Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wiadomości z kraju i ze świata

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3259 odpowiedzi w tym temacie

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 776
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Cytat z linku (podoba mi się), który oddaje wszystko:
"... Jak ktoś chce prawnie przymusić kobiety, żeby poświęciły własne ciała, by ratować to życie, powinien sam ustawić się w kolejce do szpitala i oddać jedną z dwóch zdrowych nerek. Choć bardziej konsekwentne byłoby przegłosowanie ustawy zmuszającej ludzi z dwiema zdrowymi nerkami do oddania jednej osobom potrzebującym. Choćby prawny przymus oddania organów swojemu dziecku. Kompromisowy, jak obecna ustawa zmuszająca kobietę do rodzenia wbrew jej woli - możesz oddać tylko jedną nerkę, nie musisz od razu dwóch. "

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

która od lat walczy o prawa kobiet.

Walczą o prawa kobiet, zwierząt, homoseksualistów, robaczków świętojańskich, ahhh ... cóż za waleczni ludzie, na pewno wymaga to wiele poświęcenia. Przydałoby się jeszcze, żeby istnieli ludzie walczący o prawa : ludzi i dzieci. Oczywiście tacy są, ale kontrowersję/zainteresowanie wzbudzi Pani, której się w głowie poprzestawiało.
  • 1

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

To jest nieodpowiedzialne i bezmyślne zachowanie. Jeśli się zdecydowała na współżycie( no chyba że to był gwałt) to powinna wiedzieć że może być z tego ciąża. Nie ma 14 lat, jest dorosła, dawno temu skończyła 18 lat.
Zresztą, może to i dobrze, bo urodziła by drugą taką samą.

To wygląda tak jakby ona chciała dokonać aborcji głównie dlatego żeby pokazać że może o sobie w pełni decydować i tym samym wkurzyć środowiska pro-life i katolickie.

Użytkownik Wszystko edytował ten post 21.12.2013 - 17:37

• 7

Tenhan.
  • Tematów: 52
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z okazji jakiegoś dnia tolerancji czy innego tego typu bezsensownego święta niech ją ktoś usunie... tak żeby było śmiesznie.

Ale prawda jest taka że ten sposób przedstawiania swoich racji czyli prześciganie się w tym żeby happening był na jak najbardziej obsceniczny i wykraczający poza granice dobrego smaku pokazuje o co tu chodzi i z jakiego typu ludźmi mamy do czynienia. Degeneraci którzy chcą zdegenerować resztę.

Walczą o prawa kobiet, zwierząt, homoseksualistów, robaczków świętojańskich, ahhh ... cóż za waleczni ludzie, na pewno wymaga to wiele poświęcenia.

Niech zacierają ręce na postęp technologiczny. Może powalczą o prawa robotów.

Użytkownik Tenhan edytował ten post 21.12.2013 - 17:45

• 2

Zbeeanger.
  • Tematów: 67
  • Artykułów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dla mnie ta osoba wcale nie jest wiarygodna, zresztą sama to potwierdza mówiąc:

Tu chodzi tak naprawdę o ciążę polityczną. To, czy ja jestem w ciąży czy nie jestem, czy ją przerwę czy nie przerwę, to niech pozostanie w sferze domysłów.

Wcześniej mówi :

Nie wierzę w uczciwość tej modlitwy, z pewnością nie jest to modlitwa za mnie, tylko jeśli już, modlitwa za zarodek. Bo bez względu na to, co bym myślała o dziecku które by się urodziło, to jednak w tej fazie ciąży poprawne określenie to zarodek. Dzieckiem, fasolką, maleństwem - ma prawo nazwać swój zarodek wyłącznie kobieta w ciąży. To po prostu wyraz emocji. Natomiast te modlitwy za "nienarodzone dziecko" mają kobietom narzucić emocje tych rzekomo modlących się osób. Oni uważają, że ich odczucia względem mojej ciąży mają być ważniejsze od moich.

Skoro twierdzi że jest w ciąży i chce to zrobić 24 grudnia, może usunie sobie również mózg lub pewne jego fragmenty przynajmniej te obumarłe, wyjdzie jej to na zdrowie.
  • 0

#216 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

Poczęcie ludzkiej istoty czy też usunięcie ciąży powinny być aktem jak najbardziej intymnym.
Ta kobieta dla poklasku robi z tego publiczny show.
Nie po to wstawiłem ten artykuł aby tutaj dyskutować o aborcji tylko chciałem podzielić się swoja niezgodą na takie bezecne czyny.
Jak chce uśmiercać dziecko a prawo tego nie zabrania niech to czyni tylko po co tyle hałasu i fajerwerków przy tym czyni?
Jaką trzeba być nieludzką i wyrachowaną istotą żeby z zabijania swojego dziecka robić publiczne widowisko mające z jednej strony rozdrażnić organizacje pro life a z drugiej robić dla siebie rozgłos.
Ta osoba w sposób jak najbardziej kontrolowany kieruje swą popularnością wiedząc, że pewne media (jak hieny) rzucą się na nią.
I mamy zainteresowanie chorą sytuacją, ale to nie ważne bo najistotniejsze jest dla tej kobiety popularność na zasadzie żeby mówili (czy źle czy dobrze) aby tylko mówili.
W sumie to można jej poradzić, żeby przebiła samą siebie i zrobiła skrobankę online.

Użytkownik osiris edytował ten post 21.12.2013 - 19:43

• 4

lukasz88.
  • Tematów: 1
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Dlaczego kobiety zachodzą w ciążę?
  • 0

#218 Gość_wadm. Aton

Gość_wadm. Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

No proszę, taka stara baba, oświecona seksualnie, a nie potrafi się zabezpieczać. Czyżby to była wina braku odpowiedniej edukacji seksualnej?
  • 0

Nicole-collie.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kadm. Aton - a czemu uważasz, że nie wie, jak się zabezpieczać? Nie wiem, może przespałeś tą lekcję na wychowaniu do życia w rodzinie albo biologii, ale ŻADNA metoda antykoncepcyjna nie zapewnia ci 100% pewności, że nie zajdziesz w ciążę.

Znajoma mojej kumpeli nie dość, że stosowała prezerwatywy to jeszcze dodatkowo tabletki (jest bardzo skrupulatną osobą, więc pilnuje kiedy ma łyknąć tabsa) i w ciążę zaszła. Co prawda poroniła w drugim miesiącu, ale jak widać można zajść w ciążę.

Jest tylko jeden środek antykoncepcyjny w 100% pewny- WSTRZEMIĘŹLIWOŚĆ

Przez pewien czas byłam niezwykle zapoznana z wszelkimi problemami bezpiecznego życia seksualnego, więc naprawdę, uwierz mi, czasem po prostu nałożą się na siebie nieodpowiednie czynniki i bum! ciąża!

Co do aborcji. Dla mnie nieporozumieniem jest zakazywanie prawa do aborcji kobietom zachodzącym w ciążę w wyniku gwałtu, czy tez jeśli zagraża ona życia matki. Rozumiem, że co do tej drugiej sytuacji to kobieta po prostu ma poświęcić życie, żeby wydać na świat potomka? Są oczywiście kobiety, które się na to decydują (Agata Mróz), ale powinna to być osobista decyzja. Gwałt...jeden z posłów w jakiejś rozmowie (zauważmy, że jest to mężczyzna) wypowiadał się o tym, że w sumie to nie wolno jej usuwać dziecka, bo przecież jak je urodzi to może je oddać. Wszystko pięknie, ładnie, ale teraz tak na zdrowy rozsądek: jeśli z każdego gwałtu, po którym kobieta zachodzi w ciążę, dzieci trafiały do domu dziecka to państwo nie wyrabiałoby z utrzymywaniem takich placówek i zwyczajnie byłyby przepełnione. Ponadto fakt, że ów osobnik nie zna fizjologii ciąży jest tu kluczowy.
Kobieta będąca w niezwykłym stresie, stawianym na równi z traumą i depresją przeżytych wydarzeń będzie niezwykle negatywnie oddziaływać na płód. Co tam, że kobieta cierpi niesłychane psychiczne katusze i nie może pogodzić się z tą sytuacją; pocierpi, pocierpi i odda żaden problem. No to jest po prostu chore. Nie muszę chyba nikomu tłumaczyć, jakie spustoszenia sieje w okresie organogenezy olbrzymi stres? Jeśli już kobieta urodzi (przeżyje z codziennym brzemieniem gwałtu, które nosi w sobie i codziennie jej o tym wydarzeniu przypomina) to noworodek z dużym prawdopodobieństwem będzie kalekie, a wtedy co? Podejrzewam, że jego szanse na adopcje proporcjonalnie maleją...

Słodki Boże, no co się dzieje z tymi ludźmi? Czy naprawdę nie można poświęcić chwili, żeby usiąść i mądrze zastanowić sie nad wszystkimi za i przeciw, tylko klepać te głupie regułki, "bo tak wypada" i nie widzieć dalej niż czubek swojego nosa i swojej partii?

Użytkownik Nicole-collie edytował ten post 21.12.2013 - 21:30

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wprawdzie rozumiem o co może jej chodzić, ale cała forma jej oświadczenia mnie odrzuca.
  • 0

Ksiądz Cerber.

Siostra Zakonna

• Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ogólnie jestem za tym, żeby kobieta mogła sama o swoim ciele decydować. Ktoś powie, że dziecko/płód to już odrębne "ciało", ale fakt faktem jest częścią kobiety i to ona powinna mieć prawo decydować, chociaż w pewnym stopniu, np. gwałty, choroby płodu. Mówi się, że "państwo" pomoże matce samotnej lub matce z chorym dzieckiem. Realia są jednak inne i ciężko jest dostać jakąkolwiek zapomogę. Inni zasłaniają się tym, że jak kobieta nie chce dziecka to przecież może oddać, bo przecież jest tyle rodzin, które pragną mieć dziecko, a nie mogą. Jest w tym dużo racji i uważam to za niegłupi pomysł.
Jedynie, co jest smutne w całej tej sytuacji to to, że dziecko tej kobiety stało się tylko "środkiem" do walki z prawem antyaborcyjnym. I to jest smutne, bo jakby nie patrząc nic nie zrobiło, ale "żeby było weselej" zginie w wigilię... Już mogła sobie darować te słowa. Chciała sprowokować, chciała pokazać jaka jest odważna i silna, ale w moich oczach zachowała się infantylnie wypowiadając publicznie takie słowa. I w moim mniemaniu w jej słowach da się wyczuć pewną desperację, jakby polskie prawo antyaborcyjne ingerowało w nią bezpośrednio... Nie wiem... być może chęć "zaistnienia" w szeregach show - biznesu?

Użytkownik CarolineŸ edytował ten post 21.12.2013 - 21:55

• 0

Shay.

Herszt Bandy

• Tematów: 33
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Karolina, kobiety? A jakim prawem? Gdzie w tym wszystkim ojciec?

Bardzo dobrze ocenił tę sytuację Jerzy Wasiukiewicz na portalu wpolityce.pl:

Lewicowy ciemnogród. Zabijają nienarodzone dzieci, bo środki, które promują, nie chronią przed ciążą.

Jeżeli ktoś jest pełnoletni to decydując się na uprawianie seksu bierze na siebie odpowiedzialność za nieplanowaną ciąże. Nikt nie zabrania stosowania antykoncepcji, lecz jeśli ona zawiedzie, to weź odpowiedzialność za swoje decyzję.

A tej pani zamiast dozoru policyjnego w ten dzień bardziej przydałaby się opieka psychiatryczna.

To jest właśnie tolerancja ze strony lewicy dla innych. Dla życia, kultury, ale także katolików i ich świąt.
Dlaczego to akurat lewica w Polsce musi być najbardziej wojująca, najbardziej ekstremistyczna?

Użytkownik Shay edytował ten post 21.12.2013 - 22:08

• 2

Ksiądz Cerber.

Siostra Zakonna

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No w sumie masz rację Shay, ojciec też ma prawo decydowania. Wiem, że kobieta decydując się na współżycie powinna mieć świadomość tego, że z tego może być dziecko. Dlatego napisałam, że kobieta powinna mieć prawo decydować chociażby w przypadku gwałtu tudzież ciężkiej choroby płodu.
  • 0

Shay.

Herszt Bandy

• Tematów: 33
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dlatego uważam, że obecne prawo antyaborcyjne jest słusznym konsensusem.

Jednak gdy człowiek czyta, iż ideolodzy gender rękoma Komisji Europejskiej chcą wprowadzić dekret umożliwiający dowolnej kobiecie przeprowadzenie" aborcji na życzenie", to nóż się w kieszeni otwiera.
  • 0

Ksiądz Cerber.

Siostra Zakonna

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No to już jest niejako przesada, bo aborcja byłaby wtedy traktowana jako doraźny środek antykoncepcyjny. Po co tabletki, po co prezerwatywy, jak zawsze można usunąć. Liczba ciąż by kolosalnie wzrosła, a odpowiedzialność ludzka zmalała do minimum.

Użytkownik CarolineŸ edytował ten post 21.12.2013 - 22:21

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych