Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wiadomości z kraju i ze świata

• Please log in to reply
3259 replies to this topic

Lazybones.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kujawsko-pomorskie, Chełmno. Przeleciał przed chwilą już chyba 4 śmigłowiec. Wyglądał na wojskowy - nie znam się na nich za bardzo. Leciały bardzo nisko, czy to zwykłe ćwiczenia? Ktoś może coś o tym wie?

• 0

#617 Gość_Tankson

Gość_Tankson.
  • Tematów: 0

Napisano

Jeśli w pobliżu jest baza wojskowa to albo ćwiczenia albo jakiś oficer leciał do bazy. 

• 0

NTM.

Nie dotykaj mnie...

• Tematów: 6
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

http://wiadomosci.ra...y-FILM-00004687

tymczasem, wchodząc w nadprzestrzeń... :D

• 0

Monolith.

ótta

• Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

czym rzucał i w kogo?
coś gdzieś usłyszałeś i gadasz głupoty

No i co widać na filmiku? Początek klasycznej rozróby. Może to policja wtargnęła na stadion i zaczęła strzelać do biednych kibiców? Wolne żarty.

Czy nie za łatwo w Polsce policja używa broni?
Byle zadyma i prują po ludziach jak po kaczkach.
Tyle się mówi o brutalności policji na zachodzie ale odnoszę dziwne wrażenie, że nasza policja nie lubi przepychanek z demonstrantami czy chuliganami tylko od razu kule latają.

Pewnie, policjant ma narażać życie, bo hołota chce się zabawić w gladiatorów. 

• 3

#620 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

http://wiadomosci.ra...y-FILM-00004687

tymczasem, wchodząc w nadprzestrzeń... :D

To coś na poziomie czekoladowego orła.

Zresztą nie pierwsze to odniesienia polityki do tej sagi:

Hitem sesji jest Jarosław Kaczyński w stroju inspirowanym „Gwiezdnymi wojnami”. Naszym zdaniem łączy w tej roli najlepsze cechy wyglądu lorda Vadera i mistrza Yody.

Źródło:  http://www.newsweek....,73325,1,1.html

A wracając do meritum tematu to od zawsze kiedy jedna strona chce uderzyć w drugą to wynajduje w drzewie genealogicznym obranego za cel polityka jakiegoś Żyda lub (o zgrozo) sam polityk to ukryty Żyd.

Sami dajemy pożywkę zachodowi do przedstawiania Polski jako kraju antysemickiego.

Użytkownik osiris edytował ten post 04.05.2015 - 13:54

• 0

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy nie za łatwo w Polsce policja używa broni?

Byle zadyma i prują po ludziach jak po kaczkach.

Tyle się mówi o brutalności policji na zachodzie ale odnoszę dziwne wrażenie, że nasza policja nie lubi przepychanek z demonstrantami czy chuliganami tylko od razu kule latają.

Mam nadzieję, że żartujesz...

Ja siedzę do tej pory i biję brawo Policji za tę interwencję i przyklaskuję każdej takiej następnej. Trzeba to bydło stadionowe ustawić do pionu i jeśli nie da się inaczej, to powystrzelać. Ja osobiście tak uważam i popieram. Poradzili sobie za granicą z takimi wybrykami, ale tam widocznie prawo działa jak działać powinno, u nas kuleje i się słania i nawet jak się komuś da zakaz stadionowy i karę finansową, to nie ma jej jak wyegzekwować. I co za tym idzie, chuliganeria czuje się bezkarna. Tępić dziadostwo i chamstwo, zawsze to powtarzam.

• 0

Wilkołak.
  • Tematów: 26
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja siedzę do tej pory i biję brawo Policji za tę interwencję i przyklaskuję każdej takiej następnej. Trzeba to bydło stadionowe ustawić do pionu i jeśli nie da się inaczej, to powystrzelać. Ja osobiście tak uważam i popieram. Poradzili sobie za granicą z takimi wybrykami, ale tam widocznie prawo działa jak działać powinno, u nas kuleje i się słania i nawet jak się komuś da zakaz stadionowy i karę finansową, to nie ma jej jak wyegzekwować. I co za tym idzie, chuliganeria czuje się bezkarna. Tępić dziadostwo i chamstwo, zawsze to powtarzam.

100% racji.

Chłopak sam się pchał, policja nie zapraszała go, sam sobie jest winny.

Ale z tego co na FB widać, niektórzy chcą z niego zrobić męczennika.....brak słów....

Jedynie szkoda jego synka, dla niego jest to olbrzymia tragedia.

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie ważne czy on akurat rzucał czy nie. Trudno, żeby policja miała z grupy kilkuset osób czy nawet kilkudziesięciu zapamiętać, który to rzucił cegłówką, a który tylko krzyczał "JP". Jak dla mnie to powinni powystrzelać ich wszystkich tam.

• 1

#624 Gość_Tankson

Gość_Tankson.

Napisano

Nie ma usprawiedliwienia dla chuliganów wszczynajacych zamieszki, zarówno tych z Kijowa, tych z Ferguson, Baltimore, tych z Marszu Niepodległości i tych z Knurowa. Zginął pseudo kibic ale niewinny nie był. Jestem za Policja.
  • 0

#625 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Strzelanie do ludzi to bezradność policji i złe procedury a jeśli policjant nie potrafi trafić w nogi to już woła o pomstę do nieba.

Policja nie ma benzyny, pieniędzy na strzelanie i inne szkolenia a WY chcecie bić brawo.

Politowania godne.

Dlaczego na zachodzie poradzono sobie z tym problemem?

Po egzekwuje się prawo skutecznie a u nas zamiast egzekwować to strzela się.

Smutek.

To czy chuligani zasłużyli sobie na tamto czy owamto nie wnikam, ale policja nie pokazała się z dobrej strony.

Użytkownik osiris edytował ten post 04.05.2015 - 16:16

• 0

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To czy chuligani zasłużyli sobie na tamto czy owamto nie wnikam, ale policja nie pokazała się z dobrej strony.

Znowu nie masz racji wg mnie. Policja zrobiła to, co powinna zrobić. Przecież oni nie wpadli im na trybunę i nie zaczęli strzelać. Interwencja była poprzedzona wielokrotnymi prośbami o spokój i nie wchodzenie na murawę. Skoro bydło weszło tam gdzie im nie wolno, mało tego, zaczęło atakować Policję, to czego się spodziewasz? To nie są ich mamy, które do znudzenia będą powtarzać: "syneczku, syneczku, odłóż cegłę, chodź na obiad".

Oni mają zaprowadzić porządek i to zrobili. A jak Ciebie nie interesuje czy zasłużyli czy nie, to o czym mamy dyskutować? Nie uważasz, że to dość zasadnicza sprawa?

• 0

#627 Gość_Tankson

Gość_Tankson.

Napisano

Policja dobrze zrobiła. Chuligani chca udowodnić niewinność robić zadymy w mieście. To jest bydło.
  • 0

#628 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Za TVN24:

Pseudokibice bez problemu weszli na trybuny z racami, petardami i kominiarkami, a kiedy wbiegli na murawę, ochrona nie zareagowała - czytamy w raporcie delegata Śląskiego Związku Piłki Nożnej, który obserwował to, co działo się na murawie i poza nią podczas sobotniego meczu Concordii Knurów z Ruchem Radzionków.

Czyli pierwszy błąd.

Na jednym z nagrań, udostępnionych przez śląską policję, widać jak pseudokibice wbiegają na boisko w kominiarkach. Dlaczego nie zareagowała wtedy ochrona? - Firma (ochroniarska-red.) wytłumaczyła się delegatowi, że ochraniali swoje zdrowie - mówi prezes Concordii Knurów, Andrzej Michalewicz.

Przecierałem oczy jak to czytałem.

Zresztą w III RP nie takie cuda się dzieją gdzie planowano, że wojsko będzie ochraniać firma ochroniarka bo wojsko same się nie ochroni.

I teraz wybucha wojna i firma ochroniarska z obawy o własne życie ucieka a wojsko bez ochrony owej firmy poddaje się bo też się boi o własne życie.

Może i policja bała się o własne życie i z tej trwogi zaczęła strzelać.

To kto w tym kraju nas broni, bo ja już sam nie wiem?

No a bydło jak bydło, wylazło z zagrody i zaczęło rozrabiać i nikt nie wiedział co z tym fantem zrobić, bo to przecież niespotykana sytuacja na polskich stadionach i nikt o zdrowym umyśle  nie mógł przewidzieć takiego czegoś.

To może lepiej od razu zamontować wieżyczki strzelnicze na stadionach i jak tylko bydło wyleci na murawę to strzelać seriami i po ptokach.

Ile się pieniędzy zaoszczędzi i stresu dla policjantów.

Użytkownik osiris edytował ten post 04.05.2015 - 18:52

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może i policja bała się o własne życie i z tej trwogi zaczęła strzelać.

Wystarczyłoby żebyś zerknął na poprzednią stronę, gdzie ktoś wrzucił nagranie z tego zajścia, a nie musiałbyś bawić się w ten sarkazm.

Policja użyła broni żeby nie dopuścić do konfrontacji tych kiboli z boiska, z tymi na trybunie znajdującej się za policjantami.

Ten, którego gumowa kula trafiła w ramię (czy obojczyk) był akurat jednym z bardziej aktywnych, znajdował się najbliżej ogrodzenia trybuny i wyraźnie chciał udowodnić jaki z niego kozak.

No, to udowodnił.

Gwarantuję ci, że jego kumple zastanowią się teraz dwa razy zanim znowu wyskoczą na murawę żeby się z kimś pobić.

I bardzo dobrze.

Co do użalań się nad postawą ochroniarzy, to nie bardzo rozumiem skąd przy tym pretensje do policjantów?

Rozumiem, że skoro wynajęta firma ochroniarska dała ciała, to policjanci powinni pójść w ich ślady? A może postąpić bardziej "honorowo" odrzucić tarcze i pałki, zdjąć hełmy i naparzać się z kibolami na pięści?

Tego od nich oczekiwałeś?

A może lepiej byłoby żeby przez megafon grzecznie prosili kiboli o porzucenie zamiarów spuszczenia łomotu tym z trybuny?

Już słyszę w telewizji jęczenie różnej maści prawników, że użycie broni gładkolufowej było zbyt pospieszne. Że trzeba było najpierw armatką wodną, kordonem itd. Ale jakoś nie wydaje mi się, że jeden czy drugi pan prawnik, miałby takie samo zdanie, gdyby znajdował się na tym stadionie razem ze swoim dzieciakiem, a w jego kierunku goniła banda zamaskowanych, wyjących troglodytów.

A już pewien jestem na 100%, że gdyby to on stał w takim kordonie policyjnym, to kwestia tego, czy przed użyciem broni gładkolufowej najpierw dać się poturbować nie zaprzątałby jego głowy zbyt długo.

Bo widzisz - punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

I bardzo wygodnie wyraża się oburzenie w takich sytuacjach, gdy ma się tą słodką pewność, że samemu nie zbierze się po twarzy.

• 3

#630 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

I bardzo wygodnie wyraża się oburzenie w takich sytuacjach...

A gdzie ja się niby oburzyłem.

Napisałem, że może w Polsce policja zbyt często strzela i posypały się na moją głowę gromy.

Nie potraficie polemizować tylko od razu riposta że do bydła trzeba strzelać.

Użytkownik osiris edytował ten post 04.05.2015 - 19:12

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych