Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wiadomości z kraju i ze świata

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3259 odpowiedzi w tym temacie

Dirty Frank.

If you dont know my name, you can call me Dirty

• Tematów: 12
  • Artykułów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Samo wydarzenie nie zrobiło na mnie żadnego wrażenia. Przywykłem. 

Nie, no super. 

66743651717994326748.jpg

Rodzina? :)

Użytkownik Dirty Frank edytował ten post 22.03.2016 - 19:42

• 3

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ta nie lepsza.

• 0

Dirty Frank.

Reputacja

Napisano

W nagrodę dla jednej i drugiej - doba w ośrodku dla uchodźców, żeby mogły zrewidować swoje poglądy "na żywo". 

Przecież, to tacy sami ludzie jak my - na pewno nie ma się czego obawiać. 

• 1

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No to już wiemy, że Europa tym razemweźmie sprawy w swoje ręce!

Pokojowy marsz pod hasłem "Nie - dla strachu" odbędzie się w Brukseli w odpowiedzi na dzisiejsze zamachy terrorystyczne - poinformowała belgijska agencja prasowa Belga. powołując się na jednego z rzeczników Parlamentu Europejskiego.

ISIS strzeż się!

• 1

Dirty Frank.

Reputacja

Napisano

Z sortu newsów niebywale interesujących i na czasie, nie sposób jeszcze nie wspomnieć o tym - bym zapomniał. 

Najwyższy mufti Arabii Saudyjskiej Abdul Aziz al-Sheikh wygłosił mowę.

Teolog stwierdził bowiem, że w przypadku śmiertelnego głodu, mężczyzna może zjeść części ciała swoich żon – podaje brytyjski dziennik „Mirror”.

Uzasadniając swoją decyzje, mufti stwierdził, że jest to dozwolone tylko w jednym przypadku: kiedy mąż odczuwa silny głód na granicy wytrzymałości. Dodał, że kobieta zawsze powinna służyć swojemu mężczyźnie. Podkreślał, że powinna poddać się każdej decyzji męża ze spokojem i oddaniem, jako że mąż i żona są „jednością.”

Więcej porywających szczegółów tutaj.

• 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I teraz pomyślcie sobie że taki Abdul Aziz idzie ubogacić was kulturowo. Paranoja.

No to już wiemy, że Europa tym razemweźmie sprawy w swoje ręce!

Pokojowy marsz pod hasłem "Nie - dla strachu" odbędzie się w Brukseli w odpowiedzi na dzisiejsze zamachy terrorystyczne - poinformowała belgijska agencja prasowa Belga. powołując się na jednego z rzeczników Parlamentu Europejskiego.

ISIS strzeż się!

W pogotowiu mamy jeszcze całą masę ciężkiej artylerii w postaci hasztagów #JeSuisBruxel, flag Belgii na profilowe, kwiatów i zniczy. :facepalm:

Użytkownik Sebastian. edytował ten post 22.03.2016 - 20:59

• 4

Dirty Frank.

Reputacja

Napisano

I teraz pomyślcie sobie że taki Abdul Aziz idzie ubogacić was kulturowo. Paranoja.

Aż bije od Ciebie Sebastian. nienawiścią, nietolerancją, powierzchownością i brakiem zrozumienia!  xD

• 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aż bije od Ciebie Sebastian. nienawiścią, nietolerancją, powierzchownością i brakiem zrozumienia!

Ile razy już to mi sugerowano to nie zliczę :D

• 0

wariat_prawdziwy.

deaktywowany na własne życzenie

• Tematów: 9
Reputacja

Napisano

Oni w Nas bombami nafaszerowanymi kilogramem gwoździ (by mocniej bolało) a My w nich pochodem milczenia...

Co za pokaz siły!

Wooowwww....!

ISIS faktycznie po tym marszu natychmiast się spakuje i zamknie działalność!

Seba, tolerancja się skończy u wszystkich gdy w Wawie ktoś pierwszą bombkę odpali! Stawiam że będzie to za maksymalnie rok od napisania tego postu.

• 2

erebeuzet.
  • Tematów: 31
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Samo wydarzenie nie zrobiło na mnie żadnego wrażenia. Przywykłem. 

Nie, no super. 

66743651717994326748.jpg

Rodzina? :)

Bez głupich insynuacji. 

Islam w Europie? Więc taka jest naturalna kolej rzeczy.

Szok bywał na początku. Teraz jestem już świadom, że póki Europa nie podejmie zdecydowanych kroków dotyczących uchodźców to takie zamachy stana się codziennością.

Nie mam zamiaru płakać na rozlanym mlekiem zwłaszcza przez kogoś.

Chcieli takiej Europy to taką mają.

Dopóki nie tyka to mojego kraju, ani moich najbliższych mam to głęboko w.......

Po za tym o atakach w tel aviv nie było głośno tak długo jak teraz będzie.

No, ale jak ktos atakuje koryto...

Użytkownik erebeuzet edytował ten post 23.03.2016 - 09:52

• 0

kikkhull.
  • Tematów: 6
Reputacja

Napisano

http://niezalezna.pl...12164778038.jpg

ten mem akurat idealnie odzwierciedla kierunek gdzie zmierza Europa.

• 0

wariat_prawdziwy.

Reputacja

Napisano

Stare Polskie przysłowie brzmi "On w Ciebie kamieniem, Ty w niego chlebem..." :szczerb: :szczerb:

Widocznie katolicyzm już tak ma... :facepalm:  i nie tylko w Polsce

W którymś z wątków padł text: wystarczy chcieć ich poznać od strony "człowieka"... czy coś w ten deseń!

A jeśli już ktoś poznał i ma jeszcze gorsze zdanie to co?

U nich katar to wymówka by nie szukać pracy przez kwartał... a po grypie się leży 2 lata w wyrze.

Unia powinna obciąć socjal i to natychmiast! Zero jakiejkolwiek kasy z urzędu dla uchodźców!  Chcesz żyć? Zapracuj u siebie na to by było Cię stać na przyjazd, przyjedź, wynajmij chatę, zarejestruj się i szukaj roboty. Jak znajdziesz, pracuj i żyj. Krótka piłeczka! A jak nie masz to won!

Czy my Polacy w czasach stanu wojennego gdy wialiśmy na zachód, dostawaliśmy za friko chaty? Nie!!!!!!!!!!

130DM na życie na okres trzech miechów i socjal chata na maksymalnie 6 miechów i pa pa - bez możliwości przedłużenia czy Ci się to podoba czy nie!  Bez języka Niemieckiego w latach 80-tych w Niemczech? Śmiech na sali! Od razu na sprachkurs i to bez gadania! 

Nie udało Ci się w pół roku z mieszkaniem i chatą? Won do Polski! I tyle ich obchodziły Twoje problemy!

A dzisiaj...

Uchodźca wpada do EU i pierwsze co to daj, daj i to nie na przeżycie tylko na luksus życie. Kto im kur---dę nawciskał kitów że tu są zasiłki po 1000 euro??

Użytkownik wariat_prawdziwy edytował ten post 23.03.2016 - 16:03

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kto im kur---dę nawciskał kitów że tu są zasiłki po 1000 euro??

Przemytnicy. Widziałem wywiad z uchodźcami w którym mówili jak sobie wyobrażają życie w Europie na podstawie relacji tych, którzy ich zachęcali, na przykład że każdy uchodźca dostanie osobne mieszkanie/dom/od razu pracę itd.

• 0

wariat_prawdziwy.

Reputacja

Napisano

Na Marsie chyba...

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bezcenny skarb znaleziony w Krakowie

W podziemiach klasztoru dominikanów znaleziono obiekty klasy zero. Wśród skarbów są fragmenty berła, które najprawdopodobniej należało do Zygmunta I Starego.

W czasie inwentaryzacji podziemi krakowskiego klasztoru dominikanów znaleziono bezcenny skarb: rzymskie pierścienie wykonane ze złota i drogocennych kamieni, zausznice i srebrną szpilę.

Prawdziwe poruszenie wśród historyków wywołały jednak złote okucia, które były prawdopodobnie częścią berła. Specjaliści podejrzewają, że chodzi o berło Zygmunta I Starego! Wskazuje na to jednoczesna obecność herbów Polski i Litwy oraz łaciński napis "Zygmunt Pierwszy z Bożej łaski król Polski".

Nie wiadomo, w jaki sposób drogocenne przedmioty znalazły się w klasztorze, jednak podejrzewa się, że umieścił je tam zmarły w 2008 roku ks. Adam Studziński, który zajmował się skarbcem.

Jak podkreśliła Karolina Nowak, historyk biorąca udział w inwentaryzacji klasztoru, znalezisko jest wyjątkowe z jeszcze jednego powodu. Chodzi o fakt, że Polskie insygnia koronacyjne zostały przetopione przez Prusaków.

Spośród symboli władzy zostały nam jedynie jabłko królewskie oraz Sczerbiec (miecz koronacyjny).

Wszystkie znaleziska zostaną teraz gruntownie przebadane, a następnie włączone do zbiorów muzealnych. Być może odkrycie przyśpieszy powstanie muzeum dominikanów, o które od dawna starają się krakowscy historycy.

źródło

Nie wiadomo, w jaki sposób drogocenne przedmioty znalazły się w klasztorze, jednak podejrzewa się, że umieścił je tam zmarły w 2008 roku ks. Adam Studziński, który zajmował się skarbcem.

No tak - umieścił.

A wcześniej, to co się z nimi działo? Trzymał je u siebie w kredensie?

Nikt nie wiedział, że są one części eksponatów skarbca, którym się opiekował?

Nikt się nie zainteresował, że były, a później nagle zniknęły?

I dlaczego akurat - w klasztorze?

W sumie to nie wiem, czy nie lepiej tego newsa połączyć z tym tematem - bo to jakby dość mocno  "po kądzieli" (a właściwie, to bardziej nawet -  "po mieczu" :D)

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych