Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wiadomości z kraju i ze świata

• Please log in to reply
3259 replies to this topic

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja rozumiem, że przegrał ale dlaczego mu kur szkoda? :o

Nie oglądam tych walk ale z tego, co wiem przy ich realizacji nie ucierpiała żadna kura :D

źródło  <== Nauka dzięki pishior & Alis  :szczerb:

To chyba najładniejsze źródło jakie ostatnio widziałem na forum :D

A tak bardziej poważnie - wracając do katastrofy samolotu z piłkarzami.

@Zaciekawiony

Wprawdzie po drodze miał międzylądowanie, ale nie dotankował, być może z pośpiechu.

Z tego, co słyszałem zaraz po katastrofie, to oni w ogóle nie wykonali tego międzylądowania - więc o dotankowaniu nie mogło być mowy.

Dlatego nikt nie przekona mnie do wejścia na pokład samolotu, bo świadomość, że mogę zginąć z powodu głupiego błędu, roztargnienia, niechlujstwa, nadmiaru rutyny, przemęczenia człowieka itd (niepotrzebne skreślić) zabiłaby mnie zanim byśmy wystartowali.

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

A propo walki Pudziana z Popkiem. zacna grafika z fanpagu Trwam. :D :D

15285045_314975238900960_364614519505179

• 12

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W wyniku zawalenia się kościoła ewangelickiego w Nigerii zginęło 160 osób.

Kościół należał do wspólnoty Reigner Bible Church International i w chwili katastrofy nie został jeszcze ukończony. Postanowiono go jednak wykorzystać do wyświęcenia nowego biskupa. W trakcie uroczystości pękł jeden z dźwigów na którym tymczasowo opierał się dach.

http://wiadomosci.on...osciola/jgd5r2w

http://www.bbc.com/n...africa-38279101

least-160-dead-after-church-collapse-nig

• 0

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W wyniku zawalenia się kościoła ewangelickiego w Nigerii zginęło 160 osób.

Kościół należał do wspólnoty Reigner Bible Church International i w chwili katastrofy nie został jeszcze ukończony. Postanowiono go jednak wykorzystać do wyświęcenia nowego biskupa. W trakcie uroczystości pękł jeden z dźwigów na którym tymczasowo opierał się dach.

http://wiadomosci.on...osciola/jgd5r2w

http://www.bbc.com/n...africa-38279101

least-160-dead-after-church-collapse-nig

I gdzie jest Bóg w takich sytuacjach? Przecież to na jego cześć to powstało, a impreza była na cześć nowego biskupa - czyli jego mega wyznawcy. Czemu zginęło 160 osób? Jeśli dach miał się zawalić, to w cudowny sposób, powinien ominąć zebranych wyznawców. A tu lipa, Bóg znowu pokazał, że ma ludzi w głębokim poważaniu i są mu obojętni. A nie, czekajcie, przecież Boga nie ma, a to był po prostu wypadek. Albo może byli tam jacyś źli wyznawcy, skalani, i Bóg ich tak ukarał? Ciągle nie mogę zrozumieć, jak Bóg może zabijać swoich wyznawców - jest uosobieniem wszelkich cnót i dobra, i takie akcje?

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A o złotym "Cielcu" przypowieść biblijną znasz?
  • 1

Ten znienawidzony

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No znam, ale co to ma do tematu? Wytłumaczeniem na podważanie istnienia jakiegokolwiek Boga, ma być opowiastka z książki jego wyznawców? Trochę słaby argument, nie sądzisz? 

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I gdzie jest Bóg w takich sytuacjach? Przecież to na jego cześć to powstało, a impreza była na cześć nowego biskupa - czyli jego mega wyznawcy.

A pierwsi będą ostatnimi.  Nie chce mi się szukać. Było o tym mówione w wielu tematach na tym forum.

Najważniejsze przesłanie Jezusa to to, że Twój kościół jest w twoim sercu. Świątynie, ołtarze, to tylko przedmioty, budowle. A współcześni biskupowie, to tylko marionetki.  W Bibli napisane jest że biskupem może zostać ktoś, kto ogarnia własną rodzinę...  Nijak to się ma do celibatu wprowadzonego przez Grzegorza VI, czy tam innego Piusa. Taka sytuacja :)

• 1

Ten znienawidzony

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

BERLIN: CIĘŻARÓWKA WJECHAŁA W TŁUM NA ŚWIĄTECZNYM JARMARKU

Co najmniej dziewięć osób zginęło, a wielu jest rannych - donoszą zagraniczne media, informację potwierdziła już policja. Do tragedii doszło w dzielnicy Charlottenburg na Breitscheidplatz. Siły bezpieczeństwa zakładają, że był to zamach - powiedział agencji dpa rzecznik policji.

Jak donosi "Bild", ciężarówka należała do polskiej firmy transportowej, miała polską rejestrację. Z kierowcą, który miał ją prowadzić nie udało się dotąd skontaktować.
"Berliner Zeitung" informuje, że pojazd kierowany przez niezidentyfikowanego dotąd sprawcę, wjechał na jarmark nagle około godziny 20:15 w tłum spacerujących ludzi. Potrącił wielu z nich. Pojazd wpadł na jarmark od strony słynnego Kościoła Pamięci Cesarza Wilhelma. Media donoszą o kilkudziesięciu rannych.
Telewizja N24 twierdzi, że kierowca pojazdu zbiegł. Poszukuje go policja.
Na zdjęciach i wideo z Berlina widać, jak ratownicy spieszą rannym z pomocą. Na miejscu tragedii jest kilka jednostek niemieckiej policji specjalnej, straż pożarna i karetki pogotowia.
Świąteczny jarmark przy Breitschiedplatz to jeden z największych w stolicy Niemiec. Codziennie odwiedzają go tysiące ludzi, ruch wzrasta zwłaszcza w godzinach wieczornych.

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Co za czasy  :facepalm:  Mi to wygląda na zabójstwo kierowcy i przejęcie ciężarówki. Wcześniej zabójstwo ambasadora Rosji w Turcji i sytuacja u nas kraju. Rzeknę tak, niech Bóg ma nasz kraj w opiece.

Użytkownik Sebastian. edytował ten post 19.12.2016 - 22:10

• 6

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Co za czasy  :facepalm:  Mi to wygląda na zabójstwo kierowcy i przejęcie ciężarówki. Wcześniej zabójstwo ambasadora Rosji w Turcji i sytuacja u nas kraju. Rzeknę tak, niech Bóg ma nasz kraj w opiece.

Tak, końcówka grudnia zapowiada się naprawdę gorąco. Za zgładzeniem ambasadorem stoją siły, którym nie na rękę są kontakty Turcji z Rosją. Reżyserowany spektakl kulminację będzie miał pod koniec grudnia gdy zaczną się zabiegi mające na celu odpalenia kolejnego tematu jakim będzie krach finansowy.

• 1

Milosz.
  • Tematów: 47
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Brudas zabił naszego rodaka, wziął jego ciężarówkę i wjechał w tłum w Berlinie. Efekty żałosnej lewackiej polityki widać jak na dłoni, będzie tylko gorzej. "Znajdziemy w sobie siłę, by nadal żyć tak, jak chcemy, wolni, wspólnie z innymi, otwarci" - powiedziała Merkel na temat zamachu.  :facepalm:

Żyjemy w ciekawych czasach. U nas w Polsce też niespokojnie. Czy tylko ja mam takie wrażenie, że to, co się u nas wyprawia w kraju, to pucz, próba przejęcia władzy? Poszperajcie sobie w Internecie, jest mnóstwo informacji, że ten cały cyrk, którego teraz jesteśmy świadkami, jest wyreżyserowany, i do tego jeszcze te problemy z odbiorem telewizji w większości kraju. Nieciekawie to wygląda.  :/

Użytkownik Miłosz edytował ten post 20.12.2016 - 17:32

• 1

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

i do tego jeszcze te problemy z odbiorem telewizji w większości kraju.

Emitel_mapazaklocen2016_655.png

Na zielono odbiór bez zakłóceń, na żółto obszary, w których występowały zakłócenia. Jeśli to jest większość, to pozdrawiam ;)

No ale jak potem TVP pokazuje mapę z zakolorowanymi całymi województwami, to się nie dziwię, że ludzie wierzą w takie bzdury.

• 0

Milosz.
  • Tematów: 47
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Emitel_mapazaklocen2016_655.png
Na zielono odbiór bez zakłóceń, na żółto obszary, w których występowały zakłócenia. Jeśli to jest większość, to pozdrawiam ;)
No ale jak potem TVP pokazuje mapę z zakolorowanymi całymi województwami, to się nie dziwię, że ludzie wierzą w takie bzdury.

A tysiące maili od ludzi, to też są bzdury? W interesie firmy EmiTel jest przedstawianie innej rzeczywistości, także mało wiarygodna ta mapka.

Użytkownik Miłosz edytował ten post 20.12.2016 - 18:14

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wśród tych "tysięcy maili" można znaleźć również i takie - tak, że nie rozpędzałbym się tak bardzo z ich wiarygodnością.

A co do samej awarii, to w niedzielę, dość późno w nocy, byłem naocznym świadkiem, jak dwóch panów omawiających aktualne wydarzenia na TVP INFO, na zakończenie swojego wejścia, było uprzejmych poinformować telewidzów, że w związku z jakimiś pracami na Multipleksie, mogą wystąpić zakłócenia w odbiorze programu.

Rozumiem, że od poniedziałku obowiązuje inna wersja?

Zresztą - takimi problemami to raczej się powinno zajmować forum telewizji publicznej (zakładam, że takie istnieje) - ani to wydarzenie, ani (tym bardziej) wydarzenie paranormalne, więc nie bardzo wiem o czym dyskutować na naszym forum w związku z "problemami z odbiorem telewizji w większości kraju"?

Co zaś do "reżyserowania" aktualnych wydarzeń, to nie będę się odnosił, bo to czysta polityka - zakazana na tym forum.

• 2

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tysiące. To takie fajne słowo mające sprawiać wrażenie ogromu jakiegoś zjawiska, ale tak naprawdę nie mówi zupełnie nic. Została podana jakaś dokładna ilość? Można gdzieś te tysiące maili zobaczyć?

Dlaczego bardziej wiarygodna miałaby być wersja prorządowej telewizji, niż firmy, która jest odpowiedzialna za przekaz telewizyjny? Bo ta wersja bardziej pasuje do teorii spiskowej?

Użytkownik Lupus28 edytował ten post 20.12.2016 - 19:11

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych