Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wiadomości z kraju i ze świata

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3259 odpowiedzi w tym temacie

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie lubię hitlerowania... Skoro szef UE pisze na Twitterze że dyktator i morderca może być bohaterem to źle o nim świadczy.

Użytkownik Sebastian. edytował ten post 26.11.2016 - 22:46

• 0

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale on napisal prawde. Dla wielu kubanczykow to bohater. Nie napisal: umarl moj bohater.
Pewnie, ze to nie na miejscu i mozna mnozyc interpretacje, moja jest taka ;)
  • 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja ją trochę inaczej zinterpretowałem ale zostawię to dla siebie:) wtajemniczeni wiedzą o co chodzi :P

Użytkownik Sebastian. edytował ten post 26.11.2016 - 22:53

• 0

TheToxic.

Faber est quisque suae fortunae

• Tematów: 59
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Holokaust na łyżwach? Tak! W rosyjskim programie rozrywkowym

"Ice Age" to rosyjski format, odpowiednik programu, który niemal dziesięć lat temu mogliśmy oglądać w Polsce. Mowa o "Gwiazdy tańczą na lodzie". Formuły obu show są zbliżone i przypominają "Taniec z gwiazdami" na łyżwach.

j82mq8.jpg

W jednym z ostatnich odcinków para uczestników wykonała układ, który naraził ich na krytykę. Nie bez powodu. Tatiana Nawka i jej partner, Andriej Burkowski, zatańczyli choreografię dotyczącą holokaustu. Wcielili się w żydowską parę, która, jak się wydaje, pragnie uciec z obozu koncentracyjnego. Oboje byli ubrani w pasiaki, a na piersiach doczepiono im gwiazdy Dawida.

Układ zaczęli od trzymania się za ręce i łagodnego sunięcia po lodzie... Później było tylko gorzej. Figury i podnoszenia w ich wykonaniu może były ładne, może wykonane profesjonalnie, ale czy ktokolwiek był w stanie się na nich skupić? Trudno uwierzyć w to, że specjaliści odpowiadający za układ byli w stanie stworzyć coś tak niesmacznego.

Podobne odczucia ma wielu internautów - poprzez media społecznościowe wyrażają swój sprzeciw, niezadowolenie, zażenowanie. Pierwsza reakcja to zaskoczenie. A jednak występ odbył się naprawdę. Nawka stwierdziła, że poprzez taniec na lodzie w stroju więźniarki chciała złożyć hołd swojemu ulubionemu filmowi, "Życie jest piękne".

Włoska produkcja z lat 90. to dramat, który pokazuje zmagania Guido. Mężczyzna w obozie koncentracyjnym ukrywa syna. Chłopcu wmawia, że bawią się w grę. Smutna opowieść zabarwiona jest humorem, ale nie sposób oglądać filmu bez bólu. Tragedia ludzi sponiewieranych przez wojnę wychodzi tam na pierwszy plan. Tymczasem układ taneczny pokazany w programie rozrywkowym nijak ma się do subtelnej, a jednak poruszającej włoskiej produkcji.

Co ciekawe, Nawka jest profesjonalną łyżwiarką, a prywatnie żoną rzecznika Władymira Putina, Dmitrija Pieskowa. Te powiązania sprawiły, że sprawa jeszcze bardziej poruszyła internautów.

http://teleshow.wp.p...63147203527297a

Brak mi słów  :facepalm:  w powyższym linku jest ich występ wideo.

Maska.

Entuzjastyczny sceptyk i spiczastonose dulary

• Tematów: 0
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Czekam na "taniec z miśkami", czyli taneczna opowieść o polakach wywiezionych na Północ... masakra. Cały świat śmieje się ze śmierci polaków, a gdy ktoś powie "koniec z przyjmowaniem nielegalnych(lub legalnych) muzłumańskich imigrantów do Europy, to jest od razu antysemita I rasista. Podwójne standardy I zero konsekwencji.

Edit: Albo "Wołyń show"...

Użytkownik Post edytował ten post 27.11.2016 - 18:22

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pamiętam że "Życie jest piękne" też był krytykowany, na zasadzie jak można robić komedię dziejącą się w obozach koncentracyjnych.

• 0

szczyglis.
  • Tematów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bzdura na resorach z tym całym występem, a konkretnie z robieniem z tego jakiejś afery. Jeszcze trochę, a normalny człowiek nie będzie mógł zapuścić wąsa, bo się będzie kojarzyło Żydom z Hitlerem, ani kupić butli z gazem, bo na słowo "gaz" będzie paragraf. Będziemy mówić u dostawcy "poproszę butlę z fiołkami", a na wszystko co czarne będziemy mówić "bardzociemnoszare", bo poprawność polityczna. I tyle. WP niech lepiej  naprawi system komentarzy, a nie szuka teorii antysemickich tam gdzie ich nie ma.

Użytkownik szczyglis edytował ten post 27.11.2016 - 20:41

• 4

Ten znienawidzony

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W Kolumbii doszło do katastrofy samolotu, na pokładzie którego przebywało 81 osob - informują agencje AFP i AP. Jak podają lokalne media, wśród pasażerów samolotu byli członkowie brazylijskiej drużyny piłkarskiej Chapecoense.

Samolot leciał do Kolumbii z Boliwii i miał wylądować na międzynarodowym lotnisku Medellin Jose Marie Cordova. Do katastrofy doszło przed północą lokalnego czasu.

http://m.onet.pl/wiadomosci,2ppfwt
  • 0

Alis.

"Zielony" uspokaja ;)

• Tematów: 171
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kilku osób przeżyło katastrofę.

Przeżyło kilka osób. Wśród nich są dwaj piłkarze: bramkarz Jackson Follman oraz Alan Ruschel.  Z wraku samolotu udało się wydobyć dwóch innych zawodników. Marcos Danilo Padilha oraz inny golkiper Helio Zampier Neto zmarli jednak w szpitalu. Wiadomo też, że wśród ocalałych są: dziennikarz Rafael Correa Gobbato i stewardessa Ximena Suarez. Podobno przeżyło 6 osób.

• 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W pobliżu kopalni Rudna w Polkowicach miało miejsce silne tąpnięcie, o sile 4,4 w skali Richtera. Ze względu na bardzo płytkie epicentrum zostało silnie odczute na powierzchni. Co ciekawe epicentrum znalazło się na krawędzi obwałowania zbiornika Żelazny Most.

Co gorsza jednak, wstrząs wywołał zawał w kopalni. Na razie wiadomo, że dwóch górników zginęło a 6 jest jeszcze poszukiwanych.

http://www.emsc-csem...=549185#summary

http://wiadomosci.on...kiwanych/0t5e0j

• 0

Arczi1991.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

W pobliżu kopalni Rudna w Polkowicach miało miejsce silne tąpnięcie, o sile 4,4 w skali Richtera. Ze względu na bardzo płytkie epicentrum zostało silnie odczute na powierzchni. Co ciekawe epicentrum znalazło się na krawędzi obwałowania zbiornika Żelazny Most.

Co gorsza jednak, wstrząs wywołał zawał w kopalni. Na razie wiadomo, że dwóch górników zginęło a 6 jest jeszcze poszukiwanych.

http://www.emsc-csem...=549185#summary

http://wiadomosci.on...kiwanych/0t5e0j

Aktualnie już 3 górników nie żyje, brak kontaktu z innymi pięcioma...

• 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Są już pierwsze wieści w sprawie przyczyn katastrofy lotniczej w Kolumbii. Najprawdopodobniej w samolocie po prostu skończyło się paliwo. Samolot miał zasięg maksymalny 3000 km i tyleż wynosiła długość lotu. Wprawdzie po drodze miał międzylądowanie, ale nie dotankował, być może z pośpiechu. W katastrofie zginęło 20 piłkarzy pierwszoligowej brazylijskiej drużyny piłkarskiej Chapecoense i 22 dziennikarzy.

• 0

NexaT.
  • Tematów: 7
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja czytałem, że paliwo miało starczyć na 2965km, podczas gdy cała trasa ma mieć 2975km.

Tak czy siak, wszystko wskazuje na winę pilotów.

• 0

Ten znienawidzony

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ja słyszałem, że jeden z pilotów był udziałowcem tych linii lotniczych i ostro oszczędzali na paliwie...nie wiem czy to prawda, ale jeśli tak, to brak słów. To nie samochód, że jak zabraknie paliwa, to się zjedzie i pójdzie na stację czy podjedzie z kimś...wielokrotnie przecież, trzeba kołować, występuje jakaś niespodziewana sytuacja, zamieć, awaria na lotnisku i trzeba kilka kółek zrobić albo odlecieć na inne lotnisko...jeśli to prawda, to ci piloci byli skrajnie nieodpowiedzialni. Delikatnie mówiąc, bez wulgaryzmów.

• 0

TheToxic.

Faber est quisque suae fortunae

• Tematów: 59
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"Popek" po porażce na KSW 37: nie tak to miało być

Nie tak Paweł "Popek" Rak wyobrażał sobie swój debiut w KSW. Dosłownie kilka chwil po porażce z Mariuszem Pudzianowskim "Popek" w rozmowie z nami bez ogródek skomentował swój występ. – Byłem naprawdę przygotowany kondycyjnie i szkoda mi kur… Najbardziej chciałem przeprosić mój narożnik – powiedział kontrowersyjny zawodnik. "Popek" dodał też, że godzi się ze swoją porażką bo "nie jestem jak Pudzianowski" i złożył jasną deklarację w sprawie swojej przyszłości w MMA.

źródło  <== Nauka dzięki pishior & Alis  :szczerb:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych