Do niektórych tutaj broniących na siłę policji po akcji w Knurowie:
Gdzie wy widzicie rzucanie czymkolwiek w policję? Ja widzę w 56s (filmik który jest wrzucony wcześniej) jedynego typa który rzuca czymś (deska, butelka?) i tyle, nikt więcej niczym nie rzuca ani nawet nie trzyma niczego w ręce. Ten jedyny rzut jak widać nie jest skierowany w policję tylko w sektor kibiców a przedmiot nawet do płotu nie dolatuje.
W całej tej pseudoawanturze żaden z kiboli nie jest zainteresowany zadymą z policją, nikt z nich nie nawet przez chwilę nie próbuje w jakikolwiek sposób atakować policjantów. Kronikarz pokaż mi te atakowanie policji o którym piszesz.
W tej sytuacji policja nikogo nie broni bo nikt tu się nie bije, policjanci próbują jedynie nie dopuścić do awantury ale robią to źle. zobaczcie sobie zachowanie policji w klatce, tam policjanci podbiegają pod płot z pałkami w rękach i skutecznie opanowują sytuację w 5 sekund. a co robi policja od strony płyty boiska? odrazu strzelają, a powinni zareagować podobnie jak ci w klatce. Myślę, że gdyby tak zrobili to ci kibice z boiska równie szybko by to boisko opuścili. Przecież widać jak byk, że wystarczyły 3 strzały (tyle tam pada strzałów z broni gładkolufowej) i 40 osób ucieka spowrotem na swoje sektory.
I tutaj skoro już nie chciało im się łagodniej opanować sytuację to trzeba zadać pytanie gdzie były strzały ostrzegawcze?? ano nie było a być powinny. celowo wcześniej napisałem że tylko 3 strzały wystarczyły żeby wszystkich przegonić, bo gdyby były strzały ostrzegawcze plus właściwa reakcja policji to kibole itak by uciekli i nikt by życia nie stracił. Ale nie ma jak pójść na łatwizne.
Broń gładkolufowa może być używana w sytuacjach trudnych do opanowania lub w zagrożeniach zdrowia lub życia. Tutaj takiego zagrożenia nie było, był to zwyczajny incydent wybiegnięcia na murawę.
Na filmie wyraźnie widać że chwilę po 1 strzale wszyscy się odwracają i zaczynają uciekać, chłopak który dostaje postrzał również już się odwracał. Gdzie ten chłopak stwarzał w tym momencie jakieś zagrożeniu i komu??
Podsumowując. Nieudolna i leniwa akcja policjantów doprowadziła do śmierci człowieka. Śmierć za bieganie po murawie, widzę, że co niektórzy to popierają. To pomyślcie teraz o sobie jakimi jesteście ludźmi skoro piszecie takie rzeczy i popieracie takie działania policji. Nazywacie kiboli bydłem itp a sami się zachowujecie nie lepiej. Nikt pewnie z was nie ma niczego za uszami co? nikt nigdy nic nie nabroił? Już w to wierzę...