Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wiadomości z kraju i ze świata

• Please log in to reply
3259 replies to this topic

Urgon.
  • Tematów: 9
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Czyli to działa tak. Jak ludzie o odmiennej orientacji robią sobie parady i ktoś bardziej patriotyczny tam wejdzie to oczywiście wina jest na tego bardziej patriotycznego. Natomiast jak ktoś bardziej patriotyczny robi swoje "parady" i wejdzie tam ktoś o odmiennej orientacji to wina jest...znowu tego bardziej patriotycznego. Okej.

Byłbyś bliżej prawdy, jakbyś napisał tak:
Jak ludzie o odmiennej orientacji robią sobie parady i kilkudziesięciu do kilkuset ktosiów bardziej patriotycznych tam wejdzie z zamiarem dokonania ciężkiego pobicia to oczywiście wina jest na tych bardziej patriotycznych.
Gdyby w paradę ludzi o odmiennej orientacji seksualnej zaplątał się pojedynczy ktoś bardziej patriotyczny, to zostałby przyjęty z otwartymi ramionami, jeśli tylko by zachowywał się kulturalnie...

Użytkownik Urgon edytował ten post 29.08.2016 - 22:04

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A może po prostu ma talent? Nie wariujmy, że każdy, kto pobija rekord czy wybija się na tle innych to nasterydowany oszust. Może jest odpowiednio silna i w odpowiednim momencie rzuca młot? To wszyscy sportowcy w dziejach, którzy pobili jakiś rekord to kanciarze? Pewnie, że kiedyś te rekordy były mniej spektakularne, ale troszkę się zmieniło - technika, sposób treningu, posiłki etc etc i nie wydaje mi się, żeby wszyscy oszukiwali.

Jak ktokolwiek uprawiał sport to wie, że naturalny kończy się gdzieś pomiędzy boiskiem szkolnym, a amatorskimi zawodami. Gdyby była czysta to pewnie nawet nie pojechałaby na IO. Talent to jedno, a granica genetyczna to drugie. Gdyby rzucała po te 60m to jeszcze by można było pomyśleć, że faktycznie nic nie brała, a nie babka rzuca 10m dalej niż ZAWODOWE zawodniczki, bije rekordy wszech czasów + mogłaby wygrywać z facetami. Ona jest tak samo czysta jak Bolt i Phelps.

• 0

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A na jakiej podstawie zakladasz, ze ta granica genetyczna musi ja ograniczac do 60m a nie do 70 czy 90? Skad takie wnioski? Z logiki? Z faktu, ze to przeciez kobita i ona nie moze tak rzucac? Jest MISTRZYNIA czyli osoba wyjatkowa, lepsza od innych. Dlatego tak rzuca, po prostu jest do tego stworzona i w tym sie sprawdza. To jest wlasnie ten wyjatek od reguly, w tym wypadku reguly, ze "to kobieta".

A skoro wg Ciebie wszyscy i wszedzie biora, to na cholere te testy i pozerstwo? Trzeba zmienic prawo i pozwolic brac, dopiero beda rekordy.
  • 0

spooner.
  • Tematów: 33
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Uważasz, że Bolt się czymś szprycuje? On ma długie nogi i motorek w tyłku ;) On zrobi jeden krok, a jego rywale są już na trzech krokach. Bolt to talent. Phelps to samo. Ronaldo to samo. Messi to samo. To są indywidualności sportu. Nie znam dobrze dyscypliny rzutu młotem ale wydaje mi się, że ona po prostu potrafi dobrze się w tym kole zakręcić i w idealnym momencie wypuscić młot. Do tego jest to masywna kobieta, tak jak mówiłem, babka z jajami. 

• 0

Urgon.
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Równie dobrze można powiedzieć, że wszyscy zawodowi sportowcy są na dopingu, wobec czego medale należą się nie sportowcom, tylko biochemikom i lekarzom, którzy opracowują środki dopingowe...
Swoją szosą, to co zażywał taki Małysz, żeby daleko skakać? Stawiam na mieszankę grochówki i fasolki po bretońsku...
  • 2

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A na jakiej podstawie zakladasz, ze ta granica genetyczna musi ja ograniczac do 60m a nie do 70 czy 90? Skad takie wnioski? Z logiki? Z faktu, ze to przeciez kobita i ona nie moze tak rzucac? Jest MISTRZYNIA czyli osoba wyjatkowa, lepsza od innych. Dlatego tak rzuca, po prostu jest do tego stworzona i w tym sie sprawdza. To jest wlasnie ten wyjatek od reguly, w tym wypadku reguly, ze "to kobieta".

Na podstawie wiedzy, którą mamy dziś dostępną. Okej, zdarzają się genetyczne freaki, ale cudów nie ma i tyle. Ty naprawdę uważasz, że Ci mistrzowie to oni są mistrzami, bo przykładają się na treningach, jedzą kurczaczka z warzywami i śpią 8h? Spoko, masz do tego prawo. 5 lat temu też ludzie myśleli, że Armstrong ma talent i jest do tego stworzony, no bo gdzie taka chudzinka sterydy by brała.

Weźmy prosty przykład. Jastin Gatlin, rekord na 100m: 9.74s, dwukrotnie złapany na dopingu, a przed nim Usain Bolt, rekord na 100m: 19.19s. Pytanie na logikę, poziom podstawówka: Bolt jest czysty?

To samo z Anitą. Co prawda żadnej z jej obecnych rywalek nie złapano na dopingu, ale jej rywalka, która została mistrzynią olimpijską 4 lata temu została złapana na dopingu, żeby było śmieszniej - również dwukrotnie. Jej rekord 77.80m, Anity 82.98. Pytanie jak powyżej z Boltem. Odpowiedź prosta i logiczna.

Uważasz, że Bolt się czymś szprycuje? On ma długie nogi i motorek w tyłku ;) On zrobi jeden krok, a jego rywale są już na trzech krokach. Bolt to talent. Phelps to samo.

Szkoda to nawet komentować. :D Armstrong też miał talent, aż się wytalentował.

Swoją szosą, to co zażywał taki Małysz, żeby daleko skakać? Stawiam na mieszankę grochówki i fasolki po bretońsku...

Proponuje nie zabierać głosu w temacie o którym nie masz pojęcia, by się nie ośmieszyć. A co takiego zażywał gość z jazdy konną, u którego wykryto doping? I po co? Żeby lejce mocniej trzymać w dłoni?

Użytkownik Daniel. edytował ten post 29.08.2016 - 22:35

• 0

spooner.
  • Tematów: 33
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ok Daniel, pożyjemy zobaczymy.

Ale w tej sytuacji to musimy się przyczepić do każdej indywidualności. Jesteś kibicem Realu i fanem Ronaldo. Czy mu też zarzucasz jakiś doping? A chłop biega jak torpeda i skacze tak wysoko, że nie jeden koszykarz NBA może mu zazdrościć. Nawet sam Bolt o którym gadamy miał go szlifować w biegach.

Są wyjątki jak np. Armstrong, którzy grają nieuczciwie ale czy wszyscy z dobrymi wynikami muszą być oszustami? Anity i Bolta nie podejrzewałbym o takie rzeczy, oni mają predyspozycje i talent.

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ok Daniel, pożyjemy zobaczymy.

Ale w tej sytuacji to musimy się przyczepić do każdej indywidualności. Jesteś kibicem Realu i fanem Ronaldo. Czy mu też zarzucasz jakiś doping? A chłop biega jak torpeda i skacze tak wysoko, że nie jeden koszykarz NBA może mu zazdrościć. Nawet sam Bolt o którym gadamy miał go szlifować w biegach.

Są wyjątki jak np. Armstrong, którzy grają nieuczciwie ale czy wszyscy z dobrymi wynikami muszą być oszustami? Anity i Bolta nie podejrzewałbym o takie rzeczy, oni mają predyspozycje i talent.

Jestem fanem Ronaldo i domyślam się, że pewne nielegalne zabiegi są tam stosowane. To nie ma nic do rzeczy. Po pierwsze doping to nic złego, to nieodłączna część sportu, od wielu, wielu lat. Nie ma sportu bez dopingu. Oczywiście sportu zawodowego/ekstremalnego. Nie mówię o jakimś bieganiu po parku co drugi dzień na poprawę kondycji. Ja nie jestem przeciwnikiem dopingu, ani też nie obrzucam błotem ludzi go biorących.

Chcesz być najlepszy, chcesz bić rekordy, chcesz przekraczać granice ludzkiego organizmu - musisz brać. Doping to nie tylko wbijanie sobie igieł w tyłek. Doping ma różne formy. Sterydy to nie tylko łyse karki z BMW. Bierze się po to, żeby poprawić wydolność, koncentracje, kondycje, wytrzymałość, siłę, masę/rzeźbę, etc. Zależy jaki sport i jaki cel.

Dodam, że coraz więcej sportowców złapanych na dopingu notuje się w....tenisie stołowym. Dziwne Urgon, nie? Tenis stołowy. Więc nawet nie ma co mówić o rzucie młotem, gdzie siła musi być XXX razy większa.

Na dopingu łapano sportowców też z takich dyscyplin jak:

-jeździectwo
-baseball
-hokej
-piłka nożna
-badminton

O takich sportach jak biegi, skoki, pływanie, rzuty, pchania, rwania, etc to nawet nie ma co pisać, bo doping jest tam tak oczywisty jak to, że po nocy mamy dzień.

Anity i Bolta nie podejrzewałbym o takie rzeczy, oni mają predyspozycje i talent.

Predyspozycje i talent mają wszyscy, którzy znaleźli się na IO, bo żeby się tam znaleźć to musisz być najlepszy np w swoim okręgu/klubie/mieście. Predyspozycje i talent to to, że Gatlin brał i miał czas 19.74, a Bolt brał i miał czas 19.19. To jest właśnie różnica wynikająca z talentu i predyspozycji. Ale proszę Cię, nie wierz w takie rzeczy, że facet naturalnie biega o 55 setnych szybciej od faceta na sterydach. To jest tak samo możliwe jak dolecieć na księżyc na paralotni.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 29.08.2016 - 22:55

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co do Anity, wielkie brawa oczywiście, ale żeby tylko nie wpadła na dopingu przez nie uwagę. Nie wiem co ona bierze, ale musi być mocne skoro jej wyniki pozwalałyby jej wygrywać nawet w konkursie z mężczyznami.

Kobiety rzucają młotem prawie o połowę lżejszym, 4 kg. Można to porównywać z wynikami dla mężczyzn juniorów rzucających młotem 5 kg, rekordzista rzucił 85,2 mając 16 lat. Rzucając młotem 6 kg Anita prawdopodobnie dorzucałaby do 65-70 m.

Bicie rekordów to obecnie głównie kwestia techniki i rozwoju medycyny sportowej, a więc kwestia innych treningów i niektórych szczegółów technicznych (rodzaj butów o lepszej przyczepności itd.).

• 1

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dla tych co piszą że wizyta kodu była prowokacją i mieli się nie narażać.
Odwróćcie sobie sytuację. Zamiast organizatów pogrzebu albo innego podobnego wydarzenia np. Obchody urodzin bolesława chrobrego wstawcie sobie jakąś inną ekipę polityczną. Na tą uroczystość przychodzą zwollennicy tej ekipy, ale też ludzie o katolickich poglądach. Te osoby mają transparenty z napisami typu ,, maryjo królowo Polski,, . No i zostają atakowani słownie i fizycznie przez innych uczestników zgromadzenia.
Jaka byłaby wasza reakcja? Wiadomo jaka.
  • 0

szczyglis.
  • Tematów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Przepraszam, ale na chwilę powrócę do sytuacji z "pogrzebu" i stanę w obronie Pishora.

Fanem Kijowskiego nie jestem, a jedyny kod z jakim mam do czynienia, to ten, który piszę programując różne fajne rzeczy. Nie zmienia to jednak faktu, że to co zobaczyłem na filmiku to było przegięcie. To co zrobiła ta banda łysych idiotów zasługuje na niepochwałę. Widziałem kilka nagrań z tego incydentu i na myśl nasuwa mi się jedynie jedno - banda idiotów. Poza tym idiotycznym zachowaniem nie zauważyłem też tam żadnej prowokacji - prowokację to widzą tam ci, którzy chcieli ją zobaczyć. Podobnie rzecz się miała z pewnym elektrykiem, który później został prezydentem Polski, a który też pojawił się tam na mszy w kościele. Otóż pewna "niezależna" strona jego pojawienie się tam też nazwała prowokacją, przy okazji porównując jego ubiór do tego z pogrzebu Jaruzelskiego (http://niezalezna.pl...zczyt-arogancji). Czyli rozumiem, że te wszystkie wartości katolickie, o które rzekomo tak walczą zwolennicy obecnie nam panującej ekipy, to tylko dla wybranych? A kościół to miejsce, gdzie robimy selekcję, kogo wpuszczać, a kogo nie?

Kolego Belin, Ty nie jesteś Polakiem i masz gdzieś Polskę, bo wg Ciebie Polak Polakowi jest nierówny, twierdzisz, że są lepsi i gorsi, a ten który jest wg Ciebie gorszy to standardowo "kodowiec, komuch, ruski agent" itd. itp. Jeśli w jakiś sposób można by zdefiniować szkodzenie Polsce, to będzie to właśnie takie robienie podziałów. To ma być patriotyzm? Gdzie Polak Polaka bije? Hahahah, to jest śmiech na sali, a nie patriotyzm.

PS. Kolego Belinie, sam jestem łysy i dość duży ze mnie gość, potrafię też łapać orbsy:

563105_493964060667353_944882715_n.jpg?o

A mimo tego nie atakuję innych ludzi za ich poglądy. Można? Można.

Przepraszam za temat okołopolityczny, ale musiałem się w tej materii wypowiedzieć.

Użytkownik szczyglis edytował ten post 30.08.2016 - 15:02

• 5

Milosz.
  • Tematów: 47
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Spadłem z krzesła jak przeczytałem, że Kijowski chciał się modlić za Polskę. Chyba za jej upadek ten alimenciarz chciał się modlić, nie wiem do kogo modły on tam chciał wnosić, ale na pewno nie do Boga. Prysł mit "wielomilionowego i oddolnego" ruchu jakim jest KOD. Ich marsze to jedna wielka hucpa. Pojawienie się Kijowskiego i tych jego kolesi na pogrzebie, była jedną wielką prowokacją. KOD-owcy nie mieli nawet moralnego prawa tam być, ponieważ ich organizacja broni ludzi, oraz spadkobierców układu, który to wpędził tych bohaterów do grobów.

Użytkownik Miłosz edytował ten post 30.08.2016 - 15:40

• 3

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Polska spychologia osiągnęła nowy poziom - do szpitala w Janowie Lubelskim trafiła upośledzona umysłowo 21-latka z DPS Gościeradów z powodu ataków agresji. W szpitalu stwierdzili, że nic jej nie jest i chcieli ją wypisać ale jest problem. Pacjentka jest ubezwłasnowolniona i ktoś musi ją odebrać. DPS Gościeradów nie chce jej przyjąć z powrotem. Pozostałe takie placówki w kraju też:

http://www.dziennikw...1000185906.html

• 0

Milosz.
  • Tematów: 47
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Protest Czeczenów w Brześciu. Żądają wpuszczenia do Polski.

http://opinie.news/k...zenia-do-polski

http://www.tvp.info/...knijcie-granice

Powstanie nowa "Dżungla", podobna do tej z Francji, pod naszą granicą? Pora wreszcie wyjaśnić dobitnie wszystkim tym "uchodźcom ", że życie to nie koncert życzeń i nie można, tak po prostu bez spełnienia jakichkolwiek warunków, wybierać kraju czy miasta gdzie chce się mieszkać.

W Czeczeni nie ma wojny. To w tej chwili najbardziej dofinansowana republika WNP. Wypad do siebie brudasy. 

Użytkownik Miłosz edytował ten post 30.08.2016 - 16:25

• 2

dziewięć.

Apprentice

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy dobrze tego newsa zrozumiałam, ale czy Włosi podpływają aż pod Libię, żeby ściągać do Europy uchodźców ekonomicznych z Afryki?

http://wyborcza.pl/7...jwiekszych.html

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych