Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wiadomości z kraju i ze świata

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3259 odpowiedzi w tym temacie

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W korycie wyschniętej rzeki Wieprzówki wyrosły dorodne krzaki pomidorów, Ponieważ wrzesień zapowiada się ciepły i suchy, mogą zdążyć dojrzeć.

http://wadowice24.pl...dory-znowu.html

• 3

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Natomiast rzeka Bug odsłoniła szczątki, prawdopodobnie średniowiecznego, kamienno drewnianego mostu.

http://niezalezna.pl...eczna-przeprawe

• 3

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W USA, podczas wywiadu na żywo, szaleniec zastrzelił dziennikarkę i operatora kamery

Do strasznej tragedii doszło dzisiaj w USA. Podczas jednego z lokalnych programów śniadaniowych zastrzelono dziennikarkę i operatora pracujących podczas wejścia na żywo. Morderstwo wydarzyło się na oczach przerażonych telewidzów.

Kolejna granica mediów informacyjnych została przekroczona w Stanach Zjednoczonych. Podczas wywiadu prowadzonego na wyspie Roanoke w Karolinie Północnej padła seria strzałów, których celem była dziennikarka Alison Parker (24 lata) oraz operator kamery, Adam Ward (27 lat). Obaj zginęli na miejscu. Napastnik ranił również kobietę z którą przeprowadzano wywiad.

Okazało się, że szaleniec, którego sylwetkę widać podczas powyższego dramatycznego nagrania, sam był pracownikiem CBS, której to korporacji medialnej oddziałem była stacja WDBJ. Był to dla niego wystarczający powód, aby z zimną krwią zamordować dwóch pracowników kanału TV związanego z CBS. Według agencji Reuters mordercą jest  41-letni Vester Lee Flanagan. Podobno mężczyzna próbował potem popełnić samobójstwo, jednak przeżył postrzelenie i w stanie krytycznym znalazł się w szpitalu.

http://zmianynaziemi...medium=facebook

D: Co się z tym światem dzieje.

• 1

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z tego co czytałem, sprawca został zwolniony z pracy. Atak miał być zastępczą zemstą na stacji telewizyjnej.

W Austrii znaleziono na poboczu ciężarówkę wypełnioną ciałami przemycanych imigrantów. Prawdopodobnie udusili się w szczelnej pace. Szacuje się że może tam być nawet 40-50 ciał.

http://www.tvn24.pl/...wce,572112.html

Spodziewałem się, że coś takiego nastąpi.

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 27.08.2015 - 20:37

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z tego co czytałem, sprawca został zwolniony z pracy. Atak miał być zastępczą zemstą na stacji telewizyjnej.

W Austrii znaleziono na poboczu ciężarówkę wypełnioną ciałami przemycanych imigrantów. Prawdopodobnie udusili się w szczelnej pace. Szacuje się że może tam być nawet 40-50 ciał.

Może to coś nauczy tę hołotę, chociaż i tak wątpię...żal tylko kierowców co się muszą z nimi użerać.

Słabo że ludzkie cierpienie nie robi na tobie wrażenia

upomnienie.gif

• -7

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Daniel.

To najbardziej chamski, głupi i nieakceptowalny komentarz jaki napisałeś na tym forum.

Rozumiem, że możesz nie lubić i uchodźców i ludzi innego wyznania (nawet nie wiem czy to Muzułmanie byli - ale raczej nie katolicy) ale bez przesady.
Są jakieś granice chyba?

Ci ludzie się UDUSILI  w tej ciężarówce. Kilkadziesiąt osób.

A ty to komentujesz cyt. Może to coś nauczy tę hołotę, chociaż i tak wątpię?

• 1

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A wpycha ich ktoś do tych tirów czy sami tam wchodzą? Widziałeś na necie co oni robią? Jak zrywają plomby, atakują kierowców, itp? Jak policja eskortuje drogi bo wchodzą dosłownie oknami i drzwiami? Potem kierowca ma problemy za zerwane plomby czy zniszczony towar. Sami się tam pchają, szarpią się i wchodzą na siłę, niszczą czyjąś pracę i narażają kogoś na olbrzymie problemy i ma mi ich być szkoda? No wolne żarty...

PS. Daj mi jeszcze kolejne 10 minusów...i Ty masz czelność tak często wypominać komuś wiek w dyskusji? Przecież Twoje zachowanie to objaw typowego gimbusa, "dostałem minusa, oddam 5, bo mi reputacje popsuło!!!11"  - zamiast pisać ciągle o wieku, to chyba czas już dorosnąć pishorze.

• 1

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

PS. Daj mi jeszcze kolejne 10 minusów...i Ty masz czelność tak często wypominać komuś wiek w dyskusji? Przecież Twoje zachowanie to objaw typowego gimbusa, "dostałem minusa, oddam 5, bo mi reputacje popsuło!!!11"  - zamiast pisać ciągle o wieku, to chyba czas już dorosnąć pishorze.

Weź się jeszcze rozpłacz - zachowujesz się jak gówniarz (co pokazałeś min tym komentarzem o uchodźcach), to traktuję cię jak gówniarza.
Proste.

i Ty masz czelność tak często wypominać komuś wiek w dyskusji?

I przestań wreszcie jęczeć z tym wiekiem, bo to już się żałosne robi.

Po pierwsze - zacytuj "to częste" wypominanie wieku przeze mnie. Nie powinieneś mieć z tym problemu, bo podobno jest to nagminne?

Mam nadzieję, że nie będę musiał czekać tak długo jak z tymi twoimi doświadczeniami co do Muzułmanów - tymi "nie z warzywniaka" i "nie sprzed komputera'.

W tamtym temacie zamilkłeś i udajesz, że deszcz pada.

Po drugie, to twoje jęczenie na temat wypominania wieku, nie przeszkodziło ci niewybrednie skomentować zdjęcie jednego z użytkowników  (mam podać link?) oraz plusować inną użytkowniczkę za tekst o tym, że ona wie lepiej, bo jest starsza (mam podać link?)

Po trzecie - zauważyłeś, że tylko ty masz z tym wiekiem problem? Rozmawiam tu z wieloma ludźmi (część z nich jest młodsza od ciebie) - zapytaj ich, czy w tych rozmowach epatuję ich swoim wiekiem albo traktuję lekceważąco dlatego, że są młodsi.

Po czwarte - jak ci problem wieku tak bardzo doskwiera, to pretensje kieruj do rodziców. To oni zdecydowali kiedy się urodziłeś.

A po piąte (i to już na koniec) - będę dawał tyle minusów ile zechcę i takim osobom jakie wybiorę. Oraz wtedy kiedy to ja o tym zadecyduję.

To nie twoja sprawa i to nie ty będziesz mi mówił jak i za co mam kogo oceniać.

To, że nie daję ich na bieżąco, to mój wybór, a jak ci się to nie podoba, to poskarż się administratorowi forum - albo idź do kącika cichutko popłakać.

Akurat ty, na temat minusów powinieneś buzię trzymać na kłódkę - raz dlatego, że za wypowiedzi w kilku tematach należało ci się ich więcej niż dostałeś, a dwa, że sam je rozdajesz na prawo i lewo.

Użytkownik pishor edytował ten post 28.08.2015 - 09:23

• 1

Edward IV Groźny.

Greater than you

• Tematów: 43
  • Artykułów: 12
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Panowie, koniec z tą kłótnią. Dajcie sobie buzi na zgodę odejdźcie w pokoju.

• 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@ Daniel

Po pierwsze - tych uduszonych zdarzenie niczego już nie nauczy

Po drugie - ludzie byli w ciężarówce upchani na ścisk i szczelnie zamknięci a poza nimi nie było ładunku. To nie był przypadek kilku imigrantów którzy się wepchali na tył, między skrzyniami, tylko przemyt. Kierowca musiał wiedzieć co wiezie, oraz co prawdopodobnie stało się z "ładunkiem" podczas podróży, skoro zatrzymał samochód w zatoczce i nie otwierając przyczepy uciekł.

Po otwarciu i opróżnieniu, wydobyto z ciężarówki 71 ciał. W większości prawdopodobnie Syryjczycy, możliwe że Azjaci. Na razie tylko przy jednym Syryjczyku znaleziono dokumenty. Nie było tam natomiast uchodźców z Afryki. Prawdopodobnie kierowca miał związek z międzynarodową szajką przemytniczą.

http://www.tvn24.pl/...wce,572316.html

Swoją drogą - a pamiętacie jak u nas zatrzymano Rumuna, który w 9-miejscowym mikrobusie wiózł 45 osób?

• 1

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Weź się jeszcze rozpłacz - zachowujesz się jak gówniarz (co pokazałeś min tym komentarzem o uchodźcach), to traktuję cię jak gówniarza.
Proste.

I mówi to chłop po 40tce, który w stopce zapisuje ile kto mu dał minusów i za każdego przyznanego odpłaca kilkoma - dobre, naprawdę.

po pierwsze - zacytuj "to częste" wypominanie wieku przeze mnie

Chyba sobie żarty robisz, że wśród tylu Twoich mało produktywnych postów będę szukał tych konkretnych zdań? Każdy kto czyta Twoje posty wie ile swego czasu jęczałeś o wiek rozmówcy.

Mam nadzieję, że nie będę musiał czekać tak długo jak z tymi twoimi doświadczeniami co do Muzułmanów - tymi "nie z warzywniaka" i "nie sprzed komputera'.

W tamtym temacie zamilkłeś i udajesz, że deszcz pada.

Ależ oczywiście, że wiem o co chodzi, ale nie będę pisał na tak oczywiste tematy. Jak ktoś nie widzi problemu z Muzułmanami to jest po prostu albo ślepy, albo głupi. Nie muszę obcować z nimi, by problem widzieć.

Po drugie, to twoje jęczenie na temat wypominania wieku, nie przeszkodziło ci niewybrednie skomentować zdjęcie jednego z użytkowników  (mam podać link?) oraz plusować inną użytkowniczkę za tekst o tym, że ona wie lepiej, bo jest starsza (mam podać link?)

Haha, a co ma do tego komu dałem plusa? Może zgadzałem się z nią w zupełnie innej kwestii? Po drugie nie popadaj w skrajności, nie wszystko jest czarne, albo białe i są jakieś granice. 12sto latek jednak nie powinien strugać eksperta w sprawie seksu, tak jak 15sto latek nie powinien zgrywać eksperta w sprawie narkotyków - co nie zmienia faktu, że oczywiście wypowiedzieć się może, ale to co innego.

A po piąte (i to już na koniec) - będę dawał tyle minusów ile zechcę i takim osobom jakie wybiorę. Oraz wtedy kiedy to ja o tym zadecyduję.

To nie twoja sprawa i to nie ty będziesz mi mówił jak i za co mam kogo oceniać.

A ja sobie mogę to komentować.

Akurat ty, na temat minusów powinieneś buzię trzymać na kłódkę - raz dlatego, że za wypowiedzi w kilku tematach należało ci się ich więcej niż dostałeś, a dwa, że sam je rozdajesz na prawo i lewo.

A to ciekawe akurat. Prowadzisz jakieś statystyki? Bo akurat wcale aż tak często postów nie oceniam, zresztą i tak daje ich mało adekwatnie do bzdur jakie się tu pojawiają.

Z mojej strony koniec, nie mam zamiaru więcej wchodzić w dyskusję z osobą tak mentalnie niedojrzałą, szczególnie, że Twój styl wypowiedzi jest dla mnie bardzo męczący. Większość twoich postów to ogrom linijek, gdzie można by ten sam wywód zamknąć w trzech zdaniach i nie straciłby na wartości merytorycznej. Jakoś nie lubię jak ktoś tak leje wodę, aczkolwiek muszę przyznać, że jesteś w tym tutaj mistrzem, bo nadal wiele osób się na to nabiera.

Możesz oszczędzić sobie odpowiadania na pw, bo jak wspomniałem, nie mam z tobą zamiaru więcej dyskutować.

Edward Kenwey:

Panowie, koniec z tą kłótnią.

Z mojej strony zrobione.

Zaciekawiony:

Po pierwsze - tych uduszonych zdarzenie niczego już nie nauczy

Ale może nauczy innych, którzy pchają się siłą do ciężarówek.

Kierowca musiał wiedzieć co wiezie, oraz co prawdopodobnie stało się z "ładunkiem" podczas podróży, skoro zatrzymał samochód w zatoczce i nie otwierając przyczepy uciekł.

W takim razie, skazać zwyrodnialca.

• 1

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tymczasem w Watykanie umarł abp. Wesołowski:

http://wiadomosci.wp...157c1&_ticrsn=5

Proces w sprawie jego pedofilii zostanie pewnie przerwany i nie będzie żadnego "arcybiskupa skazanego za pedofilię" tylko najwyżej "arcybiskup podejrzany o pedofilię". Kolejny.

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 28.08.2015 - 16:42

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tymczasem w Watykanie umarł abp. Wesołowski:

Muszę powiedzieć, że bardzo "akuratnie " umarł. Na czasie, można by powiedzieć.

W sensie, ta śmierć jest bardzo wygodna dla Watykanu. Rozwiązuje bardzo wiele problemów i definitywnie zamyka bardzo niewygodny temat.

Nie twierdzę, że ktoś mu "pomógł", czy "popchnął" w objęcia śmierci, chociaż nie ukrywam, że przemknęła mi ta myśl przez głowę.

Mówię tylko, że Watykanowi jest to bardzo na rękę - jakkolwiek by to nie zabrzmiało.

• 1

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może to coś nauczy tę hołotę, chociaż i tak wątpię...żal tylko kierowców co się muszą z nimi użerać.

Słabo że ludzkie cierpienie nie robi na tobie wrażenia

upomnienie.gif

Wow. Nie spodziewałem się po Tobie takiego wpisu. Czy ktoś lubi czy nie lubi kogoś i jakby się oni nie zachowywali, to jednak Ci ludzie nie byli tam dla przyjemności. Nie jechali tysięcy kilometrów dla frajdy i relaksu. Prawdopodobnie uciekali przed śmiercią, pozostawiając za sobą domy, rodziny i przyjaciół (tak, oni też mają rodziny i przyjaciół). A za dorobek życia, kupowali sobie bilet do lepszego świata i lepszego życia. Niestety ich życie skończyło się z ostatnim wydanym tchnieniem w rozpalonej do czerwoności podejrzewam, ciężarówce. Wyobraź sobie ile tam było powietrza, jaka panowała temperatura. Tam było 71 osób. Na pace ciężarówki, zamkniętej na głucho. Umierali, dusili się, modlili, błagali.

Czy taka sytuacja zasługuje na nazwanie ich "hołotą" i tak agresywny wpis? O zmarłych mówi się dobrze albo wcale - to fajna zasada i wyznacza pewien poziom dyskusji i dyskutantów.

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Kronikarz Przedwiecznych

Wyobraź sobie ile tam było powietrza, jaka panowała temperatura. Tam było 71 osób.

Dotknąłeś sedna. Jeździłem kiedyś zawodowo ciężarówką o podobnych gabarytach. Nie wyobrażam sobie jak można upchnąć na pace 71 osób. Może czterdzieści, pięćdziesiąt na stojaka i w ścisku. Do tego, to był samochód chłodnia. Mówiąc prościej , paka była hermetyczna.

Z resztą nawet na normalnej pace tyle ludzi mogło by przeżyć najwyżej kilka godzin. Nawet w umiarkowanej temperaturze. Co do @Daniela to chyba kolega nie zajarzył że to nie byli pasażerowie na gapę. 

• 4

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych