Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wiadomości z kraju i ze świata

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3259 odpowiedzi w tym temacie

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przyjmując, że to co właśnie napisałeś ma jakąkolwiek merytoryczną wartość (a nie ma) i choć odrobinę zgodne jest z prawdą (a nie jest), spróbuję zastosować twój sposób rozumowania i napiszę, że z dwojga złego, wolę już zachęcać swoimi wpisami do wypowiedzi takich, jak ta zacytowana niż do atakowania policji, robienia burd na stadionach i zachowywania się w sposób urągający wszelkim zasadom obowiązującym w cywilizowanym społeczeństwie - do czego zachęcasz swoimi wpisami. Usprawiedliwiając na wszelkie możliwe sposoby zachowanie tych stadionowych troglodytów (przy okazji - gratulacje).

A teraz spróbuj udowodnić, że nie jesteś wielbłądem.

Wiesz, czasami trzeba przyjąć do wiadomości, że nie jesteś alfą i omegą i mogą znaleźć się ludzie, którzy nie zgadzają się z tym, co z takim przekonaniem o własnej nieomylności oznajmiasz.

Bo ty nie dyskutujesz - ty oznajmiasz. I nie przyjmujesz do wiadomości, że ktoś może mieć na dany temat zdanie odmienne od twojego.

A kiedy zaczyna brakować ci argumentów, to stosujesz tak niskie chwyty jak ten powyżej.

Słabo.

A wystarczyło skorzystać z okazji i zastosować się do tego, co sam wcześniej napisałeś

Ok, nie ma sensu bić piany i walić głową w mur.

Każdy zostanie i tak przy swoim stanowisku.

• 0

#662 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

że z dwojga złego, wolę już zachęcać swoimi wpisami do wypowiedzi takich, jak ta zacytowana...

Wprost żenujące, że dajesz poklask wzywający do jawnej przemocy.

Chyba czas opuścić to forum, bo myślałem, że ludzie których poważałem za wyważone oceny zachęcają do przemocy na zasadzie ząb za ząb, oko za oko.

Do dość prymitywne podejście i zniżanie się do poziomu tych chuliganów.

do czego zachęcasz swoimi wpisami.

A to już jest kłamstwo.

Wiesz, czasami trzeba przyjąć do wiadomości, że nie jesteś alfą i omegą

Nigdy, nigdzie tak nie twierdziłem, czyli ponowne kłamstwo.

To że mam odmienne zdanie od Was nie znaczy że nie biorę pod uwagę Waszej oceny.

Nie zgadzam się z nią i tyle a imputujesz mi rzeczy które są nieprawdziwe.

Użytkownik osiris edytował ten post 06.05.2015 - 11:47

• 0

NTM.

Nie dotykaj mnie...

• Tematów: 6
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

W "międzywojniu" normą było walenie z ostrej amunicji do tłumu, który urządził zamieszki/nielegalnie strajkował/etc. Fakt, w Knurowie Policja chyba jednak połamała wszelkie procedury związane z użyciem broni, jednak to wcale nie znaczy że te procedury są dobre (bo nie są).

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

do czego zachęcasz swoimi wpisami.

A to już jest kłamstwo.

Bynajmniej - to prawda jest. Taka sama jak to

Trzeba pogratulować moderacji i innym użytkownikom, że dzięki swoim wpisom podochocili do tak chorych wpisów.

Skoro moje posty mogą  "podochocić" kogokolwiek, do takiej, a nie innej formy wpisów (co jest bzdurą, bo nie jestem żadnym autorytetem, na którym ktokolwiek miałby, czy chciałby się wzorować), to dlaczego nie przyjąć, że twoje wpisy nie zachęcają do innej aktywności?

Na przykład jakiegoś kibola, czytającego ten temat, który utwierdzi się w przekonaniu, że jest zupełnie bezkarny, bo zawsze może liczyć, na takich ja ty "obrońców"?

Na potrzeby tego fragmentu dyskusji, ja to właśnie przyjąłem.

Zaznaczyłem jednak (czego już nie byłeś uprzejmy zauważyć)

spróbuję zastosować twój sposób rozumowania

Bo to nie ja rozpocząłem argumentowanie w ten żenujący sposób - ja się tylko do niego odniosłem i dostosowałem.

• 1

Urgon.
  • Tematów: 9
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Fanem sportu nie jestem i może się nie znam, ale zawsze mi się wydawało, że na murawie mają być zawodnicy, sędziowie i ewentualnie obsługa medyczna na wypadek urazów, a na trybunach kibice i ewentualnie sprzedawcy przekąsek. zatem jakim prawem jakikolwiek kibic włazi na murawę albo rzuca na nią cokolwiek, co przeszkadza w meczu? Już za samo wtargnięcie na murawę powinno się do nich strzelać z broni gładkolufowej. Podobnie za niszczenie mienia, rozruby i bijatyki. Tylko absolutny tępak będzie bronił "biednych i szlachetnych" kiboli przed "brutalną i agresywną" policją. I to taki tępak, co sam na mecze nie chodzi i ma gdzieś bezpieczeństwo publiczne. Chyba że tępak też jest kibolem i chciałby móc bezkarnie naparzać się z innymi tępakami oraz dewastować cudze mienie.
  • 1

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W Anglii wbiegnięcie na murawę w trakcie meczu to kara do 20 tysięcy funtów. U nas gdy na boisko wbiegnie 50 osób, zwykle kończy się na wyrokach dla 2-3 osób, i to w zawieszeniu.

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 06.05.2015 - 13:04

• 1

Monolith.

ótta

• Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

jednak to wcale nie znaczy że te procedury są dobre (bo nie są).

Pytałem już wcześniej, jaki masz zatem na to pomysł. W tej konkretnej sytuacji zagrożenia życia swojego i innych. Co powinna była zrobić policja?

• 0

#668 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Na przykład jakiegoś kibola, czytającego ten temat, który utwierdzi się w przekonaniu, że jest zupełnie bezkarny, bo zawsze może liczyć, na takich ja ty "obrońców"?

Na Boga, gdzie ja bronię tych bandziorów???

Jestem jedynie krytyczny w stosunku do działań policji i tyle.

Za to wielu podobnych do Ciebie bezkrytycznie pochwala działania policji niezależnie od tego ilu trupów by padło, bo przecież działania policji są Ok i nie podlegają żadnej analizie.

Czytając takie opinie zaczyna rodzić się w niektórych użytkownikach patologia.

• 0

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Panowie, spokojnie.

Urgon, przeginasz z inwektywami, ostrzegam Cię słownie. 

Osiris, ja rozumiem Twoje podejście i nie uważam, że ich bronisz. Rozmijamy się jednak zasadniczo w sprawie "co wolno policji". Ja także uważam, że błąd niestety leży dużo wyżej, bo u szczytów władzy, która nie potrafi zapanować nad sytuacją na boiskach i nie potrafi zadać odpowiedniego "pokazowego ciosu prawnego", który byłby na tyle bolesny i na tyle szeroko komentowany społecznie, że zmieniłby mentalność kiboli. Ja proponowałbym np. w sytuacji kiedy wbiega jakiś gość na boisko i zaczyna zadymę, złapać go, upublicznić wizerunek i nałożyć karę pieniężną w wysokości 50.000 zł lub równowartości w mieniu.

Czas na zapłatę 7 dni, potem wbija się sądowy komornik i egzekwuje - przy kamerach TV. Jeśli gość nie ma kasy - 2 lata bezwzględnego więzienia. I to by moim zdaniem poskutkowało, może nie za 1 razem, ale może za 10, któryś z nich by się zastanowił. I tu dochodzimy do sedna tematu, że w obecnym ustroju jest to niemożliwe, bo zmiana prawa, bo przepełnione więzienia, bo za ostra kara ble ble ble. I to tutaj leży problem, a tacy debile wbiegają na boisko a potem atakują posterunek Policji koktajlami mołotowa, bo doskonale wiedzą, że tak naprawdę nic im za to nie grozi. 

A wracając do tej konkretnej sprawy tego zabitego kibola, tutaj Policja zrobiła krok w stronę tego co proponuję - ostra, bezprecedensowa reakcja, która przynajmniej wywołała burzliwą dyskusję, myślę, że nie tylko u nas na forum. Tylko teraz iść za ciosem i wprowadzić zmiany, które zaproponowałem. 

Ja tutaj nie chcę wprowadzenia snajperów na dachach, którzy będą kasowali każdego kto wejdzie na murawę. Ja bym chciał prawa jakie obowiązuje w tych kwestiach w UK. Ale nie możemy też dopuścić, żeby Policja nie mogła strzelać gumowymi kulami, jak biegnie na nich kupa rozjuszonego, agresywnego mięsa z zasłoniętymi twarzami. To już byłaby kaplica, jakby zobaczyli, że Policja nic nie może. 

• 0

McNugget.
  • Tematów: 10
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

W Anglii wbiegnięcie na murawę w trakcie meczu to kara do 20 tysięcy funtów. U nas gdy na boisko wbiegnie 50 osób, zwykle kończy się na wyrokach dla 2-3 osób, i to w zawieszeniu.

I bardzo dobrze. Część fanów piłki nożnej to żywe zaprzeczenie rozwojowi gatunku ludzkiego. Podobno era malowideł naskalnych i łączenia się w naturalne grupy rodzinne/plemiona minęła... Podobno. Oni jeszcze są w tamtych czasach, tylko zamiast skał mają budynki. Jeszcze z tego robią odrębną kulturę (zobacz sobie na facebooku fanpage "Rysunki Kibicowskie" czy komentarze na YouTube pod "Snem o Warszawie"). Głupie przepychanki, że "klub A jest lepszy od B", BO TAK, i kontrargumentacja: "Nie! B rządzi, A ####!", "G... się znasz, B może mi skoczyć!". Rozmowa na poziomie przedszkola, "dlaczego kredka Jasia jest fajniejsza od kredki Bartka" - obie malują na niebiesko... + łączenie tematów kibicowskich z innymi, obowiązkowo '44 i skreślona gwiazda, jakby to było w ogóle na temat. Piłka ma być piłką, a nie wojnami plemion ;)

Użytkownik McNugget edytował ten post 06.05.2015 - 14:38

• 0

Moltenlair.
  • Tematów: 8
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja jednak wolę inne rozwiązanie, strzelanie z broni gwintowanej normalnymi pociskami. Najpierw po kolanach, jak to nie będzie przynosić skutku, walić w łby. I albo się nauczą zachowywać jak homo sapiens sapiens albo po prostu zlikwidujemy problem.

Trzeba pogratulować moderacji i innym użytkownikom, że dzięki swoim wpisom podochocili do tak chorych wpisów.

Jeszcze raz gratuluje!!!

To jest chory wpis? Czy chęć by dobrzy obywatele i policjanci byli bezpieczni a bandziorstwo skutecznie likwidowana to jakaś choroba? Jak tak to poprosze o rentę :) I nikt mnie do tego zachęcać nie musiał, sam od dawna jestem za strzelaniem do bandytów tak stadionowych jak i prawdziwych.

Dalej czytam, że wygłaszanie takich poglądów to zachowania patologiczne. Jeśli mam być szczery to natychmiastowo zastąpię obecną patologię w postaci pijaków, chuliganów i przestępców na "patologicznych" obywateli, którzy chcą się czuć bezpiecznie we własnym kraju w czasie pokoju. W tym momencie jestem dumny z bycia patusem.

Użytkownik Moltenlair edytował ten post 06.05.2015 - 16:31

• 1

#672 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

zastąpię obecną patologię w postaci pijaków, chuliganów i przestępców na "patologicznych" obywateli,....

Różni ludzie w różnych krajach i czasach próbowali (może i w dobrej wierze) ustanowić "rządy prawa"  tak jak TY.

Zło złem zwalczać?

Jakoś nie pamiętam żeby za chuligańskie wybryki karano śmiercią.

Zresztą jest kodeks wykroczeń i karny a TY proponujesz z ostrej amunicji grzać do chuliganów bez sądu i rozprawy.

Takie metody pachną linczem lub dyktaturą a nie państwem prawa.

• -1

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ukraińcy nie wpuścili Rajdu motocyklistów im. rotmistrza Pileckiego

Po odstaniu pięciu godzin na ukraińskim przejściu granicznym polscy motocykliści zostali zawróceni na Białoruś.

Rajd im. rotmistrza Witolda Pileckiego podjechał na przejście graniczne jednak po odstaniu swojego w kolejce, ukraińscy pogranicznicy zaczęli przejawiać niezdrowe zainteresowanie polskimi motocyklistami. Jak zrelacjonował naszemu portalowi świadek wydarzeń, Ukraińcy około pięciu godzin przepytywali motocyklistów po co wjeżdżają na Ukrainę i co zamierzają tam robić. Mimo wielogodzinnych wyjaśnień ostatecznie uczestnicy Rajdu otrzymali oficjalne pismo strony ukraińskiej zakazujące (każdemu indywidualnie) wjazdu na terytorium Ukrainy. Oficjalnym uzasadnieniem było to, że nie podali oni celu wizyty. Jak twierdzi żródło portalu ukraińscy pogranicznicy sugerowali im także, że na Ukrainie mogą stać się celem prowokacji. Polscy motocykliści nie wierzą w takie uzasadnienie bowiem wcześniej dokładnie dowiadywali się o sytuację w zachodniej części Ukrainy, by stwierdzić, że nie zachodzi żadne zagrożenia dla ich przedsięwzięcia. Tak samo zresztą twierdziła polska Straż Graniczna.

Polscy motocykliści skontaktowali się z polskim Ministerstwem Spraw Zagranicznych, to zaś z oficjalnymi czynnikami w Kijowie. Mimo to jedyną odpowiedzią dla Polaków było to, że być może wjadą oni na Ukrainę, lecz nie wiadomo kiedy. Po spędzeniu na granicy białorusko-ukaińskiej łącznie około 11 godzin, zdecydowali się oni zawrócić na Białoruś. Białoruscy pogranicznicy okazali się znacznie bardziej uczynni, anulowali pieczątki wyjazdowe. Około godziny 11 w dniu jutrzejszym Rajd im. rotmistrza Witolda Pileckiego planuje wjeżdżać do Polski przez przejście graniczne Brześć-Terespol.

Pierwotnie Rajd miał trwać do 9 maja br. i ograniczyć się tylko do terytorium Białorusi, ale władze białoruskie przy wjeździe do tego kraju poinformowały, że jego uczestnicy mają opuścić go do 5 maja. Wobec tego zdecydowano się wracać do Polski przez Ukrainę, jednak odmówiono im wjazdu.

http://www.kresy.pl/...rza-pileckiego#

Mój komentarz :  Bezkompromisowe poparcie Ukrainy zaczyna nam się odbijać czkawką. Trzeba powiedzieć sobie prawdę, jesteśmy słabym państwem i każdy sobie nas lekceważy. Zaczyna się od niewpuszczania grup motocyklowych jeżdżących do miejsc pamięci a czym się skończy ....? Nie wiem.

• 0

Moltenlair.
  • Tematów: 8
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

zastąpię obecną patologię w postaci pijaków, chuliganów i przestępców na "patologicznych" obywateli,....

Różni ludzie w różnych krajach i czasach próbowali (może i w dobrej wierze) ustanowić "rządy prawa"  tak jak TY.

Zło złem zwalczać?

Jakoś nie pamiętam żeby za chuligańskie wybryki karano śmiercią.

Zresztą jest kodeks wykroczeń i karny a TY proponujesz z ostrej amunicji grzać do chuliganów bez sądu i rozprawy.

Takie metody pachną linczem lub dyktaturą a nie państwem prawa.

Tak, zło złem. Kodeks wykroczeń i karny to śmieszna książeczka którą bandyci mają w poważaniu. Nikt się kary (a raczej darmowej odsiadki na koszt podatników) nie boi dlatego wciąż popełnia się przestępstwa czy mamy wybryki chuligańskie. Uciąć kciuk za bazgranie po ścianach, łapę za kradzież czy pobicie, zapewniam, że przestępczość zmaleje w ciągu pół roku bo bandyci albo zmądrzeją albo skończą im się kończyny.

Jestem jak najbardziej za linczowaniem posiadaczy genów patologicznych (nie, nie jest to mój wymysł, badania w zakresie kryminalistyki i kryminologii potwierdziły istnienie czegoś takiego). Jeśli przez państwo prawa rozumiemy ochronę bandytów zamiast ludzi prawych jestem również natychmiastowo za wprowadzeniem dyktatury.

No to macie dalej w podobnym temacie.

"Co mi zrobicie?"

Ano właśnie, młody chwast wie, że nikt mu nic nie zrobi i śmieje się w twarz władzy i prawu. Jakby każdy taki tracił zęby albo dostał solidnie pałą a na rodziców zostałaby nałożona kara za nieodpowiednie wychowanie gnoja to Polska wyglądałaby inaczej.

Użytkownik Moltenlair edytował ten post 07.05.2015 - 10:57

• -2

NTM.

Nie dotykaj mnie...

• Tematów: 6
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Polscy motocykliści nie wierzą w takie uzasadnienie bowiem wcześniej dokładnie dowiadywali się o sytuację w zachodniej części Ukrainy, by stwierdzić, że nie zachodzi żadne zagrożenia dla ich przedsięwzięcia.

Wydaje mi się, że ukraiński pogranicznik ma nieco większą wiedzą o sytuacji u siebie niż polski motocyklista.

ukraińscy pogranicznicy zaczęli przejawiać niezdrowe zainteresowanie polskimi motocyklistami.

Za to im płacą...

Oficjalnym uzasadnieniem było to, że nie podali oni celu wizyty.

Podstawowe pytanie: a podali ten cel?

Ponadto sprawa się mogła rozbić o motory. Jeżeli któryś z chłopaków miał motor pożyczony od kolegi czy z nieoryginalnymi tabliczkami znamionowymi to sam się prosił o kłopoty.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych