Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wiadomości z kraju i ze świata

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3259 odpowiedzi w tym temacie

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie zarzucam mu żadnej zdrady. To, co napisałem, to czysto hipotetyczne rozważania odnośnie jego wyjścia z obozu, gdyż ludzie tak sobie ze względu na zły stan zdrowia nie wychodzili.

A prawda jest taka, że z pierwszego transportu do obozu wyszło całkiem sporo osób.

Kto nie wierzy, może zerknąć na listę więźniów z tego transportu zamieszczoną w tym linku Pierwszy Transport do KL Auschwitz

@zresztą trochę się chyba zagalopowałeś, bo istnieje zasadnicza różnica między stawianiem ZARZUTÓW a powątpiewaniem. Nie napisałem wprost że ten człowiek zdradził. I nigdy tak nie myślałem. Jednak jestem przeciwny wyolbrzymianiu pewnych zasług, a już na pewno umniejszaniu w ten sposób zasług rotmistrza Pileckiego, co zrobił Wszystko ;)

Ja się zagalopowałem? To dlaczego to ty usunąłeś swoje wpisy? W końcu tylko w nich "powątpiewałeś"?

Wprost, oczywiście nic nie nie napisałeś, podobnie jak ten anonimowy internauta, którego wpis byłeś uprzejmy podlinkować. On też tylko "powątpiewa" i ma "wątpliwości".

Bo żeby napisać coś wprost, to trzeba mieć na to coś dowody - a z tym, póki co, jak widzę, krucho.

I u ciebie i u niego.

• 0

Cmb.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie zarzucam mu żadnej zdrady. To, co napisałem, to czysto hipotetyczne rozważania odnośnie jego wyjścia z obozu, gdyż ludzie tak sobie ze względu na zły stan zdrowia nie wychodzili.

A prawda jest taka, że z pierwszego transportu do obozu wyszło całkiem sporo osób.

Kto nie wierzy, może zerknąć na listę więźniów z tego transportu zamieszczoną w tym linku Pierwszy Transport do KL Auschwitz

@zresztą trochę się chyba zagalopowałeś, bo istnieje zasadnicza różnica między stawianiem ZARZUTÓW a powątpiewaniem. Nie napisałem wprost że ten człowiek zdradził. I nigdy tak nie myślałem. Jednak jestem przeciwny wyolbrzymianiu pewnych zasług, a już na pewno umniejszaniu w ten sposób zasług rotmistrza Pileckiego, co zrobił Wszystko ;)

Ja się zagalopowałem? To dlaczego to ty usunąłeś swoje wpisy? W końcu tylko w nich "powątpiewałeś"?

Wprost, oczywiście nic nie nie napisałeś, podobnie jak ten anonimowy internauta, którego wpis byłeś uprzejmy podlinkować. On też tylko "powątpiewa" i ma "wątpliwości".

Bo żeby napisać coś wprost, to trzeba mieć na to coś dowody - a z tym, póki co, jak widzę, krucho.

I u ciebie i u niego.

Usunąłem, bo chcę uniknąć rozwoju tej jałowej dyskusji. Podałem w wątpliwość pewne fakty, a Wy już to demonizujecie i zaczyna się niemerytoryczna dyskusja w celu ośmieszenia dyskutanta. Zwłaszcza, że sam napisałeś iż żywotem Ś.P. Bartoszewskiego się niezbyt interesowałeś.

• 0

NTM.

Nie dotykaj mnie...

• Tematów: 6
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

On też zapewne nie ma "pewnego, hm, kapitału wiedzy i kultury", co?

Być może. Albo celowo manipuluje.

Ale w tym momencie to kolega mi udowadnia, że Bartoszewski nie miał stanowiska gastprofessora czy że nie mówi się do (byłych) profesorów nadzwyczajnych/gastprofessorów per "profesorze"?

Jak zwykle próba ośmieszenia dyskutanta poprzez zarzucanie mu niewiedzy w zakresie elementarnych spraw.

Jak dyskutant objawia niewiedze w podstawowych sprawach, to się sam ośmiesza. Co ja na to poradzę? Owszem, każdy ma prawo do poglądów, łącznie z dowolnie głupimi ale ja także mam to prawo, i korzystam z niego nazywając nieuctwo nieuctwem.

Użytkownik NTM edytował ten post 25.04.2015 - 11:59

• 1

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Usunąłem, bo chcę uniknąć rozwoju tej jałowej dyskusji. Podałem w wątpliwość pewne fakty, a Wy już to demonizujecie i zaczyna się niemerytoryczna dyskusja w celu ośmieszenia dyskutanta. Zwłaszcza, że sam napisałeś iż żywotem Ś.P. Bartoszewskiego się niezbyt interesowałeś.

To zastanów się następnym razem zanim coś napiszesz, bo spójrz teraz jak wygląda temat. Nie jesteś czegoś pewny - nie pisz.

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Usunąłem, bo chcę uniknąć rozwoju tej jałowej dyskusji. Podałem w wątpliwość pewne fakty, a Wy już to demonizujecie i zaczyna się niemerytoryczna dyskusja w celu ośmieszenia dyskutanta.

Zacytuj mi proszę fragment mojego wpisu w tym wątku, w którym próbuję kogokolwiek ośmieszyć.

"Zaczyna się niemerytoryczna dyskusja"? W momencie, w którym poprosiłem o jakieś dowody na potwierdzenie tezy, ze Bartoszewski wydał Niemcom wysokich rangą oficerów AK?

Rozumiem, że merytoryczna, to ona była wtedy, kiedy wrzuciłeś na forum swoje "czysto hipotetyczne rozważania" w tej kwestii?

• 0

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nepal: trzęsienie ziemi o sile 7,9 w skali Richtera; prawie pięćset ofiar
Pra­wie 500 ofiar trzę­sie­nia ziemi w Ne­pa­lu. Miej­sco­wa po­li­cja mówi o 449 oso­bach, które zgi­nę­ły w wy­ni­ku wstrzą­sów. Po­in­for­mo­wał o tym wi­ce­szef miej­sco­wych funk­cjo­na­riu­szy, Kamal Singh Bam. Sy­tu­acja cały czas się zmie­nia, trwa akcja ra­tun­ko­wa. Trzę­sie­nie wy­wo­ła­ło też la­wi­nę pod Mount Eve­re­stem, gdzie zgi­nę­ło osiem osób, 30 ko­lej­nych zo­sta­ło ran­nych.

http://wiadomosci.on...et-ofiar/szkm3q

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To se wjadą pojedynczo - tego im nikt nie zabroni przecież.

Nawet nie mam jakiejś szczególnej satysfakcji, bo to było łatwe do przewidzenia.

Rosja: "Nocne Wilki" wyruszyły z Moskwy do Berlina

- Ze swojego planu nie rezygnujemy. Trasy nie zmieniamy. Jeśli nie wpuszczą nas na motocyklach w kolumnie, to będziemy wjeżdżać pojedynczo, z różnych punktów. Zaplanowaną trasę przejedziemy - oświadczył przed startem rajdu lider "Nocnych Wilków" Aleksandr Załdostanow, znany jako "Chirurg".

źródło

I co teraz wymyślą dzielni obrońcy naszych granic? W zasadzie można zakazać ruchu jednośladów na terenie całego kraju ale na to mają chyba trochę mało czasu.

Stawiam raczej na wybór opcji, że nie ma tematu, czyli to, co trzeba było zrobić od samego początku.

• 0

Urgon.
  • Tematów: 9
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Zawsze można zatrzymać kolumnę, jak już w kolumnę się uformuje na terenie kraju. Nasi dzielni "patrioci" spod znaku łysej pały też mogą skorzystać z okazji do ostrej bitki. Tak czy siak jeszcze z tego heca będzie.
  • 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pojedynczo również wcale nie muszą ich wpuszczać, dobra kontrola na granicy i już. No chyba, że polami będą wjeżdżać, ale wtedy to jest jak wtargnięcie. :D

• 0

NTM.

Nie dotykaj mnie...

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Pojedynczo również wcale nie muszą ich wpuszczać, dobra kontrola na granicy i już.

Żeby kogoś, kto ma wyrobione wszelkie potrzebne papiery Straż Graniczna nie wpuściła, to musi mieć ku emu dobry powód, i to zdatny do wyartykułowania. Z przyczyn formalnych nie dostali zgody na przejazd zorganizowany, to przejadą pojedynczo, ot co.

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przecież to wszystko to zagrywki polityczne, nie będą ich naprawdę chcieli wpuścić to wymyślą, że dziś jest "dzień wolny od jazdy motorem", no cokolwiek. Chociaż znając nieudolność władz to i tak wjadą i zrobią kolumnę.

• 0

#522 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

Wczoraj, w wieku 93 lat zmarł Władysław Bartoszewski.

Ponoć o zmarłych albo dobrze albo w ogóle więc spuszczę zasłonę milczenia.

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przecież to wszystko to zagrywki polityczne, nie będą ich naprawdę chcieli wpuścić to wymyślą, że dziś jest "dzień wolny od jazdy motorem", no cokolwiek.

Taa... można na ten czas ogłosić też remont w kraju - na przykład malowanie. I zamknąć wszystkie granice, żeby nikt w tym nie przeszkadzał.

Chociaż znając nieudolność władz to i tak wjadą i zrobią kolumnę.

A co ma do tego nieudolność, czy udolność władz? W końcu, podobno żyjemy w demokracji, w kraju, w którym nie nagina się prawa pod doraźne potrzeby?

Nie byłoby problemu, gdyby wcześniej ktoś nie rozpętał całej tej histerii - teraz, każde wyjście z tej sytuacji będzie złe.

• 0

NTM.

Nie dotykaj mnie...

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Przecież to wszystko to zagrywki polityczne, nie będą ich naprawdę chcieli wpuścić to wymyślą, że dziś jest "dzień wolny od jazdy motorem", no cokolwiek

Nie, nie mogą. Będą mieli wszystkie papiery i nie będzie problemów natury formalnej, to muszą zostać wpuszczeni, bo udajemy że nie jesteśmy bantustanem. Na szczęście.

Zresztą, nie widzę powodu by Wilków nie wpuszczać. W poprzednich latach nie było z ich udziałem incydentów, więc co za problem?

• 1

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Za późno.

"Nocne Wilki" już w Polsce! "Złożyły hołd żołnierzom radzieckim w Braniewie"

Co to będzie? Co to będzie?

• 1