inne obraźliwe hmmm to może te w shoutboxie co wyzywałeś bota, no niby to tylko bot ale ty o tym nie wiedziałeś więc to cie nie usprawiedliwia
wogóle to wątpie w te twoje 24 lata bo człowiek który ma tyle lat powinien uważać na to co mówi np:
A do buraków za granica sie nie przyznaje
o to, ze robia dana rzecz, a oburzaja sie jak sie nazwie po imieniu to co robia.
po imieniu tzn jak chyba nie nazywasz ich dziwkami (tzn napewno nazywasz bo jesteś chamem) ? to że nie zostały tak jak ty wychowane w konserwatywnej katolickiej rodzinie i nie maja zamiaru być dziewicami do 30 roku życia to nie znaczy że są dziwkami
Stary Testament nie ma wiele wspólnego z chrześcijaństwem, który jak wiemy wywodzi się od Chrystusa, który nauczał zupełnie innych rzeczy. odrzucił prawo oko za oko, ząb za ząb. Poza tym byłbym wdzięczny za znalezienie tylu cytatów choćby ze ST nawołujących do nienawiści:)
swoją drogą to ciekawe że nieomylny bóg nagle orzuca prawo które sam ustanowił prawda ?
no a tu cytaty:
„A tak wyciągnę rękę Moją i porażę Micraim wszystkimi cudami Moimi, których dokonam pośród niego. (..) i będzie, że gdy pójdziecie, nie pójdziecie z niczym. Lecz wypożyczy każda niewiasta u sąsiadki swojej i u mieszkanki domu swego — naczyń srebrnych i naczyń złotych i szat i włożycie to na synów waszych i na córki wasze i złupicie Micrejczyków." (II Moj: III, 20-22; II Moj: XII, 35-36)
„Jeżeliby miał kto syna rozpustnego i krnąbrnego, któryby nie słuchał głosu ojca swego i głosu matki swojej... ukamienują go wszyscy mieszkańcy miasta kamieniami na śmierć." (V Moj: XXI, 18-21)
„Kto uderzy ojca swego, albo matkę swoją, śmiercią ukarany będzie." (II Moj. XXI, 1)
„Jeżeli w podkopie schwytany będzie złodziej, a pobitym zostanie na śmierć, nie będzie o niego winy krwi." (tamże: XXII,1)
„Kto ofiaruje bogom, oprócz Wiekuistemu, wytępiony będzie." (tamże: XXII,19)
„Tedy rzekł Wiekuisty do Mojżesza: Wyprowadź bluźniercę za obóz i niech... ukamienuje go zbór cały." (III Moj: XXIV,14)
„Jeślibyś usłyszał, że w którymkolwiek z miast twoich.. powiadają.. pójdźmy, a służmy bogom cudzym.. to pozabijaj mieszkańców miasta tego ostrzem miecza.. i bydło też podaj ostrzu miecza." (V Mój: XIII,13-16)
„Oto ustawy i prawa, które starać się powinniście spełniać na ziemi, którą oddaje Wiekuisty, Bóg ojców twoich, tobie, abyś ją posiadł po wszystkie dni, w których żyć będziesz na ziemi: do szczętu zburzycie wszystkie miejsca, na których służyły narody, którymi zawładniecie, bogom swoim.. I rozwalicie ofiarnice ich, i skruszycie posągi ich i poświęcone gaje ich spalicie, rzeźby też bóstw ich rozbijecie, a zgładzicie imię ich z miejsca onego." (V Moj: XII,1-3)
w NT niby nie ma już wprost napisane żeby zabijac innowierców ale wyraźnie pisze że jezus przyjdzie tylko po żydów:
„Nie idźcie do pogan — mówi — i nie wstępujcie do żadnego miasta samarytańskiego! Idźcie raczej do owiec, które poginęły z domu Izraela." (Mt 10, 5-6)
"A oto kobieta kananejska, wyszedłszy z tamtych okolic, wołała: „Ulituj się nade mną, Panie, Synu Dawida ! Moja córka jest ciężko dręczona przez złego ducha". Lecz On nie odezwał się do niej ani słowem. Na to podeszli Jego uczniowie i prosili Go: „Odpraw ją, bo krzyczy za nami !" Lecz On odpowiedział: „Jestem posłany tylko do owiec, które poginęły z domu Izraela". A ona przyszła, upadła przed nim i prosiła: „Panie, dopomóż mi !". On jednak odparł: „Niedobrze jest zabrać chleb dzieciom a rzucić psom" (Mt 15, 22-28)
Tak więc właściwie to niewiadomo na co katoilcy :surprised: czekają :crazy:
: