wiara w Boga,jedność,patriotyzm pozwolił przetrwać naszemu narodowi rozbiory i komunizm i jestem pewien ,że araby też nie pofikają u nas sobie tak jak w zachodnich krajach.
Napisano 03.11.2014 - 23:31
wiara w Boga,jedność,patriotyzm pozwolił przetrwać naszemu narodowi rozbiory i komunizm i jestem pewien ,że araby też nie pofikają u nas sobie tak jak w zachodnich krajach.
Napisano 04.11.2014 - 08:36
Co do powiązania ilości muzułmanów z problemami jakie to niesie, znalazłem fajny tekst. wprawdzie dane są nieaktualne gdyż tekst jest z 2009, ale przez te pięć lat odsetek muzułmanów w krajach europejskich znacząco wzrósł.
Czym islam nie jest...
Poniższy artykuł pochodzi z ksiażki dr. Petera Hammonda: Slavery, Terrorism and Islam: The Historical Roots and Contemporary Threat:
Islam nie jest ani religią, ani kultem - jest pełnym, kompletnym ustrojem.
Islam ma religijne, polityczne, ekonomiczne oraz militarne komponenty. Komponnet religijny jest podstawą dla wszystkich innych komponentów. Islamizacja następuje, kiedy w danym kraje jest wystarczająco dużo muzułmanów, aby zaczęli się domagać swoich tak zwanych "praw religijnych". Kiedy poprawne politycznie i multikulturalne społeczeństwa zgadzają się na "rozsądne" muzułmańskie żądania o ich "prawa religijne", po cichu przechodzą także pozostałe komponenty. Tak właśnie to działa: (Źródło danych procentowych - CIA: The World Fact Book (2007)).Dopóki populacja muzułmanów pozostaje w okolicach 1%, są oni postrzegani jako miłująca pokoj mniejszość. W artykułach prasowych, filmach podkreślana jest ich barwna odmienność:
USA – muzułmanów 1.0%
Australia – muzułmanów 1.5%
Kanada – muzułmanów 1.9%
Chiny – muzułmanów 1%-2%
Włochy – muzułmanów 1.5%
Norwegia – muzułmanów 1.8%W zakresie 2% do 3% muzułmanie zaczynają odróżniać się od innych mniejszości. Zaczynają być widoczni jako członkowie gangów ulicznych iw wiezieniach. Pojawiają się pierwsze symptomy nadużywania środków z pomocy społecznej.
Dania – muzułmanów 2%
Niemcy – muzułmanów 3.7%
Wlk. Brytania – muzułmanów 2.7%
Hiszpania – muzułmanów 4%
Tajlandia – muzułmanów 4.6%Powyżej 5% zaczyna być zauważalny silny (nieproporcjonalny do ich liczebności) wpływ na społeczeństwo. Naciskają na wprowadzenie żywności halal (czystego wg. islamskich standardów), dzięki czemu wymuszają pojawienie się dużej liczby miejsc pracy dla muzułmanów. Pojawia się seria żądań do sieci handlowych o wprowadzenie tej żywności na rynek, często wzmocniona groźbami.
Francja – muzułmanów 8%
Filipiny – muzułmanów 5%
Szwecja – muzułmanów 5%
Szwajcaria – muzułmanów 4.3%
Holandia – muzułmanów 5.5%
Trynidad & Tobago – muzułmanów 5.8%Powyżej 10% rząd państwa zmuszany jest do uznania ich prawa do sądow Sharii czyli wg. prawa islamskiego. Docelowo Islam dąży do tego, aby cały świat był sadzony wg. prawa Sharii. Wyraźny wzrost bezprawia, pojawiają się muzułmańskie getta, gdzie nawet uzbrojone patrole policji boją się zapuszczać. Rząd zaczyna tracić kontrolę nad sytuacja. Jakikolwiek pretekst może doprowadzić do rozruchów, palenia samochodów i napaści na nie-muzułmanów.
Gujana – muzułmanów 10%
Indie – muzułmanów 13.4%
Izrael – muzułmanów 16%
Kenia – muzułmanów 10%
Rosja – muzułmanów 10-15%Powyżej 20% zaczynają się demonstracje siły, podpalenia szkol,szpitali, samochodów, synagog i kościołów. Większość osadzonych w więzieniach to muzułmanie. Dotychczas sporadyczne grupy para-militarne dżihadystów zaczynają działać w świetle dnia, często wypierając na terenach zamieszkania muzułmanów lokalne siły porządkowe.
Etiopia – muzułmanów 32.8%Powyżej 40% można się spodziwać regularnych masakr i ataków terrorystycznych. Organizacje para-militarne rządzą niektórymi terenami wg. własnego widzimisię. Trwają także prowadzenia niewiernych kobiet, gwałty oraz utajone jeszcze niewolnictwo.
Bośnia – muzułmanów 40%
Czad – muzułmanów 53.1%
Liban – muzułmanów 59.7%Powyżej 60% następują niczym nie ograniczane prześladowania niewiernych, sporadyczne masowe mordy, wprowadza się prawo Sharii w skali całego kraju. Niewierni są zmuszani do płacenia podatku "za ochronę" tzw. Jizja, często rekwirowany jest ich majątek. Masowy exodus nie-muzułmanów z kraju.
Albania – muzułmanów 70%
Malezja – muzułmanów 60.4%
Katar – muzułmanów 77.5%
Sudan – muzułmanów 70%Powyżej 80% pojawiają się czystki i mordy kierowane z poziomu państwowego.
Bangladesz – muzułmanów 83%
Egipt – muzułmanów 90%
Gaza – muzułmanów 98.7%
Indonezja – muzułmanów 86.1%
Iran – muzułmanów 98%
Irak – muzułmanów 97%
Jordania – muzułmanów 92%
Maroko – muzułmanów 98.7%
Pakistan – muzułmanów 97%
Palestyna – muzułmanów 99%
Syria – muzułmanów 90%
Tadżykistan – muzułmanów 90%
Turcja – muzułmanów 99.8%
Zjednoczone Emiraty Arabskie – muzułmanów 96%W pobliżu 100% następuje tzw. muzułmański Pokój (stad Islam jest znany jako "Religia Pokoju") czyli "Dar-es-Salaam", co znaczy "Islamski Dom Pokoju". Wg. wojennej doktryny islamu powinien być wtedy pokój, gdyż wszyscy są już muzułmanami i nie ma powodów do walki.
Afganistan – muzułmanów 100%
Arabia Saudyjska – muzułmanów 100%
Somalia – muzułmanów 100%
Jemen – muzułmanów 99.9%"Oczywiście tak się nie dzieje. Aby spełnić swoją rządzę krwi, muzułmanie zaczynają mordować siebie na wzajem z różnych powodów.
"Zanim miałem 9 lat, nauczyłem się podstawowego kanonu życia Araba. Ja przeciwko mojemu bratu; ja i mój brat przeciwko naszemu ojcu;moje rodzina przeciwko naszym kuzynom i klanowi; klan przeciwko plemieniu; plemię przeciwko światu, i wszyscy spośród nas przeciwko niewiernym. Leon Uris, The Haj"Dobrze jest pamiętać, że w wielu, wielu krajach, takich jak Francja, populacja muzułmańska skoncentrowana jest w gettach, określonych przez ich pochodzenie etniczne. Muzułmanie nie integrują się ze społeczeństwem w ogólności. Tym samym, uzyskują miejscami znacznie większe wpływy niż ich krajowy odsetek mógłby wskazywać.
Dr.Peter Hammond, Frontpage Magazine
Tłumaczenie: Adam Szczepanik
Ta strona powstała 25.06.2009.
Napisano 04.11.2014 - 09:30
"Powyżej 10% rząd państwa zmuszany jest do uznania ich prawa do sądow Sharii czyli wg. prawa islamskiego. Docelowo Islam dąży do tego, aby cały świat był sadzony wg. prawa Sharii. Wyraźny wzrost bezprawia, pojawiają się muzułmańskie getta, gdzie nawet uzbrojone patrole policji boją się zapuszczać. Rząd zaczyna tracić kontrolę nad sytuacja. Jakikolwiek pretekst może doprowadzić do rozruchów, palenia samochodów i napaści na nie-muzułmanów."
"Rosja – muzułmanów 10-15%"
No chyba coś się tu nie zgadza.
"Norwegia – muzułmanów 1.8%" - to teraz chyba powinno być 11.8% jak nie lepiej, czyli Norwegia zaliczyła całkiem niezły skok. Francja już wtedy 8%, to teraz ile? z 30%?
A są dane z Polski z tamtego okresu lub obecnego?
Użytkownik Daniel. edytował ten post 04.11.2014 - 09:30
Napisano 04.11.2014 - 11:10
Fajnie byłoby gdyby była to prawda, ale dzisiejsi Polacy to jedynie cień dawnego narodu. Brakuje tutaj tych z wilczym charakterem, gdybyśmy mieli takich ludzi nie rządziliby nami synowie ubeków i reszta tego komunistycznego ścierwa. Muzułmanie aktualnie nie są dla nas zagrożeniem, gdyż jesteśmy biednym państwem do którego nie opłaca się przyjeżdżać. Kraje zachodnie możemy uznać za stracone, tak właśnie kończy się lewackie rządzenie gdzie to obcokrajowcy są traktowani lepiej niż rdzenni obywatele.
Użytkownik Hecate edytował ten post 04.11.2014 - 11:21
Napisano 04.11.2014 - 21:48
Nie ma to jak nazywać ekstremizmem coś, co jest prawnie zatwierdzone na terenie całych państw .
Nie ma to jak rozciągać politykę na ogół społeczeństwa. Jeśli pokażesz mi zatwierdzone przez konstytucję czy inny tego typu dokument akty takie jak zabójstwo, ukamieniowanie, gwałt to przyznam Ci rację, że legislacyjnie jest to zatwierdzenie zła. Jeśli nie, to nie mamy o czym mówić.
Napisano 04.11.2014 - 22:47
Monolith dał się złapać w sidła iluzji "pokojowego islamu" czy podziału na "pokojowy islam" (domyślnie dla propagandy większość wiernych islamu) i "wojujący islam", tzw. ekstremiści (mniejszość), a teraz stara się tego bronić za wszelką cenę. Co mi w tym nie pasuje, że paradoksalnie, Monolith częściej atakuje negatywną reputacją swoich przeciwników niż oni jego.
Nie mniej:
Nie ma czegoś takiego jak "pokojowy" islam. Są po prostu muzułmanie, którzy się nie cackają i wykonują polecenia zawarte w swojej księdze (zabijanie niewiernych, et cetera) i są tacy, którzy z różnych względów mają do tego neutralny stosunek. Oni nie są przeciw, oni są neutralni.
Nie ma to jak rozciągać politykę na ogół społeczeństwa. Jeśli pokażesz mi zatwierdzone przez konstytucję czy inny tego typu dokument akty takie jak zabójstwo, ukamieniowanie, gwałt to przyznam Ci rację, że legislacyjnie jest to zatwierdzenie zła.
Było to napisane w temacie kilka razy. Muzułmanie żyją w oparciu o prawo islamu - szariat (shariah). W krajach, gdzie islam jest religią oficjalną-dominującą, prawo również działa w oparciu o prawo szariatu, tak też jest przyzwolenie na takie akty. Poszukaj, ostatnio wyszła afera, toczy się postępowanie, bo kobieta była widzem meczu siatkówki.
Użytkownik Lis edytował ten post 05.11.2014 - 00:46
Napisano 04.11.2014 - 23:04
Popularny
Jeśli pokażesz mi zatwierdzone przez konstytucję czy inny tego typu dokument akty takie jak zabójstwo, ukamieniowanie, gwałt to przyznam Ci rację, że legislacyjnie jest to zatwierdzenie zła. Jeśli nie, to nie mamy o czym mówić.
Bardzo proszę:
1. Kodeks karny Mauretanii (konkretnie artykuły 306-309) do przestępstw wlicza herezję, apostazję, ateizm, odmowę modlitwy, czy cudzołóstwo. Jako sankcje przewiduje między innymi kamieniowanie, amputację, czy biczowanie.
2 Konstytucja Sudanu z 1968, 1973 i 1998 roku stawiała Szariat jako główne źródło całego prawodawstwa. W Konstytucji z 2005 roku usunięto prawne odwoływanie do Szariatu, ale w praktyce zostawiono pochodzące z Szariatu kary. Tak więc kodeks karny Sudanu przewiduje czterdzieści batów za picie alkoholu, amputację prawej ręki za kradzież, czy ukamienowanie za cudzołóstwo (artykuł 146, jeśli chodzi o kamienowanie)
3. Kodeks karny Afganistanu z 1976 roku również przewiduje kamienowanie za cudzołóstwo,
4. Najnowszy kodeks karny Burnei przewiduje ukamienowanie za cudzołóstwo, homoseksualizm, czy amputację za inne przestępstwa.
5. Artykuł 167 Konstytucji w Iranie stanowi, że wszystkie orzeczenia sądowe muszą być oparte na wiarygodnych źródłach islamskich. Księga druga irańskiego prawa karnego poświęcona jest w całości tzw. "karom hududu", czyli między innymi powtarzające się w każdym punkcie kamienowanie za cudzołóstwo i homoseksualizm
6. Artykuł 15 ustawy numer 1/81 kodeksu karnego na Malediwach zatwierdza kary hududu. Artykuł 156. Konstytucji zatwierdza Szariat.
7. Pakistan: Zgodnie z artykułem 5, pkt 2 Rozporządzenia Nr VII 1979 roku jeżeli ktoś dopuścił się cudzołóstwa, ma zostać ukamienowany.
8. Zgodnie z Konstytucją Kataru, Szariat jest głównym źródłem prawa. W niektórych przypadkach sądu rodzinnego opartego na świadectwie zeznania kobiety są warte połowy zeznań mężczyzny [sic!], a w niektórych w ogóle nie są akceptowane. Kara śmierci za cudzołóstwo jest wykonywana wtedy, gdy w stosunku brali udział muzułmanka i nie-muzułmanin. Oczywiście apostazja również jest zabroniona.
9. Prawo Arabii Saudyjskiej przewiduje karę śmierci za takie czyny jak morderstwo, gwałt, rozbój, wielokrotne stosowanie leków, apostazję, cudzołóstwo, czary i magię [sic!]. W sposobie zabicia skazanego też mają fantazję: może być to ścięcie mieczem, ukamienowanie, lub pluton egzekucyjny, a następnie ukrzyżowanie.
Źródła:
ad1: http://www.nyulawglo.../mauritania.htm
ad2.: http://www.pclrs.org...991 English.pdf
ad3. http://www.refworld....docid=48a3f02c0
ad4: http://www.latimes.c...0501-story.html
ad 5: http://mehr.org/Isla...ode_of_Iran.pdf
ad 6: http://www.agoffice....ublawe/PC1.pdf; http://aannaim.law.e...al/maldives.htm
ad 7: http://www.refworld....docid=4db999952
ad 8: http://www.gmanetwor...birth-in-qatar; http://www.qfiu.gov.... year2004-E.pdf
ad 9: http://en.wikipedia....Cexecutioner-81
To oczywiście tylko przykłady, bo dzisiaj już nie mam czasu sprawdzić wszystkich państw, w których obowiązuje Szariat. Mam nadzieję, że te dziewięć punktów Cię przekona.
Użytkownik Krzys19911 edytował ten post 04.11.2014 - 23:07
Napisano 04.11.2014 - 23:40
Monolith - ja też nie uważam, że terroryzm i ekstremizm są jednoznacznie i nierozerwalnie związane z islamem, ale na ostatnich kilku stronach tematu zaczynasz popadać w skrajność, te wszystkie próby udowodnienia "islam teraz jest nie taki zły, bo w VII wieku dał nam cyfry".
Natomiast do reszty forumowiczów mamy pytanie bardziej ogólne - znacie jakiś "problem muzułmański" w Polsce? Znacie w ogóle jakichś muzułmanów w tym kraju? Widzieliście ich chociaż? Bo chwilami przypominają mi się dyskusje o tym, jacy są żydzi, prowadzone przez ludzi którzy ani jednego na oczy nie widzieli.
Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 04.11.2014 - 23:42
Napisano 05.11.2014 - 00:17
Monolith - ja też nie uważam, że terroryzm i ekstremizm są jednoznacznie i nierozerwalnie związane z islamem, ale na ostatnich kilku stronach tematu zaczynasz popadać w skrajność, te wszystkie próby udowodnienia "islam teraz jest nie taki zły, bo w VII wieku dał nam cyfry".
Natomiast do reszty forumowiczów mamy pytanie bardziej ogólne - znacie jakiś "problem muzułmański" w Polsce? Znacie w ogóle jakichś muzułmanów w tym kraju? Widzieliście ich chociaż? Bo chwilami przypominają mi się dyskusje o tym, jacy są żydzi, prowadzone przez ludzi którzy ani jednego na oczy nie widzieli.
Ja słyszałem pośrednio o Czeczenach, bardzo dobrzy ludzie, z zasadami. Są bardzo konserwatywni, z tego co mi też wiadomo, to młodsi biorą często udział w jakichś akcjach antyaborcyjnych. Zresztą nie tylko oni, ale też inni muzułmanie.
Z tego co wiem też o Czeczenach, to w Polsce były/są już gangi czeczeńskie, muzułmanie często przyjeżdżają z biedniejszych krajów, z innymi obyczajami. Trudno się im asymilować, młodzi, ale także i starsi wpadają w przestępczość. Bywają jednostki lepsze i gorsze, nie sądzę jednak żeby sprowadzanie imigrantów zupełnie obcych kulturowo i bez wykształcenia, miało nam dać coś pozytywnego. Już nie mówię o wydawaniu pieniędzy na integrację. przydzielaniu zasiłków, różnych dóbr socjalnych, lub o tym co ostatnio Brytyjczycy wymyślili - łagodne podejście do dżihadystów wracających z dobrymi intencjami. Przyjeżdżają do Polski muzułmanie? niech żyją na takich samych zasadach jak każdy, jeśli nie chcą to trudno - widocznie nie jest to kraj dla nich.
Poza tym według mnie oni się nawet nie boją obowiązującego w Europie prawa karnego, w wielu krajach muzułmańskich z których przybywają za pewne występki, które tutaj robią oni tam byliby nawet ścięci, prześladowani przez społeczeństwo.
Tatarzy to Tatarzy, bardzo zasłużeni Polacy, nic nikomu nie przeszkadzają.
To co w Europie zawodzi - to czy tego chcą zwolennicy tych idei, czy nie - to państwo dobrobytu, socjalne czy tam opiekuńcze jak to sobie niektórzy chcą nazywać. Muzułmanie wykorzystują taki lewacki stan, zasiłki nazywają dżizją, a mały procent nawet wyśle te pieniądze na Państwo Islamskie. I oczywiście jestem za równością wobec prawa - więc w obecnym państwie muzułmanin na równych prawach powinien ubiegać się o kasę, mieszkanie itd. Ale tylko w ramach tego państwa - które według mnie jak najszybciej powinno się zlikwidować, razem z pojęciem jakiś społecznej odpowiedzialności za każdego człowieka, społecznej sprawiedliwości itd. Zamiast tego trzeba wrócić do zasady, że każdy jest odpowiedzialny tylko za siebie i ewentualnie swoją rodzinę, zaostrzyć prawo karne i tak - traktować muzułmanów na równych zasadach z nami. Nie tak jak w podobno zlaicyzowanej Francji - bo tam ci niby neutralni światopoglądowo walcząc o ich głosy dają im na meczety, na ich integrację i różne takie bzdury ( od biedy na muzeum Wielkiego Wschodu Francji ).
Jednak nie, to nie jest możliwe, nie wierzę nawet że spełni się jeden z tych scenariuszy. Zapewne islam będzie się w Europie umacniał, razem z nim islamski ekstremizm, a Europa w tym samym czasie będzie się kurczyć i będzie mało konkurencyjna dla reszty świata - bo zarżnięta socjalnymi bajkami.
Napisano 05.11.2014 - 01:51
Mnie to tam nawet nie przeszkadza, że sobie oni ciągną. Mam nawet nadzieję, że będą to brać i udowadniać, że lewicowe pomysły na idealne społeczeństwo bez przemocy, biedy, starych i chorych ludzi są nie do osiągnięcia. Powodzianami może nie są, ale pieniądze można na różne sposoby wykorzystywać. Gorzej że Europa strasznie się zestarzała i dalej będzie się starzeć, w takim scenariuszu państwo dobrobytu może nie być w stanie już tego dobrobytu dłużej nieść. To jest największy problem Europy i powód ściągania tych imigrantów.
Branie do kraju ludzi bardziej wykwalifikowanych i zdolnych utrzymać siebie i ewentualnie swoich bliskich, właściwie z góry dyskwalifikuje takich np Somalijczyków, ale nie tylko ich bo i wielu innych, w tym także wielu muzułmanów. Nie ma innej opcji jeśli chcemy uniknąć pewnych problemów i zachowywać się jak cywilizacja przykazuje.
Użytkownik owerfull edytował ten post 05.11.2014 - 02:03
Napisano 05.11.2014 - 21:33
Daniel@
"Rosja – muzułmanów 10-15%"
No chyba coś się tu nie zgadza.
Wszystko się zgadza, nie licząc Rosji. Należy pamiętać iż Federacja Rosyjska to ogromny kraj w granicach którego mieszka wiele narodów kultur i nacji. Większość rosyjskich muzułmanów można porównać do naszych Tatarów. Są to ludzie mieszkający na danym terenie od setek lat. Nie wchodzą w konflikt z kulturą zachodu gdyż w ten czy inny sposób są od niej odizolowani. Ale to że nic nie wiemy o problemach z muzułmanami w Rosji nie znaczy że ich nie ma. Ciekawy cytat z wiki na temat zamachu w Moskiewskim metrze
31 marca 2010 przywódca zbrojnej organizacji separatystycznej Emirat Kaukaski, czeczeński komendant Doku Umarow przyznał się do przeprowadzenia zamachów. Umarow poinformował o tym w nagraniu wideo zamieszczonym na stronie internetowej rebeliantów islamskich Kavkazcenter.com. Umarow twierdzi w nim, że osobiście nakazał przeprowadzić ataki. Zapowiedział przy tym, że w Rosji dojdzie do kolejnych zamachów
O Norwegii nie wiem zbyt wiele ale Francja i kraj w którym mieszkam od ośmiu lat czyli Wielka Brytania przekroczyły już dziesięcio procentowy próg, i mamy do czynienia z paleniem samochodów i modłami na ulicach Paryża, czy też z takimi znakami
W Londyńskiej dzielnicy Tower Hamlets
Zaciekawiony@
Natomiast do reszty forumowiczów mamy pytanie bardziej ogólne - znacie jakiś "problem muzułmański" w Polsce? Znacie w ogóle jakichś muzułmanów w tym kraju? Widzieliście ich chociaż? Bo chwilami przypominają mi się dyskusje o tym, jacy są żydzi, prowadzone przez ludzi którzy ani jednego na oczy nie widzieli
Mieszkam czterdzieści minut autobusem od Londyńskiego Woolwich, gdzie islamscy "ekstremiści" zdekapitowali brytyjskiego żołnierza. Mam znajomych muzułmanów, pracowałem z muzułmanami, przez sześć miesięcy wynajmowałem pokój w mieszkaniu razem z muzułmaninem którego poglądy można uznać za radykalne (wiele na ten temat rozmawialiśmy) a który, w zasadzie postrzegany jest za zwykłego niegroźnego kolesia.
Jeżeli chodzi o Polskę to znam dwoje muzułmanów. Moja Siostrzenica i jej czteroletni syn. To jest powód dla którego przeczytałem Koran i sporo publikacji dotyczących islamu i jego historii.
Ach te zasiłki... jak tylko ludzie słyszą że jakaś grupa dostaje pieniądze na zaś, to od razu zaczyna się zawiść. Sam słyszałem jak ludzie mówili o powodzianach, że taki to dostanie zasiłek i odszkodowanie, a normalny człowiek musi harować...
Może to nie jest reprezentatywne ale moim pierwszym landlordem (właścicielem wynajmowanego prze ze mnie mieszkania, w tym wypadku pokoju w mieszkaniu) był pewien Algierczyk. Tak się złożyło że według naszych standardów można powiedzieć że do dzisiaj jesteśmy "przyjaciółmi" czy może raczej dobrymi znajomymi. Ale ja nie o tym. W dwa tysiące szóstym koleś miał dwa domy które wynajmował ( i spłacał jednocześnie) i małą firmę zajmującą się przewozem osób tzw. "mini cab" Dzisiaj nadal ma mini caba który oficjalnie krąży na granicy opłacalności, ilość mieszkań zwiększyła się do pięciu,cztery lata temu poślubił kobietę ze swojego rodzinnego miasta którą znaleźli Mu jego rodzice i czworo dzieci urodzonych w Anglii. Nie wiem jak On to robi nigdy go o to nie pytałem ale wyciąga dwa i pół tysiąca funtów (nie wszystko w gotówce) miesięcznie właśnie dzięki zasiłkom.
Napisano 05.11.2014 - 22:04
up@
Oczywiście że tak. Ale cała ta normalność nie dotyczy islamskich imigrantów i ich potomków na terenach w gruncie rzeczy chrześcijańskich. Ci rosyjscy muzułmanie w większości mieszkają w swoich można by rzec enklawach gdzie nie mają kontaktu z "kulturą" zachodu a gdy już do kontaktu dochodzi mamy zamachy w Moskiewskim Metrze. Znamienne jest to iż do zamachu przyznali się Czeczeńscy islamiści którzy walczą po prostu o swój kraj. Co do Polskich Tatarów, ci ludzie mieszkają w Polsce od kilkuset lat, i stanowią zaledwie promil mieszkańców Polski.Tak naprawdę są Polakami z dziada pradziada. Problem większości dyskusji na tym forum, w tematach światopoglądowych polega na tym że wszystko wrzuca się do jednego wora. A to prowadzi do wielu nieporozumień i bezpodstawnych oskarżeń.
Jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach.
Użytkownik pan juzek edytował ten post 05.11.2014 - 22:07
Napisano 05.11.2014 - 22:31
Takie tam małe wtrącenie do tematu:
Chrześcijanie zlinczowani za rzekome zbezczeszczenie Koranu
Chrześcijańskie małżeństwo oskarżone o zbezczeszczenie Koranu zostało spalone żywcem przez tłum w pakistańskiej prowincji Pendżab - poinformowała policja. Wśród sprawców linczu było kilku muzułmańskich duchownych.
Zarzut sprofanowania świętej księgi islamu postawił w poniedziałek właściciel cegielni, w której ofiary pracowały. Twierdził, że małżonkowie spalili stronice Koranu, i że zareagował na to, zamykając ich na noc wraz z czwórką ich dzieci. Rozwścieczony tłum wrzucił małżonków do rozpalonego pieca. Mężczyzna miał 35 lat, kobieta 31. Byli i tacy, którzy chcieli również spalić dzieci, ale inni ich powstrzymali. Krewny ofiar powiedział, że zarzut zbezczeszczenia Koranu był nieprawdziwy i że w rzeczywistości chodziło o to, że małżonkowie chcieli porzucić pracę w cegielni z powodu małego wynagrodzenia.
Policja poinformowała o zatrzymaniu 50 osób podejrzanych o udział w linczu.
Źródło: http://wiadomosci.on...ie-koranu/prv1j
Nie wiem, czy trzeba coś jeszcze dodawać, od razu po przeczytaniu wnioski nasuwają się same. Chociaż może coś dodam - jak ktoś trafnie napisał w komentarzu do tej wiadomości, ciekawe co by się teraz działo, gdyby to chrześcijanie spalili żywcem muzułmanów...
0 użytkowników, 6 gości oraz 0 użytkowników anonimowych