Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem muzułmański w Polsce i na zachodzie

• Please log in to reply
225 replies to this topic

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Niechęć do islamistów to nie strach, a rozsądek. Każdy z Nas powinien mieć głowę na karku...dosłownie i w przenośni.

• 10

Kuruša.
  • Tematów: 10
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Połowa - w sensie nie matematycznym, a raczej dualistycznym - po prostu jeden z dwóch tworów składających się na to państwo, o to mi chodziło ;) Myślałem, że przykład z unią kalmarską był jasny. Nie widzę sensu dalszej dyskusji na ten temat, przynajmniej w tym temacie, bo sprawa de facto nie ma nic wspólnego z muzułmanami.

No jeżeli podejmujesz się określenia Litwinów jako połowy Rzeczypospolitej to jest to dość dziwne stwierdzenie, tym bardziej, że bodaj sam wyciągnąłeś ten argument. Równie dobrze możesz określić Polaków jako 25%(+Litwa + Rusini + Żydzi)

Nie wpuściliśmy? To skąd kronika Ibrahima ibn-Jakuba? (tak, wiem, że cyfry były oryginalnie hinduskie, a ów kronikarz sefardyjskim Żydem, ale to są w tym momencie pomijalne kwestie, skoro tak się zarzekacie, że nikogośmy nie wpuszczali)

"Zajmował się handlem z plemionami słowiańskimi, głównie niewolnikami, nie jest wykluczone, że uprawiał też działalność wywiadowczą na rzecz Maurów."

za: wikipedia

A więc Żyd, działający na polecenie muzułmanów, poprzez handel podróżował i spisywał kulturę słowiańską, jednocześnie bezsprzecznie rozpowszechniając w ten czy inny sposób swoje tradycje. Kogo gwałcił, komu łeb uciął?

A co ja napisałem?:

Przekazanie cyfr było wynikiem handlu a nie asymilacji kulturowej.

Gdyby nie Ameryka i jej dolary oraz polityka osłabienia islamu w tym rejonie, to nie mielibyśmy bandyckiej napaści Żydów na Palestynę. Tyle w temacie, bo już mi się ciśnie Ukraina na usta, ale nie o tym temat, podywagować sobie możemy gdzie indziej.

Z Ameryką to możesz sobie gdybać, ale faktem jest, że Izrael jest dla nas doskonałą strefą buforową.

Co do Szwecji - sama jest sobie winna. To nie polityka multikulturowości jako takiej, tylko bezwarunkowy stosunek do tejże - to jest przyjmowanie wszystkiego, co obce, i tego złego, i dobrego. To, w jaki sposób Szwedzi sami pozbawiają się własnej tradycji i tożsamości jest pożałowania godny. Warto spojrzeć na sąsiednią Finlandię czy Norwegię - tam tego problemu w takim stopniu nie ma, bo ludzie mają jeszcze trochę oleju w głowie i są w stanie bronić swych wartości, jednocześnie nie ograniczając wzbogacającego wpływu inności. (nie mówię tu o idiotach typu pana na B, którym się trochę pomyliło.)

Może mają trochę oleju, a może po prostu zauważyli, co zrobiła ze sobą Szwecja. W przyszłym roku przyjmą minimum 80 tyś. uchodźców z Syrii oraz zakażą krytyki polityki imigracyjnej. To już jest czysty totalitaryzm multi-kulti.

• 0

Monolith.

ótta

• Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A co ja napisałem?:

Przekazanie cyfr było wynikiem handlu a nie asymilacji kulturowej.

Napisałeś to w sensie: nie wymiana kulturowa, ale wyłącznie handel. A ja Ci dałem przykład, że to się łączy, bezsprzecznie. To nie jest korporacja, która wysyła półprodukty na drugi koniec świata, tylko kupiec, w dodatku w tym wypadku kronikarz. Więc nie tylko handel jako wymiana towarów i tyle -  w tych czasach to prawie niemożliwe.

Może mają trochę oleju, a może po prostu zauważyli, co zrobiła ze sobą Szwecja. W przyszłym roku przyjmą minimum 80 tyś. uchodźców z Syrii oraz zakażą krytyki polityki imigracyjnej. To już jest czysty totalitaryzm multi-kulti.

To już jest zamach na wolność słowa, po prostu. A w kontekście wewnętrznych problemów tego kraju jest to dla mnie totalnie niezrozumiałe. Takie gadanie typu "dobra, tera wszyscy gęba na kłódkę, wszystko jest ok, nie bulgotać"... jeszcze się na tym przejadą, i to całkiem niedługo, tak myślę.

• 0

Tenhan.
  • Tematów: 52
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W ten sam sposób Turcy tłumaczyli masowe zabójstwa Ormian - bo każdy z nich to potencjalny wróg... a dziś mamy @Tenhana który najchętniej wyrżnąłby "to ścierwo" do nogi, wszystkich, dla pewności.

Nie ma w tym nic złego ponieważ w tej chwili takie są zasady gry że albo my ich albo oni nas. No chyba że ma nas zalać "kultura bambusa i maczety".

• 0

Cait Sith.
  • Tematów: 159
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja tak tylko wspomnę, że tylko muzułmanie ( konkretnie Turcy ) nie uznali rozbiorów Polski. 

Legenda mówi, że Turcy chcąc szczególnie podkreślić fakt nieuznania rozbiorów Polski, przy każdej prezentacji ambasadorów i dyplomatów na dworze sułtana powtarzali: „Poseł Lechistanu jeszcze nie przybył" 

Taka ciekawostka.

Co do zagrożenia, myślę, że na razie w Polsce go nie ma. U nas idąc ulicą widzimy praktycznie same białe twarze, rzadko zdarzy się ktoś o innej karnacji. Nie ma u nas multi - kulti. Tak jest we wszystkich krajach bloku wschodniego.

Z czego to wynika? 

W Polsce ( i pozostałych krajach wschodnich ) niestety ( albo i stety ) nikt nie utrzyma 8 - czy 10 - osobowej rodziny z samych zasiłków. Inne kraje Unii oferują dużo lepsze warunki, więc wybór jest oczywisty. Nie mamy się czego bać, gdyż długo, bardzo długo nasze świadczenia nie dorównają tym zachodnim. 

Nie bez znaczenia być może jest też fakt, że zagranicą uważani jesteśmy za bardziej świętych od papieża i bardziej katolickich niż sam Watykan. 

Ja " znam " tylko dwóch muzułmanów mieszkających w Polsce : Mameda Khalidova i Semira Stlica :D 

• 1

Zuzełka.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Rzeczywiście, w Polsce jest mało muzułmanów... Mieszkałam do sierpnia przez jakiś czas w Monachium, odwiedzałam wtedy też Zurich i widziałam uderzającą różnicę w liczbie tej nacji. Na zachodzie jest to już problem. Niestety nie znajduje się złotego środka. 

• 0

Monolith.

ótta

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

uderzającą różnicę w liczbie tej nacji.

Czy to jedyny problem, który napotkałaś z ich strony? Że jest ich dużo?

• 0

Krzys19911.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

O, znowu ekstremiści, już mi się nudzą powoli, wiesz?

Nie ma to jak nazywać ekstremizmem coś, co jest prawnie zatwierdzone na terenie całych państw :). Szariat w pełnym zakresie jest uznawany aż w 14 państwach świata (jeśli chodzi o Indonezję, Nigerię i Zjednoczone Emiraty Arabskie tylko w niektórych regionach). Obawiam się, że jakby podliczyć, to ci Twoi ekstremiści okazaliby się większością :P

Przypominam, że zgodnie z niektórymi interpretacjami Szariatu odejście od Islamu jest karane śmiercią i to obowiązuje w ośmiu państwach. Tak, osiem państw na świecie każe śmiercią za wybranie innej religii niż Islam. Ale to tylko margines, ekstremiści, co nie?

• 3

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tacy tam ekstremiści https://www.youtube....h?v=ZEj5hL-sGO4

A w tym filmiku normalnie muzułmanie na Angielskiej ziemi.

https://www.youtube....h?v=6cMCBdC7e9E

Czy to jedyny problem, który napotkałaś z ich strony? Że jest ich dużo?

Problemem nie jest to że jest ich dużo. To oni stwarzają problemy gdy jest ich za dużo. 

• 1

Tenhan.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To że imigrantów jest dużo jest problemem bez względu na to jakiej narodowości są bo to świadczy wtedy że w narodzie dzieje się coś niepokojącego. Oczywiście jakość imigrantów jaką upodobały sobie elyty w postaci muzułmanów czy murzynów z tak renomowanych krajów jak Somalia znacząco potęguje ten problem. Niestety ale u nas propaganda pro-imigrancka się rozpoczyna. Można mówić że Polska to katolicki, rasistowski kraj itd. ale jak będą odpowiednie nakłady na propagande i przede wszystkim postawi się ludzi przed faktem dokonanym to jest to możliwe żeby u nas wariant zachodni zaczął się rozwijać (na polskie kobiety nie ma co liczyć). W końcu w 2 dni nie przyjedzie milion imigrantów tylko sobie będą zjeżdżać pojedynczo, sprowadzać rodziny a później nagle bum i mamy solidną V kolumne która urosła nawet nie wiadomo kiedy. Może u nas nie ma tak dobrze jak na zachodzie ale zawsze to lepiej niż w krajach 3 świata. Zachód sobie nie radzi i chce się podzielić problemem ale jak ma sobie radzić jeżeli ma takie podejście jakie ostatnio czytałem że ci z paszportami krajów europejskich którzy pojechali walczyć dla ISIS zamiast tracić paszporty i być wywalanymi z kraju mają jeszcze dostać pomoc socjalną i wsparcie psychologiczne bo przeżyli traume... Myślałem że bezczelność w postępowaniu z muzułmanami osiągnęła już wszelkie limity no ale nawet w dobie poprawności politycznej nie spodziewałem się wspierania zadeklarowanych terrorystów którzy już nie kryją się z zamiarami.

Użytkownik Anders Tenhan edytował ten post 03.11.2014 - 21:47

• 0

Monolith.

ótta

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Problemem nie jest to że jest ich dużo. To oni stwarzają problemy gdy jest ich za dużo.

I o to pytam. Jestem ciekaw, czy koleżanka napotkała jakieś problemy.

• -1

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@ Chyba muszę cię zacząć ignorować bo widzę że niezbyt bystry jesteś.

A minusa odeślę ci jutro bo mi się limit wyczerpał. A teraz możesz raportować. 

Użytkownik pan juzek edytował ten post 03.11.2014 - 22:16

• 0

Tenhan.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@ Chyba muszę cię zacząć ignorować bo widzę że niezbyt bystry jesteś.

A minusa odeślę ci jutro bo mi się limit wyczerpał. A teraz możesz raportować. 

Po prostu dla ludzi bez honoru, zasad i godności to nie jest problem.

• 0

Monolith.

ótta

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Pytanie kierowałem do @Zuzełki.

Wasze odpowiedzi są prowokacją niskich lotów, więc odpuście sobie. A swój gniew radzę przekuć w coś pożytecznego.

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak dla mnie dobrze, że muzułmanów jest tak mało u nas. Jedyna "wada" jaką lubię w Polsce, czyli brak bezgranicznej tolerancji jak na zachodzie.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych