wyścig z czasem: czy zdążę odpisac Shayowi, zanim ten ujrzy mnłotka.
Gdybym był wredny, zauważyłbym, że nie przypominam sobie, byś kiedykolwiek przedstawił jakikolwiek" argument" nadający się do czegokolwiek innego, niż do obśmiania Pozdro
-argument o bankach w temacie o drugiej Rzeczypospolitej
-masa moich poprawek do "wiedzy" historycznej Twojej i Trzynastki (np. nie bardzo wiedzieliście, czy Jugole czy Węgry były po stronie Aliantów/Osi),
tak na szybko, sorry że Was dwoje wrzucam do jednego worka ale mi się trochę zlewacie w jedno, tak jak Duda ze ścianą.
Gdyby mieli nie mieć wojska, to nie byłoby dyskusji na temat czy mogą czy nie wystawić zdolne do walki wojsko w boju. Nie brnij w to.
rozpisz to na rachunku deontycznym.
prosto:
X coś ma ---> nie dyskutujemy, czy oj to może mieć, bo ma
X czegoś nie ma ---> dyskutujemy, czy to może mieć, bo nie ma i nie wiemy, czy nie ma a może, czy nie ma bo nie może
prościej się tego wyjaśnić nie da, jak nie rozumiesz to polecam "Logikę praktyczną" Ziembińskiego. Pójdziesz na studia, i będzie jak znalazł.
Poza tym poszukaj o tym informacji, bo to nie mój wymysł, a szeroko komentowany swego czasu w mediach news.
Naprawdę, sięgnij po tą logikę. Ciężar dowodu ciąży na tym, kto twierdzi. Ty twierdzisz że był taki news, to pokaż na to dowód.
Napisałem gdzieś, że nie wolno administracji go nie respektować?
ALBO norma prawna kogoś wiąże, albo kogoś nie wiąże. Norma prawna może być tzw. semiimperatywna lub fakultatywna i przewidywać, że strony (bo występuje takie coś zasadniczo w prawi cywilnym i prawie pracy) mogą stosunki między sobą uregulować inaczej w pełnym lub częściowy zakresie, albo jest imperatywna (art. 54 konstytucji taką normą jest), i bezwzględnie wiąże podmioty/swoich adresatów/podmiot biorący na siebie obowiązek. Ta norma BEZWZGLEDNIE dotyczy Państwa, które NIE MOŻE ograniczać Shayowi wolności w ekspresji, ale nie wiąże administracji forum, osób prywatnych czy prywatnych mediów. Tak samo jak regulacje dotyczące emisji akcji na giełdę nie dotyczą Shaya, bo nie jest on spółka akcyjną i nie wyemituje swoich akcji.
-----
wszelkie terminy prawne powyżej są podane w formie pewnie nie do końca poprawnej w nazwie (np. nazwy rodzajów norm), ale nie wydaje mi się to ptorzebne, a czas goni, goni, goni...
Użytkownik NTM edytował ten post 11.05.2015 - 21:23