Skocz do zawartości

Zdjęcie

Anioły istnieją naprawdę ???

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
152 odpowiedzi w tym temacie

narutomix.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja w anioły wierzę tak jak w duchy i inne tego rodzaju istoty.
Nie raz zginąłbym gdyby nie anioł który według mnie nas chroni.

Co do tych filmików to byłbym skłonny uwierzyć w film numer 3 i ewentualnie w numer 1.
Film numer 2 bardziej mnie rozśmieszył niż zdziwił o.O :D <--- Sądzę że podróba
  • 0

the_xivir.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

1. Mothman
  • 0

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Angielski tutaj jest bardzo łatwy, więc zrozumiecie :D

• 0

Metamorfozja.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oczywiscie, ze istnieja. Niektore sa jednoczesnie Naszymi opiekunami duchowymi,a inne po prostu Nas pilnuja.
  • 0

independent1.
  • Tematów: 12
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

@Metamorfozja
Dokładnie, wielokrotnie miałem przyjemność współpracować z Aniołami. Są to wspaniałe istoty, bezinteresowne i prowadzące nas prosto do Boga. W swoich działaniach uwzględniają interes osoby, którą pilnują. Można w każdej chwili się im wyżalić, zawsze posłuchają, a czasami nawet doradzą. Ludzie, którzy nie wierzą w anioły bo "ich nie widzą" są idiotami. Nie zdają sobie sprawy, ile anioły musiałyby stracić energii na pokazanie się człowiekowi, 10000x lepiej, jak używają jej do innych, lepszych celów. Anioły są jednym z czynników łączących mnie z Kościołem.
  • 1

#111 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.
  • Tematów: 0

Napisano

Są to wspaniałe istoty, bezinteresowne i prowadzące nas prosto do Boga.

Polemizowałbym czy one wszystkie takie fajne i wspaniałe.

Jeśli np mówisz o aniołach prowadzących do krwiopijcy Jahve/Allacha, to wygladaja mniej więcej tak:

Dołączona grafika

....Gabriel jak nic.

pozdrawiam
  • 1

independent1.
  • Tematów: 12
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Są to wspaniałe istoty, bezinteresowne i prowadzące nas prosto do Boga.

Polemizowałbym czy one wszystkie takie fajne i wspaniałe.

Jeśli np mówisz o aniołach prowadzących do krwiopijcy Jahve/Allacha, to wygladaja mniej więcej tak:

Dołączona grafika

....Gabriel jak nic.

pozdrawiam

Gdybyś miał trochę oleju w głowie, wiedziałbyś, że moja wypowiedz dotyczyła aniołów, a nie upadłych aniołów. Poza tym wybacz, ale nie masz doświadczenia w tej sprawie, a trolla karmić nie będę.
  • -2

#113 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

Gdybyś miał trochę oleju w głowie, wiedziałbyś, że moja wypowiedz dotyczyła aniołów, a nie upadłych aniołów. Poza tym wybacz, ale nie masz doświadczenia w tej sprawie, a trolla karmić nie będę.

Tak się składa że wokół Ziemii w ciągu ostatnich setek tysięcy lat dużo więcej tych upadłych.
Wspomniałeś coś o Kościele, a tam nie znajdziesz żadnego nie-upadłego.
Ostatnio podobno nawet ładniej wyglądają i świecą pięknym światłem, co nie zmienia ich przyzwyczajeń do zwodzenia duszyczek i okradania ich z energii.

Dziękuję za szybką diagnozę stanu mej miski olejowej, natychmiastową zdalną analizę mego doświadczenia i obrzucenie jakże wyszukanym epitetem.

Zdrówka życzę i szczęścia!
  • 3

Metamorfozja.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Anioły tak jak ludzie maja swoje humory. Czasem wspolpracuja czasem nie. Sa to dusze ludzi, ktorzy nie zalatwili do konca swoich spraw na Ziemi, ale tu tez nie ma reguly.
  • -1

#115 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

Anioły tak jak ludzie maja swoje humory. Czasem wspolpracuja czasem nie. Sa to dusze ludzi, ktorzy nie zalatwili do konca swoich spraw na Ziemi, ale tu tez nie ma reguly.

Niestety nie mogę się zgodzić że są to dusze ludzi.

Z moich długoletnich badań wynika że sa to przedstawiciele wyżej rozwinięych cywilizacji załatwiajacy swoje sprawy na Ziemii.
W zasadzie można je podzielić na dwie rodzinki:

- "upadłe" - odpowiedzialne za zainstalowanie rozbudowanych systemów dojenia ludzi z energii, Gabriel wydaje się być znakomitym przykładem - instalacja Muzułmaństwa i Judeo-Chrześcijansywa to nie lada wyczyn.
Aparycja najczęściej jak na powyższym rysunku, choć są zmiennokształtne i potrafią też wyglądać jak Jezus w czystej postaci

- "normalne" - najczęściej przedstawiciele ptakopodobnych istot z rejonu Pleyad, załatwiających tu swoje biznesy z przeszłości. Potrafią także być zmiennokształtne.
Doglądają kwarantanny, opiekują się duszami po śmierci i różne takie tam okresowe czynności przy obsłudze tutejszej farmy.

pozdrawiam
  • 2

Metamorfozja.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja mowie tylko, co mi powiedzial opiekun...
  • 0

#117 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Nic Ci innego powiedzieć nie mógł skoro uczestniczy w hodowaniu ludzi.
  • 0

Kałuża.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co do pierwszego filmiku, to jest on faktycznie bardziej autentyczny od innych. Wygląda jakby jakiś człowiek skoczył z tamtego słupa, a potem jakby wyrosły mu skrzydła. Że to siatka to wątpię - ta smuga układała się w zbyt ludzkie kształty jak dla mnie. Jadnak nie sądzę, by to był też anioł.
Osobiście wierzę, że anioły są istotami duchowymi, które mają własną wolę i osobowość. Co do ciała, myślę, że posiadają własne, tylko że nie fizyczne, a bardziej... nie wiem jak to ująć. Może energetyczne, składające się z energii. Moim zdaniem są to istoty o wyższej świadomości intelektualnej, może znające prawdę o świecie. Jeśli chodzi o widzenie aniołów, to wierzę, że jest ono możliwe kiedy ktoś ma odpowiednie zdolności, albo kiedy po prostu anioł samowolnie się ujawnił. Nie wiem natomiast co myśleć o tzw. opiekunach. Co prawda dwa razy wydawało mi się, że widziałam ,,coś", ale do tej pory myślałam, że to była moja zmarła na raka babcia.
  • 0

Metamorfozja.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nic Ci innego powiedzieć nie mógł skoro uczestniczy w hodowaniu ludzi.

Co prosze?
  • 0

Makson.
  • Tematów: 10
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Torba odpada. Ewidentnie to coś ma humanoidalne kształty. Poza tym zachowanie tego czegos również wyklucza coś co unoszone jest na wietrze.
Ciało astralne również dla mnie odpada...bo czy byłoby widzialne? Jeśli to nie kolejny fejk to moim zdaniem może być istota z innej planety/wymiaru, która nas odwiedziła, człowiek zmodyfikowany genetycznie w jakimś laboratorium, albo coś mechanicznego, jakiś tajny projekt

Użytkownik maaky edytował ten post 18.04.2011 - 21:52

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych