Skocz do zawartości

Zdjęcie

Muzułmanie rzucą fatwę na papieża?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
141 odpowiedzi w tym temacie

#76 Gość_chruszczow

Gość_chruszczow.
  • Tematów: 0

Napisano

A ty czytaj ze zrozumieniem, tu chodzi o to co naprawde robia zarowno muzulmanie jak i laseczki lekkich obyczajow ktorych przyklad przytoczylem, a Polacy nie sa tacy naprawde tylko sa to stereotypy.

Własnie że są ale prawda w oczy kole...

a z tym porównaniem muzłumanów do laseczek lekkich obyczajów to wogóle nie wiem o co ci chodzi, musisz mi to wyjaśnić bardziej łopatologicznie bo niewiem co oni takiego wspólnego robią...

Papież tylko powiedział, że:
-chrześcijanie i muzułmanie inaczej rozumieją boga- prawda.

- To nie o to sie muzłumanie obrazili :P

-Koran nawołuje niekiedy do agresji-prawda.

- Zato chrześcijanizm zapewne nie... niechce mis ie wklejac cytatów ze ST bo mi sie neichce :P

-fundamentalizm jest zły-prawda

- Twoja prawda, to co ty uważasz za prawde się nie liczy, myślisz że muzłumanie będą się przejmowac tym że jakieś zachodnie państwa uznają fundamentalizm za zły ? dla nich to jest dobre i to się liczy :)
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Własnie że są ale prawda w oczy kole...

Mi to wisi, sa czy nie sa, wazne ze ja nie jestem zlodziejem. A do buraków za granica sie nie przyznaje. Zreszta mam niemieckie nazwisko :P

a z tym porównaniem muzłumanów do laseczek lekkich obyczajów to wogóle nie wiem o co ci chodzi, musisz mi to wyjaśnić bardziej łopatologicznie bo niewiem co oni takiego wspólnego robią...

o to, ze robia dana rzecz, a oburzaja sie jak sie nazwie po imieniu to co robia.
  • 0

pandemia.
  • Tematów: 21
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Posłuchajcie!!!

Gdzieś na ONECIE widziałem artykuł w którym muzułmanie domagają się zwolnienia Papieża... Ale nie mogę go odnaleźć... jak ktoś by mógł go zamieścić na tym forum... Please!
  • 0

Borte Czino.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Stary Testament nie ma wiele wspólnego z chrześcijaństwem, który jak wiemy wywodzi się od Chrystusa, który nauczał zupełnie innych rzeczy. odrzucił prawo oko za oko, ząb za ząb. Poza tym byłbym wdzięczny za znalezienie tylu cytatów choćby ze ST nawołujących do nienawiści:)

No właśnie to, że według nich fundamentalizm jest dobry świadczy jacy to są ludzie i jaka religia.

Z tym zwolnieniem papieża to już się ośmieszyli. Na pohybel im ;) Psy szczekają karawana idzie dalej.

Odradzam jednak papieżowi pielgrzymkę do Turcji...
  • 0

Cote-d'Or.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A do debilow ze wsi

sam mieszkam na wsi, ale debilów jeszcze nie widziałem.
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

sam mieszkam na wsi, ale debilów jeszcze nie widziałem.

To byla przenosnia, tu nie chodzi o pochodzenie regionalne, sam pochodze ze wsi :P wiesniaki mowi sie potocznie na ludzi niewychowanych, falszywych itd. nie wazne czy z Rutek Borek, czy z Warszawy.

[ Dodano: 2006-09-22, 15:05 ]
ale zedytuje zeby nikt sie nie przyczepial, bo mozna dwuznacznie zrozumiec.
  • 0

#82 Gość_inga

Gość_inga.

Napisano

Ale lepiej tego epitetu nie nadużywać. Tiamat, pohamuj swoje palce nieco, bo i moje napiszą coś, co sprawi że znikniesz z tego forum. Ok kwiatuszku? :smile:
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

Ale lepiej tego epitetu nie nadużywać. Tiamat, pohamuj swoje palce nieco, bo i moje napiszą coś, co sprawi że znikniesz z tego forum. Ok kwiatuszku? :smile:

Poki co edytowalem juz dawno swoj poprzedni post, pozatym nie widze innych obrazliwych wypowiedzi z mojej strony, dwa warny dostalem za sprawy techniczne. Pozdrawiam :*
  • 0

#84 Gość_chruszczow

Gość_chruszczow.

Napisano

inne obraźliwe hmmm to może te w shoutboxie co wyzywałeś bota, no niby to tylko bot ale ty o tym nie wiedziałeś więc to cie nie usprawiedliwia :) wogóle to wątpie w te twoje 24 lata bo człowiek który ma tyle lat powinien uważać na to co mówi np:

A do buraków za granica sie nie przyznaje

o to, ze robia dana rzecz, a oburzaja sie jak sie nazwie po imieniu to co robia.

po imieniu tzn jak chyba nie nazywasz ich dziwkami (tzn napewno nazywasz bo jesteś chamem) ? to że nie zostały tak jak ty wychowane w konserwatywnej katolickiej rodzinie i nie maja zamiaru być dziewicami do 30 roku życia to nie znaczy że są dziwkami

Stary Testament nie ma wiele wspólnego z chrześcijaństwem, który jak wiemy wywodzi się od Chrystusa, który nauczał zupełnie innych rzeczy. odrzucił prawo oko za oko, ząb za ząb. Poza tym byłbym wdzięczny za znalezienie tylu cytatów choćby ze ST nawołujących do nienawiści:)

swoją drogą to ciekawe że nieomylny bóg nagle orzuca prawo które sam ustanowił prawda ?

no a tu cytaty:

„A tak wyciągnę rękę Moją i porażę Micraim wszystkimi cudami Moimi, których dokonam pośród niego. (..) i będzie, że gdy pójdziecie, nie pójdziecie z niczym. Lecz wypożyczy każda niewiasta u sąsiadki swojej i u mieszkanki domu swego — naczyń srebrnych i naczyń złotych i szat i włożycie to na synów waszych i na córki wasze i złupicie Micrejczyków." (II Moj: III, 20-22; II Moj: XII, 35-36)

„Jeżeliby miał kto syna rozpustnego i krnąbrnego, któryby nie słuchał głosu ojca swego i głosu matki swojej... ukamienują go wszyscy mieszkańcy miasta kamieniami na śmierć." (V Moj: XXI, 18-21)

„Kto uderzy ojca swego, albo matkę swoją, śmiercią ukarany będzie." (II Moj. XXI, 1)

„Jeżeli w podkopie schwytany będzie złodziej, a pobitym zostanie na śmierć, nie będzie o niego winy krwi." (tamże: XXII,1)

„Kto ofiaruje bogom, oprócz Wiekuistemu, wytępiony będzie." (tamże: XXII,19)

„Tedy rzekł Wiekuisty do Mojżesza: Wyprowadź bluźniercę za obóz i niech... ukamienuje go zbór cały." (III Moj: XXIV,14)

„Jeślibyś usłyszał, że w którymkolwiek z miast twoich.. powiadają.. pójdźmy, a służmy bogom cudzym.. to pozabijaj mieszkańców miasta tego ostrzem miecza.. i bydło też podaj ostrzu miecza." (V Mój: XIII,13-16)

„Oto ustawy i prawa, które starać się powinniście spełniać na ziemi, którą oddaje Wiekuisty, Bóg ojców twoich, tobie, abyś ją posiadł po wszystkie dni, w których żyć będziesz na ziemi: do szczętu zburzycie wszystkie miejsca, na których służyły narody, którymi zawładniecie, bogom swoim.. I rozwalicie ofiarnice ich, i skruszycie posągi ich i poświęcone gaje ich spalicie, rzeźby też bóstw ich rozbijecie, a zgładzicie imię ich z miejsca onego." (V Moj: XII,1-3)

w NT niby nie ma już wprost napisane żeby zabijac innowierców ale wyraźnie pisze że jezus przyjdzie tylko po żydów:

„Nie idźcie do pogan — mówi — i nie wstępujcie do żadnego miasta samarytańskiego! Idźcie raczej do owiec, które poginęły z domu Izraela." (Mt 10, 5-6)

"A oto kobieta kananejska, wyszedłszy z tamtych okolic, wołała: „Ulituj się nade mną, Panie, Synu Dawida ! Moja córka jest ciężko dręczona przez złego ducha". Lecz On nie odezwał się do niej ani słowem. Na to podeszli Jego uczniowie i prosili Go: „Odpraw ją, bo krzyczy za nami !" Lecz On odpowiedział: „Jestem posłany tylko do owiec, które poginęły z domu Izraela". A ona przyszła, upadła przed nim i prosiła: „Panie, dopomóż mi !". On jednak odparł: „Niedobrze jest zabrać chleb dzieciom a rzucić psom" (Mt 15, 22-28)

Tak więc właściwie to niewiadomo na co katoilcy :surprised: czekają :crazy: :rotfl: :lol :
  • 0

Borte Czino.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mało trochę tych cytatów w porównaniu do Koranu;) No ale zawsze coś.
Jestem pełny podziwu, że chciało Ci się szukać.
No faworyzowanie Żydów występuje w Biblii, w końcu to ich religia, oni ją wymyślili.
Jak już pisałem, jestem ateistą i nie wierzę, że te wszystkie święte księgi są słowem bożym.
Chciałem tylko zauważyć, że Islam jest najbardziej agresywną z wielkich religii. Czytając Koran można odnieść wrażenia, że to właśnie fundamentaliści postępują zgodnie z duchem islamu.
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Afganistan: Porównują papieża do Hitlera

Afgańscy duchowni skrytykowali antyislamską "propagandę" papieża Benedykta XVI, porównując go do "Hitlera, Lenina i Busha".
Około 300 zgromadzonych w Kabulu duchownych i studentów muzułmańskich zaapelowało do wszystkich mułłów Afganistanu o skrytykowanie podczas wielkiej piątkowej modlitwy tygodniowej wypowiedzi papieża na temat islamu, przemocy i rozumu, wygłoszonych na uniwersytecie w Ratyzbonie.

"W historii ludzkości papież okazał się osobą na poziomie Hitlera, Lenina oraz współczesnego dyktatora i krwawego wyzyskiwacza (amerykańskiego prezydenta George'a W.) Busha" - powiedział tłumnie zebranym wiernym szef rady prowincji Kabulu, Habibullah Hisam.

"To niewybaczalne. Obraził on uczucia i przekonania półtora miliarda wiernych na ziemi" - podkreślił Hisam.

"Potępiamy i wyklinamy wypowiedzi papieża na temat muzułmanów" - napisano w rezolucji, przyjętej na zakończenie spotkania i odczytanej przez miejscowego mułłę Fazela Karima.

"Uczeni w piśmie powinni w całym kraju odczytać mieszkańcom słowa tego przeklętego papieża, które stanowią część wojny ideologicznej i propagandy przeciwko islamowi i muzułmanom" - podkreślono w rezolucji.

Zebrani przed meczetem wierni zażądali od rządu afgańskiego zajęcia stanowiska w tej sprawie.

Papież wywołał falę protestów w świecie muzułmańskim swoją wypowiedzią z 12 września, w której zacytował opinię XIV-wiecznego bizantyjskiego cesarzem Manuela II Paleologa, że wszystkie zmiany wprowadzone przez proroka Mahometa były "złe i nieludzkie".

Benedykt XVI podkreślał później, że zacytowane słowa nie odpowiadają jego własnej opinii i wyraził ubolewanie z powodu niezrozumienia jego wypowiedzi.

http://wiadomosci.on...68,12,item.html
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

inne obraźliwe hmmm to może te w shoutboxie co wyzywałeś bota, no niby to tylko bot ale ty o tym nie wiedziałeś więc to cie nie usprawiedliwia :)

A kto ci powiedzial ze nie wiedzialem ? wiedzialem od samego poczatku, nawet bylem swiadkiem jak Eurycide wczoraj testowal nowego bota, wiec jak nie wiesz i nie widziales to nie posadzaj mnie z laski swojej ok ? bo nikt bezpodstawnie mnie nie bedzie oskarzal o brak szacunku wobec kobiet ! dla mnie to jakas paranoja, na jakiej podstawie twierdzisz ze o tym nie wiedzialem ? wyjasnisz mi to ? mam wrazenie ze to ty nie wiedziales i sie bulwersowales niewiadomo czym, a teraz odwracasz kota ogonem.

wogóle to wątpie w te twoje 24 lata bo człowiek który ma tyle lat powinien uważać na to co mówi np:
Cytat:  
A do buraków za granica sie nie przyznaje

Tak mam 24 lata i nadal mysle tak samo, nie przyznaje sie do zlodziei za granica. I nie uwazam ze wiek cos ma tu do rzeczy.

[ Dodano: 2006-09-23, 00:00 ]

po imieniu tzn jak chyba nie nazywasz ich dziwkam

to że nie zostały tak jak ty wychowane w konserwatywnej katolickiej rodzinie i nie maja zamiaru być dziewicami do 30 roku życia to nie znaczy że są dziwkami

Jesli robia dla swojej przyjemnosci, sa niezalezne, nie krzywdzac nikogo to ich tak nie nazwe, bo sam lubie takie kobiety, bo sam jestem liberalny a w dodatku niewierzacy jakbys nie zauwazyl w innych postach, ale jesli robia to majac stalego partnera i robiac to za jego plecami, to tak, nazwe je po imieniu, bo krzywdza i oklamuja innych.

(tzn napewno nazywasz bo jesteś chamem)

Za to juz powinienes warna dostac chlopcze. Nie skomentuje tego i odczep sie odemnuie z laski swojej. Nie mam zamiaru dostac 3 warna za offtop bedac sprowokowanym przez kogos takiego.
  • 0

#88 Gość_inga

Gość_inga.

Napisano

Chłopcy! Zachowujecie się jak małe dzieci! Takie sprawy wyjaśniajcie sobie na PW, a nie na forum. Bo rzucę na Was fątwę :smile: . I dotyczy to wszystkich innych użytkowników. Wszelkie spory proszę sobie wyjaśniać na priv, lub osobiście, w miarę możliwości ;-)
  • 0

#89 Gość_chruszczow

Gość_chruszczow.

Napisano

Na pw to niema żadnej przyjemności :D

Za to juz powinienes warna dostac chlopcze.

na szczęscie na tym forum modami są mądrzy ludzie a nie tacy których ponosi dziecięca złość i nie dostane warna :)

a co do tej Fatwy to bardzo dobrze, myślał se b-16 że będzie prowadził taką polityke jaka mu sie podoba a tu kiszka, widocznie trzebabyło dalej podlizywać się muzłumanom i innym religiom tak jak jp2 a nie próbować zrobić coś po swojemu :)

Teraz b-16 ma niewesoło bo jeśli faktycznie obraziło to 1,5 mld ludzi to faktycznie musiało w jego wypowiedzi być coś co obraziło każdego muzłumana bez względu na to czy jest jakimś fanatykiem religijnym czy zwykłym człowiekiem :)
  • 0

#90 Gość_inga

Gość_inga.

Napisano

Na pw to niema żadnej przyjemności

Rozumiem, że to miał być dowcip, i tak też to potaktuję. :-/
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych