RMF FM: "Nocne Wilki" wjeżdżają do Polski pojedynczo
Jak ustalili reporterzy radia RMF FM, "Nocne Wilki" wjeżdżają do Polski pojedynczo. Będą oni przekraczać granicę w różnych miejscach. Na przejściu granicznym w Sławatyczach na Lubelszczyźnie dwaj rosyjscy motocykliści zgłosili się do odprawy. Podobne zdarzenie miało miejsce w Terespolu.
(...)
Ale nas zrobili w konia
Jestem za-sko-czo-ny...
Oj, oj, oj...
"Rosyjscy motocykliści nie przekroczą granicy z Polską w Terespolu - poinformowała Straż Graniczna. Powodem odmowy wjazdu jest niedopełnienie warunków formalnych. Według nieoficjalnych informacji, motocykliści są związani z nacjonalistycznym klubem motocyklowym "Nocne Wilki", członkom którego MSZ odmówił wjazdu do Polski."
"W trakcie kontroli okazało się, że motocykliści nie spełniają kryteriów wjazdu i pobytu w Polsce. - Czynności się kończą, nie przekroczą granicy polskiej, każdy indywidualnie otrzyma decyzję o odmowie wjazdu - powiedział dziennikarzom Dariusz Sienicki. Wyjaśnił, że "osoby te nie spełniły warunków wjazdu i pobytu na terenie RP".
- Osoby te nie przekroczą granicy z Polską - dodał rzecznik. Nie wyjaśnił, jakich warunków nie spełnili rosyjscy motocykliści. Stwierdził jedynie, że określa je ustawa o cudzoziemcach oraz kodeks graniczny Schengen. Są to m.in. ważne dokumenty podróży i pobytu."
Mógłbym też teraz się ponabijać, że jestem za-sko-czo-ny, bo to, że coś wymyślą, choćby typu "dziś dzień bez motoru" pisałem już 3 strony temu.