ niż 100. W filmotece na forum jest niesamowity materiał o piramidzie i innych budowlach starożytnych na całym świecie. O 'dziwnych' zbiegach okoliczności które je wszystkie łączą i o niesamowitych właściwościach matematycznych piramidy, warto sobie oglądnąć..
Nie twierdzę, że zbudowali ją kosmici, tylko że jest to na pewno bardziuej prawdopodobne niż oficjalna teoria
Użytkownik Vaqowsky edytował ten post 02.03.2015 - 23:46
Napisano 03.03.2015 - 13:17
Nie twierdzę, że zbudowali ją kosmici, tylko że jest to na pewno bardziuej prawdopodobne niż oficjalna teoria
Pomijam, że to temat na dłuższą dyskusję (zresztą na pewno gdzieś wisi na forum takowa), ale czy możesz pokrótce uzasadnić taki pogląd? Dlaczego ingerencja nieodkrytych cywilizacji, których istnienie jest tylko domysłem jest bardziej prawdopodobna niż teza zakładająca biegłość starożytnych, jeśli chodzi o inżynierię, budownictwo, matematykę, astronomię (potwierdzone m.in. źródłami pisanymi)? Tak tylko pytam...
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych