Pomyślałam sobie (może dość niewinnie i nieśmiało), że moglibyśmy wprowadzić na nasz wspaniały bufet horroru coś w formie przystawki, aby wprowadzić się w odpowiedni nastrój przed przystąpieniem do dania głównego- creepypasty.
A cóż to miałaby być za przystawka i w jakiej formie zaserwowana?
Śpieszę z wyjaśnieniem.
Otóż w internecie roi się od dziwnych i niepokojących obrazków, gifów czy krótkich filmików nie związanych z żadną creepypastą. Są to tak jakby nieuformowane byty błąkające się po czeluściach Internetu, a przecież nasze forum jest jednym z niewielu, które porządkują i przygarniają takie smutne, opuszczone i zaniedbane potworki pod swoje skrzydła, dlatego też pomyślałam, że moglibyśmy tutaj zamieszczać ciekawe obrazki i animacje?
Są jednak trzy dość istotne warunki:
1)obrazek nie może być powiązany z żadną creepypastą, co pozwoli na wyeliminowanie możliwości kopiowania obrazów, które juz widzieliśmy. Musi to być samoistny byt stworzony ot tak, dla przerażenia samym wyglądem i odgłosami.
2)Jeśli umieszczamy filmik, to musi on być naprawdę krótki- góra 15 sekund. To ma być aperitif, a nie sycący, ociekający czekoladą i kaloriami deser.
3)Wszystkie zdjęcia, gify i filmiki wstawiamy bezpośrednio. Mam tu na myśli zakaz odnośników, całych ciągów adresów internetowych itp. Jak ktoś wchodzi w ten temat dostaje obrazami od razu po oczach. Odpowiednie ostrzeżenia sugerują, że każdy doskonale wie, na co się porywa.
Oczywiście pod każdą treścią postu należy zamieścić źródło najmniejszą możliwą czcionką.
Jeszcze jedna sprawa- wszelkie komentarze proszę kierować pod temat:
Komentarze do tematu "Creepypasta"W tym temacie całe piękno tkwi w obrazie, a nie słowach.
Proponuję w każdym poście góra trzy animacje, obrazy, gify, filmiki.
A więc zaczynamy bufet!
źródło:Reddit