Nie wiem czy to polityka, jak tak to mozna usunac, wg. mnie nie bo dotyczy wszystkich, nas jako ludzi i o innych wojnach rowniez sie tutaj rozmawia.
UE stosunkiem głosów 118 do 299 odmówiła wszczęcia debaty o Katalonii na forum europejskim. W zamian, będzie debatować o projekcie ustawy o edukacji seksualnej w Polsce
UE ponownie udowadnia jak ohydnym tworem jest. Porpagandowki typu Amnesty International rozpisuja sie zalegalizowaniu aborcji w Iralndii Polnocnej, ani slowem nie zajakajac sie o wojnie domowej trwajacej w Hiszpanii. Juz blisko 300 policjantow rannych, do tego kilkuset cywili. Regularna walka, policja katujaca obywateli na ulicy czy wjezdzajaca w tlumy wozami opancerzonymi, a to wszystko nagrane na kamerach i pokazywane swiatu. Pokazywane, ale tylko w niektorych mediach - mainstreamowe propagandowki jedynie szczatkowo pisza o sytuacji w Katalonii, a do materialow video trzeba sie dokopywac. Politycy maja to gdzies, propagandowe media robia wszystko by problem zatuszowac i odwrocic uwage od problemu, a tam tocza sie regularne bitwy. Unia Europejska odwraca glowe i zajmuje sie debata nad edukacja seksualna i chomikami w Polsce. Przecietni obywatele Francji, Niemiec, Polski maja to gdzies. Czy na tym polega rownosc i wspolnota europejska? To jest ta slynna sprawiedliwosc, rownosc i walka z nienawiscia? Dlaczego nikt nie przejmuje sie tymi wydarzeniami i nikt nie podejmuje zadnej interwencji, nawet dyskusji na ten temat, jednoczesnie ciagle powtarzajac, ze w Polsce lamana jest konstytucja i szerzona jest nienawisc?
Mam wrazenie, ze Europa jest obecnie w takim stanie, ze gdyby np. Niemcy z Austria podjely akcje ratowania demokracji i konstytucji w Polsce swoimi wojskami to zupelnie nikt by sie tym nie przejal, a co wiecej - czesc ludzi tutaj jeszcze by sie z tego cieszylo i maszerowalo jak rowny z rownym obok nich. I zeby nie bylo - tyczy sie to kazdego kraju, nie tylko Polski. Zwyczajnie ta wspolnota poza korzysciami gospodarczymi wynikajacymi z mozliwosci swobodnej wymiany towarow jest co najwyzej teoretyczna, tak jak i NATO, ktore ledwie kilka dni temu skompromitowalo sie w Syrii.