Napisano 29.08.2013 - 17:56
Napisano 29.08.2013 - 18:11
Napisano 29.08.2013 - 18:17
Z tego co czytałem, w Koranie brak w ogóle miejsc mówiących o zabijaniu innowierców za samo tylko to, że inaczej wierzą, a nawet brak nawoływań do zabijania ateistów. Szariat w dużej mierze jest wytworem tradycji z czasów skrajnie partiarchalnych.
Użytkownik Aton edytował ten post 29.08.2013 - 18:17
Napisano 29.08.2013 - 18:22
Z tego co pamiętam, bomby w Irlandii podkładali katolicy... Radykalizmy są wszędzie.
Nooo, swego czasu protestantyzm też miał swoich rzeźników. Wszystko zależy od interpretacji zawiłych wersetów paru książek. W zasadzie w zachodniej cywilizacji dopiero oświecenie i idąca za tym liberalizacja powściągnęła katowskie zapędy fanatyków.
Użytkownik Avenarius edytował ten post 29.08.2013 - 18:24
Napisano 29.08.2013 - 18:30
Napisano 29.08.2013 - 18:33
No chyba jednak jest jakiś problem w Islamie, skoro to akurat ta religia wydała bombiarzy samobójców i ulicznych dekapitatorów z tasakami, a nie np protestantyzm, czy zaratusztrianizm
To pokaż mi jakąkolwiek inną religię na rpzestrzeni dziejów która rozwinęła taką tradycję ataków samobójczych na innowierców jak Islam.
Użytkownik Mr. Saturday edytował ten post 29.08.2013 - 18:35
Napisano 29.08.2013 - 18:37
2.191
I zabijajcie ich, gdziekolwiek ich spotkacie, i wypędzajcie ich, skąd oni was wypędzili - Prześladowanie jest gorsze niż zabicie. - I nie zwalczajcie ich przy świętym Meczecie, dopóki oni nie będą was tam zwalczać. Gdziekolwiek oni będą walczyć przeciw wam, zabijajcie ich! - Taka jest odpłata niewiernym! -
“A jeśli ktoś z bałwochwalców poszukuje u ciebie schronienia, to daj mu schronienie, tak by mógł usłyszeć słowo Boga, a następnie doprowadź go do miejsca bezpiecznego. Tak się stanie, ponieważ to są ludzie, którzy nie wiedzą.”
“Czyż nie będziecie zwalczać ludzi, którzy złamali swoje przysięgi i którzy usiłowali wypędzić Posłańca? To oni zaatakowali was po raz pierwszy. Czy wy się ich obawiacie? Przecież Bóg zasługuje bardziej na to, byście się Go obawiali, jeśli jesteście wierzącymi!”
Napisano 29.08.2013 - 19:02
Każda religia może wytworzyć skrajnych fundamentalistów, no może poza buddyzmem który ma brak agresji wpisany w same korzenie tego ruchu
Użytkownik Tenhan edytował ten post 29.08.2013 - 19:05
Napisano 29.08.2013 - 19:03
Każda religia może wytworzyć skrajnych fundamentalistów, no może poza buddyzmem który ma brak agresji wpisany w same korzenie tego ruchu
I ostatnio nawet buddyści prali muzułmanów w Birmie No to skoro przedstawiciele takiej religii ganiają muzułmanów no to wiele to o nich mówi (tak samo jak wypędzenia żydów nie wzięły z powietrza).
A jak już zahaczyłem o żydów to myślę że bardziej powinniśmy się obawiać napływu tego szatańskiego nasienia a nie muzułmanów i jest większe prawdopodobieństwo że tu kiedyś hebrajski będzie językiem urzędowym niż że kiedyś tutaj prawem będzie szariat Może i są lepsze miejsca dla muzułmanów niż Polska ale biorąc pod uwagę ich niektóre kraje to i tak jak dla nich może być przyzwoicie. Za to dla żydów Polska jest jak disneyland dla pedofila bo warunki do zarabiania w typowy sposób dla żydów są jak nigdzie indziej a na Bliskim Wschodzie jest coraz goręcej. Największym wrogiem wolnego świata jest żyd, dopiero za nim jest muzułmanin.
Użytkownik Avenarius edytował ten post 29.08.2013 - 19:09
Napisano 29.08.2013 - 19:06
Strasznie wkurza mnie ten kłamliwy argument, na który odpowiadam zawsze tym samym. Skoro muzułmanie są fanatyczni dlatego, że ich religia jest najmłodsza to wygląda na to, że judaizm jest super rozwiniętą i moralną religią. A co tam, że żołnierze izraelscy strzelają wzdłuż ulic palestyńskich sprawdzając czy trafią w jakiegoś przechodnia albo podrzynają zwierzętom gardła na żywca i parę innych przykładów.i tak dalej można mówić o wszystkich religiach z których przynajmniej tych wielkich islam jest najmłodszy (dlatego też jest w nim obecnie najwięcej fanatyków).
Napisano 29.08.2013 - 21:21
Użytkownik Atomowy_jogurt_zagłady edytował ten post 29.08.2013 - 21:27
Napisano 29.08.2013 - 22:09
Napisano 29.08.2013 - 22:57
Realistycznie rzecz biorąc - czarno to widzę, bowiem czarny jest strojem duchownych...Chodzi mi jedynie o poznanie waszej opinii w tej kwestii. Co myślicie na temat innego kręgu kulturowego? Czy waszym zdaniem w Polsce jest możliwa jego asymilacja? Jak widzicie ten kraj pod tym względem za kolejną dekadę?
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych