Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wiadomości z kraju i ze świata

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3259 odpowiedzi w tym temacie

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Osiris chłopie zrozum, że Policja zrobiła to, co zrobić powinna i cała interwencja wyglądała tak jak wyglądać powinna. I już naprawdę nie dyskutujmy o tym, bo nie ma o czym, nie masz racji. Oni nie mogą w koło Macieju nawoływać do spokoju, oni mają zaprowadzić porządek. Jeśli zobaczyli, że słowna perswazja nie działa i mimo wielokrotnych próśb i ostrzeżeń, kibole wbiegli na boisko i było zagrożenie zdrowia i życia innych ludzi, musieli zareagować. I zrobili to jak najbardziej poprawnie. 

Skoro im wydali broń, jak pisał Pishor, to z opcją jej użycia, jeśli stwierdzą, że zaistniała konieczność. 

Zaraz mi powiesz, że to była egzekucja tego gościa, pod płaszczykiem interwencji Policji, nie? Daj spokój.

I nie uczeń zawinił, bo to nie były 7-letnie dzieci, tylko stare, dorosłe chłopy - jeśli Ty nie wymagasz od dwudziestokilkuletniego mężczyzny chociaż grama inteligencji i odpowiedzialności za swoje czyny, to masz strasznie zaniżone standardy i polecam się nad tym zastanowić głębiej. 

• 0

#647 Gość_Tankson

Gość_Tankson.
  • Tematów: 0

Napisano

Najgorsze jest to że po tym zabiciu tego kibola mogą nasilić się patologię w stylu JP na 100%, CHWDP itp. 

Kibole to bydło z marginesu społecznego, zginął, ale gdyby nie zaczynał i zachowywał by się jak człowiek to by żył dalej.

• 0

Damian83.
  • Tematów: 16
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ostatni mój wpis w temacie Knurowa.

Monolith wklejasz te swoje cytaty które usłyszałeś lub wyczytałeś w naszych kłamliwych mediach i myślisz, że sprawa jest jasna, np:

"W stronę mundurowych również poleciały niebezpieczne przedmioty, policjanci użyli wówczas środków przymusu, w tym gumowych pocisków - dodał Gąska."

Jest film tu wrzucony z całej "awantury" i przecież widać, że nikt nie rzuca niczym w policję. Jest to zwyczajne kłamstwo a z Twojej strony ignorancja.

"Chuligani nie uspokoili się mimo salwy ostrzegawczej".

Następne kłamstwo, przecież widać na filmie, że nie ma salwy ostrzegawczej.

Ignorujesz to co widać na filmie a wierzysz w to co przedstawiają media...

I Twoje własne zdanie: "Naprawdę, radzę wam się przejść na stadion, postać sobie chwilę w takim kordonie, dostać z cegły, z mołotowa, zobaczyć kilka maczet, pał, to się odechce chronić bandytyzmu pod płaszczykiem człowieczeństwa."

Gdzie Ty widziałeś na stadionie koktajle mołotowa człowieku??? Podaj przykład a nie gadaj głupot. Z maczetami to samo.

Co do pał to owszem z 10 lub więcej lat temu czasem tak było ale nie teraz.

Radzę Tobie przejść się na mecz i zobaczyć jak jest a nie słuchać co gadają w tv, obecnie awantura na stadionie zdarza się bardzo rzadko a meczy jest tysiące. i nie gadajcie, że nie da się isć z dzieckiem na mecz bo mnóstwo ludzi bierze na mecze dzieci, i te dzieciaki wychodzą ze stadionu zadowolone a nie przestraszone.

Ja również chodzę na mecze więc wiem jak jest. Ludzie tacy jak Ty tylko narzekają, że jest źle a nie byli i nie widzieli na własne oczy.

Najbardziej mnie rozp jak ktoś mi gada, że poszedłby na mecz jakby było bezpiecznie, mówię mu wtedy to chodź ze mną pokaże i udowodnię, że jest bezpiecznie to wtedy już nagle jest wymówka, że czasu nie ma itp. wniosek taki, że taka osoba itak nigdy na mecz nie przyjdzie bo nie interesuje go to. Ale mówić stale chodzącym na mecze jak mają się zachowywać to już jest pierwszy.

To np tak jakby ktoś, kto w życiu w górach nie był pouczał innych jak mają się wspinać żeby było bezpiecznie.

Tak naprawdę to społeczeństwo tylko czeka, żeby była jakaś gruba awantura, wtedy wszyscy czekają na wiadomości, fakty itp żeby zobaczyć jak się kibice biją. Społeczeństwo się jara takimi awanturami i taka jest prawda. Skrótu meczu nie obejrzy nikt ale awanturę już tak.

Jak na basenie narodowym 3 typów biegało po murawie, to zostali bohaterami narodowymi a przecież też złamali prawo, zachowali się jak przestępcy.

Nie znaliście chłopaka a piszecie, że to bandyta, chołota itp itd.

Cytat Kronikarza: "Jakby z niego był taki dobry tatuś, to nie latałby po meczach i wszczynał burdy, tylko siedział w domu i opiekował się synem"

Gdzie tu ktoś napisał jaki to dobry tatuś? A jakim prawem Ty sugerujesz, że był złym tatusiem? Może akurat był dobrym ojcem, może pracował  i opiekował się dzieckiem cały czas, a wyszedł sobie w na parę godzin na mecz. Fakt, że biegał po tej murawie ale na śmierć nie zasłużył.

Ja nie mówię, że kibice są święci itp. Ale nie lubię jak z powodu małej awanturki na meczu 4 ligi, osądza się wszystkich kibiców jak to jest u nas dalej źle, że mołotowy i maczety na trybunach. Tak media nam wmawiają a nasze społeczeństwo w większości jest ślepe i zmanipulowane, taka jest prawda.

Przeczytajcie sobie raport pzpn na temat bezpieczeństwa na stadionach i awantur w ubiegłym sezonie ile tego było. Według pzpn stadiony są bezpieczne ale według ludzi którzy na mecze nie chodzą nie.... Poczytajcie sobie te raporty

• 0

#649 Gość_Tankson

Gość_Tankson.

Napisano

Fakt, media manipulują ale ten kibol nie był niewinną osobą, każdy pseudo kibic to bydłło. 

Dobrym ojcem na pewno nie był skoro był chuliganem.

• 0

#650 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Ja tu widzę duże zaniedbania ze strony samego państwa które nie potrafi systemowo rozwiązać problemu tak np. w Anglii.

Nikt się na tym nie pochyla tylko od razu "Strzelać do bydła i tyle"

Tak jak bicie dziecka jest porażką i bezradnością rodzica w systemie wychowawczym tak strzelanie do ludzi jest porażka państwa w systemie prewencji.

Jeśli WY i państwo Polskie nie wyciągną z tego właściwych wniosków to dalej będą te tragedie, ale wygląda że rządzący maja podobny poziom percepcji i dedukcji jak WY.

Czekamy na następne ofiary bezradności aparatu państwa.

Trudno się dziwić że dzicz zostanie dziczą a le trudno pojąć że organy państwa nie potrafią zastosować skutecznych metod zapobiegania takim tragediom idąc w zaparte, że nie będziemy iść drogą wytyczoną na zachodzi tylko "Wicie, rozumicie"

Coś sobie ubzduraliście, że rzekomo ja bronie bandziorów ale to fajny sposób na zamydlenie oczu innym tematem zamiast polemizować na tym jak usprawnić działanie policji oraz systemowo rozwiązać problem.

Przecież prościej bandziorów wystrzelać lub powsadzać na łódki i wywieść na Madagaskar.

Użytkownik osiris edytował ten post 05.05.2015 - 10:39

• 0

Monolith.

ótta

• Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

"Chuligani nie uspokoili się mimo salwy ostrzegawczej".
Następne kłamstwo, przecież widać na filmie, że nie ma salwy ostrzegawczej.

Ignorujesz to co widać na filmie a wierzysz w to co przedstawiają media...

Ale który? Bo filmik z rzekomym strzałem jest jeden, trwa 1.30 i samego momentu postrzału w zasadzie nie ma. Minuta trzydzieści to dla Ciebie materiał dowodowy? To się nazywa wybiórczość i manipulacja.

Radzę Tobie przejść się na mecz i zobaczyć jak jest a nie słuchać co gadają w tv, obecnie awantura na stadionie zdarza się bardzo rzadko

Żyjemy w tym samym kraju? Mieszkam koło stadionu, faktycznie przeważnie nie dzieje się nic poza tym, że można dostać w mordę. Ale mówimy tu o meczach z ekstraklasy w zasadzie, a Knurów to 4 liga, więc zupełnie inna bajka. Uważasz, że to to samo?...

Tu masz przedmioty rzucane w policję, cfaniaczków pukających w tarcze, masę małpek machających łapkami i krzyczących nieładne słowa oraz próbę rozpieprzenia płotu oddzielającego publiczność od murawy. Ale to pewnie medialna zagrywka hehe, pewnie to prowokacja policji żeby móc sobie postrzelać?

http://www.pomorska....ZCZ01/130929851

http://www.polskiera...na-mecz-Widzewa

http://sport.wp.pl/k...l?ticaid=114cf3

http://lovekrakow.pl...-mecz_6631.html

To tyle na temat broni białej. A co do koktajli w Knurowie:

http://www.rmf24.pl/...tow,nId,1727765

Demonstranci obrzucili budynek komendy miejskiej w Knurowie koktajlami Mołotowa, kamieniami i deskami.

Spoko. Na mecz z kataną, po meczu koktajlem i cegłą w policję. A jak mi się coś stanie, to przecież wina policji, "nie znaliście chłopaka". Heh.

Przeczytajcie sobie raport pzpn na temat bezpieczeństwa na stadionach i awantur w ubiegłym sezonie ile tego było. Według pzpn stadiony są bezpieczne ale według ludzi którzy na mecze nie chodzą nie.... Poczytajcie sobie te raporty

Jak mam to skomentować? Sam potwierdzasz, że stadiony nie są bezpieczne.

Nie znaliście chłopaka a piszecie, że to bandyta, chołota itp itd.

A co robił na tym stadionie, popcorn sprzedawał? Nie ośmieszaj się.

Ja tu widzę duże zaniedbania ze strony samego państwa które nie potrafi systemowo rozwiązać problemu tak np. w Anglii.
Nikt się na tym nie pochyla tylko od razu "Strzelać do bydła i tyle"

Ale problem w tym, że to właśnie jest rozwiązanie problemu. Rozwiązaniem problemu kibolstwa jest nie cackanie się z nimi. I nie mówię, że należy ich "wybić do nogi", ale jak ktoś zagraża zdrowiu i życiu ludzi na stadionie, to się go pacyfikuje środkami do tego przeznaczonymi.

Jeśli WY i państwo Polskie nie wyciągną z tego właściwych wniosków to dalej będą te tragedie, ale wygląda że rządzący maja podobny poziom percepcji i dedukcji jak WY.
Czekamy na następne ofiary bezradności aparatu państwa.

No to panie reformatorze, powiedz mi co się robi z bandą uzbrojonych kiboli którzy chcą mi zrobić krzywdę (eufemizm, obejrzyj film z zajścia to się dowiesz, co konkretnie mieli na myśli)? Co się robi z takimi ludźmi? "Przepraszam, mógłby pan nie rzucać cegłą w moje dziecko?" Wolne żarty.

Trudno się dziwić że dzicz zostanie dziczą a le trudno pojąć że organy państwa nie potrafią zastosować skutecznych metod zapobiegania takim tragediom idąc w zaparte, że nie będziemy iść drogą wytyczoną na zachodzi tylko "Wicie, rozumicie"

Tragedią jest to, że Ci ludzie tam byli i robili, co robili. Tragedią jest to, że ten koleś tam w ogóle przebywał i robił, co robił, jak zapewne co mecz - to wina nie aparatu państwa i nie policji, ale takich płytkich spojrzeń, jak Twoje, które przyzwalają na rozwój takich zachowań, bo to przecież takie humanitarne, chłopaki się muszą wyszaleć, a jak ktoś postronny zginie, to i tak nie ich wina, tylko tego Twojego aparatu państwa...

Przecież prościej bandziorów wystrzelać lub powsadzać na łódki i wywieść na Madagaskar.

Nie no, lepiej ich tolerować i im płacić. "Dotacja unijna na polskie mecze: za każdy półroczny karnet nóż sprężynowy i kominiarka!"

Użytkownik Monolith edytował ten post 05.05.2015 - 11:07

• 3

#652 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Ok, nie ma sensu bić piany i walić głową w mur.

Każdy zostanie i tak przy swoim stanowisku.

Do tematu zapewne wrócimy przy następnych zabitych.

Dyskusja i tak będzie bezproduktywna ale przynajmniej trochę tuszu zejdzie z klawiszy i wytrą się literki.

• -1

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ok, nie ma sensu bić piany i walić głową w mur.

Każdy zostanie i tak przy swoim stanowisku.

Do tematu zapewne wrócimy przy następnych zabitych.

Dyskusja i tak będzie bezproduktywna ale przynajmniej trochę tuszu zejdzie z klawiszy i wytrą się literki.

Też uważam, że nie ma sensu dalej dyskutować, bo pokazalibyśmy Wam film jak gość wbija nóż policjantowi w plecy a Wy dalej będziecie pisać, że pewnie go sprowokował. Po prostu jak grochem o ścianę.

Ja pisałem o tym zabitym kibolu w kontekście tatusia, a propos informacji i komentarzy podawanych w TV. Tam się kilka razy przewinęły komentarze, że policjanci zabili gościa, który osierocił chyba nawet niepełnosprawne dziecko ( ale nie jestem pewny ). Nie sprecyzowałem tego, za co przepraszam.

Ale Damian, naprawdę uważasz, że wzorowy ojciec, dbający o dziecko robi coś takiego jak ten? Podejrzewam, że to nie był jego pojedynczy wybryk, tylko co weekend ustawiał się z ziomkami na takie akcje, niekoniecznie na stadionie. Prędzej dam temu wiarę, niż założeniu, że facet pracował 14h, po czym wracał, sprzątał dom, gotował kolację i czytał na dobranoc synkowi bajki. Prawda?

Aczkolwiek jak najbardziej zgadzam się z Wami odnośnie faktu, że tu problem leży dużo wyżej niż murawa i to prawo jest źle skonstruowane i egzekwowanie. Pisałem o tym kilka postów temu. Zgadzam się, że w Polsce nie potrafią sobie z tym poradzić i że tej śmierci można było uniknąć, gdyby politycy dostosowali prawo do rzeczywistości a nie swoich fantazji. Ale nadal obstaję przy fakcie, że jeśli zejdziemy z dywagacjami do poziomu boiska i sprawy: Policjant - Kibol, to mundurowi zachowali się wzorowo i tak powinno być za każdym razem. A te zamieszki, który potem wybuchły, powinny być zgaszone od razu i na ostro a wszyscy uczestniczący w rozróbach spacyfikowani i aresztowani. Nie ma co się cackać z tym dziadostwem.

• 0

#654 Gość_Tankson

Gość_Tankson.

Napisano

Policjant powinien mieć prawo zabić jeśli napastnik zagraża życiu innej osobie. Ten kibol stwarzał zagrożenie, mógł kogoś zabić albo poważnie zranić.

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może wydzielić ten wątek jako temat w Nasze Opinie?

W sumie gdyby kula trafiła chłopaka w pierś lub w głowę, to nic wielkiego by się nie stało, bo gumowe kule nie mają takiej siły przebicia. Często się ich używa przy zamieszkach i rzadko wywołują cięższe obrażenia. A tak dostał prosto w żyłę na szyi - choć raczej nie naumyślnie. Kwestia ryzyka.

Swoją drogą, pamiętacie strzelaninę na łódzkich juwenaliach?

• 0

PWU.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Trochę dużo tych śmierci po akcjach policji.
Na zstanowienie zasługuje fakt braku komentarza przez minister spraw wewnętrznych(nasza Piotrowska da radę)

Użytkownik Paweł Łapiński edytował ten post 05.05.2015 - 19:29

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Premier Węgier Viktor Orban zapowiedział, że jego kraj może dokonać regulacji prawych, które powstrzymają falę imigrantów z biednych krajów. Może to się stać nawet w sprzeczności z prawem unijnym - podaje Times of Malta.

Nie chcemy imigrantów na Węgrzech. Jeśli inni członkowie UE chcą ich w swoich państwach, proszę bardzo. Ale nie powinni wysyłać ich tutaj albo przez nasz kraj - powiedział w wywiadzie dla telewizji Echo.

Według Orbana na forum UE powinna zostać poruszona kwestia zasad imigracyjnych we Wspólnocie. Przypomniał, że Węgry - jeśli weźmie się pod uwagę liczbę ludności - przyjmują w Unii najwięcej imigrantów po Szwecji.

Orban swoją wypowiedzią o imigrantach po raz kolejny naraził się Brukseli w ostatnich dniach. Węgierski premier przyznał przed kilkoma dniami, że chciałby przywrócenia kary śmierci.

Prezydent Komisji Europejskiej Jean-Claude Juncker wezwał Orbana do wyjaśnienia tych słów i stanowczego stwierdzenia, że że ma takich planów.

http://www.wprost.pl...wet-wbrew-Unii/

Jak dla mnie bardzo dobra decyzja, stanowcza, nie można tak w 100% podporządkować się Unii. W dodatku w takich bezsensownych sprawach, które bardziej datyczą państwa niż Unii. Ciekawe czy imigrantów z Libii weźmie do siebie USA?

• 1

Moltenlair.
  • Tematów: 8
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Widzę, że według niektórych interwencja policji na stadionie powinna wyglądać w następujący sposób:

- Witam serdecznie, Panie Sebastianie. Czy zechciałby pan przestać demolować przestrzeń publiczną?

- Nie ******************************************************

- A to przepraszam bardzo, kłaniam się i życze miłego dnia.

- A ***************************************** (uszkodzić ci ciało?)

- Panie Sebastianie, proszę sobie nie robić kłopotu, już poprosiłem kolegę o postrzelnie mnie z broni służbowej i złamanie mi ręki pałką, mam nadzieję, że jest Pan zadowolony z naszej interwencji.

Ja jednak wolę inne rozwiązanie, strzelanie z broni gwintowanej normalnymi pociskami. Najpierw po kolanach, jak to nie będzie przynosić skutku, walić w łby. I albo się nauczą zachowywać jak homo sapiens sapiens albo po prostu zlikwidujemy problem.

Swoją drogą wzorowy ojciec, samotnie wychowuje dziecko i idzie bić się z innymi sebixami na stadion, no order mu dać i dotacje od państwa. Teraz jeszcze podatnicy zapłacą za pomoc jego dzieciakowi. I znowu społeczeństwo przegrało z bandytyzmem.

Użytkownik Moltenlair edytował ten post 06.05.2015 - 09:47

• 1

NTM.

Nie dotykaj mnie...

• Tematów: 6
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Jak dla mnie bardzo dobra decyzja, stanowcza, nie można tak w 100% podporządkować się Unii. W dodatku w takich bezsensownych sprawach, które bardziej datyczą państwa niż Unii.

Jeżeli Węgry w traktacie akcesyjnym zgodzili się na "podporządkowanie" Unii w takiej, takiej lub takiej sprawie, to muszą. Tym bardziej, że wystarczy że odejdą z UE i już spokojnie będą mogli sobie popadać w zależność od Putina i syf.

Ale ja zachęcam Węgrów do wyjścia z Unii. Resztą "drobnej Europy" w rodzaju Rumunii czy innej Bułgarii też. Więcej hajsu dla nas.

• -1

#660 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Ja jednak wolę inne rozwiązanie, strzelanie z broni gwintowanej normalnymi pociskami. Najpierw po kolanach, jak to nie będzie przynosić skutku, walić w łby. I albo się nauczą zachowywać jak homo sapiens sapiens albo po prostu zlikwidujemy problem.

Trzeba pogratulować moderacji i innym użytkownikom, że dzięki swoim wpisom podochocili do tak chorych wpisów.

Jeszcze raz gratuluje!!!

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych