Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wiadomości z kraju i ze świata

• Please log in to reply
3259 replies to this topic

ELdeR.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

miałem sen.
że nadejdą takie czasy, że ludzie przestaną zaglądać sobie do zygot i sypialń, a zaczną patrzeć w serca.
miałem sen.
że ludzie, którzy nie są szczęśliwi znajdą pomoc u innych, zamiast tych innych niszczyć dookoła, w rozpaczy przed swoją płciowością.
miałem sen.
że historią nie będą zajmować się odizolowani mentalnie harcerze i nieszczęśnicy karmiący się nienawiścią do inności.
miałem sen.
że na doświadczeniach historycznych tego narodu będzie budowane lepsze miejsce do życia a nie awatary i sygnatury na forum opanowanym przez faszystów.
miałem sen.

powiedzcie mi, tak wprost - wy którzy posądzacie się o patriotyzm i prolajfowe poglądy - gdzie znajdujecie prawo, które pozawala wam o decydowaniu o zawartości macicy jakiejś pani z tv?

ale tak szczerze.
  • 0

Ksiądz Cerber.

Siostra Zakonna

• Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Enso nie uważam, że nie powinna decydować o swojej macicy, ale to co robi - robi pod publikę, przez co sprawia wrażenie, że postradała rozumy. Skoro chce usunąć, to po co informuje o tym media? Dlaczego nie zrobi tego jak inne kobiety, które idą, zrobią i nikt o tym nie wie? Tak bardzo zależy jej na tym, żeby pozbyć się dziecka, czy żeby zaistnieć? O to głównie mi chodzi... Wg mnie nie powinno się zabijać zdrowych płodów/dzieci, ale ja jako jednostka nie będę z tym walczyć. Jej sumienie - jej sprawa. Ja mogę jedynie się wypowiedzieć, jako wolny człowiek

Użytkownik CarolineŸ edytował ten post 21.12.2013 - 22:31

• 0

Shay.

Herszt Bandy

• Tematów: 33
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

powiedzcie mi, tak wprost - wy którzy posądzacie się o patriotyzm i prolajfowe poglądy - gdzie znajdujecie prawo, które pozawala wam o decydowaniu o zawartości macicy jakiejś pani z tv?

Nie mam zamiaru decydować o zawartości niczyjej macicy. Jednak uzurpuję sobie prawo do dbania o prawo do życia, godności i szacunku każdego człowieka. Także tego, który znajduje się jeszcze w łonie matki.

Idąc Twoim tokiem rozumowania. Ty, posądzający siebie o życiową mądrość i zdolność salomonowego rozwiązania każdego problemu. Jakim prawem chcesz decydować o losie obywatelki Pakistanu, kamieniowanej publicznie za odsłonięcie ramion? Przecież to obywatel innego kraju- a idąc dalej Twoim tokiem rozumowania- jedynie kupa mięsa w ubraniu, co Ci do niej?

Otóż tym się różnimy- ja bronię prawa do życia i godności każdego człowieka, a Ty wybiórczo wyselekcjonowanej przez siebie jednostki.

Użytkownik Shay edytował ten post 21.12.2013 - 22:36

• 2

Kuruša.
  • Tematów: 10
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Do przedmówcy dodam tylko jedno:

Dołączona grafika

Moim zdaniem najlepiej oddaje to sytuację.
  • 3

ELdeR.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Shay, widzisz, ty masz rację, ja mam rację, ona ma rację I co?.
Dziecko jest jej. Nie Twoje, nie moje.
  • 0

Claire.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wszyscy piszecie, że kobieta ma prawo, aby o sobie decydować...

ale przecież taka kobieta decyduje nie tylko o sobie, ale też o życiu drugiego człowieka. Nawet jeśli nazwiecie ten płód zlepem komórek to nikt z Was nie może zaprzeczyć, że ten zlepek komórek będzie kiedyś człowiekiem. A przynajmniej ma na to duże szanse. Gdyby tylko mógł się wypowiedzieć to na pewno wolałby być zostawiony w oknie życia niż wyszarpany żywcem z łona matki.

To przecież tak proste, że już prostsze być nie może. Nie można negować faktu, że płód ma szansę na życie. Że coś się już podczas zapłodnienia narodziło.. nowe życie.

I tutaj mnie zastanawia kto ma w tej chwili większe prawo. Kobieta czy ten nowy człowiek? Dlaczego ktoś odbiera mu prawo do życia? W imię czego?
Ja wiem, że dziecko wszystko zmienia, że niszczy ciało kobiety, czasami nawet jej życie... ale mimo wszystko, jest już czlowiekiem od chwili poczęcia.

Czym jest 9 miesięcy ciąży wobec 100 lat następnego życia. Przecież dziecko można zostawić, nie trzeba go wychowywać. Nie poniesie się z tego powodu żadnej odpowiedzialności

Napiszecie pewnie, co to za życie w patologii albo w domu dziecka.. Ale może to dziecko wolałoby żyć w domu dziecka niż nie mieć żadnej szansy?

Ja uważam że aborcja to potworny egoizm i okrucieństwo. To jedna z najokrutniejszych zbrodni jakiej można dokonać.

Ja rozumiem, że ciąża wywraca życie do góry nogami, zwłaszcza osób zgwałconych, chorych, kiedy naraża ich życie.. ale mimo wszystko, zaczął istnieć człowiek, który nie jest niczemu winny. I uważam, ze powienien mieć szansę na życie.

Podobno prawo do życia to podstawowe prawo, które rządzi naszym Światem od zarania dziejów. Wszyscy powinniśmy o nie walczyć. Nie wypowiadajmy się z taką lekkością o kwestii czy ktoś ma prawo się urodzić czy nie. W końcu każdy z nas był kiedyś zlepem komórek i miał szansę się urodzić.

Shay, widzisz, ty masz rację, ja mam rację, ona ma rację I co?.
Dziecko jest jej. Nie Twoje, nie moje.

Dziecko jest nie tylko jej ale jest też niezależnym człowiekiem samym w sobie. I to właśnie to dziecko straci szansę na życie. Łza mi się w oku kręci, jak słucham takiego okrucieństwa... Łatwo jest komuś mówić jak jest tym po drugiej stronie, a nie będzie rozszarpany przez chirurgów, nigdy nie zasmakuje życia... Poza tym, podobno bardzo wcześnie dziecko ma świadomość istnienia. Świadomość istnienia posiadamy tylko my - ludzie. Myślę, że kwestia aborcji, jest sprawą nie tylko tej kobiety a nas wszystkich. Powinno się zrobić wszystko, aby ją przekonać, aby tego nie robiła. Tu nie chodzi tylko o nią przecież..
  • 1

Moltenlair.
  • Tematów: 8
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Mimo, że poglądy mam prawicowe to płód to nie człowiek, kobieta powinna móc zadecydować czy ma ochotę trzymać w sobie pasożyta czy nie.
Raka też zaraz przestaniemy leczyć bo "nie było profilaktyki i nie zakładałeś czapki"?

Jej ciało, jej sprawa, dla mnie może równiedobrze robić sobie aborcję codziennie.

"Ten zlepek komórke będzie kiedyś człowiekiem"

Ludzie, ilu ludzi wy wpuściliście do ścieków bo oglądaliście filmy "przyrodnicze". To najgłupszy argument jaki można podać "bo coś kiedyś później". Nie, liczy się tu i teraz.

Minusy od onanistów i sezonowych "prawiczków" nie robią na mnie wrażenią

Użytkownik Aexalven Fendadra edytował ten post 22.12.2013 - 11:51

• -4

Tromasz.
  • Tematów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ludzie, ilu ludzi wy wpuściliście do ścieków bo oglądaliście filmy "przyrodnicze". To najgłupszy argument jaki można podać "bo coś kiedyś później". Nie, liczy się tu i teraz.

Haha, dokładnie tak. Szokiem dla mnie jest, że ktoś się w ogóle interesuje jakąś kobietą której nie zna i jeszcze na dodatek ją ocenia czy robi dobrze czy źle. Jej sprawa oraz jej faceta i nikomu nic do tego.

Użytkownik Tromasz edytował ten post 22.12.2013 - 08:38

• 0

kuba9449.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Cytat z linku (podoba mi się), który oddaje wszystko:
"... Jak ktoś chce prawnie przymusić kobiety, żeby poświęciły własne ciała, by ratować to życie, powinien sam ustawić się w kolejce do szpitala i oddać jedną z dwóch zdrowych nerek. Choć bardziej konsekwentne byłoby przegłosowanie ustawy zmuszającej ludzi z dwiema zdrowymi nerkami do oddania jednej osobom potrzebującym. Choćby prawny przymus oddania organów swojemu dziecku. Kompromisowy, jak obecna ustawa zmuszająca kobietę do rodzenia wbrew jej woli - możesz oddać tylko jedną nerkę, nie musisz od razu dwóch. "

Czy ktokolwiek zmusza kobiety do zachodzenia w ciążę?
  • 0

#235 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

Mimo, że poglądy mam prawicowe to płód to nie człowiek, kobieta powinna móc zadecydować czy ma ochotę trzymać w sobie pasożyta czy nie.
....................

Jak widzę, jednemu pasożytowi dano szanse istnienia. :o

Człowieku, czy TY czytasz to co piszesz?

Szokiem dla mnie jest, że ktoś się w ogóle interesuje jakąś kobietą której nie zna i jeszcze na dodatek ją ocenia czy robi dobrze czy źle. Jej sprawa oraz jej faceta i nikomu nic do tego.

Interesujemy się tym, bo sama autorka wywołała ten tumult i upublicznia swoje problemy z ciążą. Chyba nie wiesz w jakiej dyskusji bierzesz udział.

Użytkownik osiris edytował ten post 22.12.2013 - 10:02

• 1

Moltenlair.
Reputacja

Napisano

Tak, dziecko w ciele matki to pasożyt, niszczy jej organizm, ciało nie dając absolutnie nic w zamian przez 9 miesięcy. A potem opuszcza organizm by leżeć, śmierdzieć, rzygać, srać i krzyczeć.
  • 1

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ty wyżej. Pamiętam co wcześniej pisałeś-nic mądrego. Więc jeśli, chodzi o mnie nie jestem zaskoczony.
Kobieta może decydować sama o sobie dopóki jest sama. Jeśli jest w ciąży, to sama już nie jest. Można by powiedzieć że przygotowuje nowe życie. Więc nie jestem za tym, żeby każda głupia klaudia puszczała się na lewo i prawo a potem usuwała ciążę. Dotyczy to też ogłupionych feministek i innych oświeconych paniuś.

Użytkownik Wszystko edytował ten post 22.12.2013 - 12:08

• 0

#238 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

Tak, dziecko w ciele matki to pasożyt, niszczy jej organizm, ciało nie dając absolutnie nic w zamian przez 9 miesięcy. A potem opuszcza organizm by leżeć, śmierdzieć, rzygać, srać i krzyczeć.

Trzeba przyznać, że ten opis nieźle Ciebie opisuje. Wystawiłeś sobie niezłą laurkę.
  • 0

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Raka też zaraz przestaniemy leczyć bo "nie było profilaktyki i nie zakładałeś czapki"?

Jej ciało, jej sprawa, dla mnie może równiedobrze robić sobie aborcję codziennie.

"Ten zlepek komórke będzie kiedyś człowiekiem"

Minusy od onanistów i sezonowych "prawiczków" nie robią na mnie wrażenią

Chyba jednak nie masz poglądów prawicowych, albo nie wiesz co to jest prawica :). Poza tym ten podział jest już nieaktualny. Z tym pasożytem też mogłeś sobie darować ...
  • 0

Moltenlair.
Reputacja

Napisano

Trzeba przyznać, że ten opis nieźle Ciebie opisuje. Wystawiłeś sobie niezłą laurkę.

Ah, ta retoryka godna lewactwa połączonego z gimnazjum:
"Mówisz o sobie" "Chyba ty".

Otóż nie, już dawno nauczyłem się kontrolować moje potrzeby fizjologiczne.

Wiem, że ciężko wam zaakceptować fakt, że pochodzicie od jednokomórkowego organizmu, potem małpy, następnie byliście w jądrach swojego ojca a na końcu w łonie swojej matki. Dlaczego plemnik jest gorszy od płodu?
Ano na to nie macie odpowiedzi, jesteście zwykłymi hipokrytami, którzy sezonowo stają za jakąś ideą, która akurat jest na czasie. Zmieni się wam albo dorośniecie.

Chyba jednak nie masz poglądów prawicowych, albo nie wiesz co to jest prawica :). Poza tym ten podział jest już nieaktualny. Z tym pasożytem też mogłeś sobie darować ...

I to jest właśnie wasz problem, jesteście strasznymi owieczkami i jest was tak wielu, że wymiotować się chce.
"Oh kurczę, chciałbym być prawicowcem, ale nie lubię kościoła, no trudno, przemogę się BÓG HONOR OJCZYZNA".
"Eh, noż psia kostka, chciałbym być lewicowcem, ale nie popieram aborcji, trudno PŁODY DO KOSZA przecież muszę wtopić się w stado".

Człowiek rozumny potrafi wybrać dane ideologie, które mu odpowiadają i odrzucić te, które mu nie pasują. Ja mam poglądy prawicowe, ale gardzę kościołem, popieram eutanazje i aborcje i śmieszy mnie turbo patriotyzm. Nie zmienia to faktu, że w pozostałych kwestiach mogę mieć "odpowiednie" poglądy.

edit Yaw
Dołączona grafika

@edit
Nie wiedziałem, że na tym pisowskim forum nie można już użyć słowa hipokryta, ale chyba wódz Kłamczyński zakazał używać tego słowa.

edit Yaw
11.6 Decyzje moderatorów o ostrzeżeniach są nieodwracalne i nie podlegają dyskusji w sytuacji naruszenia niniejszego Regulaminu.

Dołączona grafika

Użytkownik Yaw edytował ten post 22.12.2013 - 15:07

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych