Kolego pokażesz mi skrzyżowanie gdzie można skręcić w lewo i jest ciągła? Na skrzyżowaniu nie można wyprzedzać, znaczy można ale z prawej strony gdy jest na tyle miejsca a wyprzedzany samochód chce skręcić w lewo, albo odwrotnie ale nie można przejechać poza oś jezdni.
No na przyklad skrzyzowanie ulic Powstancow Slaskich i Orzeszkowej w Oswiecimiu. Jest podwojna ciagla na przyklad, przerywana zaczyna sie kawalek dalej. Oczywiscie nie mam na mysli przerywanej sluzacej tylko do skretu w lewo tak jak w przypadku tego wlasnie skrzyzowania.
Patrzac na uszkodzenia pojazdow ze zdjec czyli uszkodzony przedni lewy naroznik seicento oraz prawy blotnik i drzwi limuzyny rzadowej wyglada na to, ze limuzyna byla w trakcie wyprzadzania, a to kierowca seicento uderzyl w bok tego samochodu powodujac jednoczesnie kolizje na skutek, ktorej samochod Szydlo uderzyl w drzewo. Wyprzedzanie na podwojnej byloby chyba w tej sytuacji zakwalifikowane jako osobne wykroczenie kierowcy czarnej limuzyny tak przynajmniej mi sie wydaje i takie sytuacje obserwowalem w "Drogowce". Sprawa jest bardzo trudna i wcale nie taka oczywista jak to sie ludziom anty PIS wydaje, ktorzy juz teraz orzekli, ze to tylko i wylacznie wina BORowikow. Sam nie jestem ich fanem, za to jestem fanem obiektywnego spojrzenia na zaistniale sytuacje.
Czytajac komentarze i "analizy" tej sytuacji w internecie zajadlosc przeciwnikow PISu jest naprawde zatrwazajaca i przykra. Oni nie maja zielonego pojecia o sprawie, czesc pewnie nawet nie posiada prawa jazdy, ale oni juz wiedza. Juz zdecydowali, juz orzekli.
Użytkownik xMaster edytował ten post 15.02.2017 - 13:21