Ta, Ty za to po polsku pisać nie potrafisz. Siejesz tu rosyjski zamęt na forum. Jakiej w ogóle jesteś narodowości ?
Hah, ty czytasz co ty piszesz? tak też myślałem, że nie czytasz
Co oznacza "rosyjski zamęt na forum" ? Moze Ciebie już Specnaz albo Polskie służby tresują, a o tym nie wiesz?
Może lepiej jakbyś zajęła się nauką, pomocą w rodzinie, albo znalazła sobie chłopaka, a nie siedziała na forum i szukała koalicjii anty rosyjskiej?
Wszedzie widzisz Moskalów, czerwone/zielone ludziki, nie strać kontaktu z rzeczywistością bo polskie media niczym się nie różnią od tego co wujek Putin i Kreml swoim obywatelom wkłada do głowy. Jak już mówiłem to dwie strony barykady, szukasz czołgów... samolotow i zielonych ludzków a tak naprawdę wojna już się toczy na poziomie twojego umysłu. Nie ważne jaka strona ją wygrywa, ważne że Ty jako człowiek przegrywasz i coraz więcej jurysdykcjii oddajesz innym.
Co nie temat na tym forum gdzie Cię nie zobaczę to Rosjan widzisz. Jak Arabowie widzą Amerykanskich zolniezy, to raczej w Polsce taka osobę czeka psychiatryk, a jednak zołnieży Amerykańskich pełno w Niemczech.
Twoj punkt widzenia jest tylko jednym z wielu, a ty chcesz już wyroki wydawać, wszyscy się mylą, tylko Trzynastka spod Lwowa ma racje, wszyscy zyja nie normalnie, ci za duzo jedza, ci sa biedni glupi, ci sa zadufani, tamci agresywni, ci cioty... wspolczuje twojemu chlopakowi poniewaz masz dusze typowo Lwowskiej prostej Polo-Zydowki Katoliczki, nic ci nie pasi, wszyscy zli, kontrast na kontrascie, latanie tam gdzie najwiecej grosza spadnie, ciagle marudzenie...
Moze pora sobie dać spokoj z tym co ci "przyjaciele" wkladaja do glowy w polskich mediach i przejsc do rzeczywistosci? Przeciez jeszcze troche i cie zaprogramuja tak ze jesli nie bedziesz ogladac codziennie dziennika nie bedziesz na bierzaco.
Uwierz mi u Rosjan polowa spoleczenstwa nie wierzy w to co mowia media w Rosjii, ale tyle samo ludzi nie wierzy w media w Stanach Zjednoczonych i demonstrują na ulicach pacyfizm, uklady rzadu, post kolonializm, wojny ekonomiczne.
Dla Ciebie swiat jest prostoliniowy, Amerykanie maja wiecej kasy i chce abym i ja miala wiecej kasy, wiec fajnie z wujkiem zza oceanu sie kolegowac bo jest cool. A Ameryka to bardzo rozne srodowisko, od zamknietych grup czy calych miast odcietych od swiata, po rozwrzeszczanych zielonoswiatkowcow nacpanych na mszach.
Tak samo nie wiesz co dzieje sie Rosjii, poziom Twojej wiedzy jest zerowy, mogloby jednoczesnie istniec jakies panstwo a ty moglabys i TObie podobni ludzi o tym nie wiedziec, nigdy tego nie sprawdzic... tak samo dajesz sie nabierac na wiele innych rzeczy. Uwierz mi ze twoja wiedza na temat swiata konczy sie na iluzjii i szkle, a ty juz ocenilas pol swiata, rozliczylas narody... tak samo owerfull
Wiesz jak wyglada sytuacja w Afganistanie? Jak Amerykanie by sie z Tobą obyli, jak ludzie w tamtych rejonach postrzegaja typ tej interwencjii, jak uklada sie rzad w tych panstwach, jakie ustawodawstwo, jaka ekonomia... etc jakie tlo miedzynarodowe.
Jeszcze chwila i zaczniesz wyznawac wiarę w Washington City, myslisz ze to co ci pokazuja w tv to jest prawda, ze to nie jest przemialkowane przez tysiace jak nie miliony interesow, poprawnosci, tego co trzeba mozna, to co jest obecnie korzystne. Mylisz sie, najlepszym obserwatorem i reporterem jestes sama ty, jesli dzis widzisz wszedzie Rosyjskich zolniezy, jesli masz jednobiegunowa wizje swiata, jesli uwazasz sie za wszystko wiedzaca, to sprawa juz lezy, bo czlowiek na tym etapie tak rozbudowal swoje ego ze na pomoc zewnetrzna reaguje zloscia, zas na dzialania manipulacyjne odwrotnie. Takze ja bym sie na Twoim miejscu zastanowil...
A jesli ty juz jestes kukielka, to wystarczy zeby Amerykanski wywiad czy Rosyjski wyslal na pare godzin jednego czlowieka w twoje otoczenie ktory nie przedstawiajac sie jako agent specnazu czy fbi, moze ci wkrecic ze ksiezyc jest z sera, co dopiero mowic o rzeczach przyziemnych. Moze ci sie wydaje to niewiarygodne, ale zyjesz w czysto iluzorycznym swiecie w szklanym ekranie.'
Denerwuje mnie jak taka osoba wlazi na fora czy innego typu miejsca i chce nauczac swojej jedynej prawdy polityczno-religijno-spolecznej na zasadzie jakis widzimi sie, jakis kompleksow ktore trzeba zaleczyc czyms... tak naprawde to jest calkowicie bez sensu. Nie lepiej pogadac sobie na luzie, nie widziec w innych tylko zlego a w sobie i tobie podobnych wielkiej objawionej prawdy, szczescie ci to da?
Moze lepiej jakbys pomogla mamie w domu, koledze kolezance dobre slowo powiedziala czy pouczyla sie, poczytala na spokojnie cos i wlasne wnioski wyciagnela. A nie mi ciskasz, zaraz mi wmowisz ze jestem Rosjaninem, albo ze jeszcze agentem, a sama mozesz nie wiedziec czy twoj dziadek, babka nie sa żydami...
Chodzi tu tylko o przyklad sytuacjii jaka moze ci sie wydawac nie realna a jednak mozesz nawet nie wiedziec dobrze co dzialo sie w rodzinie przed twoim narodzeniem bo polegasz na slowach bliskich, a one tez nie musza byc zawsze czysta informacja...
TY za to jak ducha swietego traktujesz dzienniki swiete polskiej tv, na ukrainie pranie mozgu, w Rosjii pranie mozgu... Tylko Polski dziennik, a Polska tv czesto bardziej pierze mozg niz Putin ; ) co z perspektywy np innych narodowosci jest wrecz widoczne na pierwszy rzut oka i nie mowie tu o narodach na wschod od Polski.
Mysle ze poprostu fanatyzm jest teraz w modzie ; ) wyobraz sobie ze w tym dniu wybucha wojna... pomysl sobie jesli media zaczna coraz badziej sie nakrecac nawet zwykly Rosjanin mieszkajacy w Pl bedzie musialbyc izolowany, zamkniety, wyobraz sobie wojne... to nie jest takie proste ze jezdza sobie samochodziki i strzelaja i milo sie to oglada. Wojna to stan umyslu, czym wiec rozni sie wojna konwencjonalna od wojny medialnej? Wojna medialna jest tansza i bardziej ekonomiczna... jesliby wybuchla wojna konwencjonalna myslisz ze USA i Rosja czy pare innych panstw wlaczy sie w wojne nuklearna? Nie bo im sie to nie oplaca. Czy wojna sie oplaca, nie. Nawet Putinowi ktory mysli innaczej ale jednak tez racjonalnie. Rosje nalezaloby zmusic do wojny. Myslisz ze Amerykanie nie pracuja na tym by wewnetrznie rozsadzic Rosje? Powiedz mi jesliby Rosjanie chcieli rozsadzic USA i wlasnie Meksyk przechodzilby na ich strone co by sie dzialo. Jesli ty dzis nie rozumiesz czym kieruja sie Rosjanie czy ich elity to mozesz dalej od debilow wyzywac innych ale nic to ci nie da. Tacy ludzie jedynie moga narobic zamieszania a jak przyjdzie co do czego glowe w piasek.
Tak samo nie rozumiem tematu o srodowiskach arabskich na zachodzie, to tez jest niejednoznaczna kwestia. Jesli ja widze ze tak naprawde niczym nie odrozniacie sie od radykalnego islamu, lub tez stan umyslu kogos jest tak samo oddalony od rzeczywistosci jak mieszkanca Koreii Polnocnej, jak mozna takiej osobie do rozsadku przemowic... skoro wszystko wie i wszystko co robi jest swiete. A poglady Trzynastka twoje dla mnie sa tak radykalne jak islam + wiedza na poziomie Koreanczyka Polnocnego. Zaraz przeciez zaczniesz o Ruskow ciskac, albo od wrogow Polski...
Idz sama sobie na wojne, ja napewno nie bede do kogos strzelal za twoją glupote, a Twoja glupota to cegielka do gorszych relacjii Polska-Rosja.
To nie jest ani moja sprawa ani moja gra, ja co potrzeba i co uznam za sluszne robilem, robie.
Znam ludzi ktorzy woleliby zeby Polska byla czescia Niemiec, bo zyloby sie lepiej, moze nie byloby flagi ale nie byloby tez pracodawcow ktorzy np nie wyplacaja pieniedzy, dra sie w pracy na tania sile robocza, nie byloby tyle ciskow. Wiec mi nie mow ze kraj w ktorym sie urodzilas i przyjelas dany punkt widzenia z zasady jest swietoscia, bo gdybys urodzila sie Niemka i zyla w Hitlerowskiej Rzeszy i powiedziala cos zle na ten kraj... inni odpowiedzieliby ci... nie pasuje to jedz na zmywak do Anglii. Myslisz ze w Polsce tak nie jest...? Myslisz ze sytuacja ekonomiczna ulegla polepszeniu? Myslisz ze 15 lat temu ludzie byli glupsi. Czy myslisz ze spolecznie Polacy ida do przodu?
Prawda jest taka ze z roku na rok jest coraz wiecej fatatyzmu, kretynskich powiazan z religją plus pelnego kapitalistycznego wyzysku. Myslisz ze ja sie za tym podpisze i w razie interwencjii Rosjii bede bronil jakiegos rzadu Polskiego, mylisz sie. A moze powszechna mobilizacja, nawet nie mialby kto kogo mobilizowac. Podczas wojny czy glodu twoje idealy pojda w piasek, nawet dziecku umierajacemu z bialoczerwona flaga wyrwiesz kanapke z buzi. Ja za dzieci ktore sie bawia w nacjonalistow i wielkich wolnomyslicieli oceniajacych swiat oraz za prawiczkow w sejmie ktorzy lecza tam kompleksy malych czy wiotkich fujarek nie zamierzam bronic. Jesli mialbym za cos walczyc to nie tylko dlatego ze ktos mi wmowil ze powinnem myslec tak a nie innaczej, nie oddalbym swojego samochodu jakims ludziom w mundurach... ktorzy bawia sie w doroslych ludzi a stworzyli sobie zabawki jak dzieci bawiace sie kuchenkami dla dzieci i wozeczkami.
Moge walczyc za cos co jest tego warte, a Polska nie jest pojeciem, Polska to po pierwsze ludzie, po drugie idee, po trzecie to co Polska oferuje i daje.
A oni chca wmowic ludziom aby dawac Polsce, jaka by nie byla, bo jest jak oni, dawac im bo to jest ich i w ich interesie, czyste ego.
Chcecie isc na Rosjan, a skad wiecie czy jak karabiny nie beda rozdawac Rosjanie was nie rozstrzelają już? ; ) albo jak jakis lewak zacznie strzelac do kamratow? ; P
Za duzo Czasu Honoru ogladacie...
Chyba pomyliłeś fora! Odpoczynek dobrze Ci zrobi!
- za wycieczki osobiste i politykę wciskaną do każdego posta
ultimate