Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wiadomości z kraju i ze świata

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3259 odpowiedzi w tym temacie

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

9 lat więzienia dla wujka za gwałt na dziecku. 9 miesięcy dla ciotki za narażenie życia

Proces Jacka S. i jego żony Teresy S. zakończył się w ekspresowym tempie. Mężczyzna był oskarżony o gwałt na swojej 8-miesięcznej siostrzenicy(!?!?!), a kobieta o narażenie życia lub zdrowia dziecka. Sami zaproponowali dla siebie kary.

Konieczna była operacja

8-miesięczna dziewczynka we wrześniu ubiegłego roku przez kilka tygodni była pod opieką cioci i wujka, których o pomoc poprosiła matka dziecka. Kobieta  stwierdziła, że jest niewydolna finansowo i nie jest w stanie zaopiekować się córką.

W nocy 15 września do jednej z miejscowości koło Elbląga (woj. warmińsko-mazurskie) została wezwana karetka pogotowia. Wezwała ją ciotka 8-miesięcznej dziewczynki. Dziecko miało "źle się poczuć" i krwawić.

Lekarze, widząc rany narządów płciowych, natychmiast zawiadomili policję. Dziecko trafiło na oddział chirurgii do szpitala dziecięcego w Olsztynie. Konieczny był zabieg chirurgiczny.

http://www.tvn24.pl/...any,560571.html

Ja się pytam jak??

Bestialstwo ludzi nie zna granic... Mam nadzieje, że koledzy z paki mu wynagrodzą taki występek.

• 7

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wynagrodzą - bądź pewien. I to z naddatkiem.

To będzie dziewięć intensywnych w doznania lat z jego życia. I dobrze, bo takim zwyrodnialcom należy odpłacać pięknym za nadobne.

• 1

#963 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

RUSKIE STANDARDY - skąd MY to znamy?

http://www.tvn24.pl/...y,560841,s.html

• 2

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak z czystej ciekawości - SKĄD to niby mamy znać?

Jakbyś posłuchał ścieżki dźwiękowej to zorientowałbyś się, że cały czas pada tam słowo гражданский (najprawdopodobniej w kontekście samolotu), co świadczyć by mogło, że ci ludzie próbują się upewnić, że to NA PEWNO jest samolot cywilny i kim byli jego pasażerowie (z jakich krajów pochodzili).

A żebyś się za bardzo nie rozpędzał - Sky News przeprasza za prezentera, który grzebał w walizkach ofiar lotu MH17

Mógłbym tez bez trudu znaleźć nagranie pokazujące jak reporter TVN24, Wojciech Bojanowski, w celu uatrakcyjnienia relacji (bo nie znajduję innego powodu dla jego zachowania) był uprzejmy łazić po szczątkach samolotu (więc również najprawdopodobniej po szczątkach ofiar).

I co z tego miałoby wynikać?

Nie wspominam już nawet o tym, że jest na forum osobny wątek poświęcony zestrzeleniu MH-17, bo pamiętam, że niespecjalnie za nim przepadasz.

• 0

#965 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

że ci ludzie próbują się upewnić, że to NA PEWNO jest samolot cywilny....

Wybacz, ale marne to tłumaczenie.

Chyba powinni się zająć raczej szczątkami ludzkimi a nie rozbebeszać czyjeś bagaże.

Zamiast wysypać to do worka plastikowego rozwalają to na tlących się szczątkach samolotu lub brudna glebę.

No chyba nie są to standardy zachodnie?

A nie wiem czy było to najważniejsze żeby w parę sekund mieli określić czy samolot był wojskowy czy cywilny, bo raczej czas ich nie gonił żeby to mieli od ręki ustalić no chyba że dla potrzeb propagandowych. (czyli czy kłamać czy mówić prawdę to tak)

Nie będę się rozpisywał na ten temat bo wrzuciłem informację jaki wiadomość jedną z wielu i wystarczy.

Użytkownik osiris edytował ten post 17.07.2015 - 10:03

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Po pierwsze, pełny cytat z tego fragmentu mojej wypowiedzi brzmi "...co świadczyć by mogło, że ci ludzie próbują się upewnić, że to NA PEWNO jest samolot cywilny i kim byli jego pasażerowie...".

Jest to o tyle istotne, że nie przesądzam tego, tylko spekuluję na ten temat, bo nie mam wystarczającej wiedzy. Podobnie, jak najprawdopodobniej nikt z nas.

Po drugie - zignorowałeś ten fragment "...cały czas pada tam słowo гражданский" co mogłoby potwierdzać moje spekulacje (bo po co mieliby to ciągle powtarzać?).

Po trzecie - to był teren działań wojennych i ten samolot nie powinien był tam się znaleźć zerknij proszę na to samo nagranie (chociaż w mniejszym fragmencie) - juz z tłumaczeniem. W 40 sekundzie tego filmiku (01.03 sec filmu wcześniejszego) pada zdanie cyt. "Kto im dał prawo lecieć tym korytarzem, przez ten obszar?" link

To zdawałoby się potwierdzać, że nie spodziewali się oni znaleźć tam szczątków cywilnej maszyny - więc przeszukiwanie bagaży miałoby jakieś uzasadnienie.

Po czwarte i odnoszę się tu do tego cytatu "A nie wiem czy było to najważniejsze żeby w parę sekund mieli określić czy samolot był wojskowy czy cywilny, bo raczej czas ich nie gonił żeby to mieli od ręki ustalić no chyba że dla potrzeb propagandowych."

Zignorowałeś zupełnie link do komentarza Sky News odnośnie zachowania ich dziennikarza, który robił dokładnie to samo, z tym, że on już doskonale wiedział jaki to samolot i kto nim leciał, bo było to kilka dni po katastrofie. Czyli co - to były "angolskie standardy"?

Na koniec.

Część z tych ludzi zachowała się skandalicznie, o czym pisaliśmy w wątku poświęconym temu Boeingowi. Część z nich rzeczywiście okradła bagaże ofiar i na dodatek chwaliła się tym na portalach społecznościowych. Ale umówmy się, że nie robił tego każdy pisanie więc o "ruskich standardach" jest nadmiernym uogólnieniem, podobnie jak byłoby w przypadku komentowania np katastrofy z Lasu Kabackiego i ocenianiu na podstawie zachowania kilku jednostek całego społeczeństwa.

Mam nadzieję, że wiesz o czym piszę?

• 3

#967 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Napisałem co napisałem i zdania nie zmieniam.

Ruskie standardy i tyle.

Chyba nikt o zdrowych zmysłach nie będzie twierdzić, że tak się zachowują w zachodnich krajach ludzie w podobnej sytuacji?

Jeżeli w Polsce miała by miejsce taka sytuacja i nasi rodacy podobnie by się zachowali to też bym napisał że to ruskie standardy.

Koniec pieśni, bo temat jest o różnych zdarzeniach a nie tylko o tym.

Nie wiem czy ten temat był poruszany więc wstawiam.

http://wiadomosci.wp...,wiadomosc.html

Do przemyślenia dla Polaków.

Użytkownik osiris edytował ten post 17.07.2015 - 12:47

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeżeli w Polsce miała by miejsce taka sytuacja i nasi rodacy podobnie by się zachowali to też bym napisał że to ruskie standardy.

:facepalm: 

Psycholog w wojsku przeprowadza test na inteligencję.
- Z czym wam się kojarzy biała, powiewająca na wietrze chusteczka?
- Mnie kojarzy się z moja matka, która żegnała mnie w ten sposób na peronie, gdy pociągiem odjeżdżałem do jednostki.
- Mnie się kojarzy z taflą wzburzonego jeziora, obywatelu kapitanie, jestem zapalonym żeglarzem.
- A wam Kowalski, z czym się kojarzy biała, powiewającą chusteczka?
- Melduje, że mnie się ona kojarzy z czterema literami.
- Dlaczego właśnie z czterem literami?
- Bo mnie się wszystko kojarzy z czterema literami.

enyłejs

Anders Breivik będzie studiował. "Spełnia wszystkie wymogi"

Anders Breivik, sprawca masakry sprzed czterech lat, zostanie studentem uniwersytetu w Oslo. Będzie studiował korespondencyjnie, nie opuszczając swojej celi. Wybrał politologię. - Spełnia wszystkie wymogi. Trzymamy się naszych zasad, Anders Breivik zostanie przyjęty - powiedział agencji Reutera rektor uniwersytetu Ole Petter Ottersen.

źródło

Nawet mi się nie chce tego komentować - ale jak ktoś miałby ochotę, to proszę się nie krępować.

• 3

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Heh, te zachodnie standardy wieźniowie mają lepiej niż zwykli szarzy obywatele np. w Polsce D:

PS: Ten minus to missclick btw.  Ta funkcja zmiany reputacji byłaby dobra...

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tolerancja, tolerancja...tolerancja...no tak:

Niemcy planują zalegalizować kazirodztwo

10427774_s_2_0.jpg

W Niemczech, po posiedzeniu Krajowej Rady Etyki, chcą zalegalizować kazirodztwo, donosi Metro. Przedstawiciele administracji zaangażowali się w legalizację kazirodztwa. Wszystko dzieje się za sprawą historii brata i siostry z Saksonii.

Rodzeństwo wychowywało się w dwóch różnych rodzinach. Dwudziestoletni Patric i szesnastoletnia Susan spotkali się przypadkowo. Młodzi ludzie zakochali się w sobie, potem się ożenili, a z tego związku urodziła się czwórka dzieci. Obecnie trójka z nich przebywa w sierocińcu.

W 2005 roku Patrick został skazany na trzy lata więzienia za kazirodztwo. Sąd zabronił mu współżycia z siostrą. W kwietniu 2012 roku Sąd Europejski w Strasburgu odrzucił skargę Patricka i Susan przeciwko niemieckiemu prawu. Obecnie, zgodnie z prawem niemieckim, kontakty seksualne między rodzeństwem lub między rodzicami i dziećmi są zabronione. Osobom naruszającym te zasady grozi kara co najmniej dwóch lat więzienia.

Przedstawiciele niemieckiej Rady Etyki zabrali ostatnio głos w tej sprawie. Uważają oni, że w Niemczech jest wiele par, które z powodu kazirodztwa, muszą żyć w ukryciu. Urzędnicy podkreślają, że z tych związków rodzą się często dzieci z wadami genetycznymi i trzeba tym ludziom jakoś pomóc. W ostatnim głosowaniu 14 członków Rady Etyki wezwało do zniesienia obowiązującego prawa. 9 osób głosowało przeciw, a 2 wstrzymały się od głosu

• 2

Mehitabel.
  • Tematów: 45
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Temat dotyczący Ukrainy jest zamknięty więc pozwolę sobie tutaj.

Bardzo niepokojące wieści z Rosji gdzie prezydent Putin podpisał akt mobilizacji rezerwistów. Ale nie części tylko WSZYSTKICH zdolnych do służby wojskowej mężczyzn od 18 do 60 roku życia, co jest wedle pierwszych komentarzy aktem całkowicie bez precedensu w czasach pokoju.

http://publication.p...001201507170019
  • 0

NTM.

Nie dotykaj mnie...

• Tematów: 6
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

http://www.bankier.p...ac-7270684.html

Złoto osiągnęło (wieloletnie) dno. Bankier.pl znowu sięgnął po szklaną kulę i wie, że "teraz to tylko w górę" (czyli pewnie nie jest to totalne dno dna).

Zdecydowanie nie doceniałem tego serwisu ^^

@pishor:

Psycholog w wojsku (...)

Można i tak, ja bym poleciał klasykiem: "jeśli teoria nie zgadza się z faktami, tym gorzej dla faktów:. :D

Zakarpacie: Oligarchowie walczą o granicę i haracze

Konflikt na Zakarpaciu nie ma podłoża politycznego, a mafijne (panowie pobili się o przemyt papierosów). Sytuacja na Zakarpaciu jest niestabilna od początku kryzysu (był to pierwszy, lub jeden z pierwszych obwodów, które wypowiedziały lojalność Janukowyczowi).

Skądinąd, sytuacja jest rozwojowa i wciąż napływają nowe wieści: http://www.tvn24.pl/...ciu,560857.html

@Twoja stara

Nieprawda, Węgry były po stronie Niemiec od samego początku a to, że nie zaatakowali Polski razem z Niemcami nie znaczy, że byli neutralni.

Węgry były neutralne w 1939 (twierdzisz inaczej, to powiedz dlaczego: jedynym ich współdziałaniem z Rzeszą był udział w rozbiorze Czechosłowacji... ale w nim uczestniczyła też Polska, a nikt mądry nie stwierdzi, że byliśmy "po stronie Hitlera"). Węgrzy Pakt Trzech podpisali dopiero w listopadzie 1940 roku, a militarnie zaangażowali się w kwietniu roku 1941 (przepuszczenie wojsk niemieckich idących na Jugosławię i wysłanie swoich wojsk do Serbii Północnej). Do tego czasu były de facto neutralne. Wojnę Aliantom Zachodnim wypowiedzieli jeszcze później (pod koniec roku).

Jednym z pomniejszych efektów zerwania z neutralnością było widowiskowe samobójstwo ichniego premiera.

Koniec historycznego OT, bo nie mam nerwów do poprawiania kolejnych "rewelacji".

Użytkownik NTM edytował ten post 18.07.2015 - 10:47

• 1

#973 Gość_critter☆

Gość_critter☆.

Napisano

Nawet policja boi się tu zapuszczać. Gangi przejmują całe dzielnice miast w Zagłębiu Ruhry.

Niemiecka policja traci kontrolę nad niektórymi dzielnicami miast Zagłębia Ruhry - wynika z reportażu serwisu internetowego tygodnika "Focus".

(...)Klany i gangi imigrantów, którzy osiedlili się w tej okolicy, walczą między sobą o wpływy i nie uznają policji za władzę na "swoim" terenie.(...)

http://wiadomosci.on...zaglebiu/34cl7f

No i co powiecie? A polska kombinuje przyjmować nowych imigrantów, żeby "odciążyć" inne kraje....

Użytkownik ✪Critter edytował ten post 18.07.2015 - 12:00

• 0

NTM.

Nie dotykaj mnie...

• Tematów: 6
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

No i co powiecie?

Że w Polsce też są rejony, gdzie Policja wchodzi tyko i wyłącznie wtedy, kiedy musi i w większej liczbie. Dawno (u siebie) nie widziałem patrolu policyjnego na tzw. Promenadzie czy w okolicach bloków socjalnych na mojej dzielnicy. Podejrzewam, że okolice skłotów w Warszawie i Poznaniu też są raczej nieczęsto patrolowane.

Inna rzecz, że powstanie takich rejonów wynika tylko z nieudolności lokalnych władz: tambylcy nie mają czołgów ani bomb atomowych, żeby się z nimi cackać. Pałować, zgarniać, wsadzać i problem zniknie.

Użytkownik NTM edytował ten post 18.07.2015 - 12:26

• 0

Urgon.
  • Tematów: 9
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

To efekt lewicowo-wolnościowego podejścia do uprawnień Policji. Żaden policjant nie będzie ryzykował zdrowia i życia, jeśli za obronę konieczną przed bandytą grozi mu równie duża kara, co bandycie za zabicie policjanta.
  • 4

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych