Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wiadomości z kraju i ze świata

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3259 odpowiedzi w tym temacie

Maska.

Entuzjastyczny sceptyk i spiczastonose dulary

• Tematów: 0
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Każdy zginie, to nieuniknione. Założe się, że inni czarni z USA wykorzystają tę śmierć w celu otrzymania dodatkowych korzyści. Za chwile wyjdą z postulatem o nie posiadaniu ostrej amunicjii przez policje. Mafie na pewno poprą ten pomysł.
  • 0

#1622 Gość_critter☆

Gość_critter☆.

Napisano

Każdy zginie, to nieuniknione. Założe się, że inni czarni z USA wykorzystają tę śmierć w celu otrzymania dodatkowych korzyści. Za chwile wyjdą z postulatem o nie posiadaniu ostrej amunicjii przez policje. Mafie na pewno poprą ten pomysł.

To by nigdy nie przeszło. USA to państwo policyjne więc jakiekolwiek postulaty skierowane przeciw policji polecą w próżnię.

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@ Daniel

Bo strzelał też ten drugi, z tyłu.

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 08.07.2016 - 18:46

• 0

Urgon.
  • Tematów: 9
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Miałem to wrzucić rano, ale net mi się zepsuł.

Putin i Tusk uknuli katastrofę smoleńską. Ulotki z taką informacją na szczycie NATO.

Osoby wierzące w zamach pod Smoleńskiem wykorzystują jedno z najważniejszych politycznych wydarzeń roku. "Śmierć polskiego prezydenta w Rosji" - takim tytułem opatrzono broszury wręczane uczestnikom szczytu. Te są pełne zarzutów względem Władimira Putina i Donalda Tuska. Obaj, jak można przeczytać, właściwie dokonali egzekucji na pasażerach lotu Tu-154.

– Prezydent państwa członkowskiego NATO oraz 10 generałów sojuszu zostali zabici – to jedno z pierwszych zdań tekstu "ujawniającego" prawdę o 10 kwietnia. W tekście, który trafia do gości rozpoczynającego się szczytu, padają zdania o zaplanowanym z pobudek politycznych morderstwie. Autorzy bazują na konflikcie między byłym premierem a nieżyjącą głową państwa. Trwający latami konflikt miał tragiczny finał i to przy pomocy Putina.

http://natemat.pl/18...a-szczycie-nato

Użytkownik Urgon edytował ten post 08.07.2016 - 18:59

• 2

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Urgon

Ciekawe będzie, co powiedzą jak ich teraz oleją? Nie będą już mogli zwalić na to, że zachód się tym nie interesuje, bo jest niedoinformowany - bo właśnie ich doinformowali za wszystkie czasy.

Nie powiedzą też, że ktoś blokuje przepływ informacji - no, bo nikt już tego nie blokuje (nie blokował i wcześniej ale to detal).

Więc, jak wytłumaczą kompletne zignorowanie tej akcji przez przedstawicieli zachodu uczestniczących w szczycie NATO, za tydzień, dwa lub trzy?

Tym, że ulotki były nieczytelne albo wydrukowane na papierze złej jakości?

A będą musieli o jakoś wytłumaczyć, bo już teraz mogę z całą pewnością powiedzieć, że efektem tego rozdawnictwa ulotek będzie jedno, wielkie NIC.

A tą wystawę zdjęli, czy jednak sobie tam wisi nadal bezproduktywnie?

– Prezydent państwa członkowskiego NATO oraz 10 generałów sojuszu zostali zabici – to jedno z pierwszych zdań tekstu "ujawniającego" prawdę o 10 kwietnia. W tekście, który trafia do gości rozpoczynającego się szczytu, padają zdania o zaplanowanym z pobudek politycznych morderstwie.

Swoją drogą, ciekawe jest, czy w dalszej części tekstu, można przeczytać KTO konkretnie wsadził tych 10 generałów do jednego samolotu z prezydentem i DLACZEGO taką decyzję podjęto?

Jest to o tyle ciekawe, że skoro było to "morderstwo z pobudek politycznych" to zamachowcy musieli wiedzieć, że w jednym samolocie będzie siedziała ta konkretna grupa ludzi. Przypomnę, że pierwotnie generałowie mieli lecieć innym samolotem.

Ale rozumiem, że dla "ulotkowiczów" jest to nieistotny detal, którym nie warto zawracać głowy uczestnikom szczytu...

Użytkownik pishor edytował ten post 08.07.2016 - 19:30

• 2

#1626 Gość_critter☆

Gość_critter☆.

Napisano

@Pishor, akurat zachód w tej kwestii to był zapewne lepiej poinformowany niż sama Polska w momencie katastrofy, just a feeling....

• 1

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ciekawe będzie, co powiedzą jak ich teraz oleją?

Ponieważ nikt z zaproszonych oficjalnie ich nie wyśmieje, będą propagowali wersję że politycy chętnie brali ich ulotki i byli bardzo zainteresowani sprawą a nawet w taki zmartwiony sposób głowami kiwali... i że były takie nieoficjalne rozmowy w kuluarach... Byle stworzyć u pozostałych wrażenie, że akcja dużo dała, ale na efekty trzeba jeszcze zaczekać.

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No, wszystko fajnie ale przecież chyba nie chodzi o "kiwanie głowami" (nawet w sposób zmartwiony) tylko o jakąś konkretną reakcję - prawda?

A jak tej reakcji nie będzie to...

@Critter

No wiem przecież :D

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przecież to normalne że na tego typu szczytach pojawiają się tacy oszołomi aby ugrać coś dla siebie. Po za tym wydaje mi się że większość z tych ulotek skończyła w najbliższym śmietniku, jak to zazwyczaj kończą ulotki.

Użytkownik Sebastian. edytował ten post 08.07.2016 - 20:10

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pytanie jednak brzmi (o ile to prawda, że ulotki rozdawane są na PGE Narodowym), kto zezwolił na takie...rozdawnictwo?

I czy każdy, kto zechciałby tam porozdawać swoje ulotki (na przykład reklamowe) również ma taką możliwość?

Ewentualnie - ile taka możliwość kosztuje?

Zakładam bowiem, że przy obostrzeniach związanych ze szczytem NATO, to nie jest tak, że na Narodowy może wejść każdy, kto ma na to ochotę?

Pytam oczywiście z czystej, niczym nie podszytej ciekawości.

• 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zezwoliła partia rządząca i to jest obciachem. Jak coś nie jestem ich wyborcą :)
  • 0

Urgon.
  • Tematów: 9
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Śmieszne w tej akcji jest to, jaki obraz Polski to buduje. Bo takiego rozdawnictwa nie można uprawiać na szczycie NATO bez zezwolenia władz - inaczej KOD by rozdawał ulotki w sprawie TK...
Na miejscu Tuska i Putina bym tych oszołomów o zniesławienie oskarżył. Wstyd dla Polski do kwadratu, a i totalna kompromitacja gwarantowana...
  • 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale politykujemy a podobno zakazane... Ja też szKODnikom coś bym dowalił a nie można.

Nie podobno, ale na pewno zakazane :) Dlatego "dowalam" ostrzeżenie, bo zgodnie z regulaminem można dowalić! ;)

Aquila

• 0

#1634 Gość_critter☆

Gość_critter☆.

Napisano

To politykowanie ale w granicy dobrego smaku ;)

Najlepsze jest to, że będzie poruszana kwestia sojuszu i wsparcia dla Polski. Czy tylko mi się wydaje, że sojusz osłabia Polskę tworząc fałszywe poczucie bezpieczeństwa? Śmiem twierdzić, że w sytuacji ew. wojny z Rosją (która jest SKRAJNIE nieprawdopodobna w mojej opinii), Niemcy czy Francuzi to prędzej by na tym ubili dobry biznes z FR niż nam pomogli...

• 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Słyszałem wczoraj dowcip o tym jak to po odlocie delegacji polscy politycy orientują się, że znowu nie mieli śmiałości zapytać Obamę o zniesienie wiz do USA...

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych