"Nie" bło do tego uznania przez Arabów jakiejś przyrodzonej godności człowieka.
Jakieś przyrodzone godności człowieka są. Nawet wywodzą się z Koranu, inaczej tej kary śmierci za morderstwo by nie było, tak samo jak nazistami. Co innego, że te prawa człowieka nie są uniwersalne, już o tym pisałem.
Dążymy do bycia Chinami czy Jemenem Europy, bo się gubię?
->USA - no, fakt, jedno "normalne" państwo. Względnie normalne.<-
Wystarczyłoby tak jak w USA. Chiny i Jemen to nie nasza kultura, bliżej nam do USA.
A proszę: kara śmierci nie występuje w kodeksie karnym Turcji (państwo niewątpliwie muzułmańskie), Bośni i Hercegowinie, Albanii, Saharze Zachodniej, a w szeregu innych państw jej się nie wykonuje.
Ależ ja o tym wiem. Są kraje muzułmańskie w których nie stosuje się kary śmierci i są to kraje, które zaczerpnęły z systemów zachodnich ( i nie tylko to ). Gdyby jednak stosować się dokładnie do tego co mamy w islamie, to śmierć za apostazję będzie podstawą - Arabia Saudyjska, czyli ziemia, która zrodziła islam będzie tutaj najlepszym przykładem.
To prawda, że KKK nie wyklucza kary śmierci i bardzo mnie to cieszy, jeszcze bardziej cieszy mnie to, że nie jesteśmy w tym na poziomie islamu, gdzie karamy śmiercią każdego, który odchodzi od zasad religii - czasem nawet w małym stopniu. Swoją drogą przybysze z Turcji w Niemczech też mają swoje obyczaje, np zabójstwa honorowe.
Ten "lewicowy odchyl" to się nazywa wrażliwość, empatia, i jest doskonale zgodny z stanowiskiem takiego hipisa sprzed 2000 lat, niejakiego Jezusa.
Każdy się zastanawia co by Jezus zrobił. No właśnie, co by ten Jezus "hipis" Chrystus zrobił gdyby zobaczył, że do Europy przybywają hordy barbarzyńców niemających szacunku do jej "inności". No jak to tak, przecież Ełropka szanuje inność wszystkich, więc muzułmanie też nie powinni wyrzucać chrześcijan do morza ... lol ...
Każda idea żeby przetrwać musi mieć swoich obrońców, chrześcijaństwo również. Nawet pokój kosztuje czasem ludzkie życie. Np wasza wrażliwość, empatia i cała ta wasza lewacka zgraja nie przetrwa jeśli nie przelejecie trochę krwi, np muzułmanów którzy przybyli do Europy.
Użytkownik owerfull edytował ten post 08.06.2015 - 16:39