Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wiadomości z kraju i ze świata

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3259 odpowiedzi w tym temacie

#676 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

Mój komentarz :  Bezkompromisowe poparcie Ukrainy zaczyna nam się odbijać czkawką. Trzeba powiedzieć sobie prawdę, jesteśmy słabym państwem i każdy sobie nas lekceważy. Zaczyna się od niewpuszczania grup motocyklowych jeżdżących do miejsc pamięci a czym się skończy ....? Nie wiem.

Nasze państwo istnieje tylko teoretycznie i ciągle na klęczkach dlatego mamy co mamy.

Ale zapewne PO weźmie wszystko co jest do wzięcia i z klęczek padniemy  plackiem przed wszystkimi.

Już wszystkich przepraszamy za wszystko a jak ktoś będzie miał w tym interes (w Polsce) to i za polskie obozy zagłady i rozpoczęcie II wojny światowej będziemy przepraszać.

Ponadto sprawa się mogła rozbić o motory. Jeżeli któryś z chłopaków miał motor pożyczony od kolegi czy z nieoryginalnymi tabliczkami znamionowymi to sam się prosił o kłopoty.

Długo nie trzeba było czekać, już przepraszamy ukraińskich pograniczników za naszych nieudaczników rajdowców.

Użytkownik osiris edytował ten post 07.05.2015 - 12:16

• 1

NTM.

Nie dotykaj mnie...

• Tematów: 6
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Ale wy wiecie, że służby graniczne tak działają? Mojej ciotce (obywatelka polska) polski pogranicznik tez zrobił kipisz w bagażu i co? Polakożerca?

• 0

#678 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

i co? Polakożerca?

A kto pisze że to polakożercy?

Za  to dziwnym wydaje się, że już masz gotowe odpowiedzi dla danej sytuacji a nikt nie wie jakie były prawdziwe powody.

Użytkownik osiris edytował ten post 07.05.2015 - 12:21

• 0

NTM.

Nie dotykaj mnie...

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Za  to dziwnym wydaje się, że już masz gotowe odpowiedzi dla danej sytuacji a nikt nie wie jakie były prawdziwe powody.

Ja głownie pytania pozadawałem, ale skoro działanie pograniczników jest wiedzą tajemną... :D

• 0

#680 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

a głownie pytania pozadawałem,

Raptem jedno i było ripostą na jedną z wypowiedzi użytkownika. Reszta to konkretne stwierdzenia które miały nas utwierdzić w przekonaniu że owi urzędnicy to cymes i na poziomie goście a nasi motocykliści to gapy, fujary, ofiary losu i że generalnie to tylko nasza wina.

Polacy nie mają szacunku sami do siebie i swojej historii więc dlaczego inne narody mają nas szanować?

• 0

NTM.

Nie dotykaj mnie...

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Reszta to konkretne stwierdzenia które miały nas utwierdzić w przekonaniu że owi urzędnicy to cymes i na poziomie goście a nasi motocykliści to gapy, fujary, ofiary losu i że generalnie to tylko nasza wina.

"Nasza"? Ja nie byłem na tym przejściu, więc niby czemu "nasza"? Kolega bł? Też nie? To czemu "nasza"?

Czekajcie, wy oczekujecie że każdy w "ciemno" założy, że skoro pogranicznicy nie puścili, to mamy winić pograniczników?

Polacy nie mają szacunku sami do siebie i swojej historii więc dlaczego inne narody mają nas szanować?

Co ma piernik do wiatraka? Pogranicznik ma takie, takie i takie obowiązki i jakaś (niewielką) sferę władzy uznaniowej. Skoro wydano decyzję na piśmie, to można sprawdzić czy był zasadna.

To podali ten powód czy nie? Bo coś nikt się nie pochwalił, media tez milczą, więc sądzę, że nie podali. Może nawet prowokacja putinofilksich kręgów w Polsce, bo takich mamy sporo.

Użytkownik NTM edytował ten post 07.05.2015 - 18:00

• -1

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak się przypadkiem składa że od innej strony tego dnia do Ukrainy chciały wjechać Nocne Wilki. Może pogranicznicy obawiali się, że wraz z polskim rajdem wjadą tam rosjanie? Albo że będą się powoływać na ten precedens, na zasadzie "polaków wpuściliście a nam bronicie?"

• 0

#683 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Bo coś nikt się nie pochwalił, media tez milczą, więc sądzę, że nie podali.

Media podają co chcą, bo gdyby podali wszystko to nie było by dyskusji na tym forum i w ogóle.

Na tym polega manipulacja mediów żeby albo podnieść nakład, albo zmanipulować czytelników w celu wywołania wrażenia że ktoś się zasadził na Polaków jako takich.

Tak że czeski film, ale szkoda żebyśmy sami dolewali oliwy do ognia że podmienili sobie motocykle czy przebili tablice czy inne wyssane z palca pomysły.

Nie idźmy drogą mediów.

Ciekawy jest Twój tok myślenia.

"Jeśli media milczą to znaczy że nie podali celu wjazdu"

Możesz nam wytłumaczyć sens tej konstatacji?

Użytkownik osiris edytował ten post 07.05.2015 - 19:54

• 0

NTM.

Nie dotykaj mnie...

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

@osiris

"Jeśli media milczą to znaczy że nie podali celu wjazdu"

Możesz nam wytłumaczyć sens tej konstatacji?

Media podają, że tak została uzasadniona ukraińska odmowa, jednocześnie nie twierdzą że cel wjazdu został podany, nie zarzucają także Ukraińcom błędu. Czyli nie przeczą, żeby uzasadnienie decyzji było prawidłowe.

Dosyć jasno?

@Zaciekawiony

Może pogranicznicy obawiali się, że wraz z polskim rajdem wjadą tam rosjanie?

nie ma takiej opcji, niby jak?

Mówię, skoro nasze media ani rajdowcy nawet nie twierdzą, że dopełnili wszystkich formalności to najpewniej o to chodzi, a inną opcją jest coś nei tak z motorami (Ukraińcy są strasznie czuli na papiery pojazdów, i swego czasu - nie wiem, jak obecnie - żeby wjechać pożyczonym, trzeba było mieć notarialną umowę użyczenia pojazdu przetłumaczoną na ukraiński.Obłęd).

Użytkownik NTM edytował ten post 07.05.2015 - 21:10

• 0

#685 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Mówię, skoro nasze media ani rajdowcy nawet nie twierdzą, że dopełnili wszystkich formalności to najpewniej o to chodzi,...

Ale pewności nie ma i jesteśmy na poziomie gdybania.

Ja rozumiem, że wyrażamy opinie - na tym forum - na podstawie podawanych informacji w mediach (a nie na podstawie faktów) ale snucie domysłów które próbuje się prawie jako pewnik przedstawiać i w ten sposób dyskredytować wypowiedzi adwersarzy to już przesada.

Nie mówię, że ma to  akurat tutaj miejsce choć można odnieść takie wrażenie, ale w innych tematach to prawie standard.

• 0

NTM.

Nie dotykaj mnie...

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Ale pewności nie ma i jesteśmy na poziomie gdybania.

Gwarantuję, że gdyby było się jak przyczepić do ukraińskiej decyzji to by media to zrobiły. Ludzie, nie róbmy z kontroli granicznej wydarzenia rangi międzynarodowej...

• 0

NTM.

Nie dotykaj mnie...

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

http://www.bankier.p...UK-3337559.html

mnie osobiście te wyniki nie zaskoczyły. JOWy zadziałały tak, jak zawsze, tj. izba została de facto podzielona między dwie największe partie z najdalej jedną, dwiema partiami "regionalnymi", które jakoś się tam liczą.

Cookies się mylił.

• 1

Moltenlair.
  • Tematów: 8
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Niemożliwe, jakiś menel bez żadnego odpowiedniego wykształcenia się mylił. Szkoda tylko kompromitacji, bo teraz już nikt normalny nie będzie słuchać jęczenia antysystemowców, bo nim każdy może być, ale zrobić to dobrze to nie ma komu

obraza2.gif

Kronikarz

• -1

Cait Sith.
  • Tematów: 159
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Katastrofa airbusa. Zamknięto lotnisko w Sewilli

Lotnisko cywilne San Pablo zostało zamknięte po katastrofie transportowego Airbusa A400M, który rozbił się w pobliżu lotniska wojskowego w Sewilli - podaje AFP, powołując się na informacje przekazane przez władze portu lotniczego.

"Lotnisko zostało zamknięte dla ruchu. Na miejscu katastrofy pracują zastępy straży pożarnej" - poinformowano w komunikacie.
Do wypadku doszło tuż po starcie maszyny. Samolot transportowy, wykonujący próbny lot, spadł na pole - niespełna dwa kilometry od cywilnego lotniska San Pablo. Hiszpański premier Mariano Rajoy poinformował, że są ofiary śmiertelne.

Służby ratownicze próbują w tej chwili ustalić, ile dokładnie osób znajdowało się na pokładzie. Według lokalnych mediów byli to hiszpańscy pracownicy Airbusa.
Wcześniej informowaliśmy, że zginęło trzech ludzi, dwóch zostało ciężko rannych, a los dwóch osób nie jest znany.
Nieco później władze Andaluzji przekazały, że na miejscu wypadku znaleziono czwarte zwęglone ciało.
Na lotnisku San Peblo wstrzymano ruch lotniczy. Samoloty, które miały tam lądować, są kierowane do Malagi i Jerez.
Na razie nie są znane przyczyny wypadku.

http://fakty.interia...lli,nId,1730854

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Początkowo mówiono o 10 członkach załogi, później ta liczba spadła do siedmiu (a Fakty podały nawet liczbę sześciu osób) - jak zwykle przy takich zdarzeniach, na początku panuje chaos informacyjny, nawet w kwestiach, które (wydawałoby się ) powinny być oczywiste.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych