Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wiadomości z kraju i ze świata

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3259 odpowiedzi w tym temacie

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Turcja: zamach terrorystyczny w mieście Suruc, 30 osób nie żyje

Co najmniej 30 osób zginęło, a około stu zostało rannych w zamachu terrorystycznym w mieście Suruc na południu Turcji, przy granicy z Syrią. O jego dokonanie podejrzewa się Państwo Islamskie. Atak potępił premier Turcji Ahmet Davutoglu oraz prezydent Recep Tayyip Erdogan. Według dziennika "Hurriyet Daily News" zamachu dokonała 18-letnia kobieta, ale nie ma potwierdzenia tej informacji.

http://wiadomosci.wp...l?ticaid=11541d

• 0

Mattiex.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W końcu zareagujemy, w końcu Państwa się postawią, Ameryka zdobędzie nowe ziemie i atomówką ich przywita.
Co jak co ale za takie coś to powinni ich wszystkich powybijać, jakoś o katolikach nie słyszę aby w imię Boga zabijali innych. 

Jak wyglądał cały zamach: 

Mam nadzieje ze w końcu reszta przejrzy na oczy. Przecież jak ich będziemy sprowadzać to i u nas będą takie zamachy :(

Użytkownik Mattiex edytował ten post 20.07.2015 - 20:53

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak na razie większość ofiar ISIS stanowią inni muzułmanie...

• 0

Mattiex.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jasne zdaje sobie z tego sprawę, ale to nie oznacza że nie robią zamachów w innych regionach niż muzułmańskie ... 

• 0

NTM.

Nie dotykaj mnie...

• Tematów: 6
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Jasne zdaje sobie z tego sprawę,

Czyli chcesz zabić wszystkich muzułmanów, bo nie podoba się tobie, że muzułmanie zabijają innych muzułmanów, więc pozabijasz muzułmanów.

Pozostaje pytanie, czy chcesz ich pozabijać by nie zabijali, czy by nie byli zabijani.

to nie oznacza że nie robią zamachów w innych regionach niż muzułmański

Muzułmanie detonują się głownie w tych państwach nie-muzułmańskich, które się w jakiś sposób przyczyniły do śmierci iluś muzułmanów w państwach muzułmańskich (USA, UK, Hiszpania - to tak na szybko z pamiętanych przez mą osobę ataków na Zachodzie). Nie żebym pochwalał przemoc czy coś, ale jak się psa drażni, to on w końcu może ugryźć.

• 0

Edward IV Groźny.

Greater than you

• Tematów: 43
  • Artykułów: 12
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

[...]
Co jak co ale za takie coś to powinni ich wszystkich powybijać, jakoś o katolikach nie słyszę aby w imię Boga zabijali innych. [...]

A słyszałeś o wyprawach krzyżowych? Chrześcijanie nie są znowu tacy święci i pokojowi . A wszystko i tak sprowadza się do łupów :)

• 2

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co jak co ale za takie coś to powinni ich wszystkich powybijać, jakoś o katolikach nie słyszę aby w imię Boga zabijali innych.

Tak jak kolega już napisał, ktoś chyba na lekcjach historii spał ;) No ale trzeba czymś podtrzymać świadomość narodową :) Dla mnie religie niosą porównywalnie dobra jak i zła, choć i tak te złę występki widać bardziej. Ach ten świat bez religii.... utopia.

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 20.07.2015 - 22:07

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie jestem wierzącym, wiem, że Chrześcijanie mają swoje za uszami, ale porównywać ich do islamistów to już naprawdę granica absurdu.

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jasne zdaje sobie z tego sprawę,

Czyli chcesz zabić wszystkich muzułmanów, bo nie podoba się tobie, że muzułmanie zabijają innych muzułmanów, więc pozabijasz muzułmanów.

Hmm 

Kolega @Mattiex przyznał rację koledze @Zaciekawiony, który stwierdził iż:

Jak na razie większość ofiar ISIS stanowią inni muzułmanie...

Tak że ten.  :wtf:

Muzułmanie detonują się głownie w tych państwach nie-muzułmańskich, które się w jakiś sposób przyczyniły do śmierci iluś muzułmanów w państwach muzułmańskich (USA, UK, Hiszpania - to tak na szybko z pamiętanych przez mą osobę ataków na Zachodzie). Nie żebym pochwalał przemoc czy coś, ale jak się psa drażni, to on w końcu może ugryźć.

Ale możesz coś więcej  na ten temat powiedzieć?  Zwłaszcza na temat USA i UK bo raczej słabo się "detonują"  w tych krajach w ostatnich czasach. 

A tak nawiasem mówiąc myślałem że to islamscy ekstremiści robią takie wybuchy. Znam całkiem sporo muzułmanów, nawet moja Siostrzenica przeszła na Islam i mimo to iż mieszka w Anglii to nikogo nie "detonuje"

A propo państw niemuzułmańskich.

Ostatnie zamachy :

Turcja- 98% muzułmanie ( w tym 99% sunnici)

Tunezja-  99% to muzułmanie. 

Pakistan 96% to muzułmanie. 

A więc jak to jest z tymi zamachami w "nie-muzułmańskich państwach" panie " prawnik"

Użytkownik pan juzek edytował ten post 20.07.2015 - 22:25

• -1

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie jestem wierzącym, wiem, że Chrześcijanie mają swoje za uszami, ale porównywać ich do islamistów to już naprawdę granica absurdu.

Ostatnimi czasami Chrześcijanie to "ciepłe kluchy" z papa w Watykanie na czele. Ale gdyby nagle się obudzili to możliwe,  że znów jakąś krucjata by poszła jak w średniowieczu(bynajmniej wtedy nie było ładunków wybuchowych jak dziś). No ale to tak tylko abstrahując moją pogardą do religii.

No ale nie ma co usprawiedliwiać muzułmanów teraz. Trzeba to jakoś zatrzymać...

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"Może" to jest głębokie i szerokie. Chrześcijan jest potężna ilość i obecnie nikogo nie mordują. Dziwnym trafem 99% wszystkich zamachów na tle religijnym to zamachy islamistów.

• 1

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pożyjemy zobaczymy. Dla mnie każda religia to tylko dobry sposób do manipulacji masą ludzi. Z resztą teraz w modzie jest tolerancja na wszystko co inne więc może być tylko gorzej.

Tak btw gdzie ty masz porównywanie muzułmanów do chrześcijan?

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 20.07.2015 - 22:52

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kontrargument na zamachy islamistów jako "Chrześcijanie też mordowali". Totalne kuriozum, żeby w ogóle te dwie "rzeczy"(że tak brzydko powiem) ze sobą zestawić.

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Muzułmanie w pewnym stopniu nie zauważają, że ISIS nie jest organizacją islamską po prostu - reprezentuje bowiem nurt wahabicki i uznaje Szyitów za odszczepieńców, z którymi należy walczyć. Stąd ostatni zamach w Pakistanie w wiosce Bani Chan Saad, gdzie bomba na rynku w tłumie szyitów świętujących zakończenie ramadanu zabiła 120 osób.

• 1

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kontrargument na zamachy islamistów jako "Chrześcijanie też mordowali". Totalne kuriozum, żeby w ogóle te dwie "rzeczy"(że tak brzydko powiem) ze sobą zestawić.

Czytałeś na co to byłą odpowiedź, bo mi się zdaje, że nie.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych