Cała komunikacja wyłączona. Ludzie nie mogę wrócić do domów z pracy. Smutne.
Napisano 07.04.2017 - 17:20
Użytkownik Wszystko edytował ten post 07.04.2017 - 17:25
Napisano 07.04.2017 - 21:31
Prawdopodobnie to ten umiarkowany opozycjonista jeździł niezgodnie z przepisami ciężarówką.
https://pbs.twimg.co...T19UwAAAnxl.jpg
Napisano 07.04.2017 - 21:52
Rozjeżdżanie ludzi autami albo ciężarówkami staje się coraz modniejszą formą ataków.
Nie tyle modniejszy co łatwiejszy do wykonania.
Prawdopodobnie to ten umiarkowany opozycjonista jeździł niezgodnie z przepisami ciężarówką.
Ta sama umiarkowana opozycja która przeprowadzała ataki na WTC i zamachy w Londynie w 2005 roku a teraz wspierana jest w Syrii przez USA.
Napisano 07.04.2017 - 22:44
O to mapka gdzie trafiły Tomahawki w na lotnisku w Syrii. Doleciała połowa, połowa z tych co doleciała najprawdopodobniej nie trafiła w cel, z lotniska znów startują samoloty, wystarczyło pozamiatać pas ale kantyna jest rozwalona. Jak Polska ma je kupić to mizeriada straszna, pieniądze w błoto, przypuszczalnie przy ataku celów w Rosji może jedna by trafiła. Syryjczycy mają zabytkowy sprzet p-lotniczy a lataja jeszcze MiGami -23.
https://pp.userapi.c...yYJvDQ29Duc.jpg
P.S. rosyjskie s-400 w Syrii jednorazowo może wystrzelić 36 rakiet przechwytujących, jesli Rosjanie użyli S-400 to prawie każda przechwyciła 1 Tomahawka, ale to spekulacja.
Użytkownik kikkhull edytował ten post 07.04.2017 - 22:55
Napisano 08.04.2017 - 11:15
Zauważyliście że gdy w Syrii ktoś dokonał ataku z użyciem sarinu, media epatowały wręcz drastycznymi zdjęciami martwych dzieci i ofiar ataku. A gdy terroryści rozjeżdżają ludzi w Sztokholmie czy w Londynie to jakoś tak nie pokazuje się rozjechanych ciał ludzi w mediach, wszystko co widzimy to ciała w workach lub zdjęcia z daleka aby szczegółów nie było widać. Bardzo ciekawe, co nie? Czyżby perfidna propaganda?
P.S. CzłowiekSarna? Mocne
Jest Ironman i Antman więc i ja chcę zostać superbohaterem.
Użytkownik CzłowiekSarna edytował ten post 08.04.2017 - 16:05
Napisano 08.04.2017 - 12:02
W USA wybuchły drobne protesty przeciw wojnie i napaści USA na Syrię. Policja interweniowała napadając na spokojnie protestujących cywili.
Napisano 08.04.2017 - 12:03
Jeśli już to chyba raczej epatowały nas te media. ale o to mniejsza.
Interesują mnie dwie rzeczy:
1.
media emanowały wręcz drastycznymi zdjęciami martwych dzieci i ofiar ataku
Jakie, konkretnie media?
Bo wrzuciłeś link do obrazów Google, a nie do relacji tych mediów. To jednak nie do końca to samo.
Przykładowo, jeśli wpiszę w Google Grafika frazę "ciała ofiar katastrofy smoleńskiej", to wśród obrazów neutralnych, znajdę tam również zdjęcia bardzo drastyczne - przedstawiające te ciała.
Czy uważasz, że w związku z tym można napisać, że media "epatowały nas drastycznymi zdjęciami ciał tych ofiar"?
Bo, ja tak nie uważam.
2.
Czyżby perfidna propaganda?
Na czym, tak konkretnie polega ta "propaganda" - co nią jest według ciebie?
To, że ktoś pokazuje ciała Z Syrii, a nie pokazuje tych ze Sztokholmu - czy odwrotnie?
Ale przede wszystkim - dlaczego uważasz, że jest ona "perfidna"?
A tak, na marginesie - jest pewna różnica pomiędzy ciałem rozwleczonym przez ciężarówkę po ulicy (tu wystarczająco drastyczne są już zdjęcia krwi i wnętrzności na asfalcie - również do oglądnięcia w Google Grafika)), a ciałem osoby zmarłej na skutek działania gazu.
Żeby była jasność - jestem zdania, że żadnego z tych ciał nie powinno się pokazywać.
Napisano 08.04.2017 - 16:04
Jeśli już to chyba raczej epatowały nas te media. ale o to mniejsza.
No racja.
Bo wrzuciłeś link do obrazów Google, a nie do relacji tych mediów. To jednak nie do końca to samo.
Przykładowo, jeśli wpiszę w Google Grafika frazę "ciała ofiar katastrofy smoleńskiej", to wśród obrazów neutralnych, znajdę tam również zdjęcia bardzo drastyczne - przedstawiające te ciała.
Te zdjęcia to miniatury nagłówków z portali internetowych i gazet z ostatnich dni.
Na czym, tak konkretnie polega ta "propaganda" - co nią jest według ciebie?
To, że ktoś pokazuje ciała Z Syrii, a nie pokazuje tych ze Sztokholmu - czy odwrotnie?
Ale przede wszystkim - dlaczego uważasz, że jest ona "perfidna"?
Chodzi o wykorzystywanie śmierci dzieci do pokazania jak tam strasznie w tej Syrii a zachód taki zły, nic nie robi i "uchodźców" z Syrii nie przyjmuje. To wykorzystywanie wizerunku poszkodowanych dzieci miało już miejsce wielokrotnie, pamiętne zdjęcie martwego chłopca na plaży czy zapłakane buźki dzieci gdy trwała największa fala migracji w 2015 roku.
A jeśli chodzi o zamachy to jakoś nikt nie kwapi się aby tak ochoczo pokazywać ofiary wojującego Islamu, nawet te mniej drastyczne zdjęcia. Co z resztą dokładnie widać pod tymi linkami co wkleiłem.
Napisano 08.04.2017 - 17:00
Zaraz po tym jak szwedzcy doktorzy stwierdzili że twierdzenie jakoby dzieci zostały zatrute sarinem jest mistyfikacją dochodzi do aktu terroru w Sztokholmie.
Video dostarczone przez terrorystów jest tylko nieudolnie odegraną scenką, aktorzy nie mają pojęcia o przeprowadzaniu procedur medycznych, tym bardziej można powiedzieć że skąd niby wiedza od czego umarły dzieci skoro nie potrafią przeprowadzić reanimacji. Film nagrany tylko w celu propagandy.
http://theindicter.c...-zone-in-syria/
http://theindicter.c...es-on-children/
http://theindicter.c...-helmets-video/
konkluzja lekarzy z analizy filmu na co zmarło dziecko: najprawdopodobniej podanie opiatów a nie zatrucie gazem
The UK Dr hypothesizes the following:
“I think that even from the very brief video, we can see that this child has a reduced level of consciousness: he does not vocalize, does not open his eyes, and his only movements are to turn his head to one side and to open his mouth before he stops breathing altogether. This looks like respiratory depression, rather than injury to the lungs; he appears to be too sleepy to breathe. I think the most likely diagnosis is a drug overdose causing reduced level of consciousness and respiratory depression. Opiates are the most likely class of drug to cause this. Chlorine causes acute inhalation injury, but does not (in any of the sources I have read) cause reduced level of consciousness: the victim struggles to breathe until the end.” [16]
Napisano 08.04.2017 - 17:21
The UK Dr hypothesizes the following:
(...) Chlorine causes acute inhalation injury, but does not (in any of the sources I have read) cause reduced level of consciousness: the victim struggles to breathe until the end.”
Chm... no to mądry ten doktor. Stwierdził na podstawie filmu że raczej nie zastosowano tu gazowego chloru. Co nam to mówi o sarinie?
Napisano 08.04.2017 - 19:52
Chodzi o wykorzystywanie śmierci dzieci do pokazania jak tam strasznie w tej Syrii a zachód taki zły, nic nie robi i "uchodźców" z Syrii nie przyjmuje. To wykorzystywanie wizerunku poszkodowanych dzieci miało już miejsce wielokrotnie, pamiętne zdjęcie martwego chłopca na plaży czy zapłakane buźki dzieci gdy trwała największa fala migracji w 2015 roku.
Napiszę, co już napisałem - dla mnie w ogóle pokazywanie zwłok po takich zdarzeniach jest naganne. Niezależnie od regionu, przebiegu zdarzenia, wieku ofiar itd.
Zapłakane dzieci to nieco inna kwestia i tu by można było podyskutować.
Jednak z tym trudno mi się zgodzić, bo to chyba jednak zależy od sytuacji
A jeśli chodzi o zamachy to jakoś nikt nie kwapi się aby tak ochoczo pokazywać ofiary wojującego Islamu, nawet te mniej drastyczne zdjęcia.
A już mówienie o jakimś perfidnej propagandzie, to chyba jednak doszukiwanie sie drugiego dna.
Żeby trzymać się tematu zamachów przez islamskich fundamentalistów - zamach w Nicei. Wpisz tą frazę w Google Grafika i popatrz na wyniki. Tam masz nawet dwa odrębne działy Zamach w Nicei ofiary i Zamach w Nicei ciała.
I tam nie znajdziesz już worków albo ciał przykrytych czymkolwiek - po prostu są zdjęcia ciał ofiar porozrzucanych po tym deptaku.
Podejrzewam, że wyjaśnienie jest dość banalne - i okrutne jednocześnie.
Pamiętam dzień tego zamachu, kiedy tu na forum, ktoś wrzucił na SB nagranie dokonane zaraz po nim i udostępnione na FB. Zwykle tego nie robię ale wtedy otworzyłem (inna sprawa, że nie spodziewałem się tego, co zobaczę). Osoba nagrywająca szła trasą przejazdu ciężarówki, zanim jeszcze zdążyły zabezpieczyć ja służby (i przykryć ciała) i nagrywała jak leci.
Większość tych zdjęć w Google, to kadry z tego filmiku. Podobnie chyba było w przypadku Syrii (zresztą tam chyba widok zwłok na tyle "spowszedniał", że ogólnie nikt się nie bawi w ich zasłanianie).
W przypadku Sztokholmu było inaczej niż w Nicei, bo i ofiar było mniej i ktoś szybciej je poprzykrywał (albo dziennikarze później tam dotarli).
Ja nie mam zbyt dobrego zdania o mediach ogólnie ale odnoszę wrażenie, że jednak w tej kwestii jakoś tam się one bardziej ucywilzowały (przynajmniej jeżeli chodzi o bardzo drastyczne przypadki), bo pamiętam oficjalne nagrania z katastrofy w Lesie Kabackim (łatwo je znaleźć na YT) na których widać było i zwęglone ciała pasażerów i fragmenty ich ciał i ogólnie cała masę szczątków ludzkich, których obecnie nie puściłaby żadna redakcja, czy telewizja - wtedy na to nie zwracano takiej uwagi.
Faktem jest też jednak, że dzieci były zawsze szczególnym 'obiektem" tego typu relacji i w tym przypadku, zawsze jakoś łatwiej było mediom obchodzić pewnego rodzaju autocenzurę, tłumacząc to "wyższym dobrem".
Nie mnie oceniać, ja jestem przeciw ale doszukiwanie się innego traktowania medialnego zamachów i zdarzeń typu chemiczny atak w Syrii i zamachy islamistów, to chyba jednak za daleko posunięte podejrzenie.
Napisano 08.04.2017 - 21:45
Żeby trzymać się tematu zamachów przez islamskich fundamentalistów - zamach w Nicei. Wpisz tą frazę w Google Grafika i popatrz na wyniki. Tam masz nawet dwa odrębne działy Zamach w Nicei ofiary i Zamach w Nicei ciała.
I tam nie znajdziesz już worków albo ciał przykrytych czymkolwiek - po prostu są zdjęcia ciał ofiar porozrzucanych po tym deptaku.
Tak działa algorytm googla, jeśli użytkownicy często wyszukują konkretną frazę, w tym przypadku ciała ofiar zamachu w Nicei tym z czasem częstotliwość jej wyświetlania w googlach wzrasta.
Inaczej jest w przypadku świeżych wiadomości gdy algorytm wyszukuję te informację które pojawiły się ostatnio. Tak jest w tym przypadku co pisałem.
Nie mnie oceniać, ja jestem przeciw ale doszukiwanie się innego traktowania medialnego zamachów i zdarzeń typu chemiczny atak w Syrii i zamachy islamistów, to chyba jednak za daleko posunięte podejrzenie.
No w tym przypadku akurat mam inne zdanie.
kikkhull
Sarin był użyty, tylko nie jest w 100% pewne że przez Asada, bo niby po co miałby to robić skoro i tak wygrywa wojnę na wszystkich frontach a do tego i tak ma złą opinię wśród zachodnich mocarstw.
Napisano 08.04.2017 - 22:27
Tak działa algorytm googla, jeśli użytkownicy często wyszukują konkretną frazę, w tym przypadku ciała ofiar zamachu w Nicei tym z czasem częstotliwość jej wyświetlania w googlach wzrasta.
Inaczej jest w przypadku świeżych wiadomości gdy algorytm wyszukuję te informację które pojawiły się ostatnio.
Algorytm nie ma tu żadnego znaczenia, bo, jak napisałem - te zdjęcia były dostępne od dnia ataku. Czyli od momentu, kiedy nie miał on szansy jeszcze zadziałać.
Ale gdyby nawet - to i tak obala to teorię o tym, że
cyt.
A jeśli chodzi o zamachy to jakoś nikt nie kwapi się aby tak ochoczo pokazywać ofiary wojującego Islamu, nawet te mniej drastyczne zdjęcia.
Bo zdjęcia, jak widać są - niezależnie od częstotliwości zapytań o ich dostępność.
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych