@Robakatorianin, no i co z tego, że płonie? I tak ją odbudują. A ci, którzy ją podpalają to zwykli wandale i powinni zostać ukarani.
Napisano 18.08.2014 - 13:07
Nie ogarniam tych idiotów co niszczą tą tęczę. Raz, że są zwykłymi wandalami, dwa że powinni ponosić koszty tych zniszczeń, trzy, że tęcza jak tęcza, ładna jest i trzeba być ostro zakompleksionym draniem, żeby ją niszczyć tylko dlatego, że kojarzy mu się z gejami. Ogólnie tacy ludzie kojarzą mi się z jakimiś brzydkimi huliganami, z mentalnością jaskiniowców. Na wszelkie ataki odpowiem od razu, że mi się np. homoparady nie podobają, bo zamiast zachęcać ludzi do tolerancji do zniechęcają, ale sama tęcza to po prostu element ozdobny miasta, niech sobie będzie. Mam nadzieję że jak dorwą tych jaskiniowych trolli to im wlepią bez zawieszenia odpłacenie tego wszystkiego, wszystkich strat oraz jakieś więzienie by im się odechciało wandalizmu.
Napisano 18.08.2014 - 20:28
@Robakatorianin, no i co z tego, że płonie? I tak ją odbudują. A ci, którzy ją podpalają to zwykli wandale i powinni zostać ukarani.
Dlatego na równi z tymi wandalami powinni odpowiadać włodarze miasta którzy po raz kolejny (6 chyba) marnują publiczne pieniądze na stawianie pomników LGBT.
...trzy, że tęcza jak tęcza, ładna jest i trzeba być ostro zakompleksionym draniem, żeby ją niszczyć tylko dlatego, że kojarzy mu się z gejami.
To nie kwestia kojarzenia:
http://www.paranorma...mbolem-zboczen/
ale sama tęcza to po prostu element ozdobny miasta, niech sobie będzie.
Na FB była akcja zmiany kolorystyki pokazującą solidarność Polsko-Węgierską, no ale głos ludu jest nieważny, ważna jest poprawność polityczna.
Mam nadzieję że jak dorwą tych jaskiniowych trolli to im wlepią bez zawieszenia odpłacenie tego wszystkiego, wszystkich strat oraz jakieś więzienie by im się odechciało wandalizmu.
Pierwszy raz od dawna panowie ze SM wykazali się-nic nie zrobili. Natomiast z tej piekarni (jej pracownicy ugasili pożar ) już bym chleba nie kupił...
Napisano 18.08.2014 - 20:45
Dlatego na równi z tymi wandalami powinni odpowiadać włodarze miasta którzy po raz kolejny (6 chyba) marnują publiczne pieniądze na stawianie pomników LGBT.
Ale za co mają odpowiadać? Pieniądze są marnowane tylko dlatego, że co chwilę znajdują się jacyś "patrioci", którym się wydaje, że tęcza to największy problem w kraju.
Użytkownik Lupus28 edytował ten post 18.08.2014 - 20:48
Napisano 18.08.2014 - 21:00
Ale za co mają odpowiadać? Pieniądze są marnowane tylko dlatego, że co chwilę znajdują się jacyś "patrioci", którym się wydaje, że tęcza to największy problem w kraju.
Dlatego że, oświadczyli nieważne ile razy tęcza zostanie zniszczona tyle razy ją odbudują. Postawienie na swoim na przekór innym, widzą jedynie problem w wandalach a nie zamyśle (prowokacja, reklama, promocja) tego dzieła.
Teraz zmieńmy sytuację-ustawiam na tym placu pomnik banderowcom i jako artysta tworzący tą sztukę domagam się aby ją odbudowywano po każdym ataku tych wandali którzy niszczą tą rzeźbę ukazującą ciężkie losy i sytuację naszych sąsiadów.
Napisano 21.08.2014 - 07:48
Demokracja podobno polega na tym że władzę ma naród. W tym wypadku władza ignoruje głos narodu i za to powinni być ukarani.
Napisano 22.08.2014 - 14:53
Tak myślałem, czy założyć oddzielny temat ale znalazłem temat zbiorczy na takie "zdarzenia"
Na TVN24 czy też Gazecie Wyborczej online jest to pierwszy news, który bije na głowę wojnę na Ukrainie czy inne pomniejsze, mniej ważne zdarzenia w Polsce czy na świecie.
http://www.tvn24.pl/...l,461178,s.html
Zostawię to bez komentarza, bo cisną mi się na usta złośliwe uwagi.
CNN ani inne portale milczą na to wielkie wydarzenie. Nie wiem co o tym myśleć, ale jeśli tak ważne media o tym piszą na żółtym pasku to jest to incydent który powinien zatrząść w posadach Polską.
Napisano 30.08.2014 - 19:29
To już oficjalne: premier Donald Tusk został wybrany nowym szefem Rady Europejskiej. Do Brukseli wyjedzie 1 grudnia, w związku z czym będzie musiał odejść z polskiego rządu. Zgodnie z oczekiwaniami na czele unijnej dyplomacji stanie Włoszka Federica Mogherini.
http://www.tvn24.pl/...j,463313,s.html
To weteran Unii. Skuteczny polityk i premier z sukcesami. Brał udział we wszystkich ważnych decyzjach Wspólnoty - powiedział na konferencji prasowej dotychczasowy przewodniczący Rady Herman Van Rompuy, prezentując swojego następcę.
http://www.sfora.pl/...m-Europy-s71484
Napisano 30.08.2014 - 19:33
To oznacza że w PO będą musieli wybrać nowego premiera który dokończy kadencje?
Napisano 30.08.2014 - 19:57
Według mnie wybranie Tuska na taką pozycję ma większą rangę propagandową aniżeli faktyczną.
Jest możliwe, że będzie kozłem ofiarnym za to co się jeszcze wydarzy na ukrainie a my jako Polska będziemy w jakiś sposób za to odpowiadać.
Napisano 30.08.2014 - 20:13
Czyli TUSK dał nogę do Brukseli.
Ponieważ nieoficjalnie Niemcy przewodzą unii to TUSK nada się jak mało który na człowieka Merkel.
Napisano 30.08.2014 - 20:27
Kluczowych kompetencji nie posiada, ale może to pomóc mu zakumplować się z liderami wielu państw. Ale dalsza dyskusja tu może się w wojnę przerodzić, a w dodatku polityka jest zakazana:<
Napisano 30.08.2014 - 20:44
Ale - jak dla mnie - są też i dobre wiadomości.
Ale, wbrew pozorom, jest też dobra informacja. Wyjazd Tuska z Polski oznacza wojnę o wpływy i władzę w PO, a także na szczytach władzy. Teraz dopiero zacznie robić się ciekawie i będzie szansa na zmiany. Tę partię, poza wspólnymi interesami i kryciem swoich przewałek, trzyma tylko Donald Tusk. Bez niego będzie ona na najlepszej drodze do destrukcji. Jeśli więc mimo to premier dezerteruje, to znaczy, że ma świadomość, że jest już bardzo źle, i że nawet on nie uratuje PO i swojej władzy. To daje nadzieję na zmianę. Oby, jak najszybszą.
Użytkownik osiris edytował ten post 30.08.2014 - 20:54
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych