Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wiadomości z kraju i ze świata

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3259 odpowiedzi w tym temacie

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Higenamina to coś podobnego jak geranium, 1.3 dimetyloamylamina. Czyli mówiąc krótko stymulant, który ma za zadanie pobudzać. Jest zabroniony do spożycia i wycofywany z większości suplementów. Zjadłem tego bardzo dużo w różnego typu stackach, gdy jeszcze były łatwo dostępne(dalej są, ale tylko w niektórych punktach, lub głównie przez internet). Kopa daje niesamowitego i spokojnie może pomóc w poprawianiu swoich wyników sportowych.

Działanie takich stymulantów można by porównać w pewnym stopniu do działania amfetaminy, czyli silne pobudzenie, moc, energia, a potem zjazd i totalna niemoc. Maradona kiedyś został złapany na dopingowaniu się amfetaminą.

• 1

szczyglis.
  • Tematów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja to tylko tutaj tak położę i zostawię z jednym "bezpiecznym" komentarzem:

Panowie, chrońcie swoje kobity przed Terminatorami ;)

Pierwszy międzynarodowy konkurs piękności oceniany przez "maszyny" miał wykorzystywać obiektywne czynniki, takie jak symetria twarzy i zmarszczek, by zidentyfikować najbardziej atrakcyjne zawodników. Do Beauty.AI około 6000 osób z ponad 100 krajów zgłosiło swoje zdjęcia w nadziei, że sztuczna inteligencja poparta złożonymi algorytmami uzna ich twarze za ideał ludzkiego piękna.

Ale gdy ogłoszono wyniki, twórcy - przerażeni - zauważyli co było czynnikiem łączącym zwycięzców: roboty nie lubią ludzi o ciemnej skórze. Spośród 44 zwycięzców, prawie wszyscy byli biali. Ułamek pochodził z Azji i tylko jeden miał ciemną skórę. Związane z tym kontrowersje wywołały ożywioną debatę na temat sposobów, w jakie algorytmy mogą utrwalać uprzedzenia.

rsz_beautyai-first-beauty-contest-judged

Najprostszym wyjaśnieniem dla krytyków wyników jest to, że algorytmy tworzą stronniczy ludzie, mający swoje głęboko zakorzenione uprzedzenia. Oznacza to, że pomimo wrażenia, że ​​algorytmy są jakoś wyjątkowo neutralne i obiektywne, często mogą one pomnażać i wzmacniać istniejące uprzedzenia.

http://www.dziennikn...ty-okazuja-sie/

https://www.theguard...ke-black-people

• 1

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Cóż. Pewnie zastosowali algorytmy "samouczące" które pobierają dostępne dane o konkursach i tworzą ideał piękna. A że najwięcej łatwo dostępnych konkursów oceniających piękno przeprowadza się w Europie i USA, to wynik jest taki jak wyszedł.

To podobnie jak historia internetowego bota, który uczył się jak tworzyć wiadomości, które szybko dostają dużo polubień; i ponieważ ostatnio w internetach panuje pewien określony klimat, bot zaczął tworzyć wiadomości rasistowskie i antyemigranckie.

• -1

szczyglis.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Zaciekawiony

(...) bot zaczął tworzyć wiadomości rasistowskie i antyemigranckie.

Przecież obecnie to już wszystko podchodzi pod rasizm, a teraz właśnie dodatkowo oskarżyli o rasizm maszynę :)
Ja tam jestem po stronie tego wyniku, choć nie mam nic do wyglądu kobiet z innych ras (np. Iranki są bardzo ładne, a i taka Halle Berry również). Natomiast to co piszesz o bocie, to był eksperyment na tweeterze, który został strollowany przez ludzi, stąd dał takie wyniki. W przypadku natomiast tego eksperymentu nie było brane, kto, o jakim kolorze wygrywał wybory na Miss, tylko inne czynniki, jak naturalne proporcje, liczba Fi, stosunek jednego do drugiego i cała masa innych parametrów. Ja się kiedyś zajmowałem sieciami neuronowymi - to nie jest tak, że podasz statystykę i od razu masz nauczoną sieć, to jest zestaw o wiele większej liczby danych i wag.

Jaki kolejny krok? Czarny Han Solo, bo rasizm w innym przypadku? (upsss, a nie, to już nie przejdzie, zapomniałem ;) ).

Użytkownik szczyglis edytował ten post 10.09.2016 - 19:11

• 1

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ten uczuć, gdy od nieożywionych tworów wymagasz poprawności politycznej... heh

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Najprostszym wyjaśnieniem dla krytyków wyników jest to, że algorytmy tworzą stronniczy ludzie, mający swoje głęboko zakorzenione uprzedzenia. Oznacza to, że pomimo wrażenia, że ​​algorytmy są jakoś wyjątkowo neutralne i obiektywne, często mogą one pomnażać i wzmacniać istniejące uprzedzenia.

Moim zdaniem piękno nie ma koloru. Wygrywają najpiękniejsze. A że białe kobiety dominują??  Przepraszam, czy  biali mają zejść do podziemi, tylko dla tego że murzyni mają wybujałe EGO? Nie czarujmy się. Cała ta stronniczość wynika z faktu że murzynki są po prostu brzydkie. To nie jest rasizm. to są fakty. 

PS.

Media stworzyli głównie biali.

USA i Rosja, dwie największe potęgi militarne, stworzone są przez białych.

Nawet Arabowie i ich  ISIS,  to są biali. Tak nawiasem mówiąc to określenie "biały" jest krzywdzące gdyż biali nie są biali, tylko kremowi, magnolia, kakao, albo coś w tym stylu.

Z drugiej strony rzecz biorąc, większość Czarnych, nie jest czarna, tylko brązowa. W trylionie odcieni, ale to brąz. Tak samo jak Indianie nie są czerwoni, a Azjaci żółci

Chyba że jestem daltonistą.

Edit.

Skorygowałem tekst, na skutek uwagi @dziewięć.

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 11.09.2016 - 10:31

• 6

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To tak jakby się czepiać, że czarni biegają szybciej, bo są do tego genetycznie predysponowani. No jak to tak? To co biali są gorsi? Rasiści z tych murzynów, biegają szybciej, jak mogą, mają zwolnić!!!

• 2

dziewięć.

Apprentice

• Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Panjuzek, raczej przez mężczyzn. Bo po raz: świat nauki był przez bardzo długi czas przez nich zdominowany i po dwa: określenia magnolia, kremowy, kakaowy to raczej do słownika kobiet właśnie mi pasuje. Mężczyźni w tej kwestii wolą bardziej uproszczone określenia, tak jak te nieszczęsne żółty, czarny i biały.

• 1

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To tak jakby się czepiać, że czarni biegają szybciej, bo są do tego genetycznie predysponowani. No jak to tak? To co biali są gorsi? Rasiści z tych murzynów, biegają szybciej, jak mogą, mają zwolnić!!!

Nie to nie tak.  Murzyni nie są rasistami ponieważ są czarni i mają licencję na rasizm. Wiem jak to brzmi. Ale 10 lat życia w środkowej części Londynu, (Lewisham konkretnie) Wykreowało tą opinię.   

@dziewięć

@Panjuzek, raczej przez mężczyzn.

Przepraszam. Posłużyłem się stereotypem. To kobiety wymyślają specjalne nazwy dla pospolitych kolorów.

Masz rację. Troszkę się zakręciłem w mojej kolorofobii. 

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 10.09.2016 - 21:58

• 2

szczyglis.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

O jakich Wy tu dziwnych kolorach mówicie? ;)

Dla mnie istnieje jedynie paleta RGB (czerwony, zielony i coś w stylu niebieskiego) + wartości alfa.

@Panjuzek ma rację - to wszystko śmieszne jest. I ciekawe co by się stało, gdybym nazwał czarny kolor skóry np tak:

00000000.. (ZERO ZERO ZERO....), w decymalnym, niespodzianka - też wychodzi 0.0.0 < bo kurcze, to już nie wina moja, ale no przepraszam, to już matematyka - w zapisie rgb to wychodzą 3 zera (w zapisie przy większej ilości bitów tych zer będzie więcej, choć finalnie redukują się do jednego, bo zero to zero). I co zrobimy teraz? Cofniemy się do średniowiecza?

Zakażemy zapisu binarnego i komputerów, bo to rasizm, że czarny to zero?

A może jeszcze zakażemy używania czarnych worków na śmieci (już widzę, że są pewne koncepcje).

Absurd. Wielki absurd i przykre czasy, gdzie biały człowiek (no sorry - komputer nawet potwierdził) musi się tłumaczyć z rasizmu, z wyimaginowanego rasizmu jaki sobie ktoś gdzieś tam wymyślił. Z totalnie absurdalnego rasizmu, bo oskarżenia o rasizm są głownie ze strony...sami sobie dokończycie, bo nie chcę kolejnych warnów...

Więc, otwarcie, serdecznie powiem tak:

Jestem rasistą, gdyż uważam, że białe kobiety są najpiękniejsze na świecie.

A co mi tam - jak Terminator może być rasistą to i ja mogę być.

A gdybym napisał, że nie jestem to i tak by to niczego nie zmieniło, bo i tak dla wielu jedno i drugie to to samo.

// przepraszam za OT, ale chciałem pokazać absurd tego wszystkiego, gdzie "czarny" jest rzekomo dyskryminowany.

Jakby co można zgłaszać do hejtstopów i otwartych.org. I tak już tam byłem zgłaszany nie raz - za niby rasizm, za niby antysemityzm, za antyislamizm, więc mnie już nic nie zdziwi. Droga wolna.

Użytkownik szczyglis edytował ten post 12.09.2016 - 03:18

• 1

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

U nas jest trochę podobnie. Nie raz słyszałem z ust 20-sto latków, że "za komuny było lepiej, bo każdy miał pracę". Choć z oczywistych względów komuny pamiętać nie mogli. Tak też jest na zachodzie, głównie w USA - tam najgłośniej krzyczą młodzi czarnoskórzy, którzy zwyczajnie nie pamiętają czasów, gdy rasizm faktycznie był, i przejawiał się tym, że czarny nie mógł jechać jednym tramwajem z białym albo kupić paliwa na "białej" stacji benzynowej. Starsi ludzie tematu rasizmu tak nie podnoszą bo doskonale widzą, że tego rasizmu już po prostu nie ma. Nie licząc jakichś drobnych incydentów, ale to jak wszędzie.

Jest też cała afera o inne traktowanie czarnych przez policjantów. Z jednej strony rozumiem oburzenie niewinnych czarnych - to trochę tak, jak my się wkurzamy, gdy łazi za nami ochroniarz w sklepie spożywczym i bezczelnie patrzy nam na ręce. No bo jak to, zakłada, że mogę być złodziejem?! Podobnie muszą czuć się czarni traktowani przez gliniarzy "ostrzej". Ale z drugiej strony - moim zdaniem to nie jest przejaw rasizmu. Jak by sprawy nie stawiać, to odsetek przestępców wśród czarnych jest w stanach dużo wyższy niż wśród białych i policjanci się po prostu boją. Wolą dmuchać na zimne niż przez nieostrożność wylądować potem w szpitalu albo co gorsza zginąć. Ale czy to jest rasizm? Ja np. do cyganów zupełnie nic nie mam i bez żadnych uprzedzeń i oporów mógłbym się z jakimś przyjaźnić. Ale wybaczcie - jak mnie jeden z tych sprzedawców złotych zegarków zaskoczy na parkingu i stanie podejrzanie blisko mnie oferując swoje precjoza, to odruchowo potem sprawdzam, czy mam portfel. Po prostu życie nas tego nauczyło i z tego miejsca przepraszam wszystkich cyganów, którzy oferowali mi zegarki i perfumy, jeżeli poczuliby się urażeni ;) Ale ja na ochroniarza w sklepie też się nie gniewam, to jego praca.

• 1

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

O jakich Wy tu dziwnych kolorach mówicie? ;)
Dla mnie istnieje jedynie paleta RGB (czerwony, zielony i coś w stylu niebieskiego) + wartości alfa.

.. a dla mnie taka:

254x05u.jpg

ostrzezenie.gif

7.8 Zabronione są wszelkie formy rasizmu i nietolerancji tj. wypowiedzi antynarodowe i szerzące nienawiść, wypowiedzi wulgarne odnoszące się do innych nacji, kolorów skóry, wierzeń, osób, wypowiedzi obraźliwe skierowane pod adresem innych Użytkowników Forum.

KP

• 1

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co o tym sądzicie?
http://www.polsatnew...e-wyp-z-polski/
Obecność tych azjatek w pociągu to pewnie była prowokacja, tak samo jak wizyta kod na pogrzebie. Tak myślą prawdziwi polacy.
  • 0

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

[quote name="Wszystko" post="678979" timestamp="1473673370"
Obecność tych azjatek w pociągu to pewnie była prowokacja, tak samo jak wizyta kod na pogrzebie. Tak myślą prawdziwi polacy.[/quote]

.. oczywiście, że kod na pogrzebie to była jawna prowokacja. Ten kretyn nawet nie zna nazwiska Inki:

" - A pamiętam pan, czyj to był pogrzeb?
- Tak, Inki i Zagończyka.
- A jak się nazywała Inka?
- Danuta... Nie pamiętam nazwiska. To nie ma znaczenia. Danuta Stańczykowska, z tego co pamiętam"

M.Kijowski http://wiadomosci.ga...e-pamietam.html

obraza2.gif

Alis

Użytkownik Alis edytował ten post 12.09.2016 - 16:16

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Incydent jak incydent zdarza się raz na pół roku z udziałem jakiegoś pijanego sebixa i nie tylko u nas ale wszędzie. A że teraz wyborcza itp rozdmuchuję każdą taką sprawę do granic absurdu to mamy taki o to obraz że lepiej tu nie przyjeżdżać bo tu murzynów biją.

A to kolejny absurdalny przykład. kierowca rasista który Muzułmanów przycina drzwiami autobusowymi. :facepalm:

http://wawalove.pl/T...autobusu-a23866

A tu rasisci faszyści wykradają nagie fotki czarnoskórym celebrytkom!

http://www.eska.pl/h...e-jones/n/96093

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych