Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wiadomości z kraju i ze świata

• Please log in to reply
3259 replies to this topic

#1441 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..
  • Tematów: 0

Napisano

Sam planuje w ciągu 3 lat odwiedzić KRLD. I pewnie jak regularnie będę odwiedzał to forum zdam relacje z propagandy jaką otrzymam na miejscu. Jednak nie mam zamiaru żądnych tajnych zdjęć robić. Prawda jest taka, że raz, że zapłacił za swój głupi czyn. Dwa proces jest pokazowy na tle obywatela USA. Może ważny nie jest jednak jest w pewnym rodzaju kartą przetargową. USA zacznie skakać to zwyczajnie powiedzą, że go zetną i tyle. Nie rozumiem trochę obrony jego czynów. Nie jestem szczęśliwy, że karę dostał jednak z pewnej strony się cieszę, że może do młodzieży z USA dotrze, że kraj, który odwiedzają nie zawsze stoi przed nim na kolanach. Co teraz dobitnie pokazano, że rozbrykanie nie dało mu immunitetu z jego mocarstwa pochodzenia. Można nie lubić Kimów jednak zasady jakie tam panują są całkiem poważne i za to otrzymał karę, za drwinę. A co się stanie... oni i tak sobie robią jaja. Przykro mi, ale nie robią.

• 0

Legendarny..

King of Nothing, Slave to No One

• Tematów: 187
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@pishor chodziło mi o to, że prawnego punktu widzenia, w kontekście tego czy został skazany słusznie czy nie, nie ma znaczenia narodowość, którą wariat trochę podkreślał. Jakie prawo tam jest takie jest, a że je złamał to został skazany słusznie. Dyskusji podlega to, czy prawo jest dobre, ale prawo to prawo. Wątpię, żeby to był jakiś ustawiany spektakl, choć nie można tego wykluczyć.

• 1

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy można zrobić kampanię o niepełnosprawnych na wesoło?   „Sprawni w pracy" pokazali, że się da!

Ta kampania nie wzruszy Was do łez i nie wywoła współczucia. Portal rekrutacyjny sprawniwpracy.pl złamał konwenansie i podszedł do tematu niepełnosprawności na wesoło.

Przekaz kampanii jest bardzo klarowny: osoby z niepełnosprawnością chcą pracować zgodnie ze swoim wykształceniem i kompetencjami. Niestety, wielu pracodawców zwyczajnie nie chce zatrudniać tej grupy społecznej.

Twórcy kampanii chcą zmienić to podejście i uelastycznić rynek pracy. Na stronie organizacji namawiają internautów do przyłączenia się do elektronicznej petycji.

Sami oce.ńcie, moim zdaniem reklama jest świetna ;)

źródło: Radio Zet

Świetne . Tylko ze w Europie drastycznie  brakuje tych co chcą być strażakami , maja ku temu predyspozycje i możliwość takiej służby. Społeczeństwo starzeje się , tyje, pracuje w sposób który praktycznie uniemożliwia służbę w straży jako ochotnik.albo ma prozaicznie w wszystko w  4 literkach. 
Jakoś przegapiamy fakt ze już dzisiaj jest za mało strażaków . Owszem sa lepiej wyszkoleni i wyposażeni ale choćby w czasie nieco wiekszej  powodzi będzie katastrofa. .Bo sa sytaucje kiedy prozaicznie liczy sie ilość. Do sypania piachu do worków nie trzeba wieloletniego wyszkolenia.  Zresztą do zwykłych wypadków coraz częściej jednostka jedzie długo  z mijając kolejne  puste remizy. W Polsce, na Czechach  sytacje nieco ratują dziewczyny które maja przysłowiowe wiecej ikry niz chłopaki z pokolenia  rurkospodniowców podpietych do smartfona.W jednostakch dziewczyn jest coraz więcej.
W Niemczech jest  sytacja katastrofalna pod tym wzgledem a ci co mieli być do  "ubogacania naszej kultury " nie pchaja sie do służby za darmo lub półdarmo w czasie której mozna ulec wypadkowi.

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wiedziałem, że strażakom się nie spodoba...

• 0

#1445 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..
  • Tematów: 0

Napisano

Bo tu chodzi o pieniądze. Trzeba się narobić i kasa mała w dodatku można zginąć. Trzeba ryzykować życie w sytuacjach gdzie normalny człowiek nie musi tego robić. W dobie takich możliwości jakie dzisiaj ma człowiek nikt nie będzie spędzał marzeń z dzieciństwa za lekko ponad 2 tysiące z możliwością spalenia sobie twarzy jak plastelina. Jak ktoś to robi bo lubi to go podziwiam. 

• 0

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bo tu chodzi o pieniądze. 

Tu chodzi o szacunek . Strażak z OSP  (a mundury i oznakowania tej formacji  noszą "aktorzy" na tym spocie)  dostaje max 20 złotych na h , zazwyczaj 10 zł  i bardzo często jeździ na akcje za darmo( w 2014 jeździłem tak cały rok). :) Ilość koniecznych szkoleń,  badań itp bardzo wysoka. Ja np w tym roku stracę tak 8 dni .A bywały lata że 15 dni  Za darmo :). W razie lekkiego wypadku całość kosztów jest po stronie strażaka. Jeśli zginiesz to rodzina dostanie max 40 000.złotych i to pod warunkiem że gmina łaskawie ubezpieczy jednostke. Ilość "zwyczajowych zobowiązań" (kompania reprezentacyjna , remonty remizy , czy prozaiczne utrzymanie w stanie gotowości sprzętu") w skali roku to  5 -10 dni.  Straż to pasja i hobby lub... choroba umysłowa :)

• 3

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Belgijskie media informują o dwóch eksplozjach, do których doszło dzisiaj rano na lotnisku w Brukseli. Według pierwszych informacji, rannych zostało około 10 osób. NBC News podaje, powołując się na rzecznika belgijskiej policji, że są też ofiary śmiertelne. Według AFP nie żyje jedna osoba. Lokalne media piszą co najmniej 11 zabitych i 25 rannych. Służby sprawdzają, czy w budynku nie znajdują się inne ładunki.

Czytaj więcej na http://fakty.interia...ampaign=firefox

Ciekawe kim byli zamachowcy? Jak myślicie specjaliści od multikulti?

Użytkownik Sebastian. edytował ten post 22.03.2016 - 09:11

• 3

wariat_prawdziwy.

deaktywowany na własne życzenie

• Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A kto?  Przecież oni po to przyjechali. Zastraszyć, rozwalić i zagarnąć a że Europejczycy zamiast bronić swojego to odpalają trampki w kierunku USA/Kanday to już inna bajka.

Italiani all’estero, emigrazione record: mai così tanti negli ultimi 10 anni
Secondo l'Istat, nel 2013 aumento di oltre il 20 per cento dei connazionali in fuga.

Se ne sono andati in 82mila, di cui 13mila laureati. La meta preferita è il Regno Unito

http://www.ilfattoqu...0-anni/1261883/

W 2013 roku tylko około 82000 Włochów zwiało za granice.  Obecnie bite są rekordy emigracji roadaków tego kraju.

I tak jest w Hiszpanii, Portugalii, Grecji i Włoszech. Tym sposobem na wakacje do Afryki po 2030roku będziemy mieli zaledwie 1400km!!

Najlepiej jest zwiać...  zamiast lać.

No tak!  Multikulti... ups przepraszam...

Zamachy? Przecie to dopiero początek tej zabawy...

Zamachy się zaczną dopiero wtedy gdy Unia przymknie granice na maxa.

Użytkownik wariat edytował ten post 22.03.2016 - 09:57

• 0

Jurigag.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ciekawe ile wojska i służb mundurowych będzie na euro i ŚDM.

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Od kilku/kilkunastu dni wszystko wskazuje na to, że mamy "mini wojnę" w Belgii, ściślej mówiąc, w Brukseli. Już nie tylko strach jechać do Egiptu czy Turcji, ale gdziekolwiek na zachód Europy.

Ja osobiście proponowałbym im wziąć jeszcze kilkanaście tysięcy biednych uchodźców, w końcu nie można ich kojarzyć z terroryzmem i oni też przed tym uciekają, a wiadomo: razem raźniej i może wspólnymi siłami, wraz z kwiatami i świeczkami zwalczą terroryzm.

A tak w ogóle to chciałem zauważyć, że wstawianie flagi Francji na profilowe na fejsbuku przyniosło zamierzony efekt...no może nie do końca zamierzony, ale jednak wystraszeni terroryści uciekli z Francji...prosto do Belgii.

• 5

wariat_prawdziwy.

Reputacja

Napisano

Gdzie tam masz wystraszonych terrorystów... chłopino...  :szczerb:

To jest żołnierz!  Dostaje rozkaz, modli się do słońca, odpala trampki i jedzie do EU z rozkazem wysadzenia w powietrze kilku osób.

Im huczniej i głośniej - tym większe szanse na "niebo".

Rozkaz to rozkaz a rozkaz w imię Allaha to już ponoć coś ... (u nich!)

Te wszystkie organizacje terrorystyczne hodują małych terrorystków od chwili wypakowania z pampersa!

Ci ludzie 20 lat są chowani tylko po to by zginąć w imię czegoś tam. Im nie przegadasz. TO coś zwane człowiekiem nie współczuje, nie ma sumienia!  Na dodatek to głąby!

Dlaczego?

Rozwalają niewinnych ludzi a za Putina, Obamę i tych chronionych - nikt się nie chce brać?

Za małe jajcunki czy co?

Użytkownik wariat edytował ten post 22.03.2016 - 15:48

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

c56d556ddbc819802a7a44fe98221f02.jpeg

No i są już pierwsi podejrzani.

Patrzcie jacy biedni, wystraszeni uchodźcy szukający  spokoju od wojny :<

• 4

wariat_prawdziwy.

Reputacja

Napisano

Miałem kliknąć strzałkę zieloną a mi się myszka rozjechała i poszło na minus. Ehh... sorry

• 0

Dirty Frank.

If you dont know my name, you can call me Dirty

• Tematów: 12
  • Artykułów: 1
Reputacja

Napisano

biedni, wystraszeni uchodźcy szukający  spokoju od wojny :<

Mały offtop...

Piłem kawę akurat z samego rana dziś z samymi Szwedami (Uppsala, Szwecja) i pytam się dwójki najbardziej poprawnych z nich:

-i jak byście to nazwali i sklasyfikowali?

-no atak terrostyczny...

-a dalej? gdzie jest problem? te ataki to efekt czego?

-no problem jest z terrorystami...

-po imieniu! gdzie jest problem???

-...

-ISLAM durnie! 

-...

Nawet im przez usta nie przejdzie, że problem to muslimy całymi gromadami z islamem na ryjach.

Po prostu szału dostaje jak słucham tak wypranych, bojaźliwych i naiwnych bezmózgów. No tak ich muszę nazwać w tym wypadku.

• 2

erebeuzet.
  • Tematów: 31
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Miałem kliknąć strzałkę zieloną a mi się myszka rozjechała i poszło na minus. Ehh... sorry

Widziałeś swój avatar? Dziwisz się, że nie trafiłeś?

Samo wydarzenie nie zrobiło na mnie żadnego wrażenia. Przywykłem. Całe szczęście, że my polacy jesteśmy w miarę świadomi niebezpieczeństw związanych z uchod...tfu z islamem 8D

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych