Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wiadomości z kraju i ze świata

• Please log in to reply
3259 replies to this topic

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ostatnio to jakieś kuriozum jeśli chodzi o przyczyny zamachu, pisali że w Nicei to ciężarówka zabijała, w Monachium depresja i gry strzelanki, w Reutlingen przez miłość. Zaraz okaże się, że w Ansbach przyczyną było pylenie pokrzywy bo Syryjczyk był alergikiem i czuł się wtedy niekomfortowo. Media robią co mogą aby odwrócić uwagę od wspólnego mianownik jakim jest wyznanie sprawców.

• 4

dziewięć.

Apprentice

• Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Punkt widzenia mediów propagandowych:

http://natemat.pl/18...ak-syryjczyk?fb

http://wyborcza.pl/1...ewno-islam.html

I jeden z dobrych komentarzy pod artykułem z Wyborczej:

facio60  8 godzin temu Oceniono 36 razy 8 
Panie Wieliński, przeczytałem ten stek bzdur popierający jedyną, słuszną linię GW i jej nadredaktora. Ostatnie zamachy w Niemczech niewątpliwie dokonały osoby chore psychiczne. Z tym się muszę zgodzić. Każdego kto morduje ludzi, za takowego należy uznać. Jednakże nie bez znaczenia jest SKĄD wywodzą się ci ludzie. Ano, pochodzą z terenów na których panuje islam. Ich zwyczaje są całkowicie odmienne od naszych, atakują przypadkowe osoby z jedną myślą, aby zabić ich jak najwięcej. Nawet ten Syryjczyk, który zaszlachtował Polkę, przy okazji zranił ciężko jeszcze 5 innych osób. A teraz perfidia mediów głównie niemieckich, które mocno za mordę trzyma Pani Merkel i jej ekipa:
1) zamachy nie mają nic wspólnego z islamem
2) wszyscy zamachowcy to nie terroryści, tylko osoby chore psychicznie
3) do dziś nie wiadomo, czy ten od siekiery to Afgańczyk czy Pakistańczyk. Ale czemu się dziwić, jak pozwoliło się wjechać do Niemiec ponad milionowi muzułmanów, z których ok. połowa jest nieidentyfikowalna. Kilkaset tysięcy nie wiadomo gdzie przebywa(!)
4) ten od Mc Donalda. Najpierw policja podała, że to Irańczyk z niemieckim paszportem mieszkający w Niemczech od nieco dwóch lat. Potem zmieniono wersję, że urodził się w Niemczech i przebywał tu od zawsze. Albo więc mamy do czynienia z totalną niekompetencją albo z nieudolnymi próbami ukrywania niewygodnych faktów.

Niezależnie od tego cisną się na usta inne pytania, także do Was.
Dlaczego ukrywa się przed opinią publiczną fakty, które świadczą o tym z czym i z kim mamy do czynienia? Czy jeśli po zamachu w Paryżu, UEFA zarządzała minutę ciszy, a w Turcji -bodajże w Stambule, podczas meczu pucharowego, stadion w tym czasie wył i wykrzykiwał Allach Akbar to nic nie znaczący incydencik? Jeśli wczoraj w Monachium urządzono małą uroczystość na rzecz zastrzelonych przed Mc Donaldem a w tym czasie muzułmanki stojące obok wykrzykiwały Allach Akbar, to też świadczy o integracji?
Czytałem ostatnio o wyglądzie sali koncertowej w Paryżu po słynnym zamachu. Najstarsi i najbardziej doświadczeni funkcjonariusze na widok tego co zastali płakali i wymiotowali. Zwłoki niektórych osób były strasznie pokaleczone, porównywalnie do tego co robiła dzicz tłumiąca Powstanie warszawskie na Starówce.
Wasza polityka informacyjna zmierza do tego, że staliście się gazetką drugiego sortu, wyznającą jedynie słuszną politykę zupełnie niczym Gierek i jego poprzednicy, którzy uważali, że wiedzą najlepiej co jest potrzebne narodowi. Dziwi mnie, choć już coraz mniej, że w tą logikę wpisuje się Pan Adam Michnik, tak zwalczający wówczas to zjawisko.
A na koniec mała uwaga. Od kilku tygodni obserwuję, że na moje komentarze, które niemal zawsze lądowały w czołówce, nasyłacie (?) dyżurnych komentatorów, którzy a priori przyznają minusy. Efekt jest b. Smieszny, bo po wielu plusach, przychodzi nagle fala minusów. A potem pojawiają się "komentarze" jednozdaniowe zwykle zawierające tylko inwektywy lub aksjomaty. Próby dyskusji z tymi miernotami nie mają sensu, gdyż są to zwykle osobniki nie mające żadnego pojęcia o świecie, historii czy polityce.
Dziękuję

Feministki z NaTemat oczywiście znalazły kolejny pretekst, żeby odwrócić kota ogonem i cały ciężar sytuacji zrzucić na polskich mężczyzn. Umknęło im, że główną kwestią, nad którą wszyscy się skupiają nie jest to, że zginęła polska kobieta, że w ogóle kobieta, ale że ktoś zginął i ktoś został ranny i pochodzenie zajść przypisuje się osobie należącej do grupy, która robi się coraz bardziej niebezpieczna w stosunku do randomowych ludzi z ulicy, cywili.

• 2

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli chodzi o Wyborczą to czytając komentarze na fanpagu można sobie humor poprawić. Według nich bardziej należy się bać polskich faszokatoli niż terrorystów i radykalnych muzułmanów :D

• 3

szczyglis.
  • Tematów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Komentarze w serwisach pokroju Wyborczej to rzeczywiście iście wyborne teksty powodujące śmiech na sali. Osobiście trudno jest mi zrozumieć, jak bardzo można mieć wyprany mózg, aby wypisywać takie bzdury jakie się tam czyta. Pewna grupa ludzi chyba naprawdę potrzebuje tego, aby to ktoś z jej rodziny zginął w zamachu, aby otworzyć oczy. Wyznawcy "religii pokoju" pod żadnym pozorem nie powinni mieć wstępu do Europy. Koniec i kropka. A jeśli tzw. "lewactwo" chce sobie ich tutaj wpuszczać, a następnie bronić, wymyślając bzdury pt. "chory psychicznie", czy "mordercza ciężarówka", to niech sobie ich zaprasza na swoje własne podwórko, a nie wypowiada się za resztę. Ludzie giną, umierają. Naprawdę. I to nie jest żaden film, czy gra komputerowa. Giną naprawdę. Ktoś traci żonę, ktoś inny córkę, jakaś kobieta traci męża, czy dziecko. To się dzieje naprawdę. Przecież to w każdej chwili może być ktoś z naszej rodziny, czy znajomych. Jak można nie traktować tego poważnie? Jak bardzo sprany mózg trzeba mieć, aby nie brać tego faktu pod uwagę i dalej brnąć w swoją chorą (być może opłaconą odgórnie) ideologię?

Rozmawiałem z kilkoma Niemcami na YT (na YT, bo na facebooku już nawet nie mają prawa pisać, takie im tam kary grożą, za niepoprawność polityczną). Niemcy są tak zaszczuci i mają tak zakneblowane usta, że wręcz płaczą na to co się dzieje. Skoro twój własny rząd mówi, że do terroryzmu należy się przyzwyczaić, to jak ma się czuć obywatel takiego kraju. Sorry, ale taki mamy klimat?

Przecież to jest paranoja. Jakiś chory sen.

Turcja na czele z Erdoganem niebawem zrobi tutaj jesień średniowiecza i może dopiero wtedy co bardziej lewaccy przejrzą na oczy, gdy będzie już totalnie za późno. Wszystko na taki rozwój wypadków wskazuje. Wtedy będzie płacz i zgrzytanie zębów. Nie wierzycie w fakt wystąpienia realnej inwazji? Ludzie na początku ubiegłego wieku też nie wierzyli w możliwość wystąpienia dwóch wojen światowych. Pokój nie jest dany na wieki i radzę się z tym faktem pogodzić. Świat stoi w ogniu, praktycznie cały - bo gdzie by nie spojrzeć, tam są konflikty wojenne. Pokoju na świecie już nie ma i jesteśmy właśnie świadkami kluczowych wydarzeń, które dobrze się nie skończą.

Apel do "lewaków" - ludzie, na litość boską, bądźcie realistami i pozdejmujcie w końcu swoje różowe okulary.

Użytkownik szczyglis edytował ten post 25.07.2016 - 18:40

• 7

Goosfraba.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A tak wyglądają "dokonania" muzułmanów na całym Świecie. Wszystko tylko w 2016 roku!

https://www.therelig...ks.aspx?Yr=2016

• 2

kikkhull.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Do dziewięć, zgadzam się z tym co napisałeś, tylko z tymi okrzykami w Stambule to chodziło o cos innego. Niewiele wcześniej mieli zamach w metrze, gdzie zginęło chyba koło 100 osób i cała Europa to olała, nie było minuty ciszy. Po prostu Europa sama sobie grabi. Uchodźcy nie przychodzą do Europy jako uchodźcy. Sam rozmawiałem z jednym chłopakiem z Iraku i on obwinia za wszystko USA i Europę  i to że przychodzą do Europy traktują jako zadośćuczynienie. Ja nie bardzo widzę szansę na integrację w tym co się obecnie dzieje. Różnice jeszcze bardziej się pogłębią.

• 0

Alis.

"Zielony" uspokaja ;)

• Tematów: 171
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Atak nożownika w Japonii, wiele ofiar

Co najmniej 19 osób zginęło, a 26 zostało rannych, gdy napastnik uzbrojony w nóż zaatakował pacjentów ośrodka dla niepełnosprawnych w prefekturze Kanagawa, na zachód od stolicy Japonii, Tokio - podała agencja Kyodo.

Do ataku na ośrodek w mieście Sagamihara, znajdującego się w odległości 50 km od Tokio, doszło o godz. 2.30 czasu lokalnego. Pół godziny później napastnik, 26-letni Satoshi Uematsu sam oddał się w ręce policji. Mężczyzna miał wtedy powiedzieć: "Lepiej, żeby niepełnosprawni zniknęli".

Napastnikiem okazał się były pracownik placówki.

• 0

KIN4.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Stworzyć problem... przeciągać w czasie tak, aby ludzie zapomnieli kto spowodował owy problem... likwidacja problemu... sprawcy jednego i drugiego ogłaszają się bohaterami, wybawcami ...lud ich kocha... lud pozwala ograniczać wolność w imię bezpieczeństwa i równości, odwraca uwagę... za chwilę znakowanie ludzi + geolokalizacja...itd...scenariusze kilku filmów z ostatnich lat właśnie się urzeczywistniają... to się dzieje naprawdę.  To tak gwoli wypowiedzi Szczyglisa (masz u mnie +1) .

• 0

Alis.

"Zielony" uspokaja ;)

• Tematów: 171
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Francja: Zakładnicy przetrzymywani w kościele

Dwóch uzbrojonych mężczyzn wzięło zakładników w kościele niedaleko Rouen w północnej Francji.

W kościele w Saint-Etienne-du-Rouvray przetrzymywanych jest od dwóch do sześciu osób.

• 0

#1810 Gość_Rudolf

Gość_Rudolf.
  • Tematów: 0

Napisano

Obejrzałem cały wywiad. Mam mieszane odczucia co do większości argumentów ale tutaj trafili w sedno.

(Jeszcze dobrze mówią o sytuacji w Turcji ale to w pełnej wersji..)

• 1

dziewięć.

Apprentice

• Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Strzelanina w klinice uniwersyteckiej w Berlinie. Z informacji policji wynika, że napastnik postrzelił lekarza, później popełnił samobójstwo.

http://www.rp.pl/Swi...w-Berlinie.html

• 0

szczyglis.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Apropos zatrzymanego w Polsce Irakijczyka, TVN pisze tak:

Przy aresztowanym w niedzielę Irakijczyku znaleziono zdjęcia dworców kolejowych w Łodzi i Krakowie - dowiedział się dziennikarz śledczy portalu tvn24.pl. Obcokrajowiec jest podejrzany o posiadanie śladowych ilości materiałów wybuchowych. U zatrzymanego w Łodzi Irakijczyka śledczy znaleźli fotografie dworców kolejowych w Łodzi i w Krakowie. Przypomnijmy, że według przecieków ze śledztwa, mężczyzna próbował wynająć w Krakowie mieszkanie na trasie przejazdu papieża Franciszka w trakcie Światowych Dni Młodzieży.

Pizzeria na dworcu kolejowym? Nasz reporter ustalił kolejne szczegóły tej sprawy. Irakijczyk wyjaśniał w trakcie przesłuchania, że zdjęcia robił w celach biznesowych. Szukał dogodnej lokalizacji dla pizzerii, którą planował otworzyć w Polsce. Wybrał dwa miasta - Kraków i Łódź. Tym tłumaczył swoje częste podróże pomiędzy nimi. Zmienne wersje Wątpliwości prokuratury i Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego wzbudziło jednak to, że Irakijczyk nie miał pieniędzy na otwarcie takiego biznesu. Jak się dowiadujemy, w trakcie przesłuchania mężczyzna zmienił wersję wydarzeń. Wyjaśnił, że fotografował dworce w ramach "misji dla wywiadu Szwajcarii". 
Szczegółów jednak nie ujawnił. - Musimy dokładnie sprawdzić to, co mówi.

Obecnie badamy, z jakiego kraju przyjechał do Polski - mówi nam osoba zbliżona do śledztwa. Na trasie papieża Portal tvn24.pl informował w poniedziałek, że w walizce aresztowanego Irakijczyka wykryto ślady materiału wybuchowego. Według nieoficjalnych informacji mężczyzna przyjechał do Polski na przełomie czerwca i lipca, nie wiadomo z jakiego kraju. Wiadomo natomiast, że miał kartę stałego pobytu w Europie, a wcześniej bywał w Szwajcarii i Szwecji. W Krakowie zatrzymał się w hostelu i próbował wynająć mieszkanie na planowanej trasie przejazdu papieża Franciszka. Przemieszczał się między Krakowem i Łodzią, w której został zatrzymany w czwartek po południu. Irakijczyk zaprzeczył, by miał materiał wybuchowy. Wyjaśniał, że chciał założyć w Polsce "biznes spożywczy". Nie stwierdzono, by miał fałszywe dokumenty. 

http://www.tvn24.pl/...a,663697,s.html

• 0

Milosz.
  • Tematów: 47
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ciekawe ile informacji w tym artykule jest prawdziwych, ale ile zmyślonych. TVN to antypolska niemiecka stacja która sieje lewacką propagandę, także @szczyglis radzę tobie i wszystkim omijać to "źródło informacji" z daleka. To co tamtejsi dziennikarze ostatnio odwalają, to się w pale nie mieści. Ciągle nielegalnych imigrantów określają uchodźcami, ostatnio było tyle aktów terroryzmu z ich strony, a oni dalej namawiają do przyjmowania nachodźców, ba nawet sugerują że to my jesteśmy winni, a nie oni, że takie straszne rzeczy się dzieją w Europie.

Ludzie, omijajcie TVN z daleka.

Użytkownik Miłosz edytował ten post 26.07.2016 - 22:07

• 0

spooner.
  • Tematów: 33
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kiedyś dziewczyna na fb pisała, że nocą kręcą się podejrzane typy i fotografują stacje metra, ale to w Warszawie. Ale nie wiem ile w tym prawdy.

http://warszawawpigu...ra-w-warszawie/

• 0

szczyglis.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Miłosz - nie traktuję TVN-u jako prawdę objawioną. Artykuł przytoczyłem jedynie jako ciekawostkę, aby pokazać jak tam to opisują i ile to już wersji powstało. Czytam i tu i tam, bo lubię mieć ogląd na wszystko jak to widzą i z lewa i prawa. Wroga trzeba znać, nie należy go pomijać. No i dochodzi jeszcze jedno - przeginają wszyscy, i z prawa i z lewa, a prawda leży gdzieś po środku. Tak jak np. pro-rządowe media przeginają w stosunku do Rosji. Bardzo ciężko jest obecnie ocenić media, lepiej więc czytać i tutaj i tutaj, a zdanie wyrobić sobie samemu. Piszę o internecie, nie wiem jak ma się sprawa z telewizją, ale z tego co wiem niezbyt dobrze (telewizora nawet nie mam, bo wyrzuciłem go kiedyś w chol....ę) i bardzo mi z tym dobrze.

@tati - ja kiedyś zgłosiłem jak kilku podejrzanych gości ciemniejszej karnacji robi zdjęcia Orlenu. Przypadkiem przejeżdżałem i zadzwoniłem na policję, bo wyglądało to co najmniej dziwnie. Na turystów zbytnio nie wyglądali. Nie wiem, co z tym faktem zrobili, bo spieszyłem się wtedy do pracy, ale fakt został zgłoszony.  

Użytkownik szczyglis edytował ten post 26.07.2016 - 22:41

• 3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych