Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wiadomości z kraju i ze świata

• Please log in to reply
3259 replies to this topic

Mortalis.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

"Niemcy: silna eksplozja w bawarskiej knajpie, co najmniej jedna ofiara"

"Ansbach. W bawarskiej knajpie doszło do eksplozji. Miejscowość jest położona 100 km od Monachium. Wstępne doniesienia mówią o jednej zabitej osobie i kilku poważnie rannych. Póki co, mówi się przede wszystkim o wybuchu gazu."

http://pikio.pl/niem...j-jedna-ofiara/

• 0

Maska.

Entuzjastyczny sceptyk i spiczastonose dulary

• Tematów: 0
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Może strzał z broni palnej w butle z gazem ?

Użytkownik Post edytował ten post 24.07.2016 - 23:35

• 0

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Eksplozja w restauracji w mieście Ansbach pod Norymbergą (Bawaria) – podają niemieckie media. Co najmniej jedna osoba zginęła, a dziesięć zostało rannych. "To był ładunek wybuchowy" - powiedziała burmistrz miasta Carda Seidel. Zdementowała tym samym wcześniejsze doniesienia, że przyczyną tragedii był wybuch gazu.

http://fakty.interia...ach,nId,2241615

• 0

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Podobno atakującym jest 27 letni Syryjczyk, któremu odmówiono azylu. Ogólnie ta fala uchodźców i słabe ich sprawdzenie były porażką. I to nie jest jakieś coś tam, bo w Europie są już muzułmanie i każdy taki atak będzie polaryzował społeczeństwo.

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Szybko się niemiaszki doczekali, chyba nawet ja tak szybko nie obstawiałem tam zamachu, gdy jakiś czas temu pisałem, że będą następni. Ciekawe co na to panowie co pisali "a co Wy się przejmujecie zamachami we Francji, ten problem nas nie dotyczy".

Zamachy są już za naszym ogródkiem i wciąż pną się bliżej...dobrze, że tym razem ludzie bez wyobraźni nie mają prawa głosu, a jedynie mogą sobie poplać swoje bzdury na jakimś forum.

Zaciekawiony, dalej sobie wymyślamy problem, którego nie ma?

• 1

#1791 Gość_critter☆

Gość_critter☆.

Napisano

*
Wartościowy Post

Teraz wchodzimy w nowy etap "psycholi" i "uczenia się żyć z terroryzmem". Od kiedy nie mam kompa oglądam TV,  co się wcześniej nie zdarzało zbyt często, i jestem w ciężkim szoku po tym co serwuje TVP Info, TVN czy tego typu stacje. 

Słuchajcie, jeśli ktoś jeszcze ogląda telewizję to musi jak najszybciej wyrzucić telewizor przez okno.

Otwarcie mówi się o tym, że trzeba się przyzwyczaić się do terroryzmu, to jakieś próby normalizacji zjawiska jak mniemam, mówi się o muzułmanach jako "psycholach" i zanim się jeszcze dobrze pozna tożsamość to wiadome jest, że to wariaci dobrze znani policji.... przecież to kant jak cholera! 

I jeszcze papież Franciszek, który jak wypali to nawet kotom szczęki opadają. Raz porównuje apostołów do bojowników ISIS, raz twierdzi, że islam jest to religia pokoju, przecież to sabotaż....

Już wiem dlaczego Benedykt XVI musiał odejść.... on otwarcie krytykował islam, a potrzebny jest papież, który będzie miłował islam i nie zwracał uwagę na ataki na chrześcijan. Chrześcijanie giną setkami a ten gada coś o miłowaniu muzułmanów itd... szok...

Dopiero kiedy obejrzałem te papkę w TV rozumiem czemu niektórzy na forum mają lewackie poglądy. Po prostu wyjarało im mózgi od oglądania tv... 

Użytkownik critter☆ edytował ten post 25.07.2016 - 07:10

• 9

dziewięć.

Apprentice

• Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Najgorsze jest, że tylu ludzi się jeszcze na tę filozofii "tolerancji" i "miłości dla wszystkich" nabiera. Wystarczy napisać nieprzychylny komentarz na profilu Gazety.pl czy NaTemat a zjedzą żywcem za takie nazistowskie podejście. Na profilu Trzeciego Dna też jest taka jedna aktywistka, która autora profilu i wszystkich mu przychylnych "rasistów" miesza z błotem. Nie wiem co musi się stać, żeby ci ludzie przejrzeli na oczy. Obawiam się, że nawet kiedy z ulic zostaną gruzy, oni nadal będą się upierać, ze to nie jest wina biednych imigrantów ze wschodu, a raczej nasza, bo byliśmy źli i nie wzięliśmy ich więcej.

• 0

Urgon.
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Policja zatrzymała w Łodzi niedoszłego zamachowca, 48-letniego Irakijczyka. Miał mieć materiały wybuchowe i listę miejsc do zamachnięcia się.

http://natemat.pl/18...ie-dwa-miesiace

Swoją szosą prędzej spodziewałbym się zamachu bombowego na ŚDM, a nie w supermarkecie czy centrum handlowym w Łodzi.
Jeszcze jedno: takie rzeczy dzieją się nie dlatego, że każdy uchodźca czy imigrant jest psychopatą. Dajcie mi dowolną dostatecznie dużą grupę ludzi, a znajdę w nich kilku zdolnych do dokonania zamachu. Problem jest w tym, że Zachód wpierniczył się w nieswoje sprawy na Bliskim Wschodzie, a płacą za to cywile, których ten Bliski Wschód nie obchodzi. Imigranci i uchodźcy uciekają od piekła wojny i biedy swoich krajów, trafiają do całkowicie nowego dla nich miejsca, nie radzą sobie z tą sytuacją i łatwo padają ofiarą rekruterów, którzy używają ich do wzięcia odwetu za to, że Zachód miał czelność wejść na ich tereny i niszczyć ich porządek. Do Europy dostają się też ci, co już dawno temu mieli mózgi wyprane, korzystają z chaosu i nieszczelnych granic. Nie możemy tych wszystkich ludzi po prostu wygonić i powiedzieć: "wracajcie do swoich krajów, w których panuje bieda i trwa wojna z naszej winy". To tylko by wywołało jeszcze więcej zamachów...

Użytkownik Urgon edytował ten post 25.07.2016 - 10:33

• 0

dziewięć.

Apprentice

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dobra robota policji. We Francji nie byli w stanie zatrzymać nawet tych, którzy wcześniej byli notowani.

• 0

Maska.

Entuzjastyczny sceptyk i spiczastonose dulary

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dobra robota policji. We Francji nie byli w stanie zatrzymać nawet tych, którzy wcześniej byli notowani.

Nic dziwnego, że nie dali rady, muzułmanów jest tam kilka milionów w tym setki tysięcy "uchodźców". Gdyby mieli pozamykać samych przestępców lub tych, którzy na terenie Francji dokonali jakich kolwiek przestępstw, nie starczyło by miejsc w więzieniach.
A zresztą, po co się cackać, każdy azylant, który brał udział w przestępstwie lub jest podejrzany o popełnienie przestępstwa wywalać z kraju. Najlepiej na księżyc.
Ale nie ma co marzyć, każdego człowieka, który zechce coś takiego wprowadzić zlinczują uważając islam za religię pokoju lewacy.
Jedyne rozwiazanie-szybko wykończyć IS, by nie było "uchodźców" z Afryki północnej I Azji
  • 0

luk26.
  • Tematów: 20
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Akurat tvp info ,jeszcze w miarę pokazuje gdzie leży problem ale jak dziś w tvn zobaczyłem co mówi Pałaszyński to ręce opadły.Gadał,że politycy i skrajna prawica podburza społeczeństwo a tak nie wolno,b o jesteśmy demokratycznym krajem.
  • 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dajcie mi dowolną dostatecznie dużą grupę ludzi, a znajdę w nich kilku zdolnych do dokonania zamachu.

Pewnie dlatego w ostatnich latach zamachów/prób zamachów przeprowadziło setki muzułmanów, a w innych grupach było ich aż.... :)

Takie "statystykowanie" na siłę to mocna żenada. No chyba, że ktoś nie rozumie po prostu o co chodzi, bo faktycznie w każdej grupie znajdzie się jakiś alkoholik, jakiś pedofil, jakiś sadysta, tylko że to nie ma nic do rzeczy.

Po prostu aż ciężko uwierzyć, że ktoś tego nie rozumie. To jest tak samo jak powiedzmy katolik nie je mięsa w piątek, bo ma tak przykazane, tak oni mają przykazane, żeby nas zabijać. I tak jak powiedzmy 80% katolików nie zje mięsa w piątek, tak 80% ciapatych będzie marzyć o tym, by cię zabić.

I tak samo mógłbym napisać "Katolik nie je mięsa? Daj mi jakąś grupę ludzi, a znajdę Ci kilka osób, co też nie zje mięsa w piątek". I czego to ma dowodzić? Brawo logika!

Użytkownik Daniel. edytował ten post 25.07.2016 - 14:08

• 4

Milosz.
  • Tematów: 47
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jest gorzej niż myślałem. Powiem krótko, w życiu bym nie przypuszczał, że dożyję takich czasów w których niektórzy politycy będą głosić takie brednie, żeby nauczyć się żyć z terroryzmem, a papież porównuje apostołów do bojowników ISIS i twierdził że Islam jest religią pokoju, paranoja.

Użytkownik Miłosz edytował ten post 25.07.2016 - 14:54

• 2

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Akurat tvp info ,jeszcze w miarę pokazuje gdzie leży problem ale jak dziś w tvn zobaczyłem co mówi Pałaszyński to ręce opadły.Gadał,że politycy i skrajna prawica podburza społeczeństwo a tak nie wolno,b o jesteśmy demokratycznym krajem.

To fakt.

Na TVP info relacjonowali konferencje rzecznika niemieckiej policji, byłem w szoku po tym co usłyszałem, jako jedną z przyczyn zamachu w Monachium podał brutalne gry strzelanki w które grał zamachowiec :facepalm: 

• 1

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To się akurat pojawia po każdej strzelaninie gdzie sprawcą jest nastolatek.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych