Ostatni mój wpis w temacie Knurowa.
Monolith wklejasz te swoje cytaty które usłyszałeś lub wyczytałeś w naszych kłamliwych mediach i myślisz, że sprawa jest jasna, np:
"W stronę mundurowych również poleciały niebezpieczne przedmioty, policjanci użyli wówczas środków przymusu, w tym gumowych pocisków - dodał Gąska."
Jest film tu wrzucony z całej "awantury" i przecież widać, że nikt nie rzuca niczym w policję. Jest to zwyczajne kłamstwo a z Twojej strony ignorancja.
"Chuligani nie uspokoili się mimo salwy ostrzegawczej".
Następne kłamstwo, przecież widać na filmie, że nie ma salwy ostrzegawczej.
Ignorujesz to co widać na filmie a wierzysz w to co przedstawiają media...
I Twoje własne zdanie: "Naprawdę, radzę wam się przejść na stadion, postać sobie chwilę w takim kordonie, dostać z cegły, z mołotowa, zobaczyć kilka maczet, pał, to się odechce chronić bandytyzmu pod płaszczykiem człowieczeństwa."
Gdzie Ty widziałeś na stadionie koktajle mołotowa człowieku??? Podaj przykład a nie gadaj głupot. Z maczetami to samo.
Co do pał to owszem z 10 lub więcej lat temu czasem tak było ale nie teraz.
Radzę Tobie przejść się na mecz i zobaczyć jak jest a nie słuchać co gadają w tv, obecnie awantura na stadionie zdarza się bardzo rzadko a meczy jest tysiące. i nie gadajcie, że nie da się isć z dzieckiem na mecz bo mnóstwo ludzi bierze na mecze dzieci, i te dzieciaki wychodzą ze stadionu zadowolone a nie przestraszone.
Ja również chodzę na mecze więc wiem jak jest. Ludzie tacy jak Ty tylko narzekają, że jest źle a nie byli i nie widzieli na własne oczy.
Najbardziej mnie rozp jak ktoś mi gada, że poszedłby na mecz jakby było bezpiecznie, mówię mu wtedy to chodź ze mną pokaże i udowodnię, że jest bezpiecznie to wtedy już nagle jest wymówka, że czasu nie ma itp. wniosek taki, że taka osoba itak nigdy na mecz nie przyjdzie bo nie interesuje go to. Ale mówić stale chodzącym na mecze jak mają się zachowywać to już jest pierwszy.
To np tak jakby ktoś, kto w życiu w górach nie był pouczał innych jak mają się wspinać żeby było bezpiecznie.
Tak naprawdę to społeczeństwo tylko czeka, żeby była jakaś gruba awantura, wtedy wszyscy czekają na wiadomości, fakty itp żeby zobaczyć jak się kibice biją. Społeczeństwo się jara takimi awanturami i taka jest prawda. Skrótu meczu nie obejrzy nikt ale awanturę już tak.
Jak na basenie narodowym 3 typów biegało po murawie, to zostali bohaterami narodowymi a przecież też złamali prawo, zachowali się jak przestępcy.
Nie znaliście chłopaka a piszecie, że to bandyta, chołota itp itd.
Cytat Kronikarza: "Jakby z niego był taki dobry tatuś, to nie latałby po meczach i wszczynał burdy, tylko siedział w domu i opiekował się synem"
Gdzie tu ktoś napisał jaki to dobry tatuś? A jakim prawem Ty sugerujesz, że był złym tatusiem? Może akurat był dobrym ojcem, może pracował i opiekował się dzieckiem cały czas, a wyszedł sobie w na parę godzin na mecz. Fakt, że biegał po tej murawie ale na śmierć nie zasłużył.
Ja nie mówię, że kibice są święci itp. Ale nie lubię jak z powodu małej awanturki na meczu 4 ligi, osądza się wszystkich kibiców jak to jest u nas dalej źle, że mołotowy i maczety na trybunach. Tak media nam wmawiają a nasze społeczeństwo w większości jest ślepe i zmanipulowane, taka jest prawda.
Przeczytajcie sobie raport pzpn na temat bezpieczeństwa na stadionach i awantur w ubiegłym sezonie ile tego było. Według pzpn stadiony są bezpieczne ale według ludzi którzy na mecze nie chodzą nie.... Poczytajcie sobie te raporty