Napisano 01.09.2013 - 21:11
Napisano 02.09.2013 - 07:52
Mnisi buddyjscy całe życie siedzą i kontemplują, im żaden stek by nie pomógł, bo to styl życia i aktywność mają decydujący wpływ na to jak człowiek rozwija.A mnisi Shaolin, którzy również nie jedzą mięsa nawet, też są buddystami, a ich siła, kondycja, wytrzymałość zdumiewa?
Miałem w sąsiedztwie gościa, który chodził na siłownię, świetna sylwetka, a grama mięsa nie jadł, bo ono go brzydziło.
Husar
Pozostaja Ci robaki, no i suplementy oczywiscie wysoko proteinowe, znaczy beda insekty. Twoja masa miesniowa zajmuje 90% Twojego myslenia!
Z taka masa facet skoku kwantowego nie dokonasz, bo ci elektrony beda ciazyly i ze wznoszenia swiadomosci nici. No ale trudn, poraz kolejny udowadniasz publicznie, ze guzik Cie wszystko obchodzi, wazne zebys mial z czego budowac muskuly, bo w Twoim mniemaniu, lichy facet 178 cm wzrostu i 46 kg wagi, to nie facet.
Użytkownik Husar edytował ten post 02.09.2013 - 07:59
Napisano 02.09.2013 - 09:03
Moj komentarz:
Ktos to ostatnio prosil, abym sie doedukowala w kwestii zdrowego zywienia, a konkretnie chodzilo o koniecznosc, oczywiscie poparta naukowo,jedzenia mieska.
Doedukowalam sie i o prosze! Nie tylko mieska nie bedzie, bo jest dla nas niezdrowe, ale dla srodowiska rowniez jak to wyzej zaprezentowano, ze o samych zwierzatkach nie powiem.
Mozna ten temat potraktowac dwojako:
1. NWO bedzie mi dyktowac co mam jesc, wciskajac mi w kielbaski i burgery insekty,larwy i gasiennice. To wersja dla tych, ktorym NIEZBEDNE do prawidlowego funkcjonowania jest bialko zwierzece, tylko zastanawiam sie, czy w tym przypadku uzycie slowa "zwierzece" jest jeszcze prawdziwe?
2.Kwestia wlasnego wyboru(?)
Nie bede jesc larw, ani insektow, jak mrowkojad, tylko swiadomie przechodze na dobrze zbilansowany wegetarianizm, a bialko zwierzece znajde w jajkach, mleku i jego przetworach.
Jest jeszcze inne podejscie do tego tematu...
Spisek spiskiem, nowy porzadek i tak nastapi, chce swiadomie brac udzial w tym nowym ukladaniu. Nie jestem ciolkiem, zeby nie wiedziec ile cierpienia zwierzat wynika z moich prymitywnych nawykow zywieniowych!
Trza sie obudzic, popatrzec w lustro i zobaczyc calkiem fajnego czlowieka, a nie gada w ludzkiej masce, lub mrowkojada.
Napisano 02.09.2013 - 09:37
Napisano 02.09.2013 - 11:38
Użytkownik Tenhan edytował ten post 02.09.2013 - 11:45
Napisano 02.09.2013 - 11:55
Napisano 02.09.2013 - 12:00
Powstrzymam sie od komentarza, ale nie wytrzymam, zeby dodac:żeby czarne i ciapate dzikusy miały co żreć żeby miały siłę zabijać i gwałcić białych ludzi.
Napisano 02.09.2013 - 12:07
Wiesz Tehan
Zmiany w jakas "wyzsza istote" nie wynikaja z Twojej wiary, tylko z natury, bo wszystko co stworzone dazy do poszerzania swoich mozliwosci poznawczych w celu przetrwania. To z tym sie wiaze koniecznosc zmian, ciaglych zgodnie z potrzebami ciala i ducha. Ateizm tu tez nie pomoze, bo wiara w Boga, czy brak wiary nie ma z tym nic wspolnego. To srodowisko, w ktorym zyjesz wymusi na Tobie koniecznosc dostosowania sie do zmiany warunkow. I tutaj nie ma "chce", czy "nie", tylko, ktoregos dnia obudzisz sie i na widok miesa pojawi sie odruch wymiotny i to beedzie calkiem naturalny proces zmian. Najbardziej na temat bzurnego gadania o zmianie/wzroscie swiadomosci, krzycza Ci co sie tego obawiaja, bo czuja, ze ta zmiana ich nie dotyczy. Wszystkich dotyczy, to jak z nauka pisania: jedni pisza szybko i ladnie, inni stawiaja kulfony i za nic nie moga zmiescic sie w linijkach, inni koncza edukacje twierdzac, ze podpis im wystarczy. Ale wiekszosc po latach zmudnych cwiczen jednak pisze, a niektore gryzmoluchy zostaja lekarzami. Wiec nie mow, ze nigdy nie przestaniesz jesc miesa,bo zaloze sie, ze nie bedziesz go jadl, kiedy poczujesz wstret.
Cytat
żeby czarne i ciapate dzikusy miały co żreć żeby miały siłę zabijać i gwałcić białych ludzi.
Powstrzymam sie od komentarza, ale nie wytrzymam, zeby dodac:
Uwazaj nie cierpie rasistow! Zmien polityke, bo nie pogadamy, to tylko Twoje poglady i zachowaj je dla siebie.
Użytkownik Tenhan edytował ten post 02.09.2013 - 12:09
Napisano 02.09.2013 - 15:11
Rzeczywistosc, to znaczy wszyscy mamy jednakowe prawa do zycia i jedzenia. Kolor skory nie ma znaczenia, a skoro dla Ciebie jest to taki problem, to borykasz sie juz z paranoja. Fanatyzm islamski, niczym sie nie rozni od fanatyzmu katolokow, czy chrzescijan w ogole. Ze niby biali nie zabijaja z imieniem Boga na ustach? A co robia zolnierze na frontach, nawet teraz? A ilu z nich kieruje sie sadystycznymi, ukrytymi pobudkami?To nie tylko moje poglądy, to rzeczywistość.
mialy czym zabijac?Co Allah im zeslal? Czy Zydom nasz Bog, bo to ten sam. Ogarnij sie!żeby czarne i ciapate dzikusy
Napisano 02.09.2013 - 16:33
Napisano 02.09.2013 - 16:53
Jest wiele ludzi którzy nie jedzą mięsa i mają świetne wyniki, ot taki przykładTo akurat z całą pewnością jest bajeczka. Nie znam ani jednego typa, który zbudował muskulaturę na sałatkach i innych produktach. Uważam, że z braku argumentów napisałeś w ten sposób, bo przecież nikt tego nie sprawdzi.
Taaa... Możliwe że Cię uświadomie ale ten kto ma kasę ten ustala co ludzie mają sie uczyć dla nich( bo w końcu to Ci studenci będą promowali ich produkty itp). Więc że taki i taki skończył takie i takie studia nie oznacza że sie zna. Coś o tym w tym filmie:Ważę 96 kg i nie zbudowałbym swojej budowy na insektach, no chyba że szprycowałbym się sterydami. Moja mama jest po studiach żywieniowych i wiem co jest zdrowe a co zdrowe nie jest. Wiem też co z czym łączyć, bo byłem tego uczony od małego. Nie powinno się jeść krowiego mięsa bo najdłużej się trawi i potrafi zalegać w jelitach. Inną przyczyną powstałych mitów o szkodliwości mięsa jest zbyt szybki pośpiech w jedzeniu. Wielu ludzi nawet nie wie, że zamiast gryźć to połykają mięso po krótkim przeżuciu. Sosy są zabójcze, dlatego jestem zwolennikiem gotowanego mięsa lub smażonego bez dodatku jakim jest sos.
Napisano 02.09.2013 - 17:01
Tą krótką wypowiedzią sprowadziłeś mnie do poziomu ekooszolomow, o których pomysłach jest ten temat. Zawiodłeś mnie tym.To akurat z całą pewnością jest bajeczka. Nie znam ani jednego typa, który zbudował muskulaturę na sałatkach i innych produktach. Uważam, że z braku argumentów napisałeś w ten sposób, bo przecież nikt tego nie sprawdzi.
Napisano 02.09.2013 - 18:05
To akurat z całą pewnością jest bajeczka. Nie znam ani jednego typa, który zbudował muskulaturę na sałatkach i innych produktach. Uważam, że z braku argumentów napisałeś w ten sposób, bo przecież nikt tego nie sprawdzi.
Napisano 02.09.2013 - 18:39
Pod warunkiem ze jesteś ...pływakiem .We wszystkich zawodach wymagających duzego wysiłku nonstop w poteżnej porcji , musisz miec spory nadmiar mięśni. I pewien nadmiar (malutki ) tłuszczu. Inaczej baredzo szybko opadasz z sił albo nawet zemdlejesz. To tak jak bys twierdził że trzeba produkować tylko samochodziki typu Cinqecento a wstrzymac produkcję koparek i cięzarówek.Podobnie zreszta gdy trzeba przemieszczać ludzi o ograniczonej motoryce. Ciężko, bardzo cięzko byc ratownikiem, pielegniarzem czy opiekunem osób starszych majac 60 kg masy.No nie twórzmy tutaj poglądu że dobrze wyglądający mężczyzna musi być napompowanym kulturystą. Najbardziej optymalna jest sylwetka pływaka, która charakteryzuje się smukłością i dobrą rzeźbą.
Osobiście lubię mięso, ale miałem okresy że go nie jadłem.
Juz tak byłoMięso zapewne będzie coraz droższe, bo rośnie na niego popyt w Azji, więc sytuacja sama się rozwiąże finansowo.
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych