O jakich Wy tu dziwnych kolorach mówicie?
Dla mnie istnieje jedynie paleta RGB (czerwony, zielony i coś w stylu niebieskiego) + wartości alfa.
@Panjuzek ma rację - to wszystko śmieszne jest. I ciekawe co by się stało, gdybym nazwał czarny kolor skóry np tak:
00000000.. (ZERO ZERO ZERO....), w decymalnym, niespodzianka - też wychodzi 0.0.0 < bo kurcze, to już nie wina moja, ale no przepraszam, to już matematyka - w zapisie rgb to wychodzą 3 zera (w zapisie przy większej ilości bitów tych zer będzie więcej, choć finalnie redukują się do jednego, bo zero to zero). I co zrobimy teraz? Cofniemy się do średniowiecza?
Zakażemy zapisu binarnego i komputerów, bo to rasizm, że czarny to zero?
A może jeszcze zakażemy używania czarnych worków na śmieci (już widzę, że są pewne koncepcje).
Absurd. Wielki absurd i przykre czasy, gdzie biały człowiek (no sorry - komputer nawet potwierdził) musi się tłumaczyć z rasizmu, z wyimaginowanego rasizmu jaki sobie ktoś gdzieś tam wymyślił. Z totalnie absurdalnego rasizmu, bo oskarżenia o rasizm są głownie ze strony...sami sobie dokończycie, bo nie chcę kolejnych warnów...
Więc, otwarcie, serdecznie powiem tak:
Jestem rasistą, gdyż uważam, że białe kobiety są najpiękniejsze na świecie.
A co mi tam - jak Terminator może być rasistą to i ja mogę być.
A gdybym napisał, że nie jestem to i tak by to niczego nie zmieniło, bo i tak dla wielu jedno i drugie to to samo.
// przepraszam za OT, ale chciałem pokazać absurd tego wszystkiego, gdzie "czarny" jest rzekomo dyskryminowany.
Jakby co można zgłaszać do hejtstopów i otwartych.org. I tak już tam byłem zgłaszany nie raz - za niby rasizm, za niby antysemityzm, za antyislamizm, więc mnie już nic nie zdziwi. Droga wolna.
Użytkownik szczyglis edytował ten post 12.09.2016 - 03:18